eşimle anlaşamıyorumm

kendi kazandığı parayı verince neden haram olsun kafanıza göre helal haram yorumu yapmayın

aile neki diye düşünemediği için konu sahibin evliliği bu hale gelmiş zaten sizin gibi düşünse umrunda olmazdı

aile nekiymiş allahım ya

canım o üye aile neki dememiş sen yanlış anlamışsın. demiş ki eşinden gizli para verirsen zaten haram olur aileneki.. yani öylesine kullanılmış bi -ki ekinden yanlış anlama doğmuş..
neyse konuya dönecek olursak, konu sahibi çalışıp kazanıyor zaten, ve ortada bir sağlık durumu söz konusu. elbette verecek para ailesine..

ayrıca işyerine gelip para istemek, küfür etmek ne demek. tokat atmak ne demek yaa. heleki hamile bir eşe.. :50:
yazıklar olsun, para bu kadar mı gözünü döndürmüş.. demek çalışmayıp da onun parasını verseydiniz ailenize sizi öldürecekti..
yazıklar olsunnn :19:

canım o üye aile neki dememiş sen yanlış anlamışsın. demiş ki eşinden gizli para verirsen zaten haram olur aileneki.. yani öylesine kullanılmış bi -ki ekinden yanlış anlama doğmuş..
neyse konuya dönecek olursak, konu sahibi çalışıp kazanıyor zaten, ve ortada bir sağlık durumu söz konusu. elbette verecek para ailesine..

ayrıca işyerine gelip para istemek, küfür etmek ne demek. tokat atmak ne demek yaa. heleki hamile bir eşe.. :50:
yazıklar olsun, para bu kadar mı gözünü döndürmüş.. demek çalışmayıp da onun parasını verseydiniz ailenize sizi öldürecekti..
yazıklar olsunnn :19:

ya sanki kafası gelip gidiyor bir an bakmışsın ben ve ailemden iyisi yok bir anda bir bakmışsın bizden kötüsü yok onun için.... şu an ayrıldım o iş yerinden zaten o skandaldan sonra ama birşeyi bir an iyilikle yapıyorsa en ufak bir tartışmada haram olsun vs diye birde kafama takılan bu cidden önce iyilikle kendi isteğiyle yapıyor birşeyleri sonra bir anda bir tartışmada konu her ne olursa olsun haram olsun herşeyim demek ne demek ....

:14:
ve ben böyle bir durumda tutulup kalıyorum gerçi annesi bile öz evladına yaptıklarını haram ederse o da öyle bir ailede yetişince yetişme şeklinden diye düşünüyorum

ama ben eşimi yanlış tanımışım biz severek evlenmiştik ama benim sevdiğim adam bu değildi :14:

eş seçerken ne olur benim düştüğüm hataya düşmeyin

Aile ne ki? Nasil böyle bir fikir var olabilir anlamiyorum. Hayatim film seridi gibi gözümün önüne gelse 10 hatiradan 8-9 u ailemle ilgilidir. 30 yasinda evlendim ve 7 yildir evliyim. Bebekligim, cocuklugum, ergenligim, genc kizligim, evliligim, anne olusum... Anne babamin dahil olmadigi seslerini duymadigim bir günüm gecmedi diyebilirim. Hele ki babami kaybedeli 2 sene oldu ve O tekrar yanimda olsun diye neler vermem.

Konu sahibi babaniz ameliyat olacakmis, saglik sorunu varmis. Insan komsusu icin elinden gelen birsey olursa yapiyor, kaldi ki baba bu. Para yüzünden esinizin böyle hakaretler etmesi, isyerine gelip alacakli gibi rezaletler cikarmasi cok üzücü. Bizde esimle gelirimizi birlestiriyoruz. Masraflar, birikim hesabi ayrildiktan sonra ikimize bir miktar para ayiriyoruz. Yani o parayla ne istersen onu yapiyorsun, kimse kimseye hesabini sormuyor. Para dediysem de kücük miktardan bahsediyorum. Belki sizde de ise yarar bu.

aslında onunla evlenmeden önce o benim aileme bağlılığıma aramızdaki muhabbete hayran kalmış benim böyle bir ailem olmadı seni sevmemin en büyük nedenlerinden biriside o evdeki o huzur demişti

ama ben nerden bilebilirdimki o huzurdan eser bırakmıycağını :( :14:

ya sanki kafası gelip gidiyor bir an bakmışsın ben ve ailemden iyisi yok bir anda bir bakmışsın bizden kötüsü yok onun için.... şu an ayrıldım o iş yerinden zaten o skandaldan sonra ama birşeyi bir an iyilikle yapıyorsa en ufak bir tartışmada haram olsun vs diye birde kafama takılan bu cidden önce iyilikle kendi isteğiyle yapıyor birşeyleri sonra bir anda bir tartışmada konu her ne olursa olsun haram olsun herşeyim demek ne demek ....

