Eşimin tuhaf arkadaşı

Keşke paranızı da böyle savunabilseniz. Çok sabit fikirli olduğunuzu düşünüyorum bu sabit fikirliliğiniz erkeğe yorum yapmama sabit fikirliliği şeklinde yürütüyorsunuz yakında binlerce liranız gittiğinde umarım sizin gibi sabit fikirli hemen savunmaya gecen birine pro üyelerimiz yorum yapmaz
Alakasız yorumlar hem komik hem de oldukça saldırgan duruyor ancak anlıyorum burda pro olmak sizler için büyük birşey :) paradan yana değil konu başka bir şeyden yana açıldı anlayan arkadaşlar zaten saolsunlar fikrim netleştirdi siz de saolun güldük 😄

Sürekli borç isteyen adam kumar oynuyordur. Böyle birine borç vermem de verdirmem de. Memur ve mühendis maaşları birçok haneden çoktur dolayısıyla yetirememekleri kendi şımarıklıkları.
Teşekkür ederim zaten borç verilmesi değil ben bu küçük parayı borçtan da saymıyorum ama böyle bir mevzunun birkaç gün konuşulması rahatsız ediyor az önce bir yorumcu tam net şekilde yazdı eşiniz arkadaşı olduğu için görüşmeme kararını sizin ittirmenizle bekliyor dedi çok doğru geldi bana

Teşekkür ederim zaten borç verilmesi değil ben bu küçük parayı borçtan da saymıyorum ama böyle bir mevzunun birkaç gün konuşulması rahatsız ediyor az önce bir yorumcu tam net şekilde yazdı eşiniz arkadaşı olduğu için görüşmeme kararını sizin ittirmenizle bekliyor dedi çok doğru geldi bana
Bence artık bu durumdan rahatsız olduğunu anlat koskocaman adam para nasıl yetiremiyor de. Gerçek bi İhtiyaç olsa, hastalık olsa Allah korusun zaten verilir ama bunlar keyfi borçlar uyar.

Sadece genelgeçer yorum yapmanız yeterliydi 😄 arkadaşlıklarımız ve para kontrolümüz kendimize özgü hani herkesin olduğu gibi . Herkese uyması gerekmiyor. Burda konu yemek değil orayı anlamamışsınız 1 yemek parası bile bizce etmeyecek bir miktar için gerçekten çok ihtiyacı olduğunu söylemiş yemek bile alacak param yok demiş ben arkadaşlığını kesmesi yönünde bir istekte bulunmayı kendim doğru bulmuyorum dikkatimi çeken eşimin sanki benden bu yönde bir görüş belirtmemi bekliyor oluşu birkaç gündür açılan bir konu bu . Konuyu kendinize yontmadan cevap veremediğiniz için sanırım bu cevaba şöyle okkalı bir ben ben ben li cümleler gelecek teşekkürler
Siz bence genel geçer kelimesinin anlamını öğrenin bence önce. Konu açmışsın yorum yapılmış tersliyorsun bide.

Kızlar merhaba açıkçası bu konuyu açıp açmamak konusunda biraz kararsız kaldım ama yine de fikirlerinizi merak ediyorum siz olsaydınız nasıl davranırsınız?
Eşimin bir çocukluk arkadaşı var bazen sık bazen az görüşürler ama yani yıllardır var olan bir arkadaşlık mevcut herneyse bu bahsi geçen kişi son 2 senedir çok feci bir borç batağında yani sürekli borç istiyor ve burda bahsedemeyeceğim tarzda özel aile sorunları mevcutmuş açıkçası çok da bilmek istemedim . Eşim son zamanlarda bu kişiyle her konuşmasında çok etkileniyor sürekli para istemesinden de rahatsızlık duyuyor zaten vermiyor bu kişiye para çünkü ihtiyacı varsa bana gelene kadar başka şekilde karşılayabilir diyor şimdi ben eşime konuşma iletişimi kes vs ya da tam tersi herhangi bir yorum yapmıyorum ama böyle bahsettiği zaman yorum yapabiliyorum genel geçer tarzda şimdi size sormak istediğim siz olsaydınız bu kişiyle iletişimini kesmesini ister miydiniz yoksa karışmaz mıydınız?
Bana sormadan verilen bir borç yok evin ekonomik olarak her hesabını beraber yaparız öyle özel durumlar hariç sormadan arkadaşa borç verme olayımız yok yani örneğin birisi benden isterse danışırım eşime ya da ondan isterse o da bana danışır mesela bu arkadaşı için ilk defa istediğinde bana sorarak bir miktar borç verdi ama sonrasında malesef bir türlü alamadı bu parayı baktım bunu stres yapıyor ben de önemli değil isteme gerek yok giden gitsin sıkıntı değil diyerek konuyu kapatmaya çalıştım ama eşim alana kadar istedi ve aldı sonrasında da hiç bu konular geçmedi şu son günlerde yeniden bu kişiden bahsetmeye başladı ve geçen salı küçük bir miktar verdim sana o an soramadım özür dilerim dedi çok sıkıştırdı beni çok açım demiş galiba herneyse yani belirtmeyi unuttum bu kişi bir memur olarak çalışıyor eşi de iyi bir şirkette çalışıyor mühendis .
Hangi memur aç kalacak kadar paraya sıkışsın ki bana da garip geldi

