eşimle ailem görüşmüyor ve bu yüzden boşanmayı bile düşünüyorum artık

kediii1506

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
347
90
98
İyi akşamlar kızlar. 2,5 yıllık evliliğimde dönüm noktasına geldim sanırım. Yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Kimseyle de paylaşamıyorum yaşadıklarımı. Önceki konumun özeti bu linkte. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/gucum-kalmadi.841391/
Son yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum size. Bayramda 9 günlük tatil olması sebebiyle annemlerin evine gittim tatile. Eşimin benim gitmeme pek gönlü olmasa da bir sıkıntı çıkarmadı yine de. 1 gün de gidip kayınvalidemde kaldım. Kayınvalidemle bir sıkıntım yok benim. Ama eşim 1,5-2 yıldır ailemle görüşmüyor. Bayram seyran olur eşim aramaz annemleri, annemler de eşimin amcası vefat ettiğinde başsağlığı için aramamıştır eşimi hiç. Dün öğlen 12 civarı eşim gece nöbetinden çıkıp eve gelip uyumuş bana da mesaj atmıştı uyuyacağım diye. Annem de eşimle artık barışmak istiyordu. Bayramda arayacaktı annem eşimi ama meşguliyeti sebebiyle düne kadar pek fırsat bulup arayamadı. Dün eşim uyurken 4-5 defa aradı annem eşimi ama eşimin telefonu çekmediği için ulaşılamadı. Sonunda 1 kez telefonu çalar duruma geçti ama eşim uyuduğu için açmadı telefonu. Ben de dedim anneme anne daha fazla arayıp uyandırma uyanınca arar o seni dedim. Eşim akşam 10 gibi uyandı. Annemin aradığını görmüş. Ben de geri dön anneme istersen dedim. O da hayır dönmeyeceğim aramak konuşmak isteyen insan tekrar arar uyuduğumu bile bile aramış ben niye ona geri döneyim ki diyor. Annen uygun bir vakitte arayacak hatasını kabul edip öyle konuşacak benimle diyor ve inat ediyor. Ben yoldayken eşimle bunun tartışmasını yaptık. Ben de artık eşimin bu inadına daha fazla tahammül edemiyorum sanırım. Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmaya bile gücüm yok. Eşimle ailemin konuşmaması beni çok üzüyor. Eşim bunu bilmesine rağmen uzattıkça uzatıyor küslüğü. Eşimin beni sevdiğini düşünürdüm ama bu konuyla eşimin bana karşı sevgisini bile sorgular oldum. Seven insan böyle davranmazdı diyorum. Seven insan sevdiği üzülmesin diye elinden geleni yapardı. Benim bu konuya ne kadar üzüldüğümü bile bile annemin onu aramasını vesile bilip küslüğü bitirmek yerine ben uyuyordum annen tekrar aramalı dememeliydi. Ben onun yerinde olsam onun üzülmesine asla izin vermezdim. Dediğim gibi onun sevgisinden de emin değilim bu yüzden artık. Onun ailemle küslüğü nereye kadar devam edecekti böyle, benim bu kadar üzülmem nereye kadar sürecek? Ailemle eşimin görüşmediği bir evlilik yürütebilecek miyim? O anneme geri dönüş yapmazsa ben de bundan sonra onun ailesinden kimseyle görüşmek istemiyorum. Haksızlık görüyorum bunu çünkü. Bu şekilde iki tarafın da ailesiyle görüşülmeyen bir evlilik nereye kadar sürebilir acaba? Çok sevmeme rağmen evliliğimde bu konu dışında bir sıkıntım olmamasına rağmen eşimden boşanmalı mıyım sizce? Bu konu ile ilgili ne yapabilirim sevgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Şu an çok sağlıklı düşünemiyor olabilirim maalesef.
Bugün öğlen saatlerinde geldim evime. Eşimi de aramadım beni alsın diye kendim geldim. Eşim uyuyordu geldiğimde. Ben de salonda uyudum akşama kadar. Yoldayken tartışmamız sonrası onun attığı mesajlara cevap vermemiştim çünkü artık yoruldum bu konuyla ilgili eşimle konuşmaktan. 3-4 saat oldu uyanalı eşim bir hoşgeldin bile demedi hala öteki odada oturuyor.

