Eşimin yılbaşı şirket yemeği

Hangi birimdesin canım? Ben bireyseldeyim ve cidden sormuyorlar bile katılmak zorundasın. Çok önemsiyorlar böyle şeyleri gayet de abartılı geçiyor bazen cidden ben de hiç istemiyorum katılmak ama mecbur gidiyoruz.
bende bireysel konut finansmanı :)

Valla ben gidip 1 saat sonra çıkmaya da karşıyım. Eğlencenin en iyi olduğu anlarda çıkıp eve gitmek saçma gelir bana. 12 ye kadar zorunlu tutuyorlar ise o saatte hediye falan dağıtacaklardır o saate bir sürpriz düşünmüşlerdir yoksa kimse kimseye silah dayamıyor zorla eğlenin diye. Büyütmeyin bence.

Ama sizin sorununuz eşinizin yılbaşı şirket eğlencesinden ziyade sizin bugüne kadar her şeyinize müdahale edilmiş olmasına karşı sizin müdahale edemeyişiniz. O noktada da maalesef hatalı sizsiniz. Baştan taviz vermemeliydiniz. Daha önceki birikimlerinizi bu olaya yansıtmayın. Ama bundan sonra eşinize yavaş yavaş sizin de bir özeliniz olabileceğini hatırlatın derim.

ojess o gün süslen püslen iyice....kizlarla disari cik ... Kendi gidecegi icin sana bir sey diyemez ya da yanina gelemez. Ama akli sen de kalir...

ve de ki ben senin yanina gelirim 12de bulunduğunuz mekana, içeri girmem sen cikarsin eve geceriz birlikte de. 11 gibi git mekana habersiz kalabalık dagilinca da ay askim ben de simdi geldim de. Hem arkadaslarini görmüş olursun :) çok mu fenayim ne:)))))
yok fena değilsin tam benim kafadasın :) burda ofisten bir bayan arkadaşımda aynı fikri verdi bana bence gayet başarılı bir düşünce ve bende öyle yapıcam kesinlikle :)

Valla ben gidip 1 saat sonra çıkmaya da karşıyım. Eğlencenin en iyi olduğu anlarda çıkıp eve gitmek saçma gelir bana. 12 ye kadar zorunlu tutuyorlar ise o saatte hediye falan dağıtacaklardır o saate bir sürpriz düşünmüşlerdir yoksa kimse kimseye silah dayamıyor zorla eğlenin diye. Büyütmeyin bence.

Ama sizin sorununuz eşinizin yılbaşı şirket eğlencesinden ziyade sizin bugüne kadar her şeyinize müdahale edilmiş olmasına karşı sizin müdahale edemeyişiniz. O noktada da maalesef hatalı sizsiniz. Baştan taviz vermemeliydiniz. Daha önceki birikimlerinizi bu olaya yansıtmayın. Ama bundan sonra eşinize yavaş yavaş sizin de bir özeliniz olabileceğini hatırlatın derim.
evet haklısın hatalıyım kendi hayatımı unutup kendimi ona adadım tipik türk kadını zihniyeti işte :) ama tabi bunu türk erkeği anlamıyorsa benim polonyalı kocam asla anlamaz :) sanırım anlatmanın vakti geldi

Kurumsal firmaların hepsinde olan durum bu galiba.
Eşimde gidicek 4 gün sonra yılbaşı partisine hatta o burdan İstanbul'a gidecek ve 1 gece orda konaklayacak.
Aklıma bir kere gelmedi gitme, niye gidiyorsun demek.
Siz çalışıyormusunuz? Ya da bu tip kurumsal bir firmada çalıştınız mı? Çalışmış olsanız bu tip bir şey aklınıza gelmezdi gibi geliyor.

Sonuç olarak kendinizi hiç sıkıntıya sokmayın bence. Olması gereken birşey, orda çalıştığı sürece olacakta birşey.

