Eşimle anlaşamıyoruz

Merhaba.. Esim aksam gelriken alis verise ugradi, aldiklarini bosaltip posetini atacakken cerez alip paketin agzini yirttigini gördüm, o kadar ugrasiyorum aldiklarini temizleyip kaldiracagim diye disarida hem de markette pis elleriyle acip bir de cerez yiyor, ne yapsam, ne desem anlamiyor. Normalde meyveyi bile yikamadan yiyen biriydi, simdi ben biraksam yine aynisini yapacak. Bir cocugumuz yok olsaydi cok fena bozusurduk bu konularda eminim. Evde dikkat ediyor gibi gorunuyormus ama disarida boyleymis, mantigina yatmiyormus kabul edemezmis. O zaman dedim bosanalim ne yapalim, ben de seni kabul edemiyorum bu sekilde, ben de boyleyim. Gercekten icimden gelmiyor dusununce ne cocuk dogurmak ne bir sey, cok fazla eminim ki cok didisecegiz bu konularda. Yikamadan cocuga meyve vermeye falan kalkacak. Ben ne kadar titizsem o tam tersi. Tutup bitmis tuvalet sabunluk kutusunu geri donusume atacagim diye mutfak tezgahina koyan biri oyle soyleyeyim. Beni daha da tetikliyor bu halleri. Cok dikkat ediyormus onun gibi dikkat eden yokmuş. Bana bir sey bulastir sana hakkimi helal etmiyorum dedim. Virus sadece solunum yoluyla bulasirmis oyle diyor. Ne yapayim, ne yapmaliyim, iki farkli kafadaki insan, nasil uzlasir, uzlasir mi?
Herhangi bir dışkıya, çöpe, leşe ayağıyla basan kuş, o meyve ağacına gelip tünüyor. Uçan kuşların dışkıları da meyveye düşüyor. Tarım ilaclari yuzeyinde kalıyor. O meyveleri tarladan bahçeden toplayan erkek işçiler, çişleri geldiginde bir kenara geçip elleriyle penislerini tutup işiyorlar. Sonra el yikamadan meyve toplamaya devam ediyor. Butun bunlara ve daha fazlasina ragmen nasil mantığına yatmıyormuş yürüyen mikrop kocanızın?

Son düzenleme:
Aileden görmedi ise maalesef zor anlatırsın
Ben eşime senelerce terlik giymeyi öğretemedim
Bana mecburi olan şey ona gereksiz geliyor

ben ellerimi yıkayınca ellerimi kurularım
O illa ıslak bırakır
Havlu suyu cekmiyor der 😁
ben mandalinayi yıkamadan yemem
Ama o yer nasılsa içini yiyoruz der

çocuğumuz var evet zıtlastıgımız konular oluyordu
Virüs çıktığından beri zıtlaşmıyoruz bu konuda
Çünkü o dA korkuyor 😁
Ne guzel, bu zamanda hemfikir olmaniz.

Verdiginiz orneklerin aynilari bizde de var, cogu zaman elini kurulamadan soyle iki sallar, sonra gelir bana dokunur bir de islak elleriyle. Hadi bunlar sorun edilecek seyler degil dr iste su an durum farkli 🙄

Merhaba.. Esim aksam gelriken alis verise ugradi, aldiklarini bosaltip posetini atacakken cerez alip paketin agzini yirttigini gördüm, o kadar ugrasiyorum aldiklarini temizleyip kaldiracagim diye disarida hem de markette pis elleriyle acip bir de cerez yiyor, ne yapsam, ne desem anlamiyor. Normalde meyveyi bile yikamadan yiyen biriydi, simdi ben biraksam yine aynisini yapacak. Bir cocugumuz yok olsaydi cok fena bozusurduk bu konularda eminim. Evde dikkat ediyor gibi gorunuyormus ama disarida boyleymis, mantigina yatmiyormus kabul edemezmis. O zaman dedim bosanalim ne yapalim, ben de seni kabul edemiyorum bu sekilde, ben de boyleyim. Gercekten icimden gelmiyor dusununce ne cocuk dogurmak ne bir sey, cok fazla eminim ki cok didisecegiz bu konularda. Yikamadan cocuga meyve vermeye falan kalkacak. Ben ne kadar titizsem o tam tersi. Tutup bitmis tuvalet sabunluk kutusunu geri donusume atacagim diye mutfak tezgahina koyan biri oyle soyleyeyim. Beni daha da tetikliyor bu halleri. Cok dikkat ediyormus onun gibi dikkat eden yokmuş. Bana bir sey bulastir sana hakkimi helal etmiyorum dedim. Virus sadece solunum yoluyla bulasirmis oyle diyor. Ne yapayim, ne yapmaliyim, iki farkli kafadaki insan, nasil uzlasir, uzlasir mi?
Fazla abartmışsın çözülmeyecek şeyler değil.Uslubun cok sert adamı inatlaştırıyor olabilirsin.Tatlı dille çözebilirsin diyeceğim ama cok katı görünüyorsun.

