eşimle ailem görüşmüyor ve bu yüzden boşanmayı bile düşünüyorum artık

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Kadınlar ve kaynanalarının adı boşa çıkmış, bu ipe sapa gelmez damat-kaynana kaprisi insanı gerçekten tüketiyor. Edepsizlik bu tam tamına, sakın yanlış anlamayın, eşiniz değil bunu huy edinen bütün erkekler derdim. Boşanın demeye dilim varmıyor ama zaten bunun böyle sürmeyeceğini de biliyorum. Aybeniz15 haklı galiba, çocuk da yoksa ve size gerçekten böyle acımasızca eziyet edebiliyorsa, yol yakınken kendinize bir şans daha verin. Şansınız bol olsun.
Boşanmak? Sadece bu sebeple boşanmak doğru mudur gerçekten karar veremiyorum. 27 yaşındayım. Tekrar evlensem başka bir adam ailemle iyi olabilecek mi ki acaba? Eşim hep der ki ailen bana iyi davransa ben onlara daha iyi davranırım diye. Ama eşim çok alıngan bir insan maalesef herşeye bir kulp bulur yani. Bir gün annem kardeşime aldığı eşofman altının büyük geldiğini söyleyip eşime vermek istedi. Eşime sordu eşim birşey demedi ama annem bizim valizin içine koymuş. Hani illa ki bir kulp bulacak ya diyo ki bana şimdiye kadar hiç hediye almamış gidip kardeşine olmayanları vermeye çalışıyor diyo. Hani kardeşim o eşofman altını hiç giymemiş bile. Annem gayet iyi niyetiyle birşey yapmaya çalışıyor ama eşim illa sorun çıkartacak. Eve götürdük tabi onu ama eşim 1 kez olsun giymedi hatta gidip başka ihtiyacı olan birine verdi eşofman altını.

Üşenmedim geçmiş mesajlarınızı olaylarınız okudum, bence eşinizi biraz rahat bırakın ve sizde annenizin sözlerine pek kulak asmayın derim.. Adamı bunaltmışsınız iyice, bir gün belki büyüktür der ve görüşür... Açıkçası da görüşmek istemiyorsa görüşmez sonuçta sizin anneniz, sizin görüşmenize söz etmedikten sonra ben olsam çok da dert etmez, adamı bu sebepten dolayı da boşamayı düşünmezdim. Boşanmak için çok daha ciddi sebepler olmalı.

15 yildir ayni sorunla boğuluyorum ....evlendiğim ilk günden beri ailen sorun cenaze ve düğünlerde yoktur annenler gelince ya evden kaçar yada uyur onlara gidince oda ara sıra üst katta oturup televizyon seyreder kendi ailesi hep mükemmel benimkiler en ufacık hatası ortada sorun tüm ramazan boyu konuştu konuştu annen boyle babam boyle kardeşin boyle diye anladım yemek daveti olmasın diye cagaramadim onları arefe günü kayinvaldem ve ektim geldi ne yapacağını bilemedi....ben şöyle çözüm buldum aileme durumu anlattım kibarca boyle sizi sevmiyor gibi istemiyor gibi basta üzülsünler benim esim sorunlu anne ne yapayım ayrılayım mi dedim başka kotu huyu yok dedim bir hata yapsa annemle re söylemedim iyi yönlerini söyledim kaba bir ailede yetiştiğini söyledim kayinvaldeme çok iyi davranmıyorum ama çok kotudedavranmiyorum normal onlar boyle olmasını istediler ....anneme babama konu gelince odayı terk ediyorum eşimle muhabbet bakıyorum oraya gidiyor ordan kalkıyorum ara arama hic söylemiyorum ailem le ilgili birşey hic söylemiyorum sevmediği koz kullanabilir ben aileme çok iyi davranıyorum eksikleri ne varsa hallederim eşime söylemem çocuklarda alıştı....mücadele etmeyin arada bırakmayın iki gün annenizin yanina gidin durumu anlayin sevdiginizi iyi olduğunuzu tek sorun bu olduğunu asil onların evladinizi siz olduğunuzu söyleyin ediniz kusura bakmayın pek değere layik bir insan değil esiniz tarafınıza çepe almayın ailenize hediye gönderin sık sık ziyaretine gidin siz ilgime nin oda sap sap kalsın ortada
Peki keşke boşansaydım diyor musunuz yoksa iyi ki boşanmamışım mı diyorsunuz?