Arkadaşlar şimdi bu da sorun mu gibi düşünebilirsiniz ama yine de tarafsız yorumlara ihtiyacım var.Eşimin şirketi ayın 26 sında yılbaşı yemeği veriyor fakat eşlerin gelmesi yasak .Şimdi şöyle bir sorun varki eşimin işyerine yakınları dahil kimseyi almıyorlar .o da yasak ben ordan kimseyi tanımıyorum onlar da beni bu durum beni hep rahatsız ettiyse de sonuçta işi bu yapacak birşey yok diye sesimi çıkartmadım.Eşim bir veri işletim merkezinde çalışıyor bilgisayar mühendisi.Bende çalışıyorum dolayısıyla işyerine gitmek gibi bir durumum zaen olmuyor ama bu yemek olayı artık sabrımı zorladı .Derdim yemeğe gitmek değil onun da yemeğe gitmesini istemiyorum. İnsan kaynaklarından atılan maili gösterdi bana başlığı büyük harflerle yazılmış MAZERETSİZSİNİZ die yani mecburlar gitmeye neymiş efendim şirket olarak sizin yakınlarınızla sosyal paylaşımda bulunmak istemiyoruz amacımız burda çalışanları sosyal ortamda kaynaştırmak ben anlayamıyorum cidden ya da harbiden benim pskolojik sorunlarım var lütfen beni yatıştıracak evlilik deneyimleri olanlar bir yol gösterin ne yapmalıyım ocak ta 1 yılımız dolacak ve ben sanırım bu evlilik olayında tökezliyorum :KK43:

e gitsin ne olacak ben anlamadım senin sıkıntını? ben de askeriyenin herşeye eşi de dahil etmesinden muzdaribim müsait olmuyoruz canımız istemiyor ama yok illa eşler de gelecek.

Arkadaşlar şimdi bu da sorun mu gibi düşünebilirsiniz ama yine de tarafsız yorumlara ihtiyacım var.Eşimin şirketi ayın 26 sında yılbaşı yemeği veriyor fakat eşlerin gelmesi yasak .Şimdi şöyle bir sorun varki eşimin işyerine yakınları dahil kimseyi almıyorlar .o da yasak ben ordan kimseyi tanımıyorum onlar da beni bu durum beni hep rahatsız ettiyse de sonuçta işi bu yapacak birşey yok diye sesimi çıkartmadım.Eşim bir veri işletim merkezinde çalışıyor bilgisayar mühendisi.Bende çalışıyorum dolayısıyla işyerine gitmek gibi bir durumum zaen olmuyor ama bu yemek olayı artık sabrımı zorladı .Derdim yemeğe gitmek değil onun da yemeğe gitmesini istemiyorum. İnsan kaynaklarından atılan maili gösterdi bana başlığı büyük harflerle yazılmış MAZERETSİZSİNİZ die yani mecburlar gitmeye neymiş efendim şirket olarak sizin yakınlarınızla sosyal paylaşımda bulunmak istemiyoruz amacımız burda çalışanları sosyal ortamda kaynaştırmak ben anlayamıyorum cidden ya da harbiden benim pskolojik sorunlarım var lütfen beni yatıştıracak evlilik deneyimleri olanlar bir yol gösterin ne yapmalıyım ocak ta 1 yılımız dolacak ve ben sanırım bu evlilik olayında tökezliyorum :KK43:
Bence doğruyu yapmışlar. Sonra herkes Eşiyle gelince ona mı baktın buna sunu dedin kavgası. Surat asmalar. Ikili muhabbetler. Yemeğin amacı kalmıyor. Çok istiyorsanız eşlerle siz yemek organize edin

bende 4 sene kurumsal da çalıştım.
bu organizasyonlara katılma zorunluğunu anlamış değilim.
zaten haftaiçini esir alıyosun çalışanın.
özel günlerde ve haftasonu rahat bırakmalı bence, şirketlerin tutumu yanlış.

rahatsız olmakta çok haklısın, eşinle olmak istiyorsun
ama işi gereği olduğu için bşy denemez tabii ki.
o da senle olmak istiyordur eminim.

bi şekilde ortayı bulmalı ;)

e gitsin ne olacak ben anlamadım senin sıkıntını? ben de askeriyenin herşeye eşi de dahil etmesinden muzdaribim müsait olmuyoruz canımız istemiyor ama yok illa eşler de gelecek.
Eşli yemeklerde ya da toplantılarda çok sıkılıyorum ben. Bir organizasyon olacaksa eşli olmasın diye dua ediyorum çoğu zaman. Genelde işle ilgili muhabbet dönüyor, espriler falan hep iş ortamından biz eşler olarak fransız kalıyoruz. İş yerinden hatunlar genelde kendi aralarında takılıyorlar, eşlerin hepsi de bayan değil sonuçta. Orda fransız kalmış bir adamla da bir yere kadar sohbet edebiliyorsun. Nasılsın, ne yaparsından öteye gitmiyor. Çok sıkıcı çoook. Keşke hiç eşli olmasa..