Elini sıldıgı havluyu kapkara yapan bornozu kapkara yapan bırıyle ben aynı yatakta yatmazdım ordan yola ciktım kendını koru derken.
Bence biraz abartı adamın havluyu kaplara yapması için ya inşaat işinde çalışması lazım yada dışarı çıktığında yolda emeklemesi lazım bütün gün sonra elini havluya silince kaplara çıkar. Konu sahibi çok titiz olduğuniçin küçük şeyleri abarttığını düşündüm ben açıkcası.

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözünü duydunuz değil mi? Yani bu kadar basit ve halledilebilir bir konu için de boşanmayı düşünmek biraz Show değil mi ?

bazılarınız şaka gibisiniz ya güleyim mi ağlayım mı cevdet abi sen söyle...... .

Şu pandemiye kadar yediğim ve bedenim dışında hijyene dikkat eden biri değildim.
Ama yine de eşimin ailesinin meyveleri ‘silme’ huyu vardır mesela, nasılsa kabukları soyuluyor diye peçete ile siliyorlarmış.
Yeşillik deseniz suya tutuyorlar falan.
Öyle böyle derken öğrettim doğrusunu.
Hatta 4.ye suya yatırdığım bir yeşillikten çıkan kumu görünce de hak verdi.

Eleştirmek yerine, öğrenmediği ya da böyle görmediği için doğrusunun bu olduğu konusunda yardımcı olsanız?
ya insan bir sey de yiyemez oyle kv nin evinde.. bir de insanin gucune gidiyor ya koskoca adama bir sey ogretmek ki bu da en basit hijyen, temizlik kurallari. burada tuvalet egitimi almamis, sifon cekmeyen, elini yikamayan, kendini temizlemeyen kocanlarindan bahseden kac kadin gorduk. sozluk'lere bile dustu konu. aile cok cok onemli ozellikle erkek cocuk konusunda anne ne ogretirse -fitratinda titizlik, temizlik yoksa- oyle gidiyor. neden su kullanmaktan cekiniyor insanlar? tas catlasa 20-30 lira fazla gelir fatura yesilligi, meyveyi bol suda yikarsan.. sifonu sık cekersen.

Temizlik bu zamanda iki kat önemli doğru ama sizde direk boşanma vs demekle doğru bir şey yapmamışsınız evlilikte bu kelimeler bukadar rahat ağza alınmamalı diye düşünüyorum.Meyve vs istediğinde ben hazırlarım sana hayatım diyebilirsin madem kendi yıkamıcak şeninde içine sinmicek ozaman evin temizlik vs konularında eşini bi tık uzakta tutabilirsin yada bu konularla ilgili belgeseller vs izleyebilirsiniz

ya insan bir sey de yiyemez oyle kv nin evinde.. bir de insanin gucune gidiyor ya koskoca adama bir sey ogretmek ki bu da en basit hijyen, temizlik kurallari. burada tuvalet egitimi almamis, sifon cekmeyen, elini yikamayan, kendini temizlemeyen kocanlarindan bahseden kac kadin gorduk. sozluk'lere bile dustu konu. aile cok cok onemli ozellikle erkek cocuk konusunda anne ne ogretirse -fitratinda titizlik, temizlik yoksa- oyle gidiyor. neden su kullanmaktan cekiniyor insanlar? tas catlasa 20-30 lira fazla gelir fatura yesilligi, meyveyi bol suda yikarsan.. sifonu sık cekersen.
Yok, kendilerine sorun aşırı titizler.
Günde 5 vakit abdest alırlar ama 5 günde bir yıkanırlar.
Tövbe tövbe günaha giriyorum gece gece😂

Bazı insanların temizlik algısı ‘başkasının’ göreceğidir.
Yani ev temizliği, yeri, camı vs.
Ama bence temizlik bambaşka bir şey.
Beden ve yediğin dışındakilerin çok da önemi yok.
Sokakta yere de otururum, eve gelip o pantolonla koltuğuma da oturabiliri, koltuğu yemiyorum ki😂
Düzenli duş da aldığım için hiç öyle şeyler aklıma gelmezdi.
Ama korona işte başka bir durum bence, alenen bir hastalık var.
Eğer silmeyle geçecekse bu risk, silerim ve riske girmem.

