eşimle ailem görüşmüyor ve bu yüzden boşanmayı bile düşünüyorum artık

Bende kvmle uzun süre görüşmedim sık sık affettim büyüktür dedim şans verdim ama hep daha kötüsünü yaşadım öldüğünde bile küstüm kvmle.Çok çektirmesine rağmen hayli üzüldüm. Eşim bana hakveriyordu çünkü gerçekten çok çektim. Ama şimdi diyorum ki keşke sussaydım uzatmasaydım ben alttan alsaydım ama giden gitti artık boş. Eşinizde bana göre çok uzatıyor bir sans vermeli ne olur yani sizin için bunu denese. Belki annen hatasını telafi edecek. Aramış işte uyuduğunu bilsede aramış belki uykulu açardı telefonu. Şimdi eşinizin annenize dönmesi gerek. Hayır tekrar arasın ne demek. Eşiniz işi yokusa sürüyor barışmaya gönlü yok.

iyi de 9 günlük tatilde aramamış da tam adamın uyuduğu zaman mı aramış, hem de adam size uyuyorum diye haber verdiği halde

anneniz iyi niyetli değil kusura bakmayın

ben aradım o bana sönmedi diyecek

eşiniz de bu blöfü görmüş ve rest çekmiş

olayın geçmişini bilmem ama burada eşin haklı
Annem babam ve kardeşimin yanında eşimi aramak istemedi, yalnız konuşmak istedi eşimle. Bayram sürecinde de çok fırsat bulamadı annem buna. Ben de evime dönmeden önce annem eşimi arasın da sonra vazgeçmesin aramaktan diye anneme arattım eşimi. Anneme de dedim şimdi uyuyor ama uyanınca senin aradığını görünce geri döner o sana dedim. Ama dediğim gibi olmadı eşim reddediyor anneme geri dönmeyi. Anneme de söylemedim olanları saf saf bekliyor kadın şimdi eşim Arıcak onu diye. Hatta öğlen aradı annem beni dedi ki o aramazsa sen arayınca annem seni istiyor deyip telefonu ona ver diyor. Eşimle şu an konuşmuyoruz diye söylemedim bunu eşime. Ama eminim ki asla kabul etmez bunu inadı inat annem arayacakmış onu hatasını kabul edecekmiş anca o şekilde barışırmış. Kaç yaşında kadın ayaklarına kapansın istiyo nerdeyse.

Size şöyle diyim eşim benim bu konuya üzüldüğüm için bu stresten dolayı çarpıntılar yaşadığımı biliyor. Geçen gün sordum kendisine açık açık, bugün kalsam ve yine stres altında olduğumu bile bile beni de bebeği de düşünüp yine de barışmaz mısın dedim yok asla barışmam dedi. Bu adam buna rağmen beni seviyor olabilir mi diyorsunuz cidden? Benim mantığım almıyor bunu bi türlü.

Barışmalarını istiyor olmanı yadırgamıyorum zaten .
Ama o da istemiyor işte .
Kinci midir , inatçı mıdır bilemem ama bende görüşmek istemediğim biri ile başkası hatrına ( bu eşimde olsa ) barıştırılmak istemem.

Şöyle düşün , annenle barışmıyor diye sen eşinle boşanmayı düşünüyorsun . Peki sen eşini bu durumu göz ardı edecek kadar sevmiyor musun da ayrılmak istiyorsun ?

Yani senin ona " beni seviyorsan barış " demen sana göre ne kadar mantıklı ise ; onunda sana " beni seviyorsan barış deme " deme hakkı doğar .

O yüzden sana olan sevgisini bu olayla ölçme eşinin .

Bu sebepten bosanilacagini sanmiyorum.Benim sevdigimi illa o da sevecek mantigi yanlis bence.Ha saygisizlik yapar haddi asar tamam da boyle bir sebep abes geliyor bana.Erkekler bizim gibi fedakar degiller maalesef(cok sevseler bile)

annen senin annen. sen seversin de eşin sevmek zorunda değil. sen onun ailesi ile iyi geçiniyor olabilirsin ama eşini aynı şekilde davranmaya mecbur edemezsin.
ben de kv yi sevmiyorum. eşim bana sürekli ara konuş barış diye baskı yapamaz. yapacak oldu, boşarım seni dedim, konu kapandı.
anneni eşinden çok seviyorsun madem bence de ayrılman en doğru karar.
nasıl erkeklerin ana kuzusu olmasına tahammülümüz yoksa, evli bir kadının annesi için eşine baskı kurması, huzursuzluk çıkarması da aynı.
Arkadaşım ben eşimden çok birşey istemiyorum ki. Bayramda seyranda Kandillerde falan arasın sorsun yeter. Zaten baya uzakta yaşıyoruz biz. Bu benim annemi tercih ettiğim anlamına gelmiyor ki. Aileme yalnız gide gide artık herkes olayı anlamaya başladı. Herkes soruyor eşin nerde diye imalı imalı :(

