- 7 Aralık 2018
- 7.372
- 18.987
- 248
- 28
Tüm akraba çocuklarının toplanmasıyla alakalı bir durum yok sürekli olmayan şeylerden bahsediyorsunuz. Çekirdek ailesinin önemi var da burda önemini azaltacak bir durum yok. Kaldı ki çocuğun durumu biraz özel tatile gitmesi çok iyi olur böyle bir fırsat varken. 3 kişi her yıl giderler atlı kovalamıyor gerçekten çok abarttınız.Çocuk varsa tüm akraba çocuklarını da toplayalım o zaman. Bu da mantıklı değil ama aynı şey. Ayrıca nesi yanlış kendi ailesiyle gitmek istemesinin ? Niye mantıklı değil şart mı dışarıdan birinin tatile dahil olması. Ortalarında yatmayacak ama 1 kişiye odaklanmak yerine 2 kişiye odaklanmak zorunda kalacak. Sizin aile kavramınız da pek genismis kadının çekirdek ailesinin bir önemi yok mu yani
Abartan sizsiniz durumu anlamıyorsunuz havadan yorum yapıyorsunuz. Kadın istemiyorum diyor yeterince açık değil mi? İstemiyor ve hakkı var istememekte. Gayette haklı sebepleri varTüm akraba çocuklarının toplanmasıyla alakalı bir durum yok sürekli olmayan şeylerden bahsediyorsunuz. Çekirdek ailesinin önemi var da burda önemini azaltacak bir durum yok. Kaldı ki çocuğun durumu biraz özel tatile gitmesi çok iyi olur böyle bir fırsat varken. 3 kişi her yıl giderler atlı kovalamıyor gerçekten çok abarttınız.
Biz gotururken teklif etmiyor babasina diyor paran yoksada ben veririm cocugu gotur diye Allah var maddiyatini dusunmedim.ayrica sorumluluk bende degil deyip bir defaligina goturecem de dedim ama bunu okumadiniz sanirimOlur gelsin götüreyim bizim kuzenlerimizi çok kere götürmüşlüğümüz var hiçte bir şey olmadı bir yerimiz de eksilmedi. Kendi anne babası varken üstelik annemle kuzenimin annesi küsken her yaz bize gelir bir ay kalır evde neşe olur bahsedilen kişi el kızı değil yeğenleri. Ben anlamıyorum ya bu kızın annesi babası varlıklı falan olsa herkes pervane olur zor durumda kalınca da böyle yük görülürsün. Kız zaten 9 yaşında altı bezli bebek de değil kendi çocuklarına arkadaş olur çok daha iyi olur konudaki tek problem eşinin danışmadan karar vermesi olmuş onu da halletmişler. Benim eşim yeğeni bu durumdayken ben kafa dinlicem gelmesin yapacağımızı yaptık işte dese üzülürdüm. Kayınvalide masrafı karşılamayı da teklif etmiş kimsenin çocuğu yıkma derdi de yok yani. Amma abartılıyor bazı şeyler.
yoo bence haklısınızMerhaba arkadaslar benim bir kaynim var esinden bosanmis kiziyla hic ilgilenmiyor biz kayinvalidemgile geldigimizde gezdiriyoruz yemege falan goturuyoruz yegenimizin babasida kahvelerde geziyor ve bu durum benim sinirimi bozuyor.asil soruna geliyorum tatile gitmeyi dusunuyoruz kaynanam kizi da goturelim diye bekliyor gecen yil goturmedik ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil ikna edebilirim belki beni taslayacaksiniz ama hep daha fazlasi bekleniyor.
