Eşimin yemek problemi

minnacikkelebek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2013
215
2
0
İstanbul
eşimin annesi yemek yapmayı bilmez yılardır hep kahvaltı yemişler tek bildigi köfte patates ve kahvaltı.ben corbasından sulu yemegine plavında tatlısına tuzlusuna hergün yapılan bi evde büyüdüm.sebzesiz meyvesiz oturmazdık masaya tatlımız tutlumuz olurdu.sabah kahvaltııs dışında diger ögünlerde kahvaltı yapmazdık.annem aşçıdır istinyede büyükbir restoranda yıllarca başaşçı olarak çalıştı.saolsun yemek konusundada beni cok güzel yetiştirdi.bütün bilgisini aktardı
problem eşimin yemek yememesi kahvaltıya alıştıgı için sürekli kahvaltı yapmak istiyor ve dışardan yemek.yıllık şzninde 1 aydır dışardan yiyoruzz pizza hamburger lahmacun aklınıza dışardan ne gelirse artık midem almamaya basladı bendende sürekli pasta börek poğaca hamur işi istiyr yada kahvaltıdün kayınvalidmdeydik yne kurmuş kahvaltı sofrasını sinir oluyorum bu nasıl iş ne yapsamda esimi yemek kültürüne alıştırsam adn zye her yemegi yaptım ama yok kahvaltı daha iyi geliyor

Çocuğunuz yok herhalde.

Aklıma gelen tek şey, çocuk olduktan sonra " çocuğumuz sofra düzenini öğrenmeii , dengeli beslenmeli, bizimle sofraya oturmalı" vs diyerek belki birşeyler yapılabilir.

Bu da ölme eşeğim ölme gibi oldu ya neyse

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun öyle alışmışsa öyle gidiyo malesef
eniştem de et yemeğinden ve hamur işinden başka bişey yemez sebze ağzına sürmez
annesi öyle alıştırmış

benim eşimde malesef bildiği yemekten başkasını yemez
bizim yemeklerimizin bazıları onlarınkinden farklı yaptığımda tadına bile bakmaz
benmde hevesim kaçar çoğu da malasef dökülür

bi çözümü varsa bizede söylesinler

sen yemeklerini yapsan ortaya da ufak tabakta kahvaltılık bir şeyler koysan nasıl olur acaba ? Yıllardır alıştığı düzeni birden değiştirmesi çok zor çünkü yavaş yavaş öğreteceksin bebek gibi :)

benim eşimde et dısında pek bişi yemiyor
yemek yiyecekse ya etsote yada tavuk olacak,
onun dısında da sizinki gibi ya kahvaltı sofrası menemen patates kızartması köfte tarzı yicek,

allahtan ben çalışan biriyim de işime geliyor

şuan bunun tam tersi durum bizim evimizde söz konusu ,,,

büyük aile sofralarında büyümüş bir kocam var , bende gece gündüz çalışan annenın ekmek arası ile büyümüş kızıyım ...

Şans işte; kimi yemek yapmayı bilmez adamın önüne hergün kahvaltı verir, sulu yemeğe hasret bırakır, kimi de senin gibi döktürür yaranamaz.

Sevmiyorsa yapacak birşey yok; zorla yedirecek halin yok. Galiba senin sorununun çaresi yok:) nw diyeyim senin gibi gelinler versin Allah bana da. Benim oğlanlar pek sever osmanlı yemeklerini:)

adam çocukluğundan beri böyle görmüş böyle alışmış. değiştirmek zor bence

1 tane kızımız var ve 2inciye hamileyim anlatıyorum tamam diyor sonra yine aynı

denemedigim bişey kalmadı sanırım vazgeecicem ona bu ısrarımdan ama kendim yemek yapmayada devam edicem en azından kızım ev yemegne alışsın baska carem kalmadı bazı seyler degişmiyor

aynen öyle yaranamıyorum aslında zoruma gidende bu ugrasıyorum didiniyorum taktir görmüyorum 2 yumurta kırıyorum iltifatlara boguyor iinş allah size hayırlı becerikli güzel yemek yapan gelinler nasip eder.yoksa oğullarınızın işi zor insan güzel yemeklere alışınca sudan cıkmış balıga dönüyor:)

Son düzenleme:
denemedigim bişey kalmadı sanırım vazgeecicem ona bu ısrarımdan ama kendim yemek yapmayada devam edicem en azından kızım ev yemegne alışsın baska carem kalmadı bazı seyler degişmiyor

biz de sofra kültürü olarak çok farklıyız onlar çok kalabalık biz çekirdek aileyiz sıkıntı seninkinin tersine yaşıyoruz ben çalışıyorum o yüzden daha basit bişeyler yiyelim istiyorum o da tam tekmil olsun istiyor dolapta yemek olsun ama biz aperatif yiyelim bende tencerelerle yapıp döküyorum yemek yenmediği için melesef
tam 3 senedir sofrada yemek bitmeden kalkılmaması gerektiğini öğretemiyorum :) Allah yardımcımız olsun