Diğer konunuzu bilmiyorum bu olayda eşinizi haklı buldum açıkçası siz uyuyo diyosunuz anneniz inatla ariyo eşiniz de özür bekliyo tekrar doonmuyo bana sorarsanız hiç müdahil olmayın bunun için bosanilirmi bilmem ama biraz daha zaman ve aralarına girmeyin eşinizle mutluysaniz zamana bırakın derim

Annenle konusmuyor diye boşanilirmi canim, olmaz oyle sey. İkinizin arasinda baska sorun varmi peki? Eğer bunun disinda esinle iyi anlasiyorsan zamana birak, hic mudahale etme. Arada sirada hem annene hem esine, bu durumdan rahatsiz oldugunu, barismalarini cok istedigini soyle, yeter.

Bende küstüm uzun zaman esimin ailesine, eşim kendi giderdi ziyaretlerine. Üstelik eşimide seviyorum ben, ailesiyle görüşmememin eşimi sevip-sevmememle ne alakası olabilirki.

Ama bu sebepten hic boşanalım falan demedi bana hem ne münasebet. Deseydi eger inanki hic arkama bakmaz boşardim onu.

Vallahi bana tartisma çok saçma geldi, anneniz sizinle kavga edip hemen otogara gitmeseymiş keşke. Eşinize hatir etseymis onada bir veda etseymis hic biri olmayacakmis bunlarin. Neyse. Sizde okuduguma gore surekli bu konuyu acip esinizle kavga ediyosunuz ister istemez adam da sıkılmıştır bu konudan. Birakin zamana bence surekli konuyu acip tartisma cikartarak olayi eşeleyip esinize hatirlatmayin. Eşim diger konularda cok iyi demissiniz bence kesinlikle boşanma konusu olamaz..

Arkadaşım ben eşimden çok birşey istemiyorum ki. Bayramda seyranda Kandillerde falan arasın sorsun yeter. Zaten baya uzakta yaşıyoruz biz. Bu benim annemi tercih ettiğim anlamına gelmiyor ki. Aileme yalnız gide gide artık herkes olayı anlamaya başladı. Herkes soruyor eşin nerde diye imalı imalı :KK43:
sen 2.5 yıl diyorsun. ben 10 senedir kv ile görüşmüyorum. eşim dese ki ya annemle barışırsın ya da boşanırız. işte kapı, bu da sapı derim. sevmiyorum kadını, elalem kendi derdine baksın, beni hiç ilgilendirmiyor kimin ne dediği, düşündüğü. kısmetse üçüncü çocuğumuz dünyaya gelecek. daha eşim çocuk konusunda bile baskı yapmadı. gidelim görsün vs gibi.
madem yuvanı yıkmayı düşünecek kadar annecisin, bu yüzden rahatsızlıklar yaşıyorsun. ne sana eziyet olsun ne de eşine. hazır çocuk da yok. belki de ayrılıp annenle yaşamaya başlayınca huzur bulursun.

Bu sebepten bosanilacagini sanmiyorum.Benim sevdigimi illa o da sevecek mantigi yanlis bence.Ha saygisizlik yapar haddi asar tamam da boyle bir sebep abes geliyor bana.Erkekler bizim gibi fedakar degiller maalesef(cok sevseler bile)
Annem aramasına rağmen ona geri dönmemesi ve tekrar arasın demesi, daha önce annem bize geldiğinde anneme soğuk davranması saygısızlık değil midir peki?

Annem aramasına rağmen ona geri dönmemesi ve tekrar arasın demesi, daha önce annem bize geldiğinde anneme soğuk davranması saygısızlık değil midir peki?

Uyudugu zaman arayip tekrar dönmesini beklemek sacmalik, bu jadar olayda aramadigini bildigi halde uyanip arayacagini beklemek degisik geldi. Ki Bu akıma sebep olan anneniz ama. Bence suan bunlari konusmaniz bile degisik. Benim esimde sizin gibi tepki gosterse surekli barismam icin bana yön verse bende o sekilde davranirim diye dusunuyorum. Genelleme yaparak bakin lütfen.

