Eşimle anlaşamıyoruz nolurrr yardımm

Emoandrock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
187
96
48
Arkadaslar yardiminiza ihtiyacm var. Lutfen okuyun.2,5 yillik evliyim. Esim normalde cok iyi herkede kars. Asiri yardimseverdir. Birinin ihtiyaci oldumu hemen kosar. Bisey istedigimde alir. Mahrum etmez. Evine bakar. Gece hayati ickisi yok. Evden ise isten eve(bunlar belirtmek istedikelrim).aile icinde siddetle buyumus hep. Babasinjn annesine siddeti kotu davranisi saygisizligi vs. Benden hep saygi gormek istedigini soyler. Ama en ufak biseyde gerizekali aptal der. Begenmedigi yemege 1 saat yorum yapar. Ama begendigine tek kelime soylemez. Kapanmami istiyor. Evlenmeden once olabilir kapanirim evlennce demistim. O ara yapabilirim gibi gelmisti. Simdi hiccc icimden gelmiyor. Sen Allahin ne emrettigini kocanin sozunu dinlemen gerektiginu bilmiyorsun diyir Ben Allahin kapanmayi emrettgini bliyorum. Ama Allah icin degil de kocam istyo diye yapmak istemiyorum. Inat degl.Gercekten icimden gelmiyor.Tunikler gyiyorum.Tarzim olmadigi icin bazen kiyafetleri uyduramiyorim. Bana cingene gibi giyiniyosun bitane duzgun kiyafet alamiyosun diyo. Begendiginde ama sadece susuyor. Bana hakaret ettiginde cevap verirsem eger susturmaya calisiyor sonra aileme de laf ediyor. Ailendekielr de hep edepsiz saygi bilmiyorar diyo. Cookkk dokunuyor aileme de laf etmesi. Yarin oburgun yetstircegin cocuk da senin gibi saygisiz olucak. Beni kandirdin kapanmazsan bu is yurumez hergun hata yaptgimi dusundurtuyorsun diyor. Ama kapaninca bu tavurlari son bulmucak ki. Tokat atar eger susmazsam. Ama asla kufur etmem kotu soz soylemem asla. Sadece kendimi savunmak icin konusurum. Haberi olmadan dgum kntrol kullaniuirum. Evliligime guvenemiyorum. Kimseye anlatamiyorum. Allahaskina yardim edin ben ne yapayim. Normalde iyi olan biri. Ama bana ilk el kaldirdigindan beri ona karsi soğuk icim. Yanasamiyorum cok fazla. Ama anlamiyor nedenini. Her hakaret edisinde daha da soguyorum. Bole bi yuvaya cocuk getirmelimiyim bilmiyorim. Yakinda doktora basvurur olmuyo diye.asla kafalarimiz uymuyor. Lutfen bana akil verin. Evli arkadaslarim. Tecrubeli ablalarim. Nolur gercekci akillar verin

Kapalı biriyim. Buna rağmen şunu söylemek isterim. Sakın birisi istedi diye kapanma arkadaşım, eninde sonunda açılırsın çünkü. Bu insanın içinden gelmeliii. Diğer konularda daha tecrübeli kişiler yorum yapar umarım. Üzüldüm

Bu lafı da hiç anlamam. “Normalde iyi biri.” Kardeşim normalde iyi olan biri normalde de iyidir dar zamanında da iyidir kötü zamanında da iyidir her zaman iyidir ufak tefek sinirlenir kızar ama eşine hakaret eden aşşağılayan onu beğenmeyen hatta şiddet uygulayan biri kusura bakma normal biri değildir. Kendini kandırmaya çalışma bence. Evliliğine bile güvenmiyosun kocana güvenmiyosun neden? Çünkü şiddet uyguluyo seni aşşağılıyo hakaret ediyo seni beğenmiyo, afedersin ama dini bile başka bi yerinden anlamış sana vaaz veriyo. Bu adam iyi miyi değil kendini kandırma ve pasif kalıp ezdirme biraz sesin çıksın kapanmıyorum ya var mı bi diyceğin diyebil kendine sahip çık ya susma. Hem en sevmediğim insan hem de kadın tipi. Pasif, her şartta susan her şartta alttan alan türlü türlü hakareti sineye çeken. Bu kadar olmaz sen sabır taşı mısın?