bende 4 sene kurumsal da çalıştım.
bu organizasyonlara katılma zorunluğunu anlamış değilim.
zaten haftaiçini esir alıyosun çalışanın.
özel günlerde ve haftasonu rahat bırakmalı bence, şirketlerin tutumu yanlış.

rahatsız olmakta çok haklısın, eşinle olmak istiyorsun
ama işi gereği olduğu için bşy denemez tabii ki.
o da senle olmak istiyordur eminim.

bi şekilde ortayı bulmalı :KK66:
evet ortayı bulmalı ama yapmıyor bir türlü ona güzellikle dedimki tmm cnm made bu kadar sıkıntılı olacak senin için git yemeğe ama bi kaç saat sonra eşim rahatsız evde tek gitmem gerek de bişey de yahu benle inatlaşıyor .Ona madem öle çıkışta nerdeysen gelirim buluşup eve gideriz demiştim geçen hafta hala mekanın yeri belli değil sölemiyorlar diyor bana beni rahatlatmak zorunda ben onun için bunu yapıyorsam oda yapıcak

Eşli yemeklerde ya da toplantılarda çok sıkılıyorum ben. Bir organizasyon olacaksa eşli olmasın diye dua ediyorum çoğu zaman. Genelde işle ilgili muhabbet dönüyor, espriler falan hep iş ortamından biz eşler olarak fransız kalıyoruz. İş yerinden hatunlar genelde kendi aralarında takılıyorlar, eşlerin hepsi de bayan değil sonuçta. Orda fransız kalmış bir adamla da bir yere kadar sohbet edebiliyorsun. Nasılsın, ne yaparsından öteye gitmiyor. Çok sıkıcı çoook. Keşke hiç eşli olmasa..
ya olmasın tabi hatta hiç yemek filan olmasa da olur zaten bütün gün aynı insanların suratına bakıyoruz yılbaşı yemeğinide olarla yemeyelim yani

bilmiyorum ne kadar güvenmek istesemde babamda dahil erkeklere güvenme konusunda sorunlar yaşadığım bir gerçek bunu eşimde biliyor ben herşeyimle çok açık bir insanım onunla evlenme sürecinde herkesi tüm ailemi karşıma aldım şimdi yemğe gitsin tamam madem yapacak birşey yok ama orda 12 ye kadar oturmak zorunda değil ya eşim hasta evde yalnız ben gitmek zorundayım demek bu kadar zormu işten mi atarlar yani nedir ?

Kurumsal firmalar yaptıkları organizasyonlarda yılın genelini değerlendiren bir sunum da düzenleyebiliyorlar. İş çıkışı sonrası başlayacak organizasyonda zaman zaten kısıtlı oluyor. Organizasyonu düzenlerken toplam sürenin kullanımıyla ilgili bir zaman çizelgesi bulunuyor. Gece 24:00 e kadar sürmesi planlanmış ve muhtemelen sonrasında ulaşımı şirket sağlayacaktır.

Amaç ; hem geçen yılı değerlendirmek gelecek yıl için kurum vizyonunu paylaşmak hem de çalışanların çalışma arkadaşlarıyla iletişimini artırmak.

Bahane üreterek erkenden ayrılır ise üstleri için olumsuz bir imaj sergilemiş olacak. Yapılan sunumdan bi haber olacak. İşten atılmasa dahi işyerindeki imajı zarar görecek.

ya olmasın tabi hatta hiç yemek filan olmasa da olur zaten bütün gün aynı insanların suratına bakıyoruz yılbaşı yemeğinide olarla yemeyelim yani
Ama yılbaşı akşamı yapılan bir organizasyon değil ki bu. Sadece sosyalleşmek için. Eğer işinizde mutluysanız, iş arkadaşlarınızı seviyorsanız her gün aynı insanların suratına baksanız da bu tür şeylerden keyif alırsınız. Bu dediğiniz gibi olsa kimse iş arkadaşlarından dost edinmezdi, ama genelde en yakın dostluklar iş arkadaşlarından olur.