bizde de benzer durum var.. ben de su anda annemin yanindayim esimle gorusmuyorum
Çok zor bi durum arkadaşım yaa. Bir de bazı arkadaşlar beni anneci olarak yorumlamış. Eşimle ailemin arası iyi olsun istedim hep. Bu annecilik midir yani? Tamam annemi babamı severim düşkünümdür onlara ama hani öyle onların sözünden çıkmayan dibinden ayrılmak istemeyen tarzda bir insan da değilim. Hatta ailem eşimle evlenmemi pek istememesine rağmen ben eşimi sevdiğim için onları dinlemeyip evlendim. Sadece eşim ailemle konuşsun iyi olsun istiyorum yaa çok şey mi bu?

Çok zor bi durum arkadaşım yaa. Bir de bazı arkadaşlar beni anneci olarak yorumlamış. Eşimle ailemin arası iyi olsun istedim hep. Bu annecilik midir yani? Tamam annemi babamı severim düşkünümdür onlara ama hani öyle onların sözünden çıkmayan dibinden ayrılmak istemeyen tarzda bir insan da değilim. Hatta ailem eşimle evlenmemi pek istememesine rağmen ben eşimi sevdiğim için onları dinlemeyip evlendim. Sadece eşim ailemle konuşsun iyi olsun istiyorum yaa çok şey mi bu?
valla canim ben de karsi cikmalara ragmen evlendim.. sanirim o yuzden de pek yildizlari barismadi.. esimle annem sanki beni paylasamiyorlar

Esinizi aileniz tarafindan istenmedigi icin bunu gurur yapmis olabilir. Ve siz bir omur bu sorunla mucadele edebilirsiniz. Allah yardimciniz olsun