Kızlar merhaba açıkçası bu konuyu açıp açmamak konusunda biraz kararsız kaldım ama yine de fikirlerinizi merak ediyorum siz olsaydınız nasıl davranırsınız?
Eşimin bir çocukluk arkadaşı var bazen sık bazen az görüşürler ama yani yıllardır var olan bir arkadaşlık mevcut herneyse bu bahsi geçen kişi son 2 senedir çok feci bir borç batağında yani sürekli borç istiyor ve burda bahsedemeyeceğim tarzda özel aile sorunları mevcutmuş açıkçası çok da bilmek istemedim . Eşim son zamanlarda bu kişiyle her konuşmasında çok etkileniyor sürekli para istemesinden de rahatsızlık duyuyor zaten vermiyor bu kişiye para çünkü ihtiyacı varsa bana gelene kadar başka şekilde karşılayabilir diyor şimdi ben eşime konuşma iletişimi kes vs ya da tam tersi herhangi bir yorum yapmıyorum ama böyle bahsettiği zaman yorum yapabiliyorum genel geçer tarzda şimdi size sormak istediğim siz olsaydınız bu kişiyle iletişimini kesmesini ister miydiniz yoksa karışmaz mıydınız?
Bana sormadan verilen bir borç yok evin ekonomik olarak her hesabını beraber yaparız öyle özel durumlar hariç sormadan arkadaşa borç verme olayımız yok yani örneğin birisi benden isterse danışırım eşime ya da ondan isterse o da bana danışır mesela bu arkadaşı için ilk defa istediğinde bana sorarak bir miktar borç verdi ama sonrasında malesef bir türlü alamadı bu parayı baktım bunu stres yapıyor ben de önemli değil isteme gerek yok giden gitsin sıkıntı değil diyerek konuyu kapatmaya çalıştım ama eşim alana kadar istedi ve aldı sonrasında da hiç bu konular geçmedi şu son günlerde yeniden bu kişiden bahsetmeye başladı ve geçen salı küçük bir miktar verdim sana o an soramadım özür dilerim dedi çok sıkıştırdı beni çok açım demiş galiba herneyse yani belirtmeyi unuttum bu kişi bir memur olarak çalışıyor eşi de iyi bir şirkette çalışıyor mühendis .
yok diyin bitmez onun borç istemesi kumar, yasaklı madde vs bişeye gıdiyor olabilir para bırakın uzak durun faydasından çok zararı var valla

Teşekkürler canım şöyleki evin gelir gideri ortak hesaptan karşılanır açıkçası kredilerimiz zaten yeni bitti sayılır şuan birkaç aydır birikime yüklü miktar ayırıyoruz çünkü ev alma planımız var . Bu konuyla dediğin gibi çok muhatap olmak istemiyorum ama rahatsızlık duyduğunu dile getiriyor oluşu bir düşündürdü beni
Nasıl bu kadar ketum olabiliyorsunuz ilişkilerinizde

Ben olsam eşime bin kere salla şu sefil dolandırıcıyı demiştim 🤣

100 bin TL.bizimde borcumuz var ödeme yapmanız lazım ama onların umrunda değil.
Bu şekilde birine borç versem gitti gözüyle bakarım annem babam olmadığı sürece

