- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi Emoandrock
-
Kurtulun. Bebek vs olmadan hem de. Siddet tokatla baslar tekmeye doner sonra sizi yaralara sarar. Bunlari yasamak istemezsiniz.
Yigit ofke anind belli olur. Ne guzel bir cumleymis. Ailemde ablalarim da ayri. Annemn abbamn beni kaldirabilecegini dusunemiyirumBütün kötü giden evliliklerde hep bu kelime kullanılıyor " normalde iyi biri"
Normal dediğiniz her neyse bir katıldı normalde iyi, bir canide.
Onun kötü olduğunu asla anlayamazsınız bir şeyler yaşamadan.
Yiğit öfke anında belli olur.
Şiddet var baskı var , saygısızlıgin dibine vurmuş. Ailenizi hiçe sayıyor, edepsizlik yapıyor.
Bu kişi nasıl iyi biri aklım almıyor.
En akıllı yolu secmissiniz bebek konusunda.
Bir de ha gayret değip yolları ayirsanız ,hayatınızda kendinize en büyük ödülü vermiş olacaksınız.
Bana gore deBana göre tokat tekmeden bin kat aşağılayıcı bir şiddet.
Dusunuyirum. Hakareti kendine gore( ben ona cevap verdigimde ben ona istemedigi biseyi yaptigimda) yapiyor. Ama bu bi aciklama degil ki. Ne olursa olsun olmamali. Ben asssla bile bile bayag acita acita kimmmseyi kirmadim suana kadar. Karsimda birinin canini acitacak hicbirsey demedim. Ama esim bile bile yapiyor. Agir laflar hakaretlerHer seyi bi kenara birakin, hakaret ve siddet asla kabul edilemez. Allah yardimciniz olsun.
Yigit ofke anind belli olur. Ne guzel bir cumleymis. Ailemde ablalarim da ayri. Annemn abbamn beni kaldirabilecegini dusunemiyirum(( hele annem herseyi cok fazla buyuterek yasiyor. Bu surece hazir degilim snairim. Ama cok cikmazdayim. Bilmiyorum ..
Evlenmeden önce size kapanmayla alakalı konuşmuş sizde evet demişsiniz burada yapamayacağınız bir şeyin sözünü vermeniz yanlış ,evet kapanmak Allah rızası için yapılır koca istedi diye değil doğru ama evlilikten önce konuşulmuş ,nişanlılık döneminiz ne kadar sürdü ,o sırada anlayamadınızmı kişiliklerinizin uymadığını ,genel anlamda iyi biri olduğundan bahsetmişsiniz ama size tokat atıyor fakat küfür etmiyormuş ,eşine el kaldıran bir erkekten koca olmaz ,geri kalan iyi yönleri size uyguladığı şiddeti telafi edebiliyormu ki ,hadi istemeyerek sırf o istedi diye kapanın zorla güzellik olmazki bi süre sonra geri teper ,ayrıca ailenizin ahlaksız saygısız olduğunu söylüyormuş evlenmeden tanımış onları içlerine girmiş şimdimi aklına gelmiş te ailenize laf ediyor saygısız bir insan belli hayat sizin çokmu seviyorsunuz ,mutlumusunuz bu halinizden çocuk meselesine gelince neden gizli korunma ilacı alıyorsunuz bir süre sonra çocuk diye size baskı yapabilir kafanızdaki soru işaretlerini açık sözlülükle paylaşın derim ,onun konuya bakış açısı ne ona göre ortak bir karar verin ,sizin en büyük yanlışınız kapanma konusunda evlenince yaparım demeniz olmuş,hele bir evlenelimmi dediniz bu konular ciddi meseleler şimdi bir çıkmaza sokmuş sizi belki şimdi bu mesele yüzünden çok sorunlar yaşayıp evliliğiniz sonlana bilir herşeyi baştan konuşmak ve yapamayacağımız şeyler için söz vermememiz gerekiyor fakat içinizde konuları büyütmek yerine eşinizi karşınıza alıp sakin bir dille fikirlerinizi anlatın ona ,şiddet olayı bir Tokat’ta atsa aynı tekme yumruk vursada aynı bu konu çok ciddi bir mesele kabul edilebilir bir şey değil ve bu konuda onu hoş görüp taviz verdikçe daha ileri boyutlara kadar gider