Esimin yegeni

Şu forumdaki yazılanlara bakıyorumda herkes ne kadar insancıl ne kadar yardımsever, peki gerçek hayatta bu kadar kötü şeyler nasıl yaşanıyor. Konu sahibi siz vicdansız falan değilsiniz, hatta burada ahkam kesen birçok bayandan çok daha merhametlisiniz. Bakın Türkiyede kimsesiz çocuklar için koruycu aile programı var çocuk esgirgene kurumundaki çocuklar, gerekirse bakım gideride karşılanarak aile ortamında yetişsin diye evlatlık şartları oluşmasa bile bakılmak üzere ailelere veriliyor. Ama bu programa katılım sayısı çok az neden çünkü kimse klavye başında ahkam kestiği vicdan ve merhameti ağır basıp kendi nüfusuna kayıtlı olmayacak ve ilerde şartları oluşursa geri alınabilecek. sahipsiz bir çocuğun sorumluluğunu almak istemiyor. Yani burada atıp tutmak kolay. Burada olay çoğumuzun yakın akrabalarının biz küçükken yaptığı gibi normalde sorumluluğu ailesinde olan bir çocuğu bir iki defa beraber tatile götürme, kendi evine kabul etme ya da hediye alma olayı değil. Anne ve babası hayatta olmasına rağmen anne babasının keyfi halde ilgilenmediği için çocukla zaten sürekli ilgilenmek zorunda bırakılan amca ve yengesinin iyice evlatlarıymış gibi hayatlarına dahil edilmeye zorlanması ve bunun bir görevmiş gibi adledilmesi. Muhtemelen bir defalık birşey olsa tekrarlanmayacağını bilse belki konu sahibide ses çıkarmaz ama konu sahibi eşinin ona sormamasını da göz önüne alarak bunun bir devamlılık arz edeceğini ve bu işin evlatlık gibi babannede hastalığı ilerlediği zaman kendi yanında yaşamasına kadar uzayabilecek bir sorun olduğunu gördüğü için endişesi zaten. Kaldı ki insan tatile dinlenmeye giderken ve bazen kendi öz evladının sorumluluğu ağır gelirken kimse başka birinin çocuğunun sorumluluğunu tatilde almadı diye vicdansız olmaz. Hani anne baba vefat etse konu sahibi de olaya farklı yaklaşırdı ama anne babası yaşarken onların sorumluluğunda olan birşeyi yapmadı diye kimse bir yengeye vicdansız diyemez.
Konu sahibi bence bu durumu açık açık eşinle konuş ve yapmak istemediğin hiçbirşey yapma çünkü sana bu konuda yapılacak her zorlama o kızla aranda oluşan o güzel bağı zedelemekten başka bir işe yaramaz. Çünkü başkasının zoru ile yapılan hiçbirşey iyilik getirmez.

Hayatta bir zaruret, ihtiyaç durumu vardır bir keyfiyet, istek durumu vardır. Konu sahibi ihtiyaç halinde hep çocuğun yanında olmuş okulunda, öz bakımın da ...
Tatilde de kafa dinlemek istemesi gayet insani bir ihtiyaç bunun için kimse yargılanmamalı
Eşi baba yarısı olabilir ama yenge anne yarısı değildir ne yaparsa takdire şayandır

Sahi konu sahibi anne bu konuda hiç yok, çocuk size anne demek isteyecek kadar neden annesiz yada ben kaçırdım.
görümcemin eşi aylarca hastanede yattı. Görümcem de başında. Çocuklarına ben baktım o dönem. Taburcu olduklarında ottan bi sebepten ki ben haklıydım, kavga çıkardı bi sürü hakaret etti koluma vurdu ama tuttum kendimi karşılık vermedim, sadece terbiyesizsin sen öldün benim için dedim. Ama çocuğuyla ilişkim çok güzeldir, yengemmm der dolu dolu her defasında. Çok saygılıdır bana, gelir sarılır öper, bende çok severim onu elimde büyüdü ne de olsa. Yani bir durum olsa yine bakarım ayırmam hiç çocuklarımdan. Neticede terbiyesiz olan anası, doğurduğu değil ki..

