Esimin yegeni

Burada konu sahibine sen vicdansızsın, bir çocuk bakın ne olacak, ben şöyle merhametliyim bakardım tabi diyen yüksek vicdan ve merhamet sahibi arkadaşlara sesleniyorum. Lütfen koruycu aile programına başvurun. Oradaki çocuklar o kızdan çok daha şanssız, bir çoğunun hayatta kimsesi yok. Gerekirse maddi imkanlarda da devlet destekliyor. Hem siz yüksek vicdan ve merhametinizle bir çocuğa faydalı olursunuz hemde toplumda insanlara örnek olursunuz. Hemde konu sahibi açtığı konu ile güzel bir şeye vesile olur. Çünkü buraya baktığımda bu konuda hevesli bu kadar insan görmeme rağmen gerçek hayatta bu programa katılımın bu kadar az olmasını konudan haberiniz olmamasına bağladım.
Not:,Annemle babamın ikinci evliliğinde doğmuş bir çocuğum. Annem psikolojik sorunları olan, babamsa sorumsuz bir insandı. Maddi imkanlarımız çok kısıtlıydı. Annemden gereksiz yere çoğu kez şiddet gördüm. Hayatımda kendi paramı kazanana kadar hiç tatile gidemedim.üniversite hayatımda bile çalıştım. Benim aksime tüm kuzenletimin maddi durumu iyiydi. Tatil deniz hiçbirşeyden eksik kalmadılar. Üniversiteyi özel yurtlarda rahat imkanlarla okudular. Teyzem, dayım, amcam beni gördüklerinde ayırmadılar ama bir anne baba gibi sorumluluğumu da almadılar. Bende onlara hiçbir zaman vidansız demedim dememde . Özellikle yengelerim tatlı kadınlardır. Ama şuan bir anne olarak söylüyorum. Kimse anne babası hayatta olan bir çocuğun sorumluluğunu almak zorunda değildir. Hele hele evlatlık gibi sahiplenmek için konu sahibinin dediği gibi gerçekten çok yüksek bir olgunluk ve merhamet gerekir ve malesef bu burada ahkam kesen arkadaşların aksine çok az kişide olabililir. Evladı olan insanların sırf kendi anne babası ilgilenmediği için bakımı kendisine bırakılmış çocuğa kendi evladı varken anne babalık yapabilmek öyle her yiğidin harcı değildir. .Ayrıca öyle bir çocuğu arada aile ortamına sokup sonra tekrar gerçekle yüzleştirmek çocuğun psikolojisine iyi gelmekten ziyade gerçekle yüzleşmesini daha da zorlaştırıyor. Hayatta malesef bir sürü boşanmış ya da benim gibi anne babası sorumsuz çocuk var. Bu nedenle onlara kendi anne babasının yapması gerekenleri yakın akrabaları yapmıyor. Şimdi bu insanların hepsi mi vicdansız. Klavye başında ahkam kesmek kolay. Bu nedenle konu sahibine vicdansız demek yerine onu yaptıkları için taktir etmek gerekir bence, çünkü bir çok insandan daha vicdanlı hareket etmiş o kıza karşı.

Son düzenleme:
Tatil hayati bir ihtiyaç değildir. Hayatı boyunca tatile gitmeyen insanlar var. Ayrıca hiçbir çocuğun sorumluluğunu alamam tatil gibi bi yerde üstelik. Kahvelerde gezen babası götürsün günübirlik bile olsa.