Eşinizin bu tarz organizasyonlara katılmaması, iş hayatına eksi puan olarak yansır. Zorunlu olsa da olmasa da iş ortamındaki insanlarla belli toplantılarda bir araya gelmeyen insana ortama uyum sağlayamamış gözüyle bakılır. Olası bir durumda ilk gözden çıkarılacaklardan olur o kişi. Bu sizin için de geçerli.

Burda tek sıkıntı yerin belli olmaması ya da eşinizin size söylememesi. Bence baskın yapacağınızdan korkuyor.

Kurumsal firmalar yaptıkları organizasyonlarda yılın genelini değerlendiren bir sunum da düzenleyebiliyorlar. İş çıkışı sonrası başlayacak organizasyonda zaman zaten kısıtlı oluyor. Organizasyonu düzenlerken toplam sürenin kullanımıyla ilgili bir zaman çizelgesi bulunuyor. Gece 24:00 e kadar sürmesi planlanmış ve muhtemelen sonrasında ulaşımı şirket sağlayacaktır.

Amaç ; hem geçen yılı değerlendirmek gelecek yıl için kurum vizyonunu paylaşmak hem de çalışanların çalışma arkadaşlarıyla iletişimini artırmak.

Bahane üreterek erkenden ayrılır ise üstleri için olumsuz bir imaj sergilemiş olacak. Yapılan sunumdan bi haber olacak. İşten atılmasa dahi işyerindeki imajı zarar görecek.[/QUOT
Bakın sunum filan yok amaç sadece eğlenmek :) yani daha önceki parti resimlerinden bunu anlamak oldukça kolay yani amaç buysa her pazartesi toplatı yapılıyor tüm personel ve herşey konuşuluyor zaten pazartesi günleri tüm gün toplantı halindeler akşam 10 kadar sürebiliyor bazen benim buna bir itirazım olamaz sonuçta iş bu ama iş arkadaşlarımla gidip karşılıklı göbek atmak zorunda değilim nasıl bir imaj o öle anlamadım ben

Bence doğruyu yapmışlar. Sonra herkes Eşiyle gelince ona mı baktın buna sunu dedin kavgası. Surat asmalar. Ikili muhabbetler. Yemeğin amacı kalmıyor. Çok istiyorsanız eşlerle siz yemek organize edin

Aslında ben bunu da söylicektim ama çok deşelemek istemedim. Haklısınız.
Bir de orda herkes birbirini tanıyor ya da birbirini tanıyan bir grup var onlar aralarında sohbet ediyor ve siz sap gibi kalıyorsunuz orda.
Bunun gibi bir durumu da yaşadığım için biliyorum ki ortamda benimde tanıdığım insanlar vardı ama herkesin bildiği bir ortam var siz isteseniz de istemeseniz de yabancı kalıyorsunuz. O geceden beri istemem eşimin yemekli toplantılarına katılmak ya da partilerine gitmek. Aman bana dokunmasın.
Ayrıca en azından eşimin şirketinde hafta sonuna dokunmuyorlar bu tip şeyler cuma akşamına sıkıştırılır genelde. Kimsenin hafta sonuna dokunmamak için. Ama eşim farklı şehirden gidince haliyle bir gece konaklıyor.

Siz hiç dert etmeyin bence. Olması gereken bişey dediğim gibi siz farklı bir organizasyon kurun arkadaşlarınızla.

dün gece tartıştık bide senle uğraşamıycam deyip yattı sabahtan beride ne aradı ne yazdı ben çiftestandart yaşıyorum resmen bana gelince herşey yasak ona serbest yok öle bir dünya ben onun için herkesle en yakınımla uğraşım aylarca hristiyan biriyle evlenmeye çalışmak nasıl birşeydir bir müslüman kızı için ne gözyaşları ne kavgalar gürültüler şimdi bu kadar basit evet basit birşeyi bile kaldıramıyorum sanırım çok yıpramışım farkında olmadan :KK43:

ojess , sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz. Eşiniz keyfe keder 3 günlük seyahate çıkıyor gibi bir izlenim yaratıyorsunuz. Adı her ne kadar yılbaşı yemeği de olsa yılbaşından önce yapılan sembolik bir organizasyon sizin de bildiğiniz gibi.

