- 12 Mart 2020
- 4.385
- 6.633
- 108
Eşinin çalıştığı iş ne acaba benim eşim motosiklet dükkanında çalışıyor her ne kadar sıfır motor alıp satma işi olsa da tamir de yapıyorlar ve bilenler bilir tamir işi pis bir iştir akşam eve girer girmez abartısız ellerini 4 5 defa sabunlayıp yıkar ama ne kadar yıkarsa yıkasın tam olarak temizlenmiyor havluya elini sildiği zaman anlatılan gibi oluyor eger işi böyle bir işse normal yani olması ben mesela bu durum çözülsün diye ellerini silmesi için ayrı bir havlu ayırdım ona siler batıyorsa o havlu batsın derim konu sahibi de böyle bişey yapabilir eşin herkesin kullandığı havlulara silmesin ellerini ayrı bi havlu ayarla benceElini sıldıgı havluyu kapkara yapan bornozu kapkara yapan bırıyle ben aynı yatakta yatmazdım ordan yola ciktım kendını koru derken.
Ben iliskilerde bosanilmiycaksa boşanma lafının ağza alınmasına karşıyım. Belki de ben tersi bı davranisa denk gelmedigim için üslubun gücüne inanicak kadar safim. Ama boşanmaktan önce terapiste gidelim bu davranışların ilişkimize zarar veriyo diyebilir.Kusura bakmayin, sizi kirmak degil niyetim. Ama yani bu tarz mesajlar beni cok sasirtiyor. Kadin '10 yildir anlatiyorum, hala ayni' diyor. 'Mikrop olduguna inanmiyor.' diyor. Siz gercekten de hala duzgunce konusulunca hallolur diye mi dusunuyorsunuz? Kim bilir kadin kac kere duzgunce konustu.
Bakin bu bosanma sozu cogu kisiye ters gelmis, anlayabiliyorum ama o an gercekten caresiz kaldim surekli bu meselelerin yasanmasindan ve baska bir cozum bulamadim. Bana sen hastasin sen git terapiste der boyle bir sey desem :)Evet benim belli basli takintilarim var kabul ediyorum ve ben giderim, gitmeyi de dusunuyorum ama bunlar virusten sonra oldu tabii, oncesinde yoktu. Titizlik hastalik olabiliyorsa bence pislik de bir hastaliktir, tuvaletten sonra elini yikamayan insanlar var ya, siz bunu kabul edebilir misiniz? Onu da suclamak istemiyorum, cok iyi bir insan ama annesinden boyle gormus, ailesinde bunu ogrenememis. Sorun su, ben cok yoruldum surekli cocuga anlatir gibi elini yikadin mi vs gibi temel seyleri hatirlatmaktan. İnsan bir zaman sonra yorukuyor, cocugun olsa artik kac yas araliginda veriliyorsa verirsin bu egitimi, ogrenir o da aliskanlik olur. Koskoca 35 yasinda adama soyleyince insanin zoruna gidiyor, kendini annesi gibi hissediyorsun esinin.Ben iliskilerde bosanilmiycaksa boşanma lafının ağza alınmasına karşıyım. Belki de ben tersi bı davranisa denk gelmedigim için üslubun gücüne inanicak kadar safim. Ama boşanmaktan önce terapiste gidelim bu davranışların ilişkimize zarar veriyo diyebilir.
Eleştirilmek herkeste savunma mekanizmasını aktifleştirir. Eşiniz sadece evde sorun çıkmasın diye size he he deyip geçmiş, bunu da dürüstlükle söylemiş evde böyleyim dışarda farklıyım diye. Ben burada şuna takıldım neden kendinizi haklı görürken eşinizi suçluyorsunuz? Belki de problemli olan sizsinizdir, bu şekilde düşündünüz mü hiç? Belki duygularını, alışkanlıklarını dizginlemesi gereken sizsinizdir. Eşiniz çocuk değil, onu eğitemezsiniz. Ona direktifler veremezsiniz. Siz size doğru geleni yaparsınız zamanla o da eğer bunu görüp doğrusu olarak kabul ederse onu yapar yapmazsa da yapmaz. Bu onun karakteri, böyle kabul edeceksiniz. O da sizi olduğunuz gibi kabul etmeye çalışıyor zaten anladığım kadarıyla. Yani ben çok iyiyim başkaları tu kaka modundan herkesin çıkması lazımNet bir dille soylesi, ben seni anlamis gibi yapacagim ama disarida kafama gore davranacagim diye. Salak yerine konuldugumu dusundum, ondan bu kadar sinirlendim. Ben kendisi icin daha cok endiseleniyorum aslinda.
Ustteki mesajimi okuyun lütfen.Eleştirilmek herkeste savunma mekanizmasını aktifleştirir. Eşiniz sadece evde sorun çıkmasın diye size he he deyip geçmiş, bunu da dürüstlükle söylemiş evde böyleyim dışarda farklıyım diye. Ben burada şuna takıldım neden kendinizi haklı görürken eşinizi suçluyorsunuz? Belki de problemli olan sizsinizdir, bu şekilde düşündünüz mü hiç? Belki duygularını, alışkanlıklarını dizginlemesi gereken sizsinizdir. Eşiniz çocuk değil, onu eğitemezsiniz. Ona direktifler veremezsiniz. Siz size doğru geleni yaparsınız zamanla o da eğer bunu görüp doğrusu olarak kabul ederse onu yapar yapmazsa da yapmaz. Bu onun karakteri, böyle kabul edeceksiniz. O da sizi olduğunuz gibi kabul etmeye çalışıyor zaten anladığım kadarıyla. Yani ben çok iyiyim başkaları tu kaka modundan herkesin çıkması lazım
Size hayatta tek başınıza ya da eşinizle kolaylıklar diliyorum.Ustteki mesajimi okuyun lütfen.
Sağolun ben de size kolayliklar dilerim.Size hayatta tek başınıza ya da eşinizle kolaylıklar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?