Amcamin 2 cocugu senelerce her yaz bizdelerdi. Anneleri amcama birakip gitmisti. Arada bir yanina aliyordu. Annem bitlerini bile ayiklardi. Her gittigimiz yere gotururduk. Bizden hic ayirmadilar onlari annemle babam yillarca.. annemi cok severler. Bambaska bir baglari oldu. Simdi ikisi de cok iyi yerlerde okuyorlar ve her firsatta ellerine gecen parayla anneme hediye alirlar. Ogrenci halleriyle. Onu yemege falan gotururler. Anneler gununu kutlarlar her sene. Hic atlamazlar. 1 senedir ayni sehirde yasiyorlar. Amcam baskasiyla evli. Kadin iyi biri. Cok da seviyo cocuklari. Ama cocuklar hala canlari bisey istediginde annemi ararlar. Annem yapar hemen onlari da cagirir. Hic pisman olmadi bu zamana kadar. Analari varken neden ben bakiyorum demedi. Severek bakti. Her yere isteyerek goturdu.
Bilmiyorum ya gozumun onune kuzenlerim geldi. Her sene yazin valizleriyle cikip bize geldiklerinde yuzlerindeki o utangacligi hala unutamiyorum. Bizle olduklari zamanki mutluluklarini ve sonra donduklerindeki mutsuzluklarini da. Sanki 4 kardes degil de hep 6 kardesmisiz gibi hissediyorum bu yuzden. Ve bu durumu seviyorum sahsen. Onlar benim oz kardeslerimden farksiz. Onlara da kendi kardeslerime oldugu gibi yardim ederim. Para yollarim. Hediyeler alirim. Hic de gocunmam. Iyiki de birlikte buyumusuz. Parcalanmis bir aileleri olmasina ragmen aile ne demek bizimle ogrendiler 😊 Bu bile cok guzel birsey bence.

Bana göre farkı yok size göre alakasız
Sizin düşünceniz
Ben bir insanin hele ki bir çocuğun yemek içmek kadar sevgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum
Allah aşkına? Ben sevmesin ilgilenmesin mi yazdım?

Kadın bir hafta nefes almak istemiş. 3 senedir bir sürü problemle uğraşmış.
Bakacak birisi olsa iki çocuğumu da emanet eder eşimle başbaşa tatile gitmek isterim. Çocuklarla tatil işkence. Bir de çocuklarla ilgilenmekten evli olduğumuzu unuttuk.
Olayı dramatize etmenin alemi yok ki.

Amcamin 2 cocugu senelerce her yaz bizdelerdi. Anneleri amcama birakip gitmisti. Arada bir yanina aliyordu. Annem bitlerini bile ayiklardi. Her gittigimiz yere gotururduk. Bizden hic ayirmadilar onlari annemle babam yillarca.. annemi cok severler. Bambaska bir baglari oldu. Simdi ikisi de cok iyi yerlerde okuyorlar ve her firsatta ellerine gecen parayla anneme hediye alirlar. Ogrenci halleriyle. Onu yemege falan gotururler. Anneler gununu kutlarlar her sene. Hic atlamazlar. 1 senedir ayni sehirde yasiyorlar. Amcam baskasiyla evli. Kadin iyi biri. Cok da seviyo cocuklari. Ama cocuklar hala canlari bisey istediginde annemi ararlar. Annem yapar hemen onlari da cagirir. Hic pisman olmadi bu zamana kadar. Analari varken neden ben bakiyorum demedi. Severek bakti. Her yere isteyerek goturdu.
Bilmiyorum ya gozumun onune kuzenlerim geldi. Her sene yazin valizleriyle cikip bize geldiklerinde yuzlerindeki o utangacligi hala unutamiyorum. Bizle olduklari zamanki mutluluklarini ve sonra donduklerindeki mutsuzluklarini da. Sanki 4 kardes degil de hep 6 kardesmisiz gibi hissediyorum bu yuzden. Ve bu durumu seviyorum sahsen. Onlar benim oz kardeslerimden farksiz. Onlara da kendi kardeslerime oldugu gibi yardim ederim. Para yollarim. Hediyeler alirim. Hic de gocunmam. Iyiki de birlikte buyumusuz. Parcalanmis bir aileleri olmasina ragmen aile ne demek bizimle ogrendiler 😊 Bu bile cok guzel birsey bence.
Annenizi tebrik ediyorum gercekten cok iyi bir insanmis gercekten olan cocuklara oluyor ama sizin kuzenleriniz cok sansliymis bence bizim yegenimizde diger anne babasiz cocuklara gore sansli halasi amcasi dedesi babannesi yatsada herkes mutlulugu icin ugrasiyor.canim kebap istiyor der hemen mangallar kurulur borek ister yapariz tatil konusunuda dusunecem belki bu kez gotururum cunku ben onu gezdirmeme karari almistim bir kere ben dedemlere gidecektim halamlar da geldi kaynanam oturdu agladi oraya gidecem diye x de benimle gelmek istedi halamin torunuyla oynar gelsin dedim yok dedi izin vermedi benim sozum kaldi bi daha gezdirmeyecem dedim ama yine dayanamadim gelince heryere goturur olduk.

