Eşimin yemek problemi

Aynen katılıyorum...
Benim yazacağımı hybris yazmış
Benim eşimde yemek yemezdi,maalesef aynı kültürle büyümüştü
Sebze yemez,tatlı yemez,varsa yoksa kahvaltı,köfte...
En son bebeğimiz oldu ve ben düzensiz beslenmesinden dem vurarak bebeğimiz için kötü olacağından bahsettim durdum
Senden ne görürse ,onu yapar vs vs ... mecburen yemeye başladı :)))
Çok mu istekli hayır biliyorum ama bende pırasa,kabak,taze fasulye,ıspanak yemek istiyorum ya
İnsanın canı tek başına da yemek istemiyo
3 öğün kahvaltı,tost,köfte mi yenir

degismiyorlar benim esimde öyle ve maalesef cocuklarimda ogluma gecen ispanak yemegi yedirmeye calisiyorum ve benim cimcime diyorki yazik anne igrenc birsey o diyor tövbe tövbe köfte patates inanin biktim bunlari pisirmekten

bizde de benzer durum var.

annemde çorbası salatası ana yemeği derken yemek dediğin menü oldurdu bizde.

eşimin ailesinde ise 5 yıllık evliyim 2 yılda flört nişan derken bir elin parmakları kadardır böyle sofraya oturmam. bide sofraya oturunca yemeğin hakkını veren insandan hoşlanırım ben. er önüne geleni mıncıklayıp koklayan içindeki herşeyi tek tek bu ne diye sorandan gıcık olurum.
bunlarda bütün gıcık olduklarımı yapıyo eşim gerçi bu mıncıklama olayını bıraktı.

yemek saati gelir kv çıkarır hemen kıymayı yapar iç gönderir adamı fırına lahmacun yaptırır. çıkarır kanadı pikniğe götüttürür. zaten ordada salata bardak bilmemne hazır önümüze geliyo. hazır köfte bilmem ne. aradada yemek işte :).

eşimle çok kavgalar ettik. sebze yemeği yapıyorum yememde yemem. sonra tadına bi bakıyo bidaha istiyo. neyse alıştırdım derken. bu başka kaçamaklar buldu ve resmen kuru besleniyoruz.

ayrıca eşim çok az yemek yer ve tek çeşir yemeye alışkın. mesela bugün sadece ıspanak yemeği ve yoğurt yedik.yedik ama suratı bi karış yedi ilk zamanlar 3 çeşit yemek yapıyodum 1iniyiyodu sadece bende böyle yaptım.

ve şimdi bugün oğluma ıspanak yediremeyince resmen siniroldum. babası sülales kılıklı.

ayrıca ailesiyle aynı ortamda yemekte bulunmaktan yada bana yemekte olmalarından çok rahatsızlık duyuyorum. görümce pilav yaparım ağzını açar karıştırır alır bi tabak cacıkla yer doyar. sofrayı kurarız zaten doyduğu için önüne ne koysan mıncıklar. yemek hazırlaırken onların hepsi doyuyo zaten. annemin ilk kuralı sofra beklemekti bende farkına varmadan bu kuarlı benimsemişim baya

Son düzenleme:
yani başlıktaki kadar olmasa da yakın problem bizde de var. annem emekli öğretmen şehirde oturuyoruz. kayınvalidem ev hanımı ilçede yaşıyorlar bahçeli müstakil evde. dolayısıyla her türlü hamurişini bahçede komşularıyla yapan bir kv, evde tek başına su böreği açabilen öğretmen görümcem var :S annem poğaça dışında hamurişi bilmez, dolayısıyla ben de bilmem. eşim o kültürü bildiği için benden evde istiyor, öğrensene, denesene falan diyor :S aldırış etmiyorum aslında ben pek sevmem çünkü. ama telde kv'den duyduğunda ''benim yerime de yeyin'' demesi ya da evlerine gidince yiyeceklere yumulması da beni çok rahatsız ediyor. işin ilginci bizim yemek alışkanlığımızı biliyordu evlenirken, beğeniyordu. az yağlı sebze yemekleriyle besleneceği için kendini şanslı hissediyordu. şimdi hamurişlerini özlüyor.

ayni benim esim gibi
benim kv yemek yapmamis hic
bilmiyor kadin
sevmiyorda
esimde hep hezir yemeklee alismis
seninki yine kahvalti seviyor
benim esim kahvalti bile sevmiyor
sabah aksam sandvic yesin
yada hamburger
bende mutfakta iyi sayilirim
yapiyorum yinede yediriyorum zorla
4 yil olacak nerdeyse evleneli alistirdim baya
ama zor adam 39 yasina kadar böyle yasamis
sende iste yavas yavas alistiracaksin
hamur iside cok yapma bence hem saglikli degil hem kilo yapar
arada bir
ben yaptigim zaman aksama kadar gidiyor geliyor yiyor bitiriyor
yapmiyorum fazla

benim eşimde annesinin evinde yemek kültürü nasılsa öyle devam etmesini istiyor

Allahtan bizim ve eşimgilin yemek kültürleri birbirine benziyor da zorluk yaşamıyorum çok

yalnız ben yemeklerin farklı versiyonlarına ve farklı damak tadlarına açık biriyim

ve farklı şeyler denemeyi sunmayı severim ama eşim öyle değil

sırf kullanılan farklı bir baharat, ek malzeme, veya farklı bir doğrayış için moralimi sofrada bozabilir

uzun bir kara liste oluştu ve hala uzuyor

o listeden birşey yaparsam vay halime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…