Hele ki böyle bir durumda. O çocuğun sevgiye, şefkate, ilgiye ihtiyacı var.. Ne kadar mutlu olur...

Herkes yapmadığı iyilikten kendi mesuldur, hesabını kendi verecek. Ben çocuklara kıyamıyorum. O anayı babayı o seçmedi. İnsanlar 7 kat elin çocuklarını sahiplenirken ne var sanki yeğeni de götürseler tatile. Sorumluluğu amcasında olur. Yenge konuşsun eşiyle, eşi ne diycek sanki hayır ben ilgilenmem mi?..

Aslında bana yengem bakıyordu halama gidişimde yengemin doğum yapacak olması,
Ondan önce halam yengem hakkımda o kadar yalan yanlış şeyler anlatıp amcamın yengemi dövmesiyle sonuçlanır Dı bir gün yine bu kavga esnasında evden kaçmıştım sadece koşuyordum nereye koştuğum bilmeden çünkü amcam evde ne kadar tabak, bardak varsa kırmaya başlamıştı korkumdan akşam eve geldim onlarda beni akşama kadar cadde, cadde aramış

Yorumların hepsini okudum herkese kısmen hak verdim. Konu sahibi siz elinizden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorsunuz belli. Fazlası isteniyor. Yapmak zorunda değilsiniz elbette. Fakat, babaanne felç, baba sorumsuz bir dangalak, anne kendine yeni bir hayat kurmuş bu evladı yok sayıyor. Peki ne yapılmalı?Yapması gerekenler birşey yapmıyor diye kimse bişey yapmamalı mı? Bu çocuk var ve büyüyor, yok sayamıyoruz değil mi? Sevgisizlik ve ilgisizlikle yetişen çocukların sonlarını da biliyoruz..Peki ne yapmalı? Mesele asla tatil meselesi değil. O en basiti. Gitmese o tatile hiç bişey olmaz. Uzun vadede bu çocuk için ne yapılmalı? Bence bir uzmandan yardım alın çocuk için. Kaybedilmiş bir çocuk olmasın

Merhaba arkadaslar benim bir kaynim var esinden bosanmis kiziyla hic ilgilenmiyor biz kayinvalidemgile geldigimizde gezdiriyoruz yemege falan goturuyoruz yegenimizin babasida kahvelerde geziyor ve bu durum benim sinirimi bozuyor.asil soruna geliyorum tatile gitmeyi dusunuyoruz kaynanam kizi da goturelim diye bekliyor gecen yil goturmedik ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil ikna edebilirim belki beni taslayacaksiniz ama hep daha fazlasi bekleniyor.
Haklısınız.yine de götürmek zorunda kalırsanız huzurunuzu bozmayin babaannesi baksin yazacaktım ki felçli diye okudum bir paylasimda

:KK43:Haklısınız kim olsa istemez herhalde ama çocukla empati yaptım bir an. Annesi ortada yok babası ilgilenmiyor siz de götürmezseniz kimse beni istemiyor diye düşünür. Yavrucağa çok yazık

Konu sahibi vicdansız umursuz Bi bayan değil ki tatile emanet bir çocuk nihayetinde götürmek istememesi doğal
Herşeyi yaparken iyi olursun bir tane yapma senden kötüsü olmaz bu hayatta
Eşi Bi kere karısına danışmadan bu kararı veremez
Nihayetinde ilgilense bile kız çocuğu daha çok konu sahibi ilgilenecek
Günü birlik havuz VS e ikna olmazlarsa bencede eşinize ve ailesine sorumluluk almadığınızı belirtin
Özelde eşinize bunun göreviniz gibi her sene tekrarlanmasını istemediğinizi de anlayacağı şekilde anlatın
Kolaylıklar dilerim

Tamamen kinamadan soruyorum. Esinizin cocuga olan ilgisini mi kiskaniyor sunuz? Hani sizin cocugunuzla daha az ilgil3niyor o oldugu zaman falan gibi mi geliyor? Yoksa alistirmak mi istemiyorsunuz? O cok sanssiz bir cicuk. Sanirim ben olsam gotururdum, hatta cocugumdan ayirt etmezdim. Aklinizda sadece bir hayata dokunmaknolursa keyif alirsiniz bence