en başta bunu çözün ve tavrınızı koyunArkadaslar yardiminiza ihtiyacm var. Lutfen okuyun.2,5 yillik evliyim. Esim normalde cok iyi herkede kars. Asiri yardimseverdir. Birinin ihtiyaci oldumu hemen kosar. Bisey istedigimde alir. Mahrum etmez. Evine bakar. Gece hayati ickisi yok. Evden ise isten eve(bunlar belirtmek istedikelrim).aile icinde siddetle buyumus hep. Babasinjn annesine siddeti kotu davranisi saygisizligi vs. Benden hep saygi gormek istedigini soyler. Ama en ufak biseyde gerizekali aptal der. Begenmedigi yemege 1 saat yorum yapar. Ama begendigine tek kelime soylemez. Kapanmami istiyor. Evlenmeden once olabilir kapanirim evlennce demistim. O ara yapabilirim gibi gelmisti. Simdi hiccc icimden gelmiyor. Sen Allahin ne emrettigini kocanin sozunu dinlemen gerektiginu bilmiyorsun diyir Ben Allahin kapanmayi emrettgini bliyorum. Ama Allah icin degil de kocam istyo diye yapmak istemiyorum. Inat degl.Gercekten icimden gelmiyor.Tunikler gyiyorum.Tarzim olmadigi icin bazen kiyafetleri uyduramiyorim. Bana cingene gibi giyiniyosun bitane duzgun kiyafet alamiyosun diyo. Begendiginde ama sadece susuyor. Bana hakaret ettiginde cevap verirsem eger susturmaya calisiyor sonra aileme de laf ediyor. Ailendekielr de hep edepsiz saygi bilmiyorar diyo. Cookkk dokunuyor aileme de laf etmesi. Yarin oburgun yetstircegin cocuk da senin gibi saygisiz olucak. Beni kandirdin kapanmazsan bu is yurumez hergun hata yaptgimi dusundurtuyorsun diyor. Ama kapaninca bu tavurlari son bulmucak ki. Tokat atar eger susmazsam. Ama asla kufur etmem kotu soz soylemem asla. Sadece kendimi savunmak icin konusurum. Haberi olmadan dgum kntrol kullaniuirum. Evliligime guvenemiyorum. Kimseye anlatamiyorum. Allahaskina yardim edin ben ne yapayim. Normalde iyi olan biri. Ama bana ilk el kaldirdigindan beri ona karsi soğuk icim. Yanasamiyorum cok fazla. Ama anlamiyor nedenini. Her hakaret edisinde daha da soguyorum. Bole bi yuvaya cocuk getirmelimiyim bilmiyorim. Yakinda doktora basvurur olmuyo diye.asla kafalarimiz uymuyor. Lutfen bana akil verin. Evli arkadaslarim. Tecrubeli ablalarim. Nolur gercekci akillar verin
Henüz çok yeni evliliğin. Ben evliliği çocuklara benzetirim. Senin evliliğin 2,5 yaşındaki bebek. Yani yeni yeni konuşmaya başlıyor. Daha henüz kendi başına hiçbir şey yapamıyor.Arkadaslar yardiminiza ihtiyacm var. Lutfen okuyun.2,5 yillik evliyim. Esim normalde cok iyi herkede kars. Asiri yardimseverdir. Birinin ihtiyaci oldumu hemen kosar. Bisey istedigimde alir. Mahrum etmez. Evine bakar. Gece hayati ickisi yok. Evden ise isten eve(bunlar belirtmek istedikelrim).aile icinde siddetle buyumus hep. Babasinjn annesine siddeti kotu davranisi saygisizligi vs. Benden hep saygi gormek istedigini soyler. Ama en ufak biseyde gerizekali aptal der. Begenmedigi yemege 1 saat yorum yapar. Ama begendigine tek kelime soylemez. Kapanmami istiyor. Evlenmeden once olabilir kapanirim evlennce demistim. O ara yapabilirim gibi gelmisti. Simdi hiccc icimden gelmiyor. Sen Allahin ne emrettigini kocanin sozunu dinlemen gerektiginu bilmiyorsun diyir Ben Allahin kapanmayi emrettgini bliyorum. Ama Allah icin degil de kocam istyo diye yapmak istemiyorum. Inat degl.Gercekten icimden gelmiyor.Tunikler gyiyorum.Tarzim olmadigi icin bazen kiyafetleri uyduramiyorim. Bana cingene gibi giyiniyosun