eşimle ailem görüşmüyor ve bu yüzden boşanmayı bile düşünüyorum artık

Bu nedenle de eşinle boşanır mıydın peki?

Ailende sorunluymuş.Annenleri eve çağır karşı tarafıda.Yıpranıyorum artık herkes adım atsın istiyorum diye öneride bulunabilir ama eşinn Tavırları sinirden rahatsız edici çok yürümez geliyor itsende

Yani eşimin annemin tekrar aramasını beklemesi doğal birşey mi? Ben evime döneceğim diye benim yanımda arasın da sonra vazgeçmesin annem diye ısrar edip aratan benim aslında. Uyurken aradıysa da aslında saat öğlen 4-5 falan hani çok anormal bir saat değil aslında ama eşim uyuyordu işte. Ben de 6-7 gibi yola çıkacaktım o yüzden arattım. Ama eşim bunu kendisine karşı atılan bir adım olarak bile kabul etmeyip tekrar arasın diyor. İşi yokuşa sürmek değil midir bu? Bir de ben bu yüzden onunla konuşmuyorum diye o bi de yatakları ayırdı hani 2 gündür de salonda yatıyor.
Kendinizi çok heba etmeyin. Bence bir süre gerçekten eşinizle ilgilenmeyin ve oluruna bırakın. Ne kızın ne sinirlenin ne de üsteleyin. Bırakın bakalım kendi haline... İşleri kendi dağıtsın ki kendisinin toplaması gerektiğinin de farkına varsın. Sessiz bir direniş geliştirip, biraz manipülatif olmaktan kimseye zarar gelmez. Kavga, gürültü olmasın, siz hayatı her günkü olağan akışında yaşayın, hatta kendinize bakın, sofranızı güzel güzel kurun. Arkadaşlarınız varsa onlarla -profilinizden anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz- iş çıkışında görüşün. Ama asla suratınızı asmayın, enerjiniz düşmüş görünmeyin.

Güçlü olmadığımız ve kaygılarımızı açık ettiğimiz her an zaaflarımızı da belirgin hale getiriyoruz ve bence kadınlar bu konuda çok güçlü olmak zorundalar. Sizin kendi kendinize de işi götürebildiğinizi gören bir erkek, biraz daha ileri giderse akışın kontrolünü yitirebileceğinin farkına varır ve harekete geçer.

Çok yoğun bir hayatım var ve arada benim eşim de böyle gereksiz kaprislerle beni yorar, misal banyoda içine sıvı sabun konulan zımbırtıyı bozulmuş olmasına rağmen takımımın bir parçası diye atmak istemedim ve küstü! Bu herifler kazık kadar adamlar ama dediklerine karşı gelinmesinden hiç hoşlanmıyorlar. Yukarıda size tavsiye ettiğim şeyi eşime uyguluyorum. Tutuyor. Hep uygulanacak bir yöntem değil, zira insan arada şişiyor, o şiştiğim zamanlarda da gerekirse tartışıp yüzleşiyorum. Başka türlü uzaklaşıyorum yoksa.

Evlilik çok ilginç dinamikleri olan bir kurum. Aslında tavsiye vermemek gerek :) Ben sadece kendi metodumu anlattım size. Yine de ilk cümlem mahfuz: Kendinizi çok heba etmeyin.

Şansınız bol olsun.

Benim ailemle eşim 3 yıl konusmadilar ve arada öyle şeyler oldu ki hayatta barismazlar imkansız dedim neyse şimdi 1 seneye yakin oldu baristilar mesele o değil
dün eşimle sohbet ediyoruz ikimizde sunun farkına vardık, 3 yıl hep birbirimizi yedik boş yere. Boş yere birbirimizden uzaklasitigimiz oldu. Hemde en güzel yıllarımda. Birbirimize ilk saygisizliklari bu mesele yüzünden yaptık. Ben senin gibi eşimi ve ailemi hoş etmeye ara yapmaya çalıştım durdum. Eşimle kavgalar ettim.eşim bana tavırlar yaptı. Ne gerek varsa.
Bugün ki aklım olsa bugün yaşansa karışmam herkes akıl fikir sahibi herkes kendi bilir.
Eşinle aranı açma derim. Boşver. Değmez. Ondan soğumaya dadeğmez onu suçlu bulup evliliginden ve kendinden Hayır bulamamana değmez. Yipranirsin sadece..

Konularinizi ve kaygılarınizı kendime benzettim ben şu an ayrılık asamasindayim. Ama sizin konuları bizi benimkinden ayıran kendi ailenizinde biraz zorlayıcı olması.arada yıpranan siz olmayın bi süre akışına bırakın baktınız değişen olumlu yönde gelişen birşey yok bazı şeyleri tekrardan gözden gecirirsin

Durup dururken mi ?
Önce ki konudan okuduğum sebep suymuş. Annesi gelmiş bunlarda kalıyormuş. Sonra Ada'm uyurken kızla anne kavga etmiş. Anne de beni çabuk otogara bırak demiş. Bağırış çağırış gitmiş anne kız otogara kadın evine dönmüş. Kocası da bana güle güle demeden gitti diye küsmüş.

Önce ki konudan okuduğum sebep suymuş. Annesi gelmiş bunlarda kalıyormuş. Sonra Ada'm uyurken kızla anne kavga etmiş. Anne de beni çabuk otogara bırak demiş. Bağırış çağırış gitmiş anne kız otogara kadın evine dönmüş. Kocası da bana güle güle demeden gitti diye küsmüş.