Allah korusun Rabbim kimseyi annesiz babasiz koymasin bu agir birsey oyle hemen sahiplendim falan cok zor cunku bir cocugun maddi manevi herseyiyle ilgilenmelisiniz kendi cocugunuza yeri gelir kizarsiniz ona bunu da yapamazsiniz hemen onu disliyora cikar adiniz.ayrica anne babasi da var ama sorumsuzlar yinede guzel bakmaya calisiyoruz yapabildigimiz kadarAynen katılıyorum ya hem kalsa ne olacak anlayamıyorum Allah korusun ablamlardan birisine birşey olsa yeğenlerimin başımın üstünde yeri aynı şey eşimin yeğenleri için de geçerli yeğen bu yaa evlattan ne farkı var ki
Bide hassas bir bunyesi var zaten hasta olmaya hemen hazir gorumcem havuza goturdu hemen hapsurmaya basladi kayinvalidem basladi hasta oldu cocuk vah vah bu kez kadin suclandi. Bu arada o benim 5 ay baktigim donemde de cok zayifladi cocuk demeye baslamisti sinir olmustum.herkes kolay saniyor da oyle degilyoo bence haklısınız
ben baskasının cocuguna bakamam sahsen korkarım emanetın canı burnundadır derler
zehırlenır hasta olur duser kafasını carpar al basa bela sıkıntı . 20 yasında falan olsa dersınız bızımle gelsın arkadaslarıyla takılır dıye ama kucuk cocuk sorumlulugu zor
bırde cocugun annesı babası dururken sıze mı dusmus onu da anlamadım ... annesı babası ılgılensın ebeveynler sorumluluklarını bılsınlerBide hassas bir bunyesi var zaten hasta olmaya hemen hazir gorumcem havuza goturdu hemen hapsurmaya basladi kayinvalidem basladi hasta oldu cocuk vah vah bu kez kadin suclandi. Bu arada o benim 5 ay baktigim donemde de cok zayifladi cocuk demeye baslamisti sinir olmustum.herkes kolay saniyor da oyle degil
Zavallı çocuk zaten hayat 5-0 geride başlamış Çocuğa annelik yapıyorsunuz, karne gününde bile siz götürüyorsunuz. Allah sizin gibi iyi temiz insanlardan razı olsun kim bilir Allah katında ne kadar sevap kazanıyorsunuz. zavallı suçsuz bir çocuk baba ilgisiz çocuk hem öksüz hem yetim sayılır. Dünya sizin gibi iyilerin hatırına dönüyor. Bu yaptığınız iyilikle inanın misliyle size ve çocuklarınıza misliyle döner. Tatil konusunda çok haklısınız çocuğun sorumluluğu çok fazla sonuçta emanete çöp batar. Yanınızda kayınvaldeniz, kayınpederiniz varsa sorumluluğu onlara atın karışmayın ama böyle şeyler için huzursuzluk yapıp yuvanızı, huzurunuzu bozmayın. Huzur dünyadaki en önemli değerimizdirMerhaba arkadaslar benim bir kaynim var esinden bosanmis kiziyla hic ilgilenmiyor biz kayinvalidemgile geldigimizde gezdiriyoruz yemege falan goturuyoruz yegenimizin babasida kahvelerde geziyor ve bu durum benim sinirimi bozuyor.asil soruna geliyorum tatile gitmeyi dusunuyoruz kaynanam kizi da goturelim diye bekliyor gecen yil goturmedik ama bu yil esim onu da goturecem dedi ama ben istemiyorum basina bi is gelse hic ortada olmayan annesi ortaya cikar.hani avm de gezdirmek falan neysede tatile goturmeyi istemiyorum bu arada oglumuza ne alsak onada aliriz montundan pantolonuna kadar banyosunu falan ben yaptiririm geldikce saclarini tararim karne gunune beni goturur ama bu tatil meselesi fazla diye dusunuyorum. esimi nasil ikna edebilirim belki beni taslayacaksiniz ama hep daha fazlasi bekleniyor.
