İyi akşamlar kızlar. 2,5 yıllık evliliğimde dönüm noktasına geldim sanırım. Yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Kimseyle de paylaşamıyorum yaşadıklarımı. Önceki konumun özeti bu linkte.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/gucum-kalmadi.841391/
Son yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum size. Bayramda 9 günlük tatil olması sebebiyle annemlerin evine gittim tatile. Eşimin benim gitmeme pek gönlü olmasa da bir sıkıntı çıkarmadı yine de. 1 gün de gidip kayınvalidemde kaldım. Kayınvalidemle bir sıkıntım yok benim. Ama eşim 1,5-2 yıldır ailemle görüşmüyor. Bayram seyran olur eşim aramaz annemleri, annemler de eşimin amcası vefat ettiğinde başsağlığı için aramamıştır eşimi hiç. Dün öğlen 12 civarı eşim gece nöbetinden çıkıp eve gelip uyumuş bana da mesaj atmıştı uyuyacağım diye. Annem de eşimle artık barışmak istiyordu. Bayramda arayacaktı annem eşimi ama meşguliyeti sebebiyle düne kadar pek fırsat bulup arayamadı. Dün eşim uyurken 4-5 defa aradı annem eşimi ama eşimin telefonu çekmediği için ulaşılamadı. Sonunda 1 kez telefonu çalar duruma geçti ama eşim uyuduğu için açmadı telefonu. Ben de dedim anneme anne daha fazla arayıp uyandırma uyanınca arar o seni dedim. Eşim akşam 10 gibi uyandı. Annemin aradığını görmüş. Ben de geri dön anneme istersen dedim. O da hayır dönmeyeceğim aramak konuşmak isteyen insan tekrar arar uyuduğumu bile bile aramış ben niye ona geri döneyim ki diyor. Annen uygun bir vakitte arayacak hatasını kabul edip öyle konuşacak benimle diyor ve inat ediyor. Ben yoldayken eşimle bunun tartışmasını yaptık. Ben de artık eşimin bu inadına daha fazla tahammül edemiyorum sanırım. Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmaya bile gücüm yok. Eşimle ailemin konuşmaması beni çok üzüyor. Eşim bunu bilmesine rağmen uzattıkça uzatıyor küslüğü. Eşimin beni sevdiğini düşünürdüm ama bu konuyla eşimin bana karşı sevgisini bile sorgular oldum. Seven insan böyle davranmazdı diyorum. Seven insan sevdiği üzülmesin diye elinden geleni yapardı. Benim bu konuya ne kadar üzüldüğümü bile bile annemin onu aramasını vesile bilip küslüğü bitirmek yerine ben uyuyordum annen tekrar aramalı dememeliydi. Ben onun yerinde olsam onun üzülmesine asla izin vermezdim. Dediğim gibi onun sevgisinden de emin değilim bu yüzden artık. Onun ailemle küslüğü nereye kadar devam edecekti böyle, benim bu kadar üzülmem nereye kadar sürecek? Ailemle eşimin görüşmediği bir evlilik yürütebilecek miyim? O anneme geri dönüş yapmazsa ben de bundan sonra onun ailesinden kimseyle görüşmek istemiyorum. Haksızlık görüyorum bunu çünkü. Bu şekilde iki tarafın da ailesiyle görüşülmeyen bir evlilik nereye kadar sürebilir acaba? Çok sevmeme rağmen evliliğimde bu konu dışında bir sıkıntım olmamasına rağmen eşimden boşanmalı mıyım sizce? Bu konu ile ilgili ne yapabilirim sevgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Şu an çok sağlıklı düşünemiyor olabilirim maalesef.
Bugün öğlen saatlerinde geldim evime. Eşimi de aramadım beni alsın diye kendim geldim. Eşim uyuyordu geldiğimde. Ben de salonda uyudum akşama kadar. Yoldayken tartışmamız sonrası onun attığı mesajlara cevap vermemiştim çünkü artık yoruldum bu konuyla ilgili eşimle konuşmaktan. 3-4 saat oldu uyanalı eşim bir hoşgeldin bile demedi hala öteki odada oturuyor.