Annenizi tebrik ediyorum gercekten cok iyi bir insanmis gercekten olan cocuklara oluyor ama sizin kuzenleriniz cok sansliymis bence bizim yegenimizde diger anne babasiz cocuklara gore sansli halasi amcasi dedesi babannesi yatsada herkes mutlulugu icin ugrasiyor.canim kebap istiyor der hemen mangallar kurulur borek ister yapariz tatil konusunuda dusunecem belki bu kez gotururum cunku ben onu gezdirmeme karari almistim bir kere ben dedemlere gidecektim halamlar da geldi kaynanam oturdu agladi oraya gidecem diye x de benimle gelmek istedi halamin torunuyla oynar gelsin dedim yok dedi izin vermedi benim sozum kaldi bi daha gezdirmeyecem dedim ama yine dayanamadim gelince heryere goturur olduk.
Annem sabirliydi. Herkes yapamaz gercekten. Buyuk bir sorumluluk cunku. Bir de babam otoriterdi. Biz de kuzenlerim de babamdan cekinirdik. O yuzden cok sorun yasanmadi tehlike olarak. Babam ayirmazdi bizi yanindan. Denize bile girsek tek tek girdirirdi onlari. Yanlarinda beklerdi suyun icinde 😊 surekli gozu hepimizin ustunde olurdu. Yani annem sorumlulugu tek basina almadi hic. Ben eminim ki siz sadece sorumlulugundan cekindiginiz icin goturmek istemiyorsunuz. Belki ben de cesaret edemezdim. Esime bagli olurdu daha cok. Eger sorumlulugu bolusmeyi kabul ederse goturmek isterdim.
Sadece o cocuklarin mahcuplugu ve bizdeki mutluluklarini unutamiyorum. Yine de sorumluluk konusunda bi supheniz varsa tabiki goturmeyin. Gerek yok durduk yere basa bela almaya. Annesi babasi birden ana baba oldugunu hatirlar cunku oyle bir durumda.
En kotu tatilden donunce onu alip bir gununu dolu dolu gecirirsiniz. Eglence merkezleri park yeme icme dondurma falan gonlunu alirsiniz bir sekilde :)

Annem sabirliydi. Herkes yapamaz gercekten. Buyuk bir sorumluluk cunku. Bir de babam otoriterdi. Biz de kuzenlerim de babamdan cekinirdik. O yuzden cok sorun yasanmadi tehlike olarak. Babam ayirmazdi bizi yanindan. Denize bile girsek tek tek girdirirdi onlari. Yanlarinda beklerdi suyun icinde 😊 surekli gozu hepimizin ustunde olurdu. Yani annem sorumlulugu tek basina almadi hic. Ben eminim ki siz sadece sorumlulugundan cekindiginiz icin goturmek istemiyorsunuz. Belki ben de cesaret edemezdim. Esime bagli olurdu daha cok. Eger sorumlulugu bolusmeyi kabul ederse goturmek isterdim.
Sadece o cocuklarin mahcuplugu ve bizdeki mutluluklarini unutamiyorum. Yine de sorumluluk konusunda bi supheniz varsa tabiki goturmeyin. Gerek yok durduk yere basa bela almaya. Annesi babasi birden ana baba oldugunu hatirlar cunku oyle bir durumda.
En kotu tatilden donunce onu alip bir gununu dolu dolu gecirirsiniz. Eglence merkezleri park yeme icme dondurma falan gonlunu alirsiniz bir sekilde :)
Esim ilgilenir.gunu birlik gezilerimiz cok olur ama tatili basbasa istemistim bir bakalim duruma gore

Allah aşkına? Ben sevmesin ilgilenmesin mi yazdım?

Kadın bir hafta nefes almak istemiş. 3 senedir bir sürü problemle uğraşmış.
Bakacak birisi olsa iki çocuğumu da emanet eder eşimle başbaşa tatile gitmek isterim. Çocuklarla tatil işkence. Bir de çocuklarla ilgilenmekten evli olduğumuzu unuttuk.
Olayı dramatize etmenin alemi yok ki.