Ben de boyle dunuyorum. Tunik giydigimde bile hafif bol pantolon giydigimde bile. Eski zamanlara bazen insanlara ozeniyorum bi kot bi tsort rahatligi var diye. Belki buyutuyorum bilmiyorum belki de yanlis. Ama istemeden kapanirsam. Ne anlami var ki

Ben de boyle dunuyorum. Tunik giydigimde bile hafif bol pantolon giydigimde bile. Eski zamanlara bazen insanlara ozeniyorum bi kot bi tsort rahatligi var diye. Belki buyutuyorum bilmiyorum belki de yanlis. Ama istemeden kapanirsam. Ne anlami var ki
Yok canım yok. Ben liseye giderken kapandım ama hiç kimse beni etkilemedi de yönlendirmedi de. Ama eğerki annem babam bana kapan diye zorlasa adım gibi eminim ilk rahat anımda açılırdım. Zaten insanlar diretmeye bişeyler yapmazlar yapsalarda ters teper. Ben öyleyim en azından. O yüzden kimse için hiç bişey yapma hele hele tesettür gibi bişey. Mantığa ters. Kulunu memnun etmek değil olay Allahın emri için olması Rabbim evliliğime huzur mutluluk verain inşallah

Size bisey soyliyim mi. Bu tepkiyi versem. Kapanmiyorum var mi desem.cok afedersiniz sktrgt der ve tekrar soyluyorum. Daha once olur desim diye. Onu kandirmakla suclar beni. Evet yaptigim eziklik ama karsimdaki boyle biri. Iyi biri diyorum cunku inanin heerkesin herseyine kosar. Benim ailemin de ihtiyaci oldugunda kosar. Ama diger durumlatda boyle. Kendimi kandirmak degil detayli anlatiyorum ki detayli yorumlayabilin diye. Cunku hata yapmaktan yanlis kararlar almaktan korkuyorum

Amin insallah cok sagol

Ya canım benim tamam iyi diyosun da elaleme bu kadar iyi olan adam canı biricik sevdiği eşinin isteklerini niye gözardı ediyo neden onu önemsemiyo, neden ailesine bi ton laf ediyo, ve neden ama neden savunmasız bi kadına şiddet uyguluyo? İyiliği sorgulanır yani. Tamam tersleyici konuşman eşinde olumsuz etki yapıcaksa en sakin en huzurlu anında konuşmayı denesen? Yumuşak bi ses tonuyla istiyorum Allah bi gün nasip edicek ama gerçekten istediğimde kapanmak istiyorum sonra mutsuz olmak istemiyorum mutsuz olmamı ister misin de seni anlamasını sağla onun üzerinden empatik örnekler ver, istemediğin bi şeyi sırf ben istiyorum diye yapsan ne kadar mutlu olurdun de. İşe yarar diye düşünüyorum. Yani umarım.

Dedigim gibi ben ona hep saygisizlik ediyormusum. Saygisizlik nedir ornek veriyim size. Gecen gun telefon elinde birakmiyor biliyorum yaptigi bisey yok. Videolar izliyor hatta duyuyorum zaten. Ama takildi kaldi. Ben de bitaz sinir oldum. Yahu allahaskina nevar su telefonda 2 gundur bagimlilik yaptin ergenler gibi birakmiyosun dedim. Ama normal bi ses tonuyla. Bi anda yukseldi ne istiyosun lan. S'ktrgit isin yokmu icerde dedi. Beklemedigm bi tepkiydi. Yuzumu eksiterek terbiyesizz dedim. Kocaya ne denilecegini bilmiyormusum saygiisuzmisim. Inanilmaz sinirlwndi bu tepkime(terbiyesiz dememe) biirr ton sey saydi. Ben mi anlayamiyorum gercekten. Kendi kufur etsin ben terbiyesiz dedigm icin suclu oluym

Bunca şeyi yapan biri normalde iyi biri şeklinde nasıl tanımlanabiliyor? İçkisi kumarı karı kızı olmaması bir lütuf değil zaten kocalık vazifesi mecburiyetidir .

