Eşimin zekatı kardeşine vermesi

Adam profesyonel düzenbaz resmen:olamaz: ne anladım ben o zekattan. İhtiyaci olan birini sevindirmek varken gidip eşinizin kardesinin sevgilisini niye sevindiresiniz

Kendi zekatını versin. Siz ihtiyaç sahibine verin. Bunun adı zekat değil harçlık.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Konu dini değil, zekatla alakalı bir durum yok. Elden çıkması gereken bir paranın işgüzarlıkla alınmasıyla alakalı.
Geçen sene de eşim zekatını kardeşine vermişti. Hiçbir şekilde ihtiyaç sahibi değil. Orda burda gezen, işsiz, iş sahibi olmamak için direnen baba parasıyla yaşayan bir tip.
Geçen sene çok üzerinde durmadım ama bu sene de aynı talep dillendirilince rahatsız oldum. İhtiyaç sahibi bu kadar insan varken, bilakis ihtiyaç sahipleri için ayrılan bir parayı boş gezenin boş kalfası bir kardeşe vermek, vermeye niyetlenmek ne kadar doğru? Buna engel olmalı mıyım? İş ciddi ciddi konuşulmadan bir hayır kurumuna bağışta bulunsam mı diye düşünüyorum
Verir ama o zekat olmaz. Zekatın kabul olma şartlarından biri kisinin onu nafakasi yani zaruri ihtiyaç için kullanacak olması.

Sizin şahsınıza düşen bir zekatınız var ise, kendi tasarrufunuzda dağıtınız.
Naçizane tavsiyem, eşinizin de kendi zekatını kendi tasarrufunda
değerlendirmesidir.

Back
X