Anne 3 yildir ortalarda yok babada kahveye gider sadece maddi anlamda paten aldi ve bisiklet baska hic birseye karismaz ne carsiya goturur ne gezdirir en fazla yakindaki kucuk bir markete o kadar.biz geldikce o arkamizdan bakip kalmasin diye iste parka avmye dondurma yemeye falan goturuyoruz.yegenimiz kebap ister amcan gelince yapar denir.parka gitmek ister amcan gelince gotursun.kaynima diyince bagriyor cunku.hatta hastalandiginda bile doktora benim zorumla goturdu gece hastalandi abi atesi var abi burnu akiyor anne soyle gotursun zor zoruna goturuyor o da kizin burnundan getirerek ben sana onu yeme bunu yeme demedimmi iste boyle olursun diye bagira bagira.boyle bir baba dusunun iste...bırde cocugun annesı babası dururken sıze mı dusmus onu da anlamadım ... annesı babası ılgılensın ebeveynler sorumluluklarını bılsınler
Esim bana birakti bende hala kararsizim bi yanim Allah rizasi icin gotur diger yanim yok ailemle basbasa gecireyim yilda bir kere kafa dinliyorum bu arada antalyada villa tarzi havuzlu evlerden kiralayacaz.@Kestanesekeriiim eşim sonradan anladı hatasını konuştuk demişsin. son durum ne? götürmekte ısrarcı mı?
çok haklısın, millet niye taşa tutuyor anlamıyorum. insanın eşiyle çocuğuyla tatil yapmak isteme hakkı vardır. hatta bazen 2-3 gün çocuğumu bıraksam da kafamı dinlesem demeye bile hakkı vardır. kimse şoklara girmesin.
bir de nereye gideceksiniz tatile? büyük bir otel mi butik otel mi yoksa ev tutmak gibi mi?
10 senedir oğlumu 3 senedir kızımı hep anane dede teyze götürdü çalıştığım için. Ne alaka bu söylediğiniz.Neden götüremiyorlar anlamadım ben yeğenimi götürdüm acile hemde parmağı kapıya sıkışmıştı ablam işteydi 3 yaşında falandı yeğenim gayette götürdük kayıt falan herşey yapıldı ne alaka
Bana mı dediniz ben zaten götüre bilirler diyorum sonuçta anne baba çalılan çok çocuk var bana diyen kişiye demem istediniz sanırım10 senedir oğlumu 3 senedir kızımı hep anane dede teyze götürdü çalıştığım için. Ne alaka bu söylediğiniz.
Sanırım farklı ülkelerde yaşıyoruz. Acil de de normalde de her istediğimiz hastanede muayene ettirdik çocuklarımı. Yanlış bilgi vermeyin insanlara. Ayyy bu çocuğun anası babası değilsin seni muayene edemeyiz mi diyorlar. PesssYasak kardeşim çünkü ebeveyni olması gerekir yanında 18 yaşından küçük olduğu için. Sizin işinizi yapanlar acil diye muhtemelen tolerans göstermiş ameliyat olması gerekse o bile sıkıntıya düşer(sağlık sektöründeyim ve daha önce bu tür olaylarla karşılaştık)
Hee öyle oldu afederinizBana mı dediniz ben zaten götüre bilirler diyorum sonuçta anne baba çalılan çok çocuk var bana diyen kişiye demem istediniz sanırım
Sizin yapabilmeniz genel kural ve kaideleri değiştirmez.sormamış olabileler onam almaları gerekse kimden alacaklar ? Reşit olmayanların resmî işlem yapma yetkisi yoktur muayene olmak ameliyat olmak bunların hepsi de resmî işlemdirSanırım farklı ülkelerde yaşıyoruz. Acil de de normalde de her istediğimiz hastanede muayene ettirdik çocuklarımı. Yanlış bilgi vermeyin insanlara. Ayyy bu çocuğun anası babası değilsin seni muayene edemeyiz mi diyorlar. Pesss
yani bilemedim zor durum. kararınızdan ötürü suçluluk duymayın. zaten elinizden geleni yapıyorsunuz.Esim bana birakti bende hala kararsizim bi yanim Allah rizasi icin gotur diger yanim yok ailemle basbasa gecireyim yilda bir kere kafa dinliyorum bu arada antalyada villa tarzi havuzlu evlerden kiralayacaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?