Esimle aram taki yüzünden bozuldu

Merhaba arkadaslar, aynen biz yurt disinda kaliyoruz. Ben örf ve adetlerimizle büyüdüm, ailem hep sevgi saygi cercevesi icerisinde büyüttü beni ve kardeslerimi. Esimde maalesef öyle degil, isine gelince örf adet oluyor isine gelmeyince olmuyor. Hala bana, konu para degil diyor. Konu ona jest yapilmamis olmasiymis. Kiz kardesim ve erkek kardesimin ona hic birsey takmamasi, ona jest yapmamasi ona cok tokunmus. Ablasi profesyonel olarak dügün organizatörlügü yapiyor. Zamaninda siz bir yer bulun ben herseyi yapacam dedi, bizi gaza getirdi. Biz oda dügünde eglensin diye, yiyecegi baska biryerden ayarladik, cogu seyleri kendim organize ettim. Görümcem tek dekorasyonu yapti, cicekleri ve pastayi yapti, sagolsun. Salonda masalari kurmayi felan hepimiz yaptik, yani benim kardeslerimde yardim etti. Zaten dügün süresinde ablasi cok tuhafdi, cok geri plandaydi, bizimle pek ilgilenmedi. Ben, benim ailem ve arkadaslar hep oynadik, ictik eglendik. Esimin tarafi pek eglenceye katilmadi, arada sirada geldir. Ablasi ve cocuklari dügün bitmeden, erkenden kalktilar gittiler, sanki misafirmis gibi. Benim bildigim, erkegin ve kizin yakin ailesi sonuna kadar kalