eşimin test sonucu çok mu kötü Yorumlarmısınız ??

zeynepsahra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2010
17
0
36
İstanbul
ben 22 yaşındayım, eşim 27.
2 yıllık ewliyiz, eşimin sperm test sonucunu kim görse tüp bebek diyor ama çok düşük oran weriyorlar. normalde tüp bebek tutma olasılığı %50-60 hatta bazen %70 denilirken bize %30 dediler.
eşimin test sonucu ise şöyle:
ileri hareketli : %2
hareketli : % 36
ayrıca normal görünüm sayısı :% 0 mış.
bu sonuçlar çok mu kötü - gerçekten çok mu düşük tüp bebek sanşımız ??? :(

Yorumlarsanız çok sewinirimmm... :(
 
hayır canım tabiki değil şöyle düşün eşinde sperm var ve hareketli yani döllenme olabilecek tabiki şansın tüp bebek ve galiba ilk denemen olucak bundan dolayı ama şansın herkez kadar kötü düşünme allahtan başka kimse ne olucağını bilemez canım :))
 
günaydın canım dur bakalım hemen panik yapma.

az şans vermiş olma nedenleri bence normal görünüm (morfoloji) 0 olması. olsun, düzelmeyecek birşey değil. sonuçta tüp bebekte spermleri tek tek seçiyorlar. sizde de o 0 deniyor olmasına rağmen detaylı incelemede illa ki normal yapıda sperm bulurlar. ama eşine keçiboynuzu kürü, arı sütü bal polen karşımı yedirebilirsin. e vitamini ve çinko kapsüllerinden verebilirsin hergün. inan bunlar çok işe yarıyor. doktorumuz günde 2 çinko 2 e vitamini tableti alabileceğini söylemişti eşime. tüp bebek işlemine kadar bunlarla biraz düzeltebilirsiniz. bol şans diliyorum tüp bebek yolculuğunuzda.
 
bence yaşınız gereği şansınız yüksek ben de arkadaşlara katılıyorum sonuçta spermleri tek tek ayırıyorlar illaki döllemeye yetecek kadarını bulurlar sen stress yapma bence şansın herkes kadar.benimde eşimin morfolojisi çok bozuktu.ikinci denememde bebek sahibi oldum.o yüzden hemen en baştan bozma moralini.
 
canım günaydın hemen moralini bozma tüp bebekte döllenmeye yetecek kadar olduktan sonra sorun yok oyüzden bozma moralini
 
çok teşekkür ederim inanın moralim okadar bozukki. Belki yaşım geregi cabuk panik oluorm ama elimde degil çok cabuk psikolojim bozuluyor. ayrıca rica etsem bana tüp bebek için nereyi tawsiye edersiniz !??? çok fazla yer war ama en kaliteli yer neresidir acaba ?????
 
canım sayıyı yazmamışsın.bizimded morfoloji 0.zaten normal yolla olsa tüpbebek neden yapılsın bence doktorun saçmalamış.herkezde olan normal şans oranı neyse rahmin temiz ve yumurtlaman varsa seninki de o olur.
 
Back
X