• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aile baskısı yüzünden ayrıldım, üzerinde konuşamadık bile aradan 4 ay geçti. yazmalı mıyım?

çok özlüyorum her yerde onu görüyorum canım çok yanıyor ama konuşmak konusunda kararsızım. ailemin yakalamasından, ya da annesinin duyup aileme söylemesinden korkuyorum. ailesiyle beraber yaşıyorduk, kaçarak evlenmiştim. hiç sevmedim orayı rahat edemedim, vicdanım rahat değildi alışamadım. en sonunda dayanamadım ayrılmak istedim, başlangıçta önüne geçmeye çalışmadı, bir şeyler yapmaya çalıştı ama yöntemleri yanlıştı sabote edildi ben de öfkemin kurbanı oldum. çok seviyorum onu ama oraya dönmek istemiyorum. kimseyi kırmak istemiyorum artık aileme de ona da söylemeye korkuyorum, sizce ne yapmalıyım
Oturun oturduğunuz yerde.

Kaç yaşında kaçtın küçücüksün ya. Neden kaçtın ayrı bir eviniz bile yokmuş, neyi özledin Allah aşkına.
Yazdın diyelim nolcak? Evlenirseniz yine eş ailesi ile yasayacaksın ne değişecek sanıyorsun.

Kesinlikle yazma.
Araya zaman girdiği için kötü şeylerin üzüntüsünü hafifletiyorsun, insanın fıtratında bu var. Ancak geri dönersen hayatının en büyük hatasını yaparsın ve bunu fark ettiğinde, arkanda bu defa ailen de olmayabilir.

Çok küçüksün, bu yaşlarda bu tarz davranışlarda bulunan kimsenin mutlu olduğunu görmedim.

Diyelimki baristiniz herseyin farkli olacagini mi saniyorsun? Aynen kocanin ailesiyle ust uste yasamaya devam 2-3 de cocuk yaparsiniz oh mis

Bu kadar erken neden evlilik?
Düzeni bile yok adamın.
Adam kaç yaşında?
Daha doğrusu çocuk.

Öncelikle ilk tartışmanın nedeni nedir?

Şiddet hakaret aldatma bağımlılık var mı? Kültür farklılığı var mı? Yaş farkı var m?

İlk evlendiğinizde ailelerin onayı ile mi evlenildi yoksa kaçarak mı?

Aile baskısı var deniliyor da asıl tartışma

Öncelikle ilk tartışmanın nedeni nedir?

Şiddet hakaret aldatma bağımlılık var mı? Kültür farklılığı var mı? Yaş farkı var m?

İlk evlendiğinizde ailelerin onayı ile mi evlenildi yoksa kaçarak mı?

Aile baskısı var deniliyor da asıl tartışma kökenine bakarak evap verebiliriz.
şiddet bağımlılık vs yok. aşırı bir kültür farkı var benim ailem aşırı dindar akpli kesimden, onun ailesi solcu ve aleviler. aramızda 2 yaş var. aileler onay vermeye hazırdı ama karşı taraf böyle olsun istemedi, ona göre her şey kolaydı kaçmaya da beni ikna etti. oraya gittiğimde ise ailemi görmek için imkan sağlamayacağını söyledi, yaptığım şeyin değeri yoktu kısaca. ben de o bıkkınlıkla gidiyorum dedim. geldiğime pişman değilim keşke en başında gitmeseydim diyorum ama sevip özlemekten de alıkoyamıyorum kendimi

şiddet bağımlılık vs yok. aşırı bir kültür farkı var benim ailem aşırı dindar akpli kesimden, onun ailesi solcu ve aleviler. aramızda 2 yaş var. aileler onay vermeye hazırdı ama karşı taraf böyle olsun istemedi, ona göre her şey kolaydı kaçmaya da beni ikna etti. oraya gittiğimde ise ailemi görmek için imkan sağlamayacağını söyledi, yaptığım şeyin değeri yoktu kısaca. ben de o bıkkınlıkla gidiyorum dedim. geldiğime pişman değilim keşke en başında gitmeseydim diyorum ama sevip özlemekten de alıkoyamıyorum kendimi
Aileler yüzünden değil o zaman eşiniz yüzünden ayrilmissiniz zaten aileler onay vermiş ama eşiniz de bir tuhafmis aileler onay veriyor ama kaçalım diyor.

Evlenince kimse kimsenin tapulu malı olmuyor ne demek aileni göremezsin bu kafayı anlamıyorum anlamiyacagim.

Boşanmak için 1 yıl beklemenize gerek yok ki çekişmeli açın bosanirsiniz zaten uzunsa sürmez iki tarafta istediği için.

22 yaşında, erken olmasının sebebi oydu
E tamam da acele ne onu anlamadım.
Adam evini tutar düzenini kurar evlenirdinix.
Bu şekilde evlilik olur mu ?
Hiç aileleriniz bir şey demedi mi.
İkinizde çocuk yaştasınıx .
Çok ilginç bu devirde kv ile yaşanır mı ya.

ikinizde sevginize sahip çıkmamışsınız. farklı durumlar önceliğiniz olmuş. olduğun yerde mutlu değilsin muhtemelen kaçabileceğin tek yerde şuan için eski eşin o yüzden özlediğini düşünüyorsun. alternatifin olsa önceliğin yine eşin olmazdı

Kültür farkı da ayrılık sebebi. Ailenle gorusturmem ne ya.
Yaşınız küçük, geri dönmeyin daha çok pişman olursunuz.
Ayrıca sizi aramayan adamdan hiçbir sey olmaz

Büyü, birey ol, kendi paranı kazan, kendine ait bir hayatın olsun sonra düşün evliliği. Sen kaçmasan başkası alacak diye mi korktun.

Aileni tebrik ediyorum yanında oldukları için.
Sana gelince kafanı vuracagına burnunun dikine gidip hala seviyorum diyorsun.
Gözünü aç iyi oku sevgi tek başına yeterli degil akıl lazım,vicdan lazım merhamet lazım bunlar varsa koşarak git

Geçen kocasıyla kaçarak evlenip gecekonduya kocasının ailesi ile yaşamaya başlayan üye değil misiniz yoksa ben karıştırıyorum

Kendin için bir şeyler yaparsan bunları düşünmek zorunda kalmazsın. Çok gençsin çok. Bi hayatına bak, kendini geliştir, daha neler göreceksin. Hayat bu adamdan ibaret değil. Bu kadar korktuğuna göre kim bilir neler neler yaşandı. Belli ki o da istemiyor. Yoluna bakmalısın.

Back
X