İyi akşamlar kızlar. 2,5 yıllık evliliğimde dönüm noktasına geldim sanırım. Yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Kimseyle de paylaşamıyorum yaşadıklarımı. Önceki konumun özeti bu linkte. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/gucum-kalmadi.841391/
Son yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum size. Bayramda 9 günlük tatil olması sebebiyle annemlerin evine gittim tatile. Eşimin benim gitmeme pek gönlü olmasa da bir sıkıntı çıkarmadı yine de. 1 gün de gidip kayınvalidemde kaldım. Kayınvalidemle bir sıkıntım yok benim. Ama eşim 1,5-2 yıldır ailemle görüşmüyor. Bayram seyran olur eşim aramaz annemleri, annemler de eşimin amcası vefat ettiğinde başsağlığı için aramamıştır eşimi hiç. Dün öğlen 12 civarı eşim gece nöbetinden çıkıp eve gelip uyumuş bana da mesaj atmıştı uyuyacağım diye. Annem de eşimle artık barışmak istiyordu. Bayramda arayacaktı annem eşimi ama meşguliyeti sebebiyle düne kadar pek fırsat bulup arayamadı. Dün eşim uyurken 4-5 defa aradı annem eşimi ama eşimin telefonu çekmediği için ulaşılamadı. Sonunda 1 kez telefonu çalar duruma geçti ama eşim uyuduğu için açmadı telefonu. Ben de dedim anneme anne daha fazla arayıp uyandırma uyanınca arar o seni dedim. Eşim akşam 10 gibi uyandı. Annemin aradığını görmüş. Ben de geri dön anneme istersen dedim. O da hayır dönmeyeceğim aramak konuşmak isteyen insan tekrar arar uyuduğumu bile bile aramış ben niye ona geri döneyim ki diyor. Annen uygun bir vakitte arayacak hatasını kabul edip öyle konuşacak benimle diyor ve inat ediyor. Ben yoldayken eşimle bunun tartışmasını yaptık. Ben de artık eşimin bu inadına daha fazla tahammül edemiyorum sanırım. Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmaya bile gücüm yok. Eşimle ailemin konuşmaması beni çok üzüyor. Eşim bunu bilmesine rağmen uzattıkça uzatıyor küslüğü. Eşimin beni sevdiğini düşünürdüm ama bu konuyla eşimin bana karşı sevgisini bile sorgular oldum. Seven insan böyle davranmazdı diyorum. Seven insan sevdiği üzülmesin diye elinden geleni yapardı. Benim bu konuya ne kadar üzüldüğümü bile bile annemin onu aramasını vesile bilip küslüğü bitirmek yerine ben uyuyordum annen tekrar aramalı dememeliydi. Ben onun yerinde olsam onun üzülmesine asla izin vermezdim. Dediğim gibi onun sevgisinden de emin değilim bu yüzden artık. Onun ailemle küslüğü nereye kadar devam edecekti böyle, benim bu kadar üzülmem nereye kadar sürecek? Ailemle eşimin görüşmediği bir evlilik yürütebilecek miyim? O anneme geri dönüş yapmazsa ben de bundan sonra onun ailesinden kimseyle görüşmek istemiyorum. Haksızlık görüyorum bunu çünkü. Bu şekilde iki tarafın da ailesiyle görüşülmeyen bir evlilik nereye kadar sürebilir acaba? Çok sevmeme rağmen evliliğimde bu konu dışında bir sıkıntım olmamasına rağmen eşimden boşanmalı mıyım sizce? Bu konu ile ilgili ne yapabilirim sevgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Şu an çok sağlıklı düşünemiyor olabilirim maalesef.
Bugün öğlen saatlerinde geldim evime. Eşimi de aramadım beni alsın diye kendim geldim. Eşim uyuyordu geldiğimde. Ben de salonda uyudum akşama kadar. Yoldayken tartışmamız sonrası onun attığı mesajlara cevap vermemiştim çünkü artık yoruldum bu konuyla ilgili eşimle konuşmaktan. 3-4 saat oldu uyanalı eşim bir hoşgeldin bile demedi hala öteki odada oturuyor.

Benim eşim de annemle görüşmüyor. Benim de annem hep adım atiyor ama eşim orali olmuyor. Ve ben daha bugun konu actim. Esimden nefret ediyorum diye. Insan evliliginden soğuyor esinden soğuyor.bizde baska nedenler de var eşimden sogumama sebepler çok.. Ama bu konu cok ciddi..evliligi bitirme sebebi evet
Arkadaslarim yanliz degilsiniz..
5 yillik evligim evlendigim zamanlarda cok kavga gurultu oldu esim 1 sene boyunca ailemi ne aradi ne sordu ne de gitti. Uzuldum uzuldum uzuldum mahvoldum.. Hep dua ettim en sonunda esim razi geldi gittik ailemle baristi allahim benden mutlusu yoktu rabbim duami kabul etmistii..

Bi sure sonra yine kavgalar basladi. Olmayinca olmuyor elektrikler uyusmayinca zorlasanda ters tepiyor esimin dusunceleri aileme gore ters ailemin dusunceleri esime gore ters zit karakterler bi sure sonra yine basladi kavgalar. Tabi bu sefer eski konularda acildi buyuk patlak verdi artik birbirlerinden nefrett ediyolar.. Bende bunu anlamis oldum belki de rabbimin imtihani bu kadar cok istene barismalarini bu isten kimseye hayir gelmez diye gosterdi bunu bana oyle iyi anladim ki.. Esimle mutuluyuz haftanin 2 3 gunu gidiyorum anneme. Ohh kafam rahat birbirlerini ne goruyolar ne tartisiyolar nede arada kalmaktan sirtimdan terler akiyo.. Iyiki bunu yasamisim gormusum olmuyacagina kanaat getirdim. Demem o ki esim beni sevmiyo galiba sevse boyle yapmaz yazmisiniz bununla alakasi yok gercekten. Sevgiyle alakali degil kendi iclerinde yasadigi birsey bu.

