Eşimiz çalışıyor biz harcıyoruz (!)

Talann12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2019
85
38
3
33
Günaydın bayanlar, ben çalışmıyorum. Fakat para harcarken kendime bişi alırken hala çekiniyorum. Sürekli eşimden adım ve ısrar bekliyorum. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Durumumuz ne iyi ne kötü orta hallı. Borcumuz bulunmakta. Kredi kartı ile harcıyoruz genelde. Eşim laf etmeyen birisi. Fakat sorun ben de. Demin kredi kartı ile alışveriş yaptım eşimin telefonuna onay gidiyor ya gitmez sandım. Bana şifreyi gönderdi. Mahcup oldum. Mahsuru var mı falan diye sorma gereksinimi hissettim. Yok şifre geldi,ondan canım yazdım falan ben bakmam esktrelere dedi. Ben yine de şu an huzursuzum. Bir de bunu aldım bir süre almalıyım diye kafamda beliriyor.

E sizde çalışın o zaman. Ayrıca gereksiz şeyler almadıktan ne mahsuru olabilir ki?

Biz ikimiz de çalışıyoruz ama ekstrelere her ikimiz de bakarız. Bir şey alırken tedirgin olmayız ama gereksiz alışveriş de yapmayız.
Gerçekten onun parası diye düşündüğün için rahatsız oluyorsan bence sen de çalış.

Bende ikikere düşünüyorum birşey alırken... eşimden hiç para istemem kendisi bana bırakır. Eşim hiç karışmaz hatta çekindiğimi anlar bana kızar ama ben hep kendi paramı harcamaya alışmışım elinde değil... iş bulamadığım için şimdi çalışmıyorum

Evet ben de zamanında çalıştıgım için bu sürece alışamadım.

Canım ben lise yaz dönemlerinde çalışmaya başladım üniv. Dahil hiç ara vermedim . Düğünüm oldu bir gün öncesine kadar çalıştım. Evlenip şehir degistirdigim için işten ayrılmak zorunda kaldım geldiğim şehirde iş bulamadım kendimi çok kötü hissettim şimdi de hamileyim .başlarda aşırı zorlandım ama şimdi alıştım galiba .benim eşim de hiç sorun etmez üstelik ekstresini kontrol de eder . Bence etmeli zaten çünkü küçük küçük miktarlarda da olsa dolandırıcılar yapıyo. Eşimin bi kartı kendinde biri de bende ve aynı hesaba ait. Eşler arasında para mevzusunu olması çok çirkin bence siz de bu duruma takılmayın. Tabiki israf etmeyin ama kendinizi de çok kötü hissetmeyin

Bu kadar rahatsız oluyorsanız neden çalışmıyorsunuz ?
Özel bir sebebiniz var mı çalışmamak için ? hayır rahatsız olduğunuz için soruyorum.
Şahsen ben çalışıyorum.. İstediğim herşeyi alıyorum, alırkende kimseden çekinmiyorum neden çekineyim ki.. Keza aksi bir durum olsa da yani çalışmasam da çekinmem herhalde sonuçta eşim yani..
Ha bunu düşüneceksem de çalışırım.

Takılmayın bence bu kadar .. yani ya çalışın kendi ihtiyaçlarınızı giderin, ya da anın tadını çıkarın. Gereksiz masraftan kaçının.

Daha önce çalıştım ilerde de çalışmayı düşünüyorum. Fakat şu an bazı sebeplerden dolayı bir süre çalışmamam gerek. Bu süre zarfında ne alsam dokunuyor bana.

İsraf etmiyorum. Fakat bayanız işte süsü püse düşkünüm. O yüzden az almayaçalışırım. Eşim de hep al falan der. Lakin borç da var bu da alınca benı mutsuzluga iter. Hayırlı olsun hamileliğiniz, hiç takılmamak lazım dediğiniz gibi eşlerimiz aslında.