Olay yeterince dram durumunda
Kari koca gitseler olay değil zaten
Burda öyle bir durum yok
Hem de ben sadece olaydan tatil olarak bahsetmiyorum genel bir değerlendirme yapmıştım

Ben de aşağı yukarı aynı durumdayım şuana kadar
3 kez tatile gittim 1 i balayiydi
2 sinde eşimin kız kardeşini götürdüm kendim teklif ettim
Nedeni de genç kız anne babası yaşlı
Heves eder o da görsün oraları istedim o da 14 yaşındaydı hala daha söyler teşekkür eder dua eder
Bu yıl yine gideceğiz inşallah

Hem benim de ayni yaşta oğlum var
Belki de o yüzden bu kadar etkilendim
Çocuklar havuzu denizi seviyorlar heveslenmistir
Konu sahibi dedi ya hiç bir yere gezemiyorum küçük bir yerde oturuyorum kışı sert diye o küçük yavru için de aynı durum var

Eşiniz çok iyi bir baba olmalı. Götürmek istememeniz kötü biri olduğunuzu göstermez. Sizinde baş başa ailecek tatile gitmeye hakkınız var. Yine de eşinizi kırmadan halletmeye çalışın.

Zor bir durum gercekten. Vicdan sahibi bir insansiniz. Oyle olmasaydi cocuga hic ilgi alaka gostermez banane derdiniz. Sizin acinizdan bakildiginda elbette ki haklisiniz. Anlasilan babasi sizin iyi niyetinizi kotuye kullaniyor nasilsa bakiliyor diye. Bu bu isin cozumu olamaz. Cocuk ise size alismis belliki anne sevgisinden de yoksun yavrucak. Burda vicdansiz siz degil ona babalik yapmayan erkek musveddesi babasi. Catilacak birisi varsa o da babadir bu durumda. Allah yardim etsin cocuga. Babasina vicdan versin. Cocugun durumuna cok uzuldum😔

Olay yeterince dram durumunda
Kari koca gitseler olay değil zaten
Burda öyle bir durum yok
Hem de ben sadece olaydan tatil olarak bahsetmiyorum genel bir değerlendirme yapmıştım

Ben de aşağı yukarı aynı durumdayım şuana kadar
3 kez tatile gittim 1 i balayiydi
2 sinde eşimin kız kardeşini götürdüm kendim teklif ettim
Nedeni de genç kız anne babası yaşlı
Heves eder o da görsün oraları istedim o da 14 yaşındaydı hala daha söyler teşekkür eder dua eder
Bu yıl yine gideceğiz inşallah

Hem benim de ayni yaşta oğlum var
Belki de o yüzden bu kadar etkilendim
Çocuklar havuzu denizi seviyorlar heveslenmistir
Konu sahibi dedi ya hiç bir yere gezemiyorum küçük bir yerde oturuyorum kışı sert diye o küçük yavru için de aynı durum var
Hayir ben 2 saatlik mesafede oturuyorum x kaynanamlarla ilde oturuyor ben kucuk yerde oturuyorum ayda 1 kere gelip 1 hafta ben kaliyorum gorumcem nefes alsin diye o evin temizligiydi yemegiydi iste cocugun banyo ihtiyaci varsa onu yapiyorum saclarini tariyorum iste gezmeye gidceksem onuda goturuyorum .normal gunlerde de kaynanamin banyosuna esimin teyzeleri geliyor onlar x i de yaptiriyor.tabi gezemiyor ilde oturmasi bisey degistirmiyor ben geldikce goturuyorum bir yerlere

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşiniz çok iyi bir baba olmalı. Götürmek istememeniz kötü biri olduğunuzu göstermez. Sizinde baş başa ailecek tatile gitmeye hakkınız var. Yine de eşinizi kırmadan halletmeye çalışın.
Evet ve cok da iyi bir es cok sukur.benima ailemi kendi ailesinden ayirmaz onlarinda bir ihtiyaci olsa ilk kendi kosmak ister o konuda o kadar sansliyim ki ben bu adam icin ne yapsam az cok sukur.