Tek sorunumuz aileyle gorusmeme sorunuydu. astim cok sukur simdi cok mutluyum. Esimle baska derdim yok. Anlasamiyolarsa anlasamiyolar bir ortama getirmeye calismayin herseyde bi hayir vardir. gorusmemelerin de vardir bi hayir deyin. Ne Kendinizi ne esinizi uzmeyin

İyi akşamlar kızlar. 2,5 yıllık evliliğimde dönüm noktasına geldim sanırım. Yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Kimseyle de paylaşamıyorum yaşadıklarımı. Önceki konumun özeti bu linkte. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/gucum-kalmadi.841391/
Son yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum size. Bayramda 9 günlük tatil olması sebebiyle annemlerin evine gittim tatile. Eşimin benim gitmeme pek gönlü olmasa da bir sıkıntı çıkarmadı yine de. 1 gün de gidip kayınvalidemde kaldım. Kayınvalidemle bir sıkıntım yok benim. Ama eşim 1,5-2 yıldır ailemle görüşmüyor. Bayram seyran olur eşim aramaz annemleri, annemler de eşimin amcası vefat ettiğinde başsağlığı için aramamıştır eşimi hiç. Dün öğlen 12 civarı eşim gece nöbetinden çıkıp eve gelip uyumuş bana da mesaj atmıştı uyuyacağım diye. Annem de eşimle artık barışmak istiyordu. Bayramda arayacaktı annem eşimi ama meşguliyeti sebebiyle düne kadar pek fırsat bulup arayamadı. Dün eşim uyurken 4-5 defa aradı annem eşimi ama eşimin telefonu çekmediği için ulaşılamadı. Sonunda 1 kez telefonu çalar duruma geçti ama eşim uyuduğu için açmadı telefonu. Ben de dedim anneme anne daha fazla arayıp uyandırma uyanınca arar o seni dedim. Eşim akşam 10 gibi uyandı. Annemin aradığını görmüş. Ben de geri dön anneme istersen dedim. O da hayır dönmeyeceğim aramak konuşmak isteyen insan tekrar arar uyuduğumu bile bile aramış ben niye ona geri döneyim ki diyor. Annen uygun bir vakitte arayacak hatasını kabul edip öyle konuşacak benimle diyor ve inat ediyor. Ben yoldayken eşimle bunun tartışmasını yaptık. Ben de artık eşimin bu inadına daha fazla tahammül edemiyorum sanırım. Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmaya bile gücüm yok. Eşimle ailemin konuşmaması beni çok üzüyor. Eşim bunu bilmesine rağmen uzattıkça uzatıyor küslüğü. Eşimin beni sevdiğini düşünürdüm ama bu konuyla eşimin bana karşı sevgisini bile sorgular oldum. Seven insan böyle davranmazdı diyorum. Seven insan sevdiği üzülmesin diye elinden geleni yapardı. Benim bu konuya ne kadar üzüldüğümü bile bile annemin onu aramasını vesile bilip küslüğü bitirmek yerine ben uyuyordum annen tekrar aramalı dememeliydi. Ben onun yerinde olsam onun üzülmesine asla izin vermezdim. Dediğim gibi onun sevgisinden de emin değilim bu yüzden artık. Onun ailemle küslüğü nereye kadar devam edecekti böyle, benim bu kadar üzülmem nereye kadar sürecek? Ailemle eşimin görüşmediği bir evlilik yürütebilecek miyim? O anneme geri dönüş yapmazsa ben de bundan sonra onun ailesinden kimseyle görüşmek istemiyorum. Haksızlık görüyorum bunu çünkü. Bu şekilde iki tarafın da ailesiyle görüşülmeyen bir evlilik nereye kadar sürebilir acaba? Çok sevmeme rağmen evliliğimde bu konu dışında bir sıkıntım olmamasına rağmen eşimden boşanmalı mıyım sizce? Bu konu ile ilgili ne yapabilirim sevgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Şu an çok sağlıklı düşünemiyor olabilirim maalesef.
Bugün öğlen saatlerinde geldim evime. Eşimi de aramadım beni alsın diye kendim geldim. Eşim uyuyordu geldiğimde. Ben de salonda uyudum akşama kadar. Yoldayken tartışmamız sonrası onun attığı mesajlara cevap vermemiştim çünkü artık yoruldum bu konuyla ilgili eşimle konuşmaktan. 3-4 saat oldu uyanalı eşim bir hoşgeldin bile demedi hala öteki odada oturuyor.