Şu anki konunun eşinizin dini ile ilgisi nedir ? Belki benzer süreçleri eşinizde yaşadı ancak size yansıtmadı. Eşinizin ne yapmasını bekliyorsunuz , onu seçtiğiniz için sizin sözünüzden hiç çıkmamasını mı istiyorsunuz ? O sizi , siz de onu seçtiniz.

Yapmış olduğunuz seçimi bir koz olarak görürseniz üzülen siz olursunuz.

Ama yılbaşı akşamı yapılan bir organizasyon değil ki bu. Sadece sosyalleşmek için. Eğer işinizde mutluysanız, iş arkadaşlarınızı seviyorsanız her gün aynı insanların suratına baksanız da bu tür şeylerden keyif alırsınız. Bu dediğiniz gibi olsa kimse iş arkadaşlarından dost edinmezdi, ama genelde en yakın dostluklar iş arkadaşlarından olur.

Eşinizin bu tarz organizasyonlara katılmaması, iş hayatına eksi puan olarak yansır. Zorunlu olsa da olmasa da iş ortamındaki insanlarla belli toplantılarda bir araya gelmeyen insana ortama uyum sağlayamamış gözüyle bakılır. Olası bir durumda ilk gözden çıkarılacaklardan olur o kişi. Bu sizin için de geçerli.

Burda tek sıkıntı yerin belli olmaması ya da eşinizin size söylememesi. Bence baskın yapacağınızdan korkuyor.

Eşim o firmadaki kilit adam :) oda yönetici pozisyonunda ve vardiyalı çalışan yani 7/24 çalışan insanlar bunlar gecenin 4 ünde iş için ararlar kaç kere eşimi uyandırdılar öyle evden bağlanıp sabahladı adam :( işi bu ama ofistekilerle samimiyet kurmak istemeyen kendisi orayı geçiş olarak görüyor en fazla 1 sene daha çalışıp çıkıcak hedefleri farklı bir süre katlanmalıyız diyor sınavları bitene kadar en azından.Daha önce çalıştığı şirkette elini sallasan mankene çarpıyordu :) inanın hiç böle kıskançlıklarım olmadı o yüzden hayret ediyor şu halime bilmiyorum kafam çok karışık o kadar gider yaptım şimdi geri adımda atamam :(

ayın 26 sı olduğu için gidebilir 31 aralık olsa gitmesin haklısınz derdim ama 26 aralık günü bi gitsin azıcık görünsün gelsin.

benim eşim eşsiz verilen yemeklere genelde gitmez biz evde yanlız yemek yiyeceğiz diye ... ama mazarestiz herkes gelecek diye yaptırım yapmaları çok tuhaf yani ister giderim ister gitmem

ojess , sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz. Eşiniz keyfe keder 3 günlük seyahate çıkıyor gibi bir izlenim yaratıyorsunuz. Adı her ne kadar yılbaşı yemeği de olsa yılbaşından önce yapılan sembolik bir organizasyon sizin de bildiğiniz gibi.

Şu anki konunun eşinizin dini ile ilgisi nedir ? Belki benzer süreçleri eşinizde yaşadı ancak size yansıtmadı. Eşinizin ne yapmasını bekliyorsunuz , onu seçtiğiniz için sizin sözünüzden hiç çıkmamasını mı istiyorsunuz ? O sizi , siz de onu seçtiniz.

Yapmış olduğunuz seçimi bir koz olarak görürseniz üzülen siz olursunuz.

Bakın bunu koz olarak kullanmayı hiç düşünmedim ve evet o süreçte o hiçbir sıkıntı yaşamadı şimdi olduğu gibi o zamanlar da çok rahattı beni bu rahatlığı delirtiyor ve evet benim isteklerim öncelikli olmalı ben onun eşiyim ve onun istekleri benim için öncelik taşıyorsa aynı şeyi o da yapmalı taşın altına birazda o elini sokucak demek istediğim sıra onda bu kadar basit bir olayı bile beceremiyorsa benim de artık yapacaklarım kısıtlanır ve üzülen ben olmam emin olun :) 125 kiloya 47 kilo 29yaşa 38yaş :) evet acımasızım ama hayatta öle değilmi ?

Back
X