Beni dusunduren iyilik yapayim derken daha da uzulurse kismi oldu. Sizi cekirdek aile olarak gordukce heveslenebilir ya da her seyde yaninizda olmak isteyip onu katmadiginizda uzulup belki kinlenedebilir. Sonucta her seye katinca onu bi zorunluluk olarak gorebilir. Ben de cok isterim gitsin mutlu olsun ama bunu omur boyu yapamazsiniz cunku siz istemiyorsunuz bu kadarini zaten. Allah yardimcisi olsun herkesin, bu sekildeki kuzularin da.

Valla bana sorumluluk almak değil de kıskandığınız için götürmüyorsunuz gibi geldi... ha tabi kıskanabilir,istemeye de bilirsiniz ama işiniz zor kanana ve kocanız gelecek diye ısrar edecek belli ... şimdiden o tatilin zehir geçeceğini görebilirsiniz

Tamamen kinamadan soruyorum. Esinizin cocuga olan ilgisini mi kiskaniyor sunuz? Hani sizin cocugunuzla daha az ilgil3niyor o oldugu zaman falan gibi mi geliyor? Yoksa alistirmak mi istemiyorsunuz? O cok sanssiz bir cicuk. Sanirim ben olsam gotururdum, hatta cocugumdan ayirt etmezdim. Aklinizda sadece bir hayata dokunmaknolursa keyif alirsiniz bence
Hayir kesinlikle oyle bir durum yok esim ogluma cok duskundur simdiden cocugumuzun gelecegi icin birikim yapiyor ve oyun oynar yemek yedirir cok ilgili bir babadir.ki kucucuk kizi neden kiskanayim tabiki yegeni ilgilenecek ama bu tatil olayini esim emrivaki yapti ona kizdim.yilda bir kere gittigim bir etkinlik onda da kafa dinlemek istiyorum iki cocugun banyosu var yemegi var en ufak bir durumda surat asar konisursun duzelsin diye inat eder hic duzelmez kendini dislanmis moduna sokar.cunku birkere avmde onun icin alisveris yaptik yemegini yedirdik oyuncaklara bindi bebek istemis almamisiz gorumceme gittik orda sanki ben kendine bisey yapmisim gibi suratini asti gorumcem konusmaya calisiyor yok hic birimizin yuzune bakmiyor.ben yerin dibine giriyorum ben bisey yapmadim diye tabi halasi biliyor ama kendimi kotu hissettim. bi de elimizden geleni yapmaya calisiyoruz biz ama ben kucuk kizin annesi degilim keske annesi gibi olma olgunluguna erisebilsem ama malesef o sorumlulugu ben alamam ki annesi babasi varken.

Valla bana sorumluluk almak değil de kıskandığınız için götürmüyorsunuz gibi geldi... ha tabi kıskanabilir,istemeye de bilirsiniz ama işiniz zor kanana ve kocanız gelecek diye ısrar edecek belli ... şimdiden o tatilin zehir geçeceğini görebilirsiniz
Ne alakasi var kiskanmayla kiskansam hic bir yere goturmem elimden geleni yapiyorum tatilimede cekirdek ailemle gitmek istiyorum bu da benim hakkim sanirim.

sorumsuz iste peki ana nerdr
Annesi evlenmis koylerinden biriyle ve orda yasiyor 3 yildir da hic bir sekilde iletisime gecmedi.ilk yillar birz aliyordu o da kizi guzelce giydiriyorduk yeni kiyafetlerle gonderiyorduk kadin ustundekileri alip en eski kiyafetlerle teslim ediyordu burdan cikarin nasil bir zihniyette oldugunu.ha kaynimda az degil ikiside cok uyumlu bir ciftmis kafa yapilari cahillikleri yonunden ama eski eltim kaynimi sevmedigini soylemis oyle bir kocam olsa bende sogurdum diye hak veriyorum sadece cocuga cektirdiklerine dayanamiyorum