bence biraz yanlış düşünüyorsun en başta ben de onun ailesiyle görüşmiyecem diyerek... kaynanla aran iyiymiş kadının suçu nede bunun cezasını o çeksin
ayrıca bence eşinle annen görüşmek zorunda değil, neden insanları zorluyorsun ki, olmuyorsa olmuyor, eee görüşmenize de mani olmuyormuş. Ayrıca bunu seni sevmemesine bağlamanda çok yanlış...
tamam tabii ki insan ister iyi olsunlarda olmuyorsa zorlamanın alemi yok, bence bu konuda daha fazla kocanla tartışıp aranı bozma derim. Sadece bu yüzden boşanmaya kalkmak hele, ona yorum bile yapmıyorum
diğer konunu okumadın buna göre yorum yapıyorum

seni çok iyi anlıyorum arkadaşım. şuan 10 yıllık evliyim evliliğim ilk 3 yılı senin şuanki yaşadığın sıkıntıları yaşamakla geçti. eşim annemle babamla konuşmadı ailem evime gelemedi düğünlerde bayramlarda hep yalnız gittim herkezin eşi yanındayken ben yalnızdım. bu okadar kötü bir durumki.

Sinir oluyorum böyle kişiliklere ( benim eşimde alıngan yok o selam vermedi yok o hoşgeldin demedi diye kafamı yer kendileri kraliyet ailesinden geldiği için bizimkiler yobaz kaçtı tövbe tövbe) ya arkadaşlar çoğunuz olabilir diyor ne olur ya sevmese de SAYGI göstermek zorunda kızını almış atasını sallamıyor ohh ne ala memleket her gün gitmicek yaaa yılda iki defa bayram var gitse ellerini opse bayramlarını kutlasa olmez yaaa Buyuklere saygımız kalmadı çok kotu .

eşiniz dokuz yaşında çocuk gibi. konuşmak istememesini vs anlarım da konuşmak isteyen bi daha arasın banane bananee gibi bahaneler üretmesi çok ayıp olmuş.

Bence eşin ayıp ediyor olayın en başına bakacak olursan sen onun için ailenin silmişsin daha Ailene soğuk davranıyor ben olayın başında eşini suçlu görüyorum bu son olayda da eşin haklı ama iki ucu degnek allah yardimcin olsun

hatirladim konunuzu iki taraftada hata var bayram vesile olur barisirlar umarim demistim o zaman olmadi demek.esiniz anneniz arasa dahi barismaya niyeti yok belli onu bunu bahane ediyor boylesi hayati sevmis anlasilan.esinizin samimi olup olmadigini anlamaniz icin bir kez daha anneniz arasin musaitken esiniz..bskalim acacak mi

Valla hayret, nasıl "eşinizle anneniz görüşmek zorunda değil" diyebiliyorsunuz. Bir evlat yetiştirmişler , evlendirmişler ama evlatlarının evine gidemiyorlar. Şahsen kendi adıma, annem babam ,evime gelemese, soframa oturamasa kahrolurum. Bayramda seyranda eşimle aileme gidemesem üzülürüm.Evet sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda, bu kızı alırken biliyordu annesi babası var, çöpsüz üzüm mü zannediyordu ki?

Ayrıca ,diğer konunuzu da okudum, gerçekten küslük için çok komik bir bahane...

İnsan hatır için çiğ tavuk yer, burada kimbilir kaç kadın sırf eşinin hatırına kv ile görüşmek zorunda kalıyor. Kimse kv kv diye ölmüyor herhalde. Çok büyük olaylar, hakaretler veya şiddet tabi ki konu dışı ama, bu kadar ufak bir olay için ,bu kadar uzatmak pess ne inat,dedirtiyor insana.