bitane duzgun kiyafet alamiyosun diyo. Begendiginde ama sadece susuyor. Bana hakaret ettiginde cevap verirsem eger susturmaya calisiyor sonra aileme de laf ediyor. Ailendekielr de hep edepsiz saygi bilmiyorar diyo. Cookkk dokunuyor aileme de laf etmesi. Yarin oburgun yetstircegin cocuk da senin gibi saygisiz olucak. Beni kandirdin kapanmazsan bu is yurumez hergun hata yaptgimi dusundurtuyorsun diyor. Ama kapaninca bu tavurlari son bulmucak ki. Tokat atar eger susmazsam. Ama asla kufur etmem kotu soz soylemem asla. Sadece kendimi savunmak icin konusurum. Haberi olmadan dgum kntrol kullaniuirum. Evliligime guvenemiyorum. Kimseye anlatamiyorum. Allahaskina yardim edin ben ne yapayim. Normalde iyi olan biri. Ama bana ilk el kaldirdigindan beri ona karsi soğuk icim. Yanasamiyorum cok fazla. Ama anlamiyor nedenini. Her hakaret edisinde daha da soguyorum. Bole bi yuvaya cocuk getirmelimiyim bilmiyorim. Yakinda doktora basvurur olmuyo diye.asla kafalarimiz uymuyor. Lutfen bana akil verin. Evli arkadaslarim. Tecrubeli ablalarim. Nolur gercekci akillar verin
Yok yanlis anladiniz. Uzuntu acisindan demistimÇalışırsanız , o evin ihtiyaçlarını karsilarsaniz kimse ses cimasrmaz, hatta el üstünde tutarlar.
Bu sürede de birikim yaparsiniz ufaktan.
Hiçbir şey imkansız değildir. Yeter ki siz onurunuz için savaşın.
Yok yanlis anladiniz. Uzuntu acisindan demistim(( bir de benim haberimi duyarlarsa yikilirlar. Ona korkuyorum. O kaosa hazir olamiyorum bir turlu
Yani sirf tokat degil zaten. Bazi bazi durumlarda farkli seyler de yapabiliyorEşiniz giderek babası olmaya başlamış belki de hayatta en korktuğu şeydir bu ama öyle olmuş çünkü elde değil cocukken onu rol model almış bu herkes için geçerli istesekte istemesekte bir gün aynaya baktığınızda gordugumuz annemiz ya da babamız oluyor genelde bu boyle.size tavsiyem çocuk yapmamaniz ve hatta mümkünse ayrılmaniz şiddet başlamış zaten tokat atmış bile devamı gelir bu isjn
Ama ne jiliyim. Sirf kapanmak degil ki. Tamam kizdirmiyim. Ama enn ufak biseyde gerizekali aptal mal misin diyor.daha neler neler. Cokcok afedersiniz pic desigi bile oldu. Ne o sinirleniyormus. Bunalr degisirmi ki. Hala dusunuyorum acaba degisir mi diye. Beni hic mi sinirlendirmedi kendisi? Ne zaman kisiligine laf ettim ki. Ya da ne zaman biseyler vurup kirdim. Illa ki insanoglu sinirlenir de sinir de eder. Gercekten bilmiyorummHenüz çok yeni evliliğin. Ben evliliği çocuklara benzetirim. Senin evliliğin 2,5 yaşındaki bebek. Yani yeni yeni konuşmaya başlıyor. Daha henüz kendi başına hiçbir şey yapamıyor.
Yani daha çok bebek evliliğin. Emek vermek lazım büyütmek için. Eşinde vurma gibi durumlar varsa ki ayrılmayı da düşünmüyorsan, eşinin senin canını acıtmasına izin verecek seviyeye getirme sert konuşmalarınla.
Kapanmak isteyerek olan bir şey. Ben evlendiğimde açıktım. Eşimde arada sırada derdi kapan diye. Hatta bir tartışma sonrası diretmeye başlamıştı. Öyle böyle derken kapanmamıştım.
Dedimki içimden oğlum 1 yaşına girdiğinde kapanacapım inşaallah. Çünkü hiçbir mevlüte gidemiyordum. Süs gibi başını örtmek de bana yapmacık geliyordu. Ve kimsenin haberi olmadan oğlumun 1 yaş gününde mevlütte kapandım. Herkes çok şaşırdı.
Keşke önceden kapansaydım.
O yüzden kendini mutsuz etme yeterki içinde istek olsun, nasip ne zamansa kapanırsın.