Sizin icinde zor bir durum. Yapsaniz bir turlu yapmasanız bir turlu. Digerleri sorumluluk almayinca olan sorumluluk alana oluyor. Hadi babasi neyse zaten ipsiz sapsizmis belli. Halasi da varmis. Halasi neden sahip cikmiyor. O neden goturmuyor tatile. Onun daha kani cani. Kayinvalideniz gorumcenize parasini versin hala yeğen basbasa gitsin olmaz mi?
Kocasi istemedi o da gorumcem cocuklariyla cok ilgilenmez babalari daha cok ilgilenir adam 2 cocugun sorumlulugunu kendi aliyor gorumceme soyle diyor ben cocuklara bakiyorum bi de sana bakiyorum ekstra ona bakamam tatilde.gecen yil gorumcem oyle demisti

Ben çocukken dayımın bakmadığı çocuğu yüzünden çok ağladım. Çünkü annem benden çok ona annelik etti. O uzulmesin diye beni üzdü. Gelen misafire benden daha çok değer verdi. Beni seviyorlardı ama yabancı insanlara misafirperverlik adına beni ezdirdiler. Ben de kimsenin benden önemli olmasına izin vermeyen, önce kendini düşünen biri oldum. Çünkü ailem beni yeterince düşünmedi. Bu yüzden çocuğunuzun bu konudaki düşüncesi nedir merak ediyorum. Kıskanıyor mu kuzenini
Oglum daha 3 yasinda tabi sarildigimda falan git der ona kiskaniyormu bilmiyorum ama gecen anne onu eskiciye verelim dedi bende seni verelim dedim gulerek hayirrr dedi bazen oglum kizi hic sigdirmiyor bazen de cok guzel oynuyor ve cok seviyor

Merhametten maraz doğar demişler bence bu kadar sorumluluğu üzerinize almanız yanlış, bir akrabamız boşanmış yeğenlerini yanına almıştı onlarda da anne yoktu baba işteydi kızlar bu akrabanın evinde büyüdüler. Ne mi oldu sonra kızlar 16 17 yaşında ya var ya yok evde biriktirdikleri altınları da alıp kaçtılar polis müdahale etmedi bilen almış dediler kızlar evi terk edince onlar oldugu anlaşıldı.
İyilik her zaman iyidir tabi o ayrı ama sonra üzülmeyin
Bende babasinin benim altinlarimi alacagini dusunmuyor degilim kayinvalidemgile geldigimizde nereye saklasak diye sasiyoruz resmen.kaynima karsi o kadar doluyumki size anlatamam yillarca esimi somurmus borcu olmus esime kosmus kayinvalideyle bir oturuyorlarmis ayrilmislar evlerinin esyalarini esime aldirmis sonra bosanma surecine girdiler yine bizi buldu kizi anneye getir gotur esim ilgilendi hep bizim arabamiz var anneside bulunduklari ile 2 saat uzakliktaydi bizde orda oturuyoruz esim getordi goturdu problem cikardi annesi esim ugrasti.ve adam en son oyle birsey yaptiki yillik izne ayrildik 1 ay kaynanamdayiz ve onun pis isini temizlemeye calisiyor ben esime bu sondu yeter artik bunun sorun cikarmasindan biktim dedim.cok doluyum icimi bosaltayim dedim.bu arada 1 hafta kacmaya calisiyoruz iste.

Ben konu sahibinin samimiyetine inandım ve ona hak verdim

Bence bu tatile kız dahil edilmemeli çünkü bu defa o alleye ait olduğu bilinci gelişebilir her etkinlikte bulunmak ister bulunmazsa sorun çıkartır

Konu sahibi canım bence siz ufak tefek avm gezmesidir parktır bahçedir vs bunlara dahil edin çocuğu ama bu tatile götürmeyin

Kaç yaşında olduğunu göremedim yazmadınız sanırım ama illaki bir iletişim yolu vardır kendinizi güzelce ifade edin derim ben

Rabbim cümle yavrularımızı esirgesin inşallah amin

Back
X