Bence biraz zamana bırakın, bir süre konuyu açmayın. İlgilenmiyormuş gibi davranın. Üstüne gittikçe eşiniz inat yapıyor gibi geldi bana. İnşallah gönlünüze göre olur herşey.

Ben de esimin ailesiyle 2,5 senedir gorusmuyorum. Esim de gorusmuyor gerci. Ama o gorusuyor olsaydi, bana yanlis yapan insanlarla zorla gorusturmeye calissaydi sanirim ben bosanirdim once. Ilk esim teklif etseydi kosa kosa da giderdim. Mahkemeye tabi.

Annenizin hatası neydi acaba neden küstüler?
Bu çok önemli de benim için yorumu ona göre yapacağım kusura bakmayın. :)
Okumadım diğer sayfaları yazdınız mı bilmiyorum ama..

İlk konudaki olayda annenizin yaptığı yanlış olmuş. Ama öncesi varmış, eşiniz sebepsiz soğuk ve saçma davranmış..
Yine de ortada küsülecek bişey yok..

Şimdiki olayda ise.. Bunca zamandır görüşmeyen iki insanı konuşturacaksınız, eşinizin uyuduğunu bile bile aratmayacaktınız.ben olsam küs olduğum kişi aramış duymamışsam yine arasın banane derim.. Herkes der.. Hata etmişsiniz burda..

Ve çok haklısınız üzülmekte..sevmeyebilirler ama saygı duymak zorundalar birbirlerine..
Eşinizin bu kaprisi, inadı çok merhametsizce geldi bana..
Bu kadar küslük hiç iyi birşey değilki.
Böyle bir karekterle evli olmak zor.
Sizin hatrınıza saygı duyup en azından küslüğü kaldırmalı, bunu sizin için yapmalı.

Bunun için boşanılır mı bilmem,şimdi ne desem bilemedim.
Ama böyle de evlilik zor olur, hep içinde bir yara, hep bir eksik..

Annem babam ve kardeşimin yanında eşimi aramak istemedi, yalnız konuşmak istedi eşimle. Bayram sürecinde de çok fırsat bulamadı annem buna. Ben de evime dönmeden önce annem eşimi arasın da sonra vazgeçmesin aramaktan diye anneme arattım eşimi. Anneme de dedim şimdi uyuyor ama uyanınca senin aradığını görünce geri döner o sana dedim. Ama dediğim gibi olmadı eşim reddediyor anneme geri dönmeyi. Anneme de söylemedim olanları saf saf bekliyor kadın şimdi eşim Arıcak onu diye. Hatta öğlen aradı annem beni dedi ki o aramazsa sen arayınca annem seni istiyor deyip telefonu ona ver diyor. Eşimle şu an konuşmuyoruz diye söylemedim bunu eşime. Ama eminim ki asla kabul etmez bunu inadı inat annem arayacakmış onu hatasını kabul edecekmiş anca o şekilde barışırmış. Kaç yaşında kadın ayaklarına kapansın istiyo nerdeyse.

o zaman hatanın büyüğü sizde

yani sen ara o sana döner diye eşiniz adına taahhütte bulunmuşsunuz

ben eşinizin yerinde olsam "uyuduğumu biliyordu, esasen annesi aramadı ama o annesinin telefonundan annesi aradı gibi beni çaldırdı, ben geri döneyim barışalım diye" şeklinde düşünürdüm

kötü bir insan olabilirim ama entrika var hissi uyandırıyor karşı tarafta bu yazdıklarınız

barışacak annen aylardır, günlerdir aramayıp da tam adam uyurken neden 4-5 kere arasın ki sonra da ondan geri dönmesini beklesin

kusura bakmayın ama bence biraz karışmayın ikisine, belki aradan çekilseniz daha huzurlu olacaksınız

Kocan ailenle gorusmek istemiyor, bu cok acik. Annen bana giderken hoscakal demedi diye kusmek mi olur? Ayrica ne var geri donse? Kadin aramis iste. Ben senin yerinde olsam kandilde vs karsi tarafin ailesini aramam. Benim aileme o tahammul edemiyorsa ben niye onun ailesini hos tutmaya calisayim?

Back
X