:):) ayy nedir bu erkeklerden cektigimiz ya az önce pizzacı geldi kapıya gizli gizli söylemiş ben sanki duvara konuşuyorum 1 saattir..yapıcak bişey yok allah sneinde yardımcın olsun arkadasım:)

Konunu okuyunca güldüm :) nıyemı? Benım abımde cok yemek secerdı. Annem yemeklerı hazırlardı dısarıdan gelsın ne yemek var su "musmutluluk bana yumurta pısır" :) baska bıgun sebze yemegı var dıyelım "musmutluluk bana kızartma yap" dıye bagırırdı ne cektık evlenesıye kadar. Bazen anneme abım bunu nasıl olsa yemıcek ben yumurta kızartma tarzı bısey yapayım derdım :) sonra ne mı oldu evlendı. Yengem ben bu yemegı yapıyorum ıster ye ıster yeme keyfın bılır yemıceksen ıste dolap orda yumurta al pısır dedı. Tabı abım ısten yorgun gelıyo bır yaptı ıkı yaptı baktı bas edemedı mecbur yedı yemeklerden sımdı her turlu sebzeyı yıyor. Yengemde mesela bugun sebzemı yaptı ertesı gun abımın agzına gore yapar :) odul gıbı yanı

Bu tamamen adamın huyu sıyu ile alakalı durum ya.
Aynı senin gibi becerikli bi arkadaşım var eşinin annesi paso sebze yaparmış ve adam beğenmezmiş.Evlendikten sonra öğle yemeklerini bile evden götüren biri oldu.
Ama hakikaten zor bişey.Hem sağlıksız beslenmesinler istiyoruz.Hem beğensinler istiyoruz.Hem emek veriyoruz.
Bazen en basit yemekleri bile annesinin teyzesinin pişirdiği gibi istiyo.Ya ben nerden biliyim nsıl yapıyo herkesin her yörenin kendine has uslubu var.Sürekli kv ye tarif soruyodum.Baktım kadıncağız aynı tarifleri veriyo.Sonra jeton düştü.Ortaokuldan itibaren yatılı okumuş.Sonra bilmem kaç sene bekar hayatı..aslında anne yemeği diye hatırladığı bişey yok
Bir hadis-i şerif imdadımıza yetişti.Efendimiz sav erkeklerin eşlerinin pişirdiği yemeğe bahane bulmamasını tavsiye ediyor:)Böylece o da aslında kafasında kurduğunu fark etmiş oldu:)

bence değiştirmek hiç zor değil, yemeğe kolay alışılıyor, ben evveliyatından beri çok yemek seçen bir insandım, zeytin ekmek yer otururdum bazeni.

Hintli eşimle evlendiğimde ağzıma hint yemeği koymazdım etten nefret ederdim, önceleri hem hint hem türk yemeği pişirirdim, sonra üşendim bi onu bi onu yapmaya başladım mecburen sadece hint yaptığım günlerde yedim. şimdi genellikle hint usulu yapıyorum. baharatlı et yemeklerini seve seve götürüyorum sebze yemeklerini turk usulu yapıyorum hala.(eşim de mesela türk usulu seviyor sebzeyi artık. baharatlı tuhaf geliyormuş)

Önceden evde ekmek olmazsa büyük sorundu, burada da heryerde istediğin ekmeği bulamıyorsun. şimdi haşlanmış tuzsuz pirinci rahatlıkla yiyorum. ilk zamanlar öğüresim gelirdi düşün.

insan ne yerse ona alışıyor, eşinize yemek yapın kahvaltı hazırlamayın. hamur işi yapmayın. bi süre sonra sulu yemeğin tadına varacak kahvaltıyı kendisi istemeyecektir benim gibi bir insanın bile yeme huyu değiştiyse eşinizin neden değişmesin.

bence üstüne gitsen değişir mecburen kızınızda varmış çocuk kahvaltılıkla mı büyüsün böyle sofra mı görsün hep de bak bende yemek seçerdim mesela ıspanak karnıbahar pırasa ağzıma sürmezdim ama eşim çok seviyor e mecburen bende kendime ayrı yemek yapmaya üşeniyodum bende yiyodum ve şimdi seve seve yiyorum keşke eskiden beri yeseydim diyorum.he baktın eşin yine yemiyor o zaman yap sandvici ver eline yesin yapıcak başka bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…