Son düzenleme:
Eski konunuza da baktım şimdi. Eşiniz uzatmaları oynuyor bence.

Benim eşim de annemle görüşmüyor. Benim de annem hep adım atiyor ama eşim orali olmuyor. Ve ben daha bugun konu actim. Esimden nefret ediyorum diye. Insan evliliginden soğuyor esinden soğuyor.bizde baska nedenler de var eşimden sogumama sebepler çok.. Ama bu konu cok ciddi..evliligi bitirme sebebi evet

Evliliğinde bunun dışında bir sorun yoksa bence zamana ve oluruna bırak bu barışma meselesini.

Açıkcası "beni gerçekten sevse , bu kadar üzüldüğümü bile bile hala inat etmez " mantığını doğru bulmuyorum ben.

Seni seviyordur ama anneni sevmiyordur . Koskoca insan . Kime ne tavır koymak istiyorsa , müdahale edilsin istemez .

Yani yapabileceğin en baskıdan uzak şey ; ben barışmanızı isterim ama senin kararına da saygı duyarım demek olmalı .

Konuyu tam bilmiyorum ama genel düşüncem;

İki yetişkin insanın ilişkisi sizi ilgilendirmez, karışmayın, anneniz kendi barışmak istiyorsa adım atsın yoksa o da kendini bir şeye zorunlu hissetmesin , aynı şey eşiniz için de geçerli.

Eski konunuza da baktım şimdi. Eşiniz uzatmaları oynuyor bence.
Evliliğimizin uzatmalarını mı oynuyoruz diyorsun? Bana da sanki öyleymiş gibi geliyor biliyor musun. 2,5 yıllık evliliğimizde hep benim ailemle ilgili sorunlar sorunlar sorunlar... Dediğim gibi artık onun sevgisini, evliliğimizin nereye gittiğini, daha fazla böyle devam edip edemeyeceğimizi sorguluyorum ben de. Maalesef ki onu da seviyorum hala.

iyi de 9 günlük tatilde aramamış da tam adamın uyuduğu zaman mı aramış, hem de adam size uyuyorum diye haber verdiği halde

anneniz iyi niyetli değil kusura bakmayın

ben aradım o bana sönmedi diyecek

eşiniz de bu blöfü görmüş ve rest çekmiş

olayın geçmişini bilmem ama burada eşin haklı

Evliliğimizin uzatmalarını mı oynuyoruz diyorsun? Bana da sanki öyleymiş gibi geliyor biliyor musun. 2,5 yıllık evliliğimizde hep benim ailemle ilgili sorunlar sorunlar sorunlar... Dediğim gibi artık onun sevgisini, evliliğimizin nereye gittiğini, daha fazla böyle devam edip edemeyeceğimizi sorguluyorum ben de. Maalesef ki onu da seviyorum hala.
Canım inşallah senin kıymetini anlarda toplar kendisini.

Benim eşim de annemle görüşmüyor. Benim de annem hep adım atiyor ama eşim orali olmuyor. Ve ben daha bugun konu actim. Esimden nefret ediyorum diye. Insan evliliginden soğuyor esinden soğuyor.bizde baska nedenler de var eşimden sogumama sebepler çok.. Ama bu konu cok ciddi..evliligi bitirme sebebi evet
İşimiz çok zor arkadaşım sanırım bu benim dünyada şimdiye kadar verdiğim en büyük imtihan. 2,5 yıllık evliyim sanki hala bekar gibi hayat yaşıyorum. Ailemle eşimin yanındayken telefonla rahat konuşamıyorum bile. Memlekete hep yalnız başıma gidip geliyorum zaten. Zor arkadaşım bu iş zor, çooookk zor :( Bizim çocuğumuz yok şu an istemedik. Belki daha iyi olabilir çocuk olmadan ayrılık :(