Siz derdim var diye gelmissiniz ama bu forumu hic okumamissiniz sanirim.Burda ne kocalar,esinin annesini evden kovan,yuzune kufreden vs vs.bence bunlari gordukten sonra esinizi opup basiniza koymaniz lazim.Ayrica esinizin uyudugunu bile bile aratmaniz da sacma olmamis mi sizce?Ben mesela esimin uyuduktan sonra olse kalkmayacagini bilirim,sizde ona gore bi ayarlama yapabilirdiniz.Neyse uzatmayacagim,insallah barisirlar tez zamanda...

Eski konularinizi okudum da hani diyoruz kaynana şöyle böyle diye heh yani annenizde öyle.. ama anne olduğu için gözünüze görünmüyor bence. Esinizin uyudugunu bile bile aramasi mesela sanki baska gun saat yokmus gibi kayanana yapsa valla topa koyardi burda herkes. Esinizle bu yüzden bosanmayi dusunmeniz garip yani. Sanki baskasiyla evlenseniz annenizle cok iyi gecinecek garantisi mi var. Bu olayı rahat birakin kendinizi yipratmayin zamanla duzelir ancak. Evliliginizde çok yeni daha oturamamis biseyler belli. Belki sacma bi örnek gelecek ama benim annemin babasiyla babamda cok fena kavga etmisler evliligin ilk senesi hemde.3-4 sene konusmamislar simdi 27yillik evliler. babam her bos kaldiginda dedemin yanina gider aralari çok iyidir:)
Yani her konuya boşan demek doğru degil bence. Tabi eski konunuzda esinize güzel atiflar yaptiginiz için böyle düşündüm.

15 yildir ayni sorunla boğuluyorum ....evlendiğim ilk günden beri ailen sorun cenaze ve düğünlerde yoktur annenler gelince ya evden kaçar yada uyur onlara gidince oda ara sıra üst katta oturup televizyon seyreder kendi ailesi hep mükemmel benimkiler en ufacık hatası ortada sorun tüm ramazan boyu konuştu konuştu annen boyle babam boyle kardeşin boyle diye anladım yemek daveti olmasın diye cagaramadim onları arefe günü kayinvaldem ve ektim geldi ne yapacağını bilemedi....ben şöyle çözüm buldum aileme durumu anlattım kibarca boyle sizi sevmiyor gibi istemiyor gibi basta üzülsünler benim esim sorunlu anne ne yapayım ayrılayım mi dedim başka kotu huyu yok dedim bir hata yapsa annemle re söylemedim iyi yönlerini söyledim kaba bir ailede yetiştiğini söyledim kayinvaldeme çok iyi davranmıyorum ama çok kotudedavranmiyorum normal onlar boyle olmasını istediler ....anneme babama konu gelince odayı terk ediyorum eşimle muhabbet bakıyorum oraya gidiyor ordan kalkıyorum ara arama hic söylemiyorum ailem le ilgili birşey hic söylemiyorum sevmediği koz kullanabilir ben aileme çok iyi davranıyorum eksikleri ne varsa hallederim eşime söylemem çocuklarda alıştı....mücadele etmeyin arada bırakmayın iki gün annenizin yanina gidin durumu anlayin sevdiginizi iyi olduğunuzu tek sorun bu olduğunu asil onların evladinizi siz olduğunuzu söyleyin ediniz kusura bakmayın pek değere layik bir insan değil esiniz tarafınıza çepe almayın ailenize hediye gönderin sık sık ziyaretine gidin siz ilgime nin oda sap sap kalsın ortada

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Kadınlar ve kaynanalarının adı boşa çıkmış, bu ipe sapa gelmez damat-kaynana kaprisi insanı gerçekten tüketiyor. Edepsizlik bu tam tamına, sakın yanlış anlamayın, eşiniz değil bunu huy edinen bütün erkekler derdim. Boşanın demeye dilim varmıyor ama zaten bunun böyle sürmeyeceğini de biliyorum. Aybeniz15 haklı galiba, çocuk da yoksa ve size gerçekten böyle acımasızca eziyet edebiliyorsa, yol yakınken kendinize bir şans daha verin. Şansınız bol olsun.