Bunca şeyi yapan biri normalde iyi biri şeklinde nasıl tanımlanabiliyor? İçkisi kumarı karı kızı olmaması bir lütuf değil zaten kocalık vazifesi mecburiyetidir .
Yani oyle tabi. Ben dedigim gibi herseyi detayli anlatmk istedim ki bana her yonden yorum yapip akil verebilin diye

Bir kere nolursa olsun kendinize asla hakaret ettirmeyin.Siz kadinsıniz,dünyasınız,üretensiniz.Inanclarinizi kendi bildiginiz gibi yasayin.Hic bir kadin hic bir erkegin boyundurlugu altina girmek zorunda degildir.Keşke kocanizin az biraz arada alkolü olsaymis da size gerizekali vs demeseymis.Alkol almamasi ,evinden isine vs gidip gelmesi iyi bir insan oldugunu göstermezki.Siz zeki bir kadinsiniz cok iyi yapmişsiniz kontrol hapi kullanmakla.Lütfen iyice emin olmadan ,güvenmeden,bir seyler oturmadan kimse kimsenin cocugunu dogurmasin.Cunku cocuk dogdugu vakit önceligi kazanir ve sizin bu sorunlariniz hem artar hem ötelenir.Eşinize size hakaret etmesinden ve diger tüm rahatsiz oldugunuz konulardan uslübunca belirtin,konuşun.Umarim her sey güzel olur hakkinizda.

Yani oyle tabi. Ben dedigim gibi herseyi detayli anlatmk istedim ki bana her yonden yorum yapip akil verebilin diye
Canım benim inan evlilik karıkocalık böyle birşey değil....demeye çalıştığım şey bunlar düzelecek şeyler değil senin kapalılığın açıklığınla ilgili bir durumda değil...sen kapansan dahi aynı saygısızlığı kaşının üstünde gözün var diye başka konularda yine yapacak ....o onun karakterindeki seviyesizlikten kendini yetiştirememişliğinden ileri geliyor

Bende boyle dusunuyorum aslinda. Bi insan ailesinde gordugu saygi sevgi hosgoruyle buyur. Hicbirsey gormemis. Ne sevgi. Ne de babasinin annesine saygisini. Bi insan ne kadar degisebilir ki belki de hic

Ablam da esinden ayri. Ve ortada bi o yana bi bu yana giden biricik yigenim var. Ileride boyle bisey olsun istemiyorum. 2,5 senedir acaba ben mi buyutuyorum. Gercekten istedigi normal seyler mi diyerek evliligimi tartmaya calisiyorum. Ama desigim gibi yakinda doktora basvurmasi yakindir. Bundan da korkuyorum. Nereye kadar bosverecek ki. Olmadigini dusunup tedavi olalaim isteyecek. Ama bi insan ne kadar sinirlenirse sinirlensin onu bilerek kirmaktan asagilamaktan vurmaktan kacinir kacinmali diye dusunuyorum

Bende boyle dusunuyorum aslinda. Bi insan ailesinde gordugu saygi sevgi hosgoruyle buyur. Hicbirsey gormemis. Ne sevgi. Ne de babasinin annesine saygisini. Bi insan ne kadar degisebilir ki belki de hic
Psikolojik yardım almayı teklif et ...düzeltmek için profesyonel bir çaba sarfedin...düzelmezse yada kendini düzgün görüyor ve adım atmaya yanaşmıyorsa bence kendine yazık etme hazır çocuğun da yokken ...

Kesinlikle ama kesinlikle hakli goruyor. Tek sorun benim saygisizligim onun gozunde. Ona saygi gostersem hersey duzelirmis. Tabi bide kapanmak

Kurtulun. Bebek vs olmadan hem de. Siddet tokatla baslar tekmeye doner sonra sizi yaralara sarar. Bunlari yasamak istemezsiniz.

Bütün kötü giden evliliklerde hep bu kelime kullanılıyor " normalde iyi biri"

Normal dediğiniz her neyse bir katıldı normalde iyi, bir canide.

Onun kötü olduğunu asla anlayamazsınız bir şeyler yaşamadan.

Yiğit öfke anında belli olur.

Şiddet var baskı var , saygısızlıgin dibine vurmuş. Ailenizi hiçe sayıyor, edepsizlik yapıyor.

Bu kişi nasıl iyi biri aklım almıyor.

En akıllı yolu secmissiniz bebek konusunda.

Bir de ha gayret değip yolları ayirsanız ,hayatınızda kendinize en büyük ödülü vermiş olacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…