İşimiz çok zor arkadaşım sanırım bu benim dünyada şimdiye kadar verdiğim en büyük imtihan. 2,5 yıllık evliyim sanki hala bekar gibi hayat yaşıyorum. Ailemle eşimin yanındayken telefonla rahat konuşamıyorum bile. Memlekete hep yalnız başıma gidip geliyorum zaten. Zor arkadaşım bu iş zor, çooookk zor :KK43: Bizim çocuğumuz yok şu an istemedik. Belki daha iyi olabilir çocuk olmadan ayrılık :KK43:
Dediklerinin aynilarini yaşıyorum. Seni ancak ben anlayabilirim. Yasayan anlar...ve benim ustelik annemle esim kavga bile etmediler. Esim kendi kendine anneme kinlendi biz evlendikten sonra. Neyse iste cnm. Sözün özeti, çocuk yoksa bitir bu işi. 4 senelik evliyim 2 bucuk yasinda kizim var. Istemeden hamile kalmıştım. Hamile kaldigimda da yurtdisindaydim ve evlenir evlenmez yurtdisina gitmistik ilk 1 yil orda yaşadık. Anneme kinlendigini bile bilmiyordum o zamanlar. Yurtdisinda diye görüşmüyor tel de falan sanıyordum. Döndük bi de baktim görüşmüyor kinlenmis...cok sacma ama öyle..asla cocuk yapma ve boşa gitsin. Hem belki ciddiyetini gorunce annenle barisir..

Evliliğinde bunun dışında bir sorun yoksa bence zamana ve oluruna bırak bu barışma meselesini.

Açıkcası "beni gerçekten sevse , bu kadar üzüldüğümü bile bile hala inat etmez " mantığını doğru bulmuyorum ben.

Seni seviyordur ama anneni sevmiyordur . Koskoca insan . Kime ne tavır koymak istiyorsa , müdahale edilsin istemez .

Yani yapabileceğin en baskıdan uzak şey ; ben barışmanızı isterim ama senin kararına da saygı duyarım demek olmalı .
Ben oluruna bırakamıyorum maalesef. Bu konu sebebiyle yaşadığım stresten çarpıntılarım, ağlama krizlerim bile oluyor. Bir an önce barışsınlar artık istiyorum. Bayramda seyranda ailemin yanına tek başıma gidip gelmek çok ama çok zoruma gidiyor benim. Bugün gebe kalsam bile bu kadar üzülmeme rağmen yine de eşim beni ve bebeği düşünüp asla barışmayacak kendisi söylüyor. Bu da bana eşimin bana karşı vicdansızlığı gibi geliyor artık.

Gun gelecek sevmeyeceksin. Kindar adam sevilmiyor..ben sevmiyorum artık. 2 bucuk yıllık evliyken seviyordum. Artık sevmiyorum.

Ben oluruna bırakamıyorum maalesef. Bu konu sebebiyle yaşadığım stresten çarpıntılarım, ağlama krizlerim bile oluyor. Bir an önce barışsınlar artık istiyorum. Bayramda seyranda ailemin yanına tek başıma gidip gelmek çok ama çok zoruma gidiyor benim. Bugün gebe kalsam bile bu kadar üzülmeme rağmen yine de eşim beni ve bebeği düşünüp asla barışmayacak kendisi söylüyor. Bu da bana eşimin bana karşı vicdansızlığı gibi geliyor artık.
Evet bebegim dogdugunda bile hastane odasinda bile annemle konuşmadı. Bayramlarda hep tek gittim memlekete. 2 enistem hep ablalarimla birlikte geldi üstelik. Zavallı gibiydim hep. Bu bayram da öyle oldu. Zehir oldu bana 4 senelik evliligim

annen senin annen. sen seversin de eşin sevmek zorunda değil. sen onun ailesi ile iyi geçiniyor olabilirsin ama eşini aynı şekilde davranmaya mecbur edemezsin.
ben de kv yi sevmiyorum. eşim bana sürekli ara konuş barış diye baskı yapamaz. yapacak oldu, boşarım seni dedim, konu kapandı.
anneni eşinden çok seviyorsun madem bence de ayrılman en doğru karar.
nasıl erkeklerin ana kuzusu olmasına tahammülümüz yoksa, evli bir kadının annesi için eşine baskı kurması, huzursuzluk çıkarması da aynı.