Gerçekten bu kadar basit bir şey mi yani?
Ne oluyorsa hep adam uyurken oluyor
Aldığım gibiyse eğer bahane olmuş biraz sanki

İyi akşamlar kızlar. 2,5 yıllık evliliğimde dönüm noktasına geldim sanırım. Yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Kimseyle de paylaşamıyorum yaşadıklarımı. Önceki konumun özeti bu linkte. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/gucum-kalmadi.841391/
Son yaşadığımız olayı anlatmak istiyorum size. Bayramda 9 günlük tatil olması sebebiyle annemlerin evine gittim tatile. Eşimin benim gitmeme pek gönlü olmasa da bir sıkıntı çıkarmadı yine de. 1 gün de gidip kayınvalidemde kaldım. Kayınvalidemle bir sıkıntım yok benim. Ama eşim 1,5-2 yıldır ailemle görüşmüyor. Bayram seyran olur eşim aramaz annemleri, annemler de eşimin amcası vefat ettiğinde başsağlığı için aramamıştır eşimi hiç. Dün öğlen 12 civarı eşim gece nöbetinden çıkıp eve gelip uyumuş bana da mesaj atmıştı uyuyacağım diye. Annem de eşimle artık barışmak istiyordu. Bayramda arayacaktı annem eşimi ama meşguliyeti sebebiyle düne kadar pek fırsat bulup arayamadı. Dün eşim uyurken 4-5 defa aradı annem eşimi ama eşimin telefonu çekmediği için ulaşılamadı. Sonunda 1 kez telefonu çalar duruma geçti ama eşim uyuduğu için açmadı telefonu. Ben de dedim anneme anne daha fazla arayıp uyandırma uyanınca arar o seni dedim. Eşim akşam 10 gibi uyandı. Annemin aradığını görmüş. Ben de geri dön anneme istersen dedim. O da hayır dönmeyeceğim aramak konuşmak isteyen insan tekrar arar uyuduğumu bile bile aramış ben niye ona geri döneyim ki diyor. Annen uygun bir vakitte arayacak hatasını kabul edip öyle konuşacak benimle diyor ve inat ediyor. Ben yoldayken eşimle bunun tartışmasını yaptık. Ben de artık eşimin bu inadına daha fazla tahammül edemiyorum sanırım. Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmaya bile gücüm yok. Eşimle ailemin konuşmaması beni çok üzüyor. Eşim bunu bilmesine rağmen uzattıkça uzatıyor küslüğü. Eşimin beni sevdiğini düşünürdüm ama bu konuyla eşimin bana karşı sevgisini bile sorgular oldum. Seven insan böyle davranmazdı diyorum. Seven insan sevdiği üzülmesin diye elinden geleni yapardı. Benim bu konuya ne kadar üzüldüğümü bile bile annemin onu aramasını vesile bilip küslüğü bitirmek yerine ben uyuyordum annen tekrar aramalı dememeliydi. Ben onun yerinde olsam onun üzülmesine asla izin vermezdim. Dediğim gibi onun sevgisinden de emin değilim bu yüzden artık. Onun ailemle küslüğü nereye kadar devam edecekti böyle, benim bu kadar üzülmem nereye kadar sürecek? Ailemle eşimin görüşmediği bir evlilik yürütebilecek miyim? O anneme geri dönüş yapmazsa ben de bundan sonra onun ailesinden kimseyle görüşmek istemiyorum. Haksızlık görüyorum bunu çünkü. Bu şekilde iki tarafın da ailesiyle görüşülmeyen bir evlilik nereye kadar sürebilir acaba? Çok sevmeme rağmen evliliğimde bu konu dışında bir sıkıntım olmamasına rağmen eşimden boşanmalı mıyım sizce? Bu konu ile ilgili ne yapabilirim sevgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Şu an çok sağlıklı düşünemiyor olabilirim maalesef.
Bugün öğlen saatlerinde geldim evime. Eşimi de aramadım beni alsın diye kendim geldim. Eşim uyuyordu geldiğimde. Ben de salonda uyudum akşama kadar. Yoldayken tartışmamız sonrası onun attığı mesajlara cevap vermemiştim çünkü artık yoruldum bu konuyla ilgili eşimle konuşmaktan. 3-4 saat oldu uyanalı eşim bir hoşgeldin bile demedi hala öteki odada oturuyor.
Eşinle ailenin problemi olabilir , sen mutluysan boşver zamana bırak, zamanla düzelir bu nedenle nie boşanasın ki? Zamanla onlar aralarında çözerler ne davalar kapanıyor. Sen takma kafana

Aynen
Evliliğinde bunun dışında bir sorun yoksa bence zamana ve oluruna bırak bu barışma meselesini.

Açıkcası "beni gerçekten sevse , bu kadar üzüldüğümü bile bile hala inat etmez " mantığını doğru bulmuyorum ben.

Seni seviyordur ama anneni sevmiyordur . Koskoca insan . Kime ne tavır koymak istiyorsa , müdahale edilsin istemez .

Yani yapabileceğin en baskıdan uzak şey ; ben barışmanızı isterim ama senin kararına da saygı duyarım demek olmalı .
Canim yorumun çok yerinde olmuş.
Ya boş sebeplerle niye evlilik bitiyor anlamiyorum ki .
Tamm uzuluyorsun da zamanla oturur neden hemen boşanmak .
Cok mu kolay bu bosañmak.
Ne bileyim ya .
Aklim almiyor bazen .
Evlilik cocuk oyuncaği oldu ...

Benimde eşim ve ailem görüşmüyor bende bayramda ya da herhangi bir özel zamanda tek başıma gidiyorum aileme bekar gibi :( ailemleyken eşimle eşimleyken ailemle bile telde rahat konuşamıyorum çok ağladım çok üzüldüm ama boşanmak da çok uzak gwliyor bana çok olaylar atlattık bugüne gelene kadar...

Back
X