Eşimiz çalışıyor biz harcıyoruz (!)

10 yıldır çalışıyorum düzenli bir işim var ama evlendikten sonra lüks yada gereksiz bir şey almıyorum canım istedi diye. hesabımız ortak sayılır. maaşımın 3 de 2 sini eşime veririm tüm harcama ve birikimleri o yapar 3 de 1 de bana harçlık olur. ama rahat harcayamam eşimin zor şartlarda çalışması beni etkiliyor kıyamıyorum bekarken harcadığım kadar. eşimde kendine bir şey alacak olsa benim 2 katı maaşı olmasına rağmen bana sorar alayım mı diye. ama bir ara ücretsiz izinde idim o zamanlar da para istemedim çekindim o ikimizin parası demesine rağmen kendi maaşın gibi olmuyor. ama eşin sana kendini kötü hissettirmiyorsa için rahat olabilir bazı insanlar başına kalkıp eziyor eşlerini. bazı kadınlarda çalışmadığı halde evi yönetip eşlerinin kartları elin de:)
Bizim kartımız ortak. Fakat ben çok çekiniyorum. Neen böyleyse. :( Evet biraz rahat olsak yeter.

Ya ben de aynen isteyemem. Neden böyleyiz acaba? Çalışınca insna her istediğini alıyor bence. Böyle olunca surkeli muhasebe. Eş sorun etmede bile.
İnsanın kendi parası olunca özgüvenli oluyo sanırım kendi param benim istediğimi yaparım havasına giriyoruz ama ne kadar kocada olsa benimseyemiyoruz parasını ezik gibi hissediyoruz kendimizi enazından bende böyle oluyo 😁😁

Çalışıyorum o yüzden harcamalarıma kısıtlama pek yapmam. Eve de katkı sağlamaya çalışırım paranın hepsini de kendime ayırmam. Bi ay çok harcamış olayım mesela ortak hesabımıza az aktardıysam o zaman bile suçluluk duyuyorum. Halbuki eşimin umrunda değildir. Çalışmasam ben de eşimden isterken çekinirdim herhalde. Eşimin vermeyeceğinden ya da hesap soracağından değil benim yapım gereği kimseden para ya da herhangi bişi isteyemiyorum. Alışılır mı bilmiyorum ama...

Çalışıyorum o yüzden harcamalarıma kısıtlama pek yapmam. Eve de katkı sağlamaya çalışırım paranın hepsini de kendime ayırmam. Bi ay çok harcamış olayım mesela ortak hesabımıza az aktardıysam o zaman bile suçluluk duyuyorum. Halbuki eşimin umrunda değildir. Çalışmasam ben de eşimden isterken çekinirdim herhalde. Eşimin vermeyeceğinden ya da hesap soracağından değil benim yapım gereği kimseden para ya da herhangi bişi isteyemiyorum. Alışılır mı bilmiyorum ama...
Evet ya. Eşler umursamasa bile insan çekiniyor. Karekter meselesi herhalde.

Günaydın bayanlar, ben çalışmıyorum. Fakat para harcarken kendime bişi alırken hala çekiniyorum. Sürekli eşimden adım ve ısrar bekliyorum. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Durumumuz ne iyi ne kötü orta hallı. Borcumuz bulunmakta. Kredi kartı ile harcıyoruz genelde. Eşim laf etmeyen birisi. Fakat sorun ben de. Demin kredi kartı ile alışveriş yaptım eşimin telefonuna onay gidiyor ya gitmez sandım. Bana şifreyi gönderdi. Mahcup oldum. Mahsuru var mı falan diye sorma gereksinimi hissettim. Yok şifre geldi,ondan canım yazdım falan ben bakmam esktrelere dedi. Ben yine de şu an huzursuzum. Bir de bunu aldım bir süre almalıyım diye kafamda beliriyor.
Mahcup olacak bir durumun yok ancak umarım bu naifliğinin kıymeti bilinir.

Back
X