bence dışlamakla ilgisi yok yeni evlisiniz sanırm..kafanızı yormayın bazı şeyler zaman alır..
bana davranışı çok mantıklı geldi, yanlış anlamadıysam eğer tabi olayı. sorun nedir anlamadım... ailesi hakkında belki kötü konuşacaktınız ve bunu hiç kimse istemez ve siz konuştuğunuz an sizden soğuyacaktı belki de ve bunların tümünü engellemiş "tebdili mekanda ferahlık vardır" ilkesiyle :)
Eşinizin yaptığı hareket cidden hoş olmamış.
Sebebini sordunuz mu?
beş senelik bir evlilik ve bir şeyleri hala paylaşmamak için direnç göstermek... bence eşinizle konuşun. anlaşma yapın kimse birbirinin ailesine bir şey demeyecek diye. yazık bir durum ya, bazen okudukça eşin eşe yaptığını kimse kimseye yapmıyor diyesim geliyor içimden. halbuki cennet yuvası da olabilir bir evlilikanlatmama hakkı vardır ama şu da var, gizli şeylerin paylaşılması insanlar arasındaki samimiyeti ve güveni artıran bir şeydir. üzüntülerinizi anlatın, bilsin. ama anlatırken onu suçlayıcı cümleler kurmayın, sadece duygularınızı anlatın. neler yaptığında neler hissettiğinizi... içinize atarak, içten içe ağlayarak daha da dibe çökersiniz başka bir getirisi olmaz bence. kendinize saygınızı yitirmeniz söz konusu ki vahim bir durum bu.
başkalarından duyma olayını bitiremeyeceğinize göre, bu durumdan rahatsız olmamayı kendinize öğretmeniz gerekiyor maalesef.
bir de şunu eklemek istiyorum, ortada sen ben yok, ortada bir "biz" var, ortada bir "ilişki" var. ve bu ilişki hasta olmuş. bu ilişkiyi eşinizle konuşmazsanız bu durum böyle gider, hastalık bitmez. konuşursanız iyileşme ihtimali doğar, konuşmazsanız böyle bir ihtimal hiç olmayacaktır. evliliğiniz hakkında bir oturum yapmanızın vakti gelmiş; ama evliliğiniz hakkında sizin veya eşinizin hakkında değil.
Belkide siz cok hasas oldugunuz icin sizin duymanizi bilmenizi istemiyodur ne biliyim kafaya takar uzulur kirilirsiniz diye ama ailenize niye laf ettiriyosunuz onu anlamis degilim bence esiniz birazda dogru olani yapiyor insanin esi bile olsa kendi ailesiyle alakali özel seyleri kimseye anlatmamali belkide düsünüyodur ailesini bana anlatan insan benim ailemide baskalarina anlatir ve duyulmasini istemedigi seyleri size anlatmiyodur
Yani yanlis anlamayin ama esiniz arkadasiyla ayri odaya gidip ne anlatmis olabilir anlayamiyorum bana cok sacma geliyo yani kendi acimdan bakarsam benim esim olsa böyle yapsa tabiki bende bozulurum haklisin ama yani karili kocali otururken arkadasina kalk biz baska odaya gidelim diyebilicek nasil bi konu olabilirki:44:eminmisin esinin ailesiyle ilgili boseyler anlattgina belkide bambaska bisey konusmusturlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?