Hayir ben 2 saatlik mesafede oturuyorum x kaynanamlarla ilde oturuyor ben kucuk yerde oturuyorum ayda 1 kere gorumcem nefes alsin diye geliyorum o evin temizligiydi yemegiydi iste cocugun banyo ihtiyaci varsa onu yapiyorum saclarini tariyorum iste gezmeye gidceksem onuda goturuyorum .normal gunlerde de kaynanamin banyosuna esimin teyzeleri geliyor onlar x i de yaptiriyor.tabi gezemiyor ilde oturmasi bisey degistirmiyor ben geldikce goturuyorum bir yerlere
Allah razı olsun sizden de bu kadar iyi bir insan olmasanız size anne demek istemezdi
Bence bu çocuğun sansi siz ve eşinizsiniz
Sizin şansınız da bu cocuk eminim iyi yerlere gelecektir ve de duaciniz olur
Cennet sebebiniz olur belki de

Evet anlıyorum yaşınız küçük belki ama kalbiniz çok büyük
O tatil sizi daha da birleştirir kendi kızınız gibi görün zor ama değer bence
Ben olsam evime alir ona annelik yapardım
Tüm samimiyetimle söylüyorum bunu

Allah razı olsun sizden de bu kadar iyi bir insan olmasanız size anne demek istemezdi
Bence bu çocuğun sansi siz ve eşinizsiniz
Sizin şansınız da bu cocuk eminim iyi yerlere gelecektir ve de duaciniz olur
Cennet sebebiniz olur belki de

Evet anlıyorum yaşınız küçük belki ama kalbiniz çok büyük
O tatil sizi daha da birleştirir kendi kızınız gibi görün zor ama değer bence
Zaten biz evimize gidince 1 hafta sonra baslar yenge ne zaman geliyorsunuz demeye bizi seviyor.Insallah iyi yerlere gelir.bunu butun kalbimle istiyorum cunku hayati gercekten zor cocugun.

Zaten biz evimize gidince 1 hafta sonra baslar yenge ne zaman geliyorsunuz demeye bizi seviyor.Insallah iyi yerlere gelir.bunu butun kalbimle istiyorum cunku hayati gercekten zor cocugun.
O da size ümit bağlamış artık
Sizi aile bilmiş demek ki
Bilemiyorum ben olsam o kızı yanıma alır annelik yapardım
Şuan calisiyorum 2 çocuğum var
Evde olsam koruyucu annelik yapmayı çok isterdim keşke imkan olsa bir çocuk anne sevgisine muhtaç büyümese

O da size ümit bağlamış artık
Sizi aile bilmiş demek ki
Bilemiyorum ben olsam o kızı yanıma alır annelik yapardım
Şuan calisiyorum 2 çocuğum var
Evde olsam koruyucu annelik yapmayı çok isterdim keşke imkan olsa bir çocuk anne sevgisine muhtaç büyümese
Babasi ilgizsede oyle yanimiza da vermez surekli etrafa cocugum icin calismiyorum b demek icin biz bi kadin tutulsun buda calissin istiyoruz ama benim cocugum var deyip duruyor.evde bi is yaptigida yok

Esim ilgilenir.gunu birlik gezilerimiz cok olur ama tatili basbasa istemistim bir bakalim duruma gore
Yani surekli sizinle takilan bir cocuksq bu seferlik tatili cekirdek ailenizle yapin o zaman. Bu da en dogal hakkiniz tabiki. Siz cok daha iyi bilirsiniz

Babasi ilgizsede oyle yanimiza da vermez surekli etrafa cocugum icin calismiyorum b demek icin biz bi kadin tutulsun buda calissin istiyoruz ama benim cocugum var deyip duruyor.evde bi is yaptigida yok
Sorumsuz işte kendine bahane ediyor çocuğu utanmaz
Allah bildiği gibi yapsın

Benim evli bir akrabagim var. Esinin ablası internetten bir adamla tanışıp bir günden diğer güne çocuğunu da geride birakarak evden kaçtı. Kadinin eşi tabi şok. Bu akrabagim ve esi bu çocuğu alıp her yere götürdüler, gezdirdiler. Tatile götürdüler de, babası kendini toparlayana kadar hep moral verip destek oldular. O kadar güzel bir davranış ki. Cok takdir ettim. Başkaları kafa çevirir bırakır. Sizde çok emek veriyorsunuz. Allah sizden de razı olsun. Tatile götürün götürmeyin diyemem. Bu sizin vereceğiniz kadar. Ama yaralı bir çocuğun elinden tutmak çok güzel bir davranış 🌹

Back
X