Bu kadar parayı verip geri almayı beklemek saflık biraz

Öldüm bittim durumda olmasa arkadaştan borç alacak kadar düşmez kimse ailesinden alır belli ki aile kaynakları da tükenmiş

Yapay zekaya yazıp cevap veriyor ama çok yakın zamanda tekrar konu açacak o zaman göreceğiz onu
Hahahah cidden bu kadar önemsiyor musunuz burayı kızlar tam olarak ne yaşıyorsunuz orda. Anonim olmamız herkese sallamakta serbest olduğumuzu göstermiyor alakasız saçma saldırgan yorumları ciddiye almıyorum çünkü maalesef önceden de yazdığım gibi bazılarınız için şurda ona buna sallamak her konuya bir yorum yapmış olmaya çalışmak çok çok önemli ne diyelim bu da sizin zevkiniz .

Hahahah cidden bu kadar önemsiyor musunuz burayı kızlar tam olarak ne yaşıyorsunuz orda. Anonim olmamız herkese sallamakta serbest olduğumuzu göstermiyor alakasız saçma saldırgan yorumları ciddiye almıyorum çünkü maalesef önceden de yazdığım gibi bazılarınız için şurda ona buna sallamak her konuya bir yorum yapmış olmaya çalışmak çok çok önemli ne diyelim bu da sizin zevkiniz .
Herkes kocana kumarbaz diyor yakında tek mekanın burası olacak 😉

Eşinizin arkadaşlık ilişkileri çok anormal. Aç kalacak kadar mı paraya sıkışıyor arkadaşı yani? Bir dilenci kadar

Ben arkadaşıma çok açım bana yemek/yiyecek al diyeceğim ve o da bana yemek alacak ve sonra beni eşine şikayet edecek?

Bu manzara hayatımda gördüğüm en saçma sapan şeylerden biri olma yarışmasında zirveye oynar.

Eşimin ac kalacak kadar paraya sıkışan bir arkadası olduğunu sanmıyorum. Ama velev ki arkadaşına yemek ısmarladıya da yiyecek malzeme aldi. Bunu bana sormaz? Bundan benim haberim olmaz. Yani bizler aylık geçimimizi sekteye ugratmayacak meblaglar için birbirimize hesap sormayız/ vermeyiz. Sonnur, arkadaşıma yemek ısmarlayayım mı dese , bana ne derim ben. Çünküü bana ne.

Sizin hem arkadaşlıklarınız hem de para kontrol hesabınız çok değişik. Bu platformda böyle bi soruya çok tatmin edici bir cevap bulacağınızı pek sanmıyorum . Çünkü sizin yönteminiz çoğunluğa hem ters ve hem de değişik gelecek.

Ama genelgecer bir şey söylemek gerekirse; böyle biriyle arkadaşlık yapmam. Eşim de yapmaz. Ama eşimin böyle bir kişiyle arkadaşlığı olsa ve bu arkadaşlık eşim için çok önemliyse, benim dememle arkadaşlığını kesmez. En kötü ihtimalle gizlice görüşür ama görüşür yani. Ben eşimi tanirim.
Bence böyle insanları hayatımızda tutmak iyi değil. Ben olsam eşime direkt görüşme demem ama dikkatli olmasını ve borç vermemesini tembihlerim

Bence böyle insanları hayatımızda tutmak iyi değil. Ben olsam eşime direkt görüşme demem ama dikkatli olmasını ve borç vermemesini tembihlerim
Tembihlesem böyle sanki arkadaşı ile görüşmesine izin vermeyen birisi oluyorum bu da beni geriyor açıkçası kimle nerde görüşecek müdahale eden birisi gibi görünmek istemiyorum ama bu konuda bugün de açılırsa fikrimi belirticem

Bence de kumar oynuyor, eşi ve ailesi de biliyor ve buna kesinlikle para vermiyorlar. Muhtemelen de maaşında haciz var. Eşiniz uzak dursun. Eşiniz de farkında birşeylerin ama sanki emin olamıyor gibi bana gelene kadar kimler var dediğine göre

Back
X