İyi akşamlar kızlar. 2,5 yıllık evliliğimde dönüm noktasına geldim sanırım. Yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Kimseyle de paylaşamıyorum yaşadıklarımı. Önceki konumun özeti bu linkte. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/gucum-kalmadi.841391/
Son yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum size. Bayramda 9 günlük tatil olması sebebiyle annemlerin evine gittim tatile. Eşimin benim gitmeme pek gönlü olmasa da bir sıkıntı çıkarmadı yine de. 1 gün de gidip kayınvalidemde kaldım. Kayınvalidemle bir sıkıntım yok benim. Ama eşim 1,5-2 yıldır ailemle görüşmüyor. Bayram seyran olur eşim aramaz annemleri, annemler de eşimin amcası vefat ettiğinde başsağlığı için aramamıştır eşimi hiç. Dün öğlen 12 civarı eşim gece nöbetinden çıkıp eve gelip uyumuş bana da mesaj atmıştı uyuyacağım diye. Annem de eşimle artık barışmak istiyordu. Bayramda arayacaktı annem eşimi ama meşguliyeti sebebiyle düne kadar pek fırsat bulup arayamadı. Dün eşim uyurken 4-5 defa aradı annem eşimi ama eşimin telefonu çekmediği için ulaşılamadı. Sonunda 1 kez telefonu çalar duruma geçti ama eşim uyuduğu için açmadı telefonu. Ben de dedim anneme anne daha fazla arayıp uyandırma uyanınca arar o seni dedim. Eşim akşam 10 gibi uyandı. Annemin aradığını görmüş. Ben de geri dön anneme istersen dedim. O da hayır dönmeyeceğim aramak konuşmak isteyen insan tekrar arar uyuduğumu bile bile aramış ben niye ona geri döneyim ki diyor. Annen uygun bir vakitte arayacak hatasını kabul edip öyle konuşacak benimle diyor ve inat ediyor. Ben yoldayken eşimle bunun tartışmasını yaptık. Ben de artık eşimin bu inadına daha fazla tahammül edemiyorum sanırım. Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmaya bile gücüm yok. Eşimle ailemin konuşmaması beni çok üzüyor. Eşim bunu bilmesine rağmen uzattıkça uzatıyor küslüğü. Eşimin beni sevdiğini düşünürdüm ama bu konuyla eşimin bana karşı sevgisini bile sorgular oldum. Seven insan böyle davranmazdı diyorum. Seven insan sevdiği üzülmesin diye elinden geleni yapardı. Benim bu konuya ne kadar üzüldüğümü bile bile annemin onu aramasını vesile bilip küslüğü bitirmek yerine ben uyuyordum annen tekrar aramalı dememeliydi. Ben onun yerinde olsam onun üzülmesine asla izin vermezdim. Dediğim gibi onun sevgisinden de emin değilim bu yüzden artık. Onun ailemle küslüğü nereye kadar devam edecekti böyle, benim bu kadar üzülmem nereye kadar sürecek? Ailemle eşimin görüşmediği bir evlilik yürütebilecek miyim? O anneme geri dönüş yapmazsa ben de bundan sonra onun ailesinden kimseyle görüşmek istemiyorum. Haksızlık görüyorum bunu çünkü. Bu şekilde iki tarafın da ailesiyle görüşülmeyen bir evlilik nereye kadar sürebilir acaba? Çok sevmeme rağmen evliliğimde bu konu dışında bir sıkıntım olmamasına rağmen eşimden boşanmalı mıyım sizce? Bu konu ile ilgili ne yapabilirim sevgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Şu an çok sağlıklı düşünemiyor olabilirim maalesef.
Bugün öğlen saatlerinde geldim evime. Eşimi de aramadım beni alsın diye kendim geldim. Eşim uyuyordu geldiğimde. Ben de salonda uyudum akşama kadar. Yoldayken tartışmamız sonrası onun attığı mesajlara cevap vermemiştim çünkü artık yoruldum bu konuyla ilgili eşimle konuşmaktan. 3-4 saat oldu uyanalı eşim bir hoşgeldin bile demedi hala öteki odada oturuyor.
Bende esimin ailesiyle hic gorusmuyorum cok buyuk sebepler yuzunden esim ise aksine benim ailemi cok sever hic bir zamanda ailesinin konusunu bile acmaz ..sorun ailenizle esiniz arasinda belki esiniz aileniz yuzunden sizede kinleniyordur ama ailenizle gorusmemenizin kesinlikle bir sebebi olmali yoksa insan durduk yere boyle yapmaz