:14:
ve ben böyle bir durumda tutulup kalıyorum gerçi annesi bile öz evladına yaptıklarını haram ederse o da öyle bir ailede yetişince yetişme şeklinden diye düşünüyorum

ama ben eşimi yanlış tanımışım biz severek evlenmiştik ama benim sevdiğim adam bu değildi :14:

eş seçerken ne olur benim düştüğüm hataya düşmeyin

ahhh canım benim üzülmee, Allah sana sabır versin ve umarım düzelir eşin.. senin bir hatan yok ki canım. hiçbir insan evlenmeden kötü yüzünü, kusurlu tarafını göstermez karşısındakine. millet senelerce çıkıyor ama yinede tanıyamıyor birbirini. aynı evin içine girmedikçe, bir evin geçimini üstlenmedikçe, araya para, aileler vs. girmeyince kimsenin gerçek yüzünü göremiyosun malesef.. :50:

o yüzden hep derler ya her evlilik bir kumardır diye.. iyi de çıkabilir kötü de.
yetiştirilme tarzı çok önemli. kocan ailesinden annesinden ne gördüyse onla büyümüş, o kişiliğine işlemiş işde.. sen boşver onun haram olsun herşeyim demesini. iş helallik haramlık noktasına gelirse senin de onda ne emeğin var. iyi o zaman herkes haram etsin birbirine zora gelince. o işler öyle olmaz..
evlilikte kadın erkeğe Allahın emanetidir, ona göre yaşasın biraz eşiniz. öyle haram olsun demekle, para için hamile kadını tokatlamakla adam olunmaz. önce müslüman bir erkeğe yakışır bir koca olsun, ondan sonra helalden haramdan bahsetsin.. :19:

eşinden 1 tlde olsa izinsiz para verirsen haram olur zaten aileneki bence önce eşinin gönlünü et güzellikle çözmeye çalış allah yardımcın olsun zor bir tarafta ailen bir tarafta eşin herkesin sorunu zaten hep aileler

Arkadaşlar bayan çalışıyorsa dinen kendi parasını istediği gibi harcar haram olduğunu nerden çıkarıyorsunuz. İster parasıyla ailsine yardım eder ister kendine harcar ister eşine verir.

Canım eşinin tutarsız bir kişiliği vars şuan sanırım. Yani bir ailene iyi oluyor, sonra dönüp haram olsun falan lafları ediyor.
Bence bu tutarsızlığı son bulana kadar bir daha ailene 5 kuruş yardım etme. En azından 3-4 sene yap bunu. Olanlar bir unutulsun. Sonuçta ailen senin verdiğin 3 kuruşa muhtaç değil, bugüne kadar nasıl kendilerini geçindirdilerse aynen öyle geçinirler.
Bir tercih yapmışsın ve bu adamla evlenmişsin kesin olarak karşı çıktığı şeyleri yapma.
Sonuçta o ailesine para yollasa sen de sinirlenecektin, forumda bunun örneğini çok görüyoruz.
Geçmiş, geçmişte kalmış. Çok sinir olduysan bir daha işe girme, ne kocana verirsin paranı böylece ne de ailene verip kavga edersin. Azıcık aşım belasız başım der oturursun.

Arkadaşlar bayan çalışıyorsa dinen kendi parasını istediği gibi harcar haram olduğunu nerden çıkarıyorsunuz. İster parasıyla ailsine yardım eder ister kendine harcar ister eşine verir.
canım net bılmedıgın konular hakkında yorum yapmamalısın zınhar kafır sayılırsın allah korusun bak hadısler var ayetler var bununla ılgılı kuran acık ve net dıle getırmıstır bunu kadın kocasından habersız 1lira verse haram olur kocada esınden habersız aynı seyı yaparsa yıne haram olur bak acıklamasınıda eklıyım elhamdullıllah muslumanız dıyosak ınanıyosak bole konuşmamalıyız calısıyoruz sukur ama eve gıren para ortak evın nasbı sonucta kımse kımseden ızınsız bısı yapmamalı...

Mekke`nin fethinin ardından yaptığı konuşmada da şöyle buyurmuştur: "Hiç bir kadının, kocanın izni olmaksızın bir atiyye (bahşiş, hediye) vermesi câiz değildir." (Nesâi, zekât 58)Ibn Mâce`deki rivayetinde: "Kocası ondan sorumlu olduğu sürece hiç bir kadının kocanın malından, ondan izinsiz vermesi câiz olmaz."(Nesâi, zekât 58) denir. Bir defasında Kâ`b`ın karısı Allah Rasûlüne bir mücevher getirmiş ve "ben bunu tasadduk ettim." demişti. Bunun üzerine Allah Rasullü: "kadının, kocasından izinsiz onun malından vermesi câiz olmaz. Sen Ka`b`dan izin aldın mı?" diye sordu. O da, "evet", dedi, ama Allah Rasulü adam gönderip Kâ`b`a yine de sordurdu: Onun da, "evet", demesi üzerine Hayra`nın tasaddukunu kabul etti.(agk. (zayıf isnadla)Fıkıhçılar her konuda olduğu gibi, bu konudaki nasları da (hadisleri) toptan göz önünde bulundurmuşlar ve ona göre hüküm çıkarmışlardır.

Son düzenleme:
Back
X