Bu kadar Allahin emirlerini biliyor madem esine hakaret etmek kötü davranmak siddet uygulamak zorla kapattirmaya calismak bunun dinimizin neresinde ? Isine geldigi yere kadar din diyor esiniz bu bariz ortada .. ilk siddet uyguladigi anda bitirecektiniz bu evliligi ..Arkadaslar yardiminiza ihtiyacm var. Lutfen okuyun.2,5 yillik evliyim. Esim normalde cok iyi herkede kars. Asiri yardimseverdir. Birinin ihtiyaci oldumu hemen kosar. Bisey istedigimde alir. Mahrum etmez. Evine bakar. Gece hayati ickisi yok. Evden ise isten eve(bunlar belirtmek istedikelrim).aile icinde siddetle buyumus hep. Babasinjn annesine siddeti kotu davranisi saygisizligi vs. Benden hep saygi gormek istedigini soyler. Ama en ufak biseyde gerizekali aptal der. Begenmedigi yemege 1 saat yorum yapar. Ama begendigine tek kelime soylemez. Kapanmami istiyor. Evlenmeden once olabilir kapanirim evlennce demistim. O ara yapabilirim gibi gelmisti. Simdi hiccc icimden gelmiyor. Sen Allahin ne emrettigini kocanin sozunu dinlemen gerektiginu bilmiyorsun diyir Ben Allahin kapanmayi emrettgini bliyorum. Ama Allah icin degil de kocam istyo diye yapmak istemiyorum. Inat degl.Gercekten icimden gelmiyor.Tunikler gyiyorum.Tarzim olmadigi icin bazen kiyafetleri uyduramiyorim. Bana cingene gibi giyiniyosun bitane duzgun kiyafet alamiyosun diyo. Begendiginde ama sadece susuyor. Bana hakaret ettiginde cevap verirsem eger susturmaya calisiyor sonra aileme de laf ediyor. Ailendekielr de hep edepsiz saygi bilmiyorar diyo. Cookkk dokunuyor aileme de laf etmesi. Yarin oburgun yetstircegin cocuk da senin gibi saygisiz olucak. Beni kandirdin kapanmazsan bu is yurumez hergun hata yaptgimi dusundurtuyorsun diyor. Ama kapaninca bu tavurlari son bulmucak ki. Tokat atar eger susmazsam. Ama asla kufur etmem kotu soz soylemem asla. Sadece kendimi savunmak icin konusurum. Haberi olmadan dgum kntrol kullaniuirum. Evliligime guvenemiyorum. Kimseye anlatamiyorum. Allahaskina yardim edin ben ne yapayim. Normalde iyi olan biri. Ama bana ilk el kaldirdigindan beri ona karsi soğuk icim. Yanasamiyorum cok fazla. Ama anlamiyor nedenini. Her hakaret edisinde daha da soguyorum. Bole bi yuvaya cocuk getirmelimiyim bilmiyorim. Yakinda doktora basvurur olmuyo diye.asla kafalarimiz uymuyor. Lutfen bana akil verin. Evli arkadaslarim. Tecrubeli ablalarim. Nolur gercekci akillar verin
Yuva yıkmak dul kadın olmak toplum baskısı bunlar zor işler ama bir süre sonra herkes durumu kabulleniyor ve hayat normale dönüyor eğer ailenizde destekse sizde idare edemem artık eşimi diyorsaniz ayrılın derim tabi önce eşinizle konuşup gerekirse terapiye gitmeye falan ikna etmeye çalışın bence sonra keşke demezsinizYani sirf tokat degil zaten. Bazi bazi durumlarda farkli seyler de yapabiliyor
Bana hakaret etmesine dayanamiyirum yuksek sesle sadece savunuyorum kendimi ama cildiriyir. Benim karsimda biri ne kadar bagirsa etse de benimle tartisirken seviyeli oldugu surece bana bisry demedgi surecw bi yeede diner. Erkek de olsam vurmam ki. Yok yani. Dusunuyirum ve yapmam. Niye vuruyim
Çok üzüldüm çok....Ama ne jiliyim. Sirf kapanmak degil ki. Tamam kizdirmiyim. Ama enn ufak biseyde gerizekali aptal mal misin diyor.daha neler neler. Cokcok afedersiniz pic desigi bile oldu. Ne o sinirleniyormus. Bunalr degisirmi ki. Hala dusunuyorum acaba degisir mi diye. Beni hic mi sinirlendirmedi kendisi? Ne zaman kisiligine laf ettim ki. Ya da ne zaman biseyler vurup kirdim. Illa ki insanoglu sinirlenir de sinir de eder. Gercekten bilmiyorumm(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?