Eski konularinizi okudum da hani diyoruz kaynana şöyle böyle diye heh yani annenizde öyle.. ama anne olduğu için gözünüze görünmüyor bence. Esinizin uyudugunu bile bile aramasi mesela sanki baska gun saat yokmus gibi kayanana yapsa valla topa koyardi burda herkes. Esinizle bu yüzden bosanmayi dusunmeniz garip yani. Sanki baskasiyla evlenseniz annenizle cok iyi gecinecek garantisi mi var. Bu olayı rahat birakin kendinizi yipratmayin zamanla duzelir ancak. Evliliginizde çok yeni daha oturamamis biseyler belli. Belki sacma bi örnek gelecek ama benim annemin babasiyla babamda cok fena kavga etmisler evliligin ilk senesi hemde.3-4 sene konusmamislar simdi 27yillik evliler. babam her bos kaldiginda dedemin yanina gider aralari çok iyidir:)
Yani her konuya boşan demek doğru degil bence. Tabi eski konunuzda esinize güzel atiflar yaptiginiz için böyle düşündüm.
Eşimin uyuduğunu bile bile annemin aramasında ısrarcı olan bendim. O gün akşam eve dönecektim ve hem dönmeden hem annem de vazgeçmeden eşimi arasın istedim. Eşim arandığını görünce anneme geri döner diye düşündüm. Ama eşim geri dönmüyor anneme. 1,5 yıldır eşimle annem konuşmuyor. Artık bir an önce düzelsin herşey istiyorum. Zamana bırakmak beni çok üzüyor ve biz eşimle tartıştıkça ikimiz de manen yoruluyoruz. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum. Sürekli bu mevzu sebebiyle huzursuzluk oluyor aramızda. Evet eşim bu konu dışında iyi bir eştir aslında.

15 yildir ayni sorunla boğuluyorum ....evlendiğim ilk günden beri ailen sorun cenaze ve düğünlerde yoktur annenler gelince ya evden kaçar yada uyur onlara gidince oda ara sıra üst katta oturup televizyon seyreder kendi ailesi hep mükemmel benimkiler en ufacık hatası ortada sorun tüm ramazan boyu konuştu konuştu annen boyle babam boyle kardeşin boyle diye anladım yemek daveti olmasın diye cagaramadim onları arefe günü kayinvaldem ve ektim geldi ne yapacağını bilemedi....ben şöyle çözüm buldum aileme durumu anlattım kibarca boyle sizi sevmiyor gibi istemiyor gibi basta üzülsünler benim esim sorunlu anne ne yapayım ayrılayım mi dedim başka kotu huyu yok dedim bir hata yapsa annemle re söylemedim iyi yönlerini söyledim kaba bir ailede yetiştiğini söyledim kayinvaldeme çok iyi davranmıyorum ama çok kotudedavranmiyorum normal onlar boyle olmasını istediler ....anneme babama konu gelince odayı terk ediyorum eşimle muhabbet bakıyorum oraya gidiyor ordan kalkıyorum ara arama hic söylemiyorum ailem le ilgili birşey hic söylemiyorum sevmediği koz kullanabilir ben aileme çok iyi davranıyorum eksikleri ne varsa hallederim eşime söylemem çocuklarda alıştı....mücadele etmeyin arada bırakmayın iki gün annenizin yanina gidin durumu anlayin sevdiginizi iyi olduğunuzu tek sorun bu olduğunu asil onların evladinizi siz olduğunuzu söyleyin ediniz kusura bakmayın pek değere layik bir insan değil esiniz tarafınıza çepe almayın ailenize hediye gönderin sık sık ziyaretine gidin siz ilgime nin oda sap sap kalsın ortada
Baş tarafta anlattığın eşim aynı şu anki benim eşim. Senin eşinin böyle davranması için bi sebebi var mıydı bilmiyorum ama benim eşimin kendine göre bir sebebi var. Aslında sadece eşim de değil annem de pek yanaşmıyor eşimi aramaya hani ben biraz zorla arattım anneme eşimi. Annem büyük olduğu için küçüğünü aramayı kabullenemiyor o yüzden aramıyor yoksa annem eşimle barışmak istiyor. Eşim tabi keyfi yerinde ailemle görüşmediği için. Aileme gitmek zorunda kalmıyo, aramak sormak zorunda kalmıyor. Eşim benim için bu fedakarlığı yapmıyor, ben onun için niye yapayım ki diyorum. Eşimin ailesiyle aramda bir sıkıntı yok ama eşimden dolayı Kandillerde bayramda arayıp sormak ve gitmek zorunda kalıyorum sonuçta. O benim için birşeyler yapmıyorsa ben neden yapmalıyım ki?

Back
X