Dediklerinin aynilarini yaşıyorum. Seni ancak ben anlayabilirim. Yasayan anlar...ve benim ustelik annemle esim kavga bile etmediler. Esim kendi kendine anneme kinlendi biz evlendikten sonra. Neyse iste cnm. Sözün özeti, çocuk yoksa bitir bu işi. 4 senelik evliyim 2 bucuk yasinda kizim var. Istemeden hamile kalmıştım. Hamile kaldigimda da yurtdisindaydim ve evlenir evlenmez yurtdisina gitmistik ilk 1 yil orda yaşadık. Anneme kinlendigini bile bilmiyordum o zamanlar. Yurtdisinda diye görüşmüyor tel de falan sanıyordum. Döndük bi de baktim görüşmüyor kinlenmis...cok sacma ama öyle..asla cocuk yapma ve boşa gitsin. Hem belki ciddiyetini gorunce annenle barisir..
Ona olan sevgim olmasa çoktan boşanmıştık ama onu seviyorum diye hep idare ettim ben. Hala da seviyorum işte aptal aptal.

Ona olan sevgim olmasa çoktan boşanmıştık ama onu seviyorum diye hep idare ettim ben. Hala da seviyorum işte aptal aptal.
aybeniz15 aybeniz15 in tek derdi annesi değil. kocası bir tuhaf, geçimsiz biri. senin durumunla onunki aynı değil.

Size şöyle diyim eşim benim bu konuya üzüldüğüm için bu stresten dolayı çarpıntılar yaşadığımı biliyor. Geçen gün sordum kendisine açık açık, bugün kalsam ve yine stres altında olduğumu bile bile beni de bebeği de düşünüp yine de barışmaz mısın dedim yok asla barışmam dedi. Bu adam buna rağmen beni seviyor olabilir mi diyorsunuz cidden? Benim mantığım almıyor bunu bi türlü.

sizin için çok zor ama belli bir yaştan sonra kırgınlıklar daha zor geçiyor sanırım.
bu yüzden iki kişinin ilişkisine karışmamak gerektiğini düşünüyorum ben de.
aynı sıkıntı benimle görümcem arasında da oldu.
eşim ve benim ailem de dahil tüm ailesi aynı sofraya oturup sorunları halletmemiz için o kadar uğraşmalarına rağmen kabul etmedim, edemedim içimden gelmedi. eşim bu yüzden boşanalım dese -ki o aşamaya gelmiştik- boşanırdım.
belki o anda baskı yapmasalardı zamana bırakılsaydı kendiliğinden düzelirdi.
bu arada biz ne zaman bu konuda birbirimize anlayış göstermeye, baskı yapmamaya başladık o zaman eşimle aramız düzeldi.
o yüzden bence zamana bırakın.

aybeniz15 aybeniz15 in tek derdi annesi değil. kocası bir tuhaf, geçimsiz biri. senin durumunla onunki aynı değil.
Brn zaten kendim de yazmistim konu sahibine benim baska problemlerim de olduğunu..yorumlarimda yazmıştım. Benim adıma bilgi vermenize gerek yok kendim belirtebilecek kapasiteye sahibim

Brn zaten kendim de yazmistim konu sahibine benim baska problemlerim de olduğunu..yorumlarimda yazmıştım. Benim adıma bilgi vermenize gerek yok kendim belirtebilecek kapasiteye sahibim
gözden kaçmasın diye belirttim. alınmana gerek yok.

Back
X