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır atasözünü duydunuz değil mi? Yani bu kadar basit ve halledilebilir bir konu için de boşanmayı düşünmek biraz Show değil mi ?

bazılarınız şaka gibisiniz ya güleyim mi ağlayım mı cevdet abi sen söyle...... .
fikrinize katilmadim bu konuda.. temel temizlik, kisisel bakim, oz bakim.. oyle meseleler ki cocukluk doneminde annenin tekrar tekrar mantigini anlatarak, cocugu sevgiyle uyararak takip etmesiyle olusan bir durum. cogu cocuk uyaninca yuzunu yikamak istemez, yemekten once el yikamak istemez. anne egilmezse bu konuya cok zor. evlendikten sonra cok az insan degisir bu konuda. yuzde doksan bes insan icin halledilebilir bir konu degildir temizlik. kadin olsun erkek olsun es kisisini cileden cikarir. erkekler cocuk gibi uyarilip durmaktan hoslanmiyor bu tip konularda. ve bence boyle temel bir konuda fikir ayriligi varsa, kaldiramayacaksa konu sahibi bosanmayi dusunebilir. kime show yapacak.. neyi kaldirip kaldiramayacagimizi da buradan mi ogrenecegiz artik..

Son düzenleme:
Boşanmış bir kadın olarak söylüyorum ne olur düzeltilmesi mümkün olan ufak tefek şeyler için ne kalp kirin ne yuva yıkın boşanma.kelimesinide ağzınıza dahi almayın çok zor rabbim dusmanimin başına vermesin

Haklisin ama abartiyorsun boşanacak kadar da değil durumun.Ben o zaman adami camdan atayim😂

Kolonya bulundur mutfakta salonda çantanda her yerde.
Elini yıkamasa da sen iki arada bi derede adamın ellerini kolonyala. Kirli mirli ama en azından virüsten korunmuş olursunuz.

fikrinize katilmadim bu konuda.. temel temizlik, kisisel bakim, oz bakim.. oyle meseleler ki cocukluk doneminde annenin tekrar tekrar mantigini anlatarak, cocugu sevgiyle uyararak takip etmesiyle olusan bir durum. cogu cocuk uyaninca yuzunu yikamak istemez, yemekten once el yikamak istemez. anne egilmezse bu konuya cok zor. evlendikten sonra cok az insan degisir bu konuda. yuzde doksan bes insan icin halledilebilir bir konu degildir temizlik. kadin olsun erkek olsun es kisisini cileden cikarir. erkekler cocuk gibi uyarilip durmaktan hoslanmiyor bu tip konularda. ve bence boyle temel bir konuda fikir ayriligi varsa, kaldiramayacaksa konu sahibi bosanmayi dusunebilir. kime show yapacak.. neyi kaldirip kaldiramayacagimizi da buradan mi ogrenecegiz artik..
Buradan öğrenmeyecekseniz konu açmayınız efenim kimse kimseye silah dayamıyor değil mi ? :) Buda benim öz düşüncem. Lütfen alıntılamayınız

bu pandemi döneminde hepimiz böyleyiz. daha çok gerilir her şeyi büyütür olduk. bence orta yolu bulabilirsiniz. boşanmaya kadar gidecek bir sorun değil bence.

Ya eşinizde sizinle bu sebepten ayrılmayı düşünüyorsa? Bana aşırı pinpirikli temizlik hastasısiniz gibi geldi...titiz insanla rahat insan zaten yapamaz çok zor yani...yani adam poşetin içini açıp çerez yedi diye kizdiniz eğer yanlis anlamadiysam...napicakti poşetimi yikayacakti...bana normal gelmiyor bu davranışlar...evet dikkat edelim el temizliğine önem verelim maskelerimizide takalım ama abartmayalim

Bu arada benim içinde aynı tabaktan yemek en büyük felaket🙂 nasıl kabul ettiğinize sasirdim

10 yıldır evli olduğum insanla aynı tabaktan yerim, bence bu sorun değil.
Çerez paketini açıp yemesi de sorun değil.
Virüs bulaşacağı varsa bir şekilde bulaşıyor.
Bu yüzden boşanılmaz bence, sadece sinir olunur.

Ayy boşanmaya çok meraklıysanız bosayin madem. Boşanma lafi öyle ağıza her didismede alınmaz dikkat edin. Düzgünce konuşup asilacak konular bunlar. O size uyar siz ona uyarsiniz. Canım ya ben çok korkuyorum sadece korona değil dışardan her mikrop gelir bagisikligimiz düşer hasta olmanı istemiyorum hatrim için yıkayıp ye dersiniz psikoapt değilse zitlasmaz zaten

Kusura bakmayin, sizi kirmak degil niyetim. Ama yani bu tarz mesajlar beni cok sasirtiyor. Kadin '10 yildir anlatiyorum, hala ayni' diyor. 'Mikrop olduguna inanmiyor.' diyor. Siz gercekten de hala duzgunce konusulunca hallolur diye mi dusunuyorsunuz? Kim bilir kadin kac kere duzgunce konustu.

Back
X