- Konu Sahibi minnacikkelebek
-
adam çocukluğundan beri böyle görmüş böyle alışmış. değiştirmek zor benceeşimin annesi yemek yapmayı bilmez yılardır hep kahvaltı yemişler tek bildigi köfte patates ve kahvaltı.ben corbasından sulu yemegine plavında tatlısına tuzlusuna hergün yapılan bi evde büyüdüm.sebzesiz meyvesiz oturmazdık masaya tatlımız tutlumuz olurdu.sabah kahvaltııs dışında diger ögünlerde kahvaltı yapmazdık.annem aşçıdır istinyede büyükbir restoranda yıllarca başaşçı olarak çalıştı.saolsun yemek konusundada beni cok güzel yetiştirdi.bütün bilgisini aktardı
problem eşimin yemek yememesi kahvaltıya alıştıgı için sürekli kahvaltı yapmak istiyor ve dışardan yemek.yıllık şzninde 1 aydır dışardan yiyoruzz pizza hamburger lahmacun aklınıza dışardan ne gelirse artık midem almamaya basladı bendende sürekli pasta börek poğaca hamur işi istiyr yada kahvaltıdün kayınvalidmdeydik yne kurmuş kahvaltı sofrasını sinir oluyorum bu nasıl iş ne yapsamda esimi yemek kültürüne alıştırsam adn zye her yemegi yaptım ama yok kahvaltı daha iyi geliyor
Çocuğunuz yok herhalde.
Aklıma gelen tek şey, çocuk olduktan sonra " çocuğumuz sofra düzenini öğrenmeii , dengeli beslenmeli, bizimle sofraya oturmalı" vs diyerek belki birşeyler yapılabilir.
Bu da ölme eşeğim ölme gibi oldu ya neyse
sen yemeklerini yapsan ortaya da ufak tabakta kahvaltılık bir şeyler koysan nasıl olur acaba ? Yıllardır alıştığı düzeni birden değiştirmesi çok zor çünkü yavaş yavaş öğreteceksin bebek gibi :)
adam çocukluğundan beri böyle görmüş böyle alışmış. değiştirmek zor bence[/QUOT
3 sene sonunda anladımki degişmiyck
benim eşimde et dısında pek bişi yemiyor
yemek yiyecekse ya etsote yada tavuk olacak,
onun dısında da sizinki gibi ya kahvaltı sofrası menemen patates kızartması köfte tarzı yicek,
allahtan ben çalışan biriyim de işime geliyor
Şans işte; kimi yemek yapmayı bilmez adamın önüne hergün kahvaltı verir, sulu yemeğe hasret bırakır, kimi de senin gibi döktürür yaranamaz.
Sevmiyorsa yapacak birşey yok; zorla yedirecek halin yok. Galiba senin sorununun çaresi yok:) nw diyeyim senin gibi gelinler versin Allah bana da. Benim oğlanlar pek sever osmanlı yemeklerini:)
şuan bunun tam tersi durum bizim evimizde söz konusu ,,,
büyük aile sofralarında büyümüş bir kocam var , bende gece gündüz çalışan annenın ekmek arası ile büyümüş kızıyım ...
denemedigim bişey kalmadı sanırım vazgeecicem ona bu ısrarımdan ama kendim yemek yapmayada devam edicem en azından kızım ev yemegne alışsın baska carem kalmadı bazı seyler degişmiyor
biz de sofra kültürü olarak çok farklıyız onlar çok kalabalık biz çekirdek aileyiz sıkıntı seninkinin tersine yaşıyoruz ben çalışıyorum o yüzden daha basit bişeyler yiyelim istiyorum o da tam tekmil olsun istiyor dolapta yemek olsun ama biz aperatif yiyelim bende tencerelerle yapıp döküyorum yemek yenmediği için melesef
tam 3 senedir sofrada yemek bitmeden kalkılmaması gerektiğini öğretemiyorum :) Allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?