Daha önce çalıştım ilerde de çalışmayı düşünüyorum. Fakat şu an bazı sebeplerden dolayı bir süre çalışmamam gerek. Bu süre zarfında ne alsam dokunuyor bana.
O halde işe başlayana kadar bir şey almayın :)
Çözüm gayet açık aslında :) işe başlayana kadar bir şey almayn.. ne alıyorsunuz mesela ? kıyafet ayakkabı çanta vs .. almayın . çalışana kadar olan ile idare edin :) Ben 3 ay çaLışmadım eşimin ek kartı bende olduğu halde 3 ay boyunca tek bir çöp dahi almadım. Çekindiğim için değil hem çalışmıyorum, hem eşim ev kredisi ödüyor hem faturalar hem ev ihtiyacları vs gerek olmadığını düşündüm. 3 ay boyunca hiçbir şey almadım.
Sizde bu kadar rahatsız oluyorsanız, alışveriş yapmamayı deneyebilirsiniz :)

Aldığım şeyler kozmetik, kıyafet gibi. Fakat marka şu bu takıntısı yok ben de. Uygun alırım. İndirimden falan. Bütüçemize göre. Bir de ev giyim gecelik türü şeyleri çok severim. Bugun öyle bişi aldım mesela. Aslında gereksiz ama mutlu oldum. Hergun bişi almam iki haftada ya da ayda bir. Ufak çaplı şeyler mesela elli TL'den düşmüş yirmi beş TL kazak gibi. Almadığım da oluyor eşim alsana diyor. Ya da alışverişe götürüyor. Ama ben bu durumu aşamadım yirmi TL de olsa kendi başıma içim rahat alamıyorum

Madem bu durum seni kasıyor, çalışmaya başlayana kadar birşey alma..

Ben yerinde olsam başlıktaki psikolojiyi eşime yansitmamak adına alışveriş yapmazdım...

Canım ben ne gerekiyosa alırım bence hiç kendinizi kötü hissetmeyin . Kozmetik zaten iyice pahalı olmaya başladı ama bi yere giderken hazilandifimda esiminde hoşuna gidiyo bakımsız olsam o da mutlu olmaz o yüzden hiç bişey söylemez . Gereksiz şeyler olunca birbirimizi de uyarırız evet iyi güzel ama ne gerek var deriz. .iyi dilekleriniz için teşekkür ederim Allah nasip ederse meleğimi biraz büyütüp sonra iş hayatina dönmeyi planlıyorum. Sağlık sıhhat olsun evde huzur olsun gerisine takılmayın

Doğru söylüyorsunuz.:)

Aynı durumdayız canım şuan bende çalışmıyorum eşimden para istemekten aşırı derecede çekiniyorum benim eşimde şikayet eden çok harcıyorsun diye birisi değil be istersem alır yapar ama ben utanıyorum para mı istiycem günlerce düşünürüm nasıl söylesem falan filan diye bebeğim oluncaya çalışamıyorum şuan

10 yıldır çalışıyorum düzenli bir işim var ama evlendikten sonra lüks yada gereksiz bir şey almıyorum canım istedi diye. hesabımız ortak sayılır. maaşımın 3 de 2 sini eşime veririm tüm harcama ve birikimleri o yapar 3 de 1 de bana harçlık olur. ama rahat harcayamam eşimin zor şartlarda çalışması beni etkiliyor kıyamıyorum bekarken harcadığım kadar. eşimde kendine bir şey alacak olsa benim 2 katı maaşı olmasına rağmen bana sorar alayım mı diye. ama bir ara ücretsiz izinde idim o zamanlar da para istemedim çekindim o ikimizin parası demesine rağmen kendi maaşın gibi olmuyor. ama eşin sana kendini kötü hissettirmiyorsa için rahat olabilir bazı insanlar başına kalkıp eziyor eşlerini. bazı kadınlarda çalışmadığı halde evi yönetip eşlerinin kartları elin de:)

Brnde ayniyim sormasa bile hesap verme zorunlulugum oldgunu dusunup aldiklarimin muesebesini yapiyom o hic oralu bile olmuyo bende burda bekliym belki bilen birileri cikar niye boyle diye

Brnde ayniyim sormasa bile hesap verme zorunlulugum oldgunu dusunup aldiklarimin muesebesini yapiyom o hic oralu bile olmuyo bende burda bekliym belki bilen birileri cikar niye boyle diye
Ay aynı ben de hesap yaparım. Demin yine dyaanamadım bir şeyler aldım. Mesaj atıyorum uygun şeyler aldım falan filan.

Ya ben de aynen isteyemem. Neden böyleyiz acaba? Çalışınca insna her istediğini alıyor bence. Böyle olunca surkeli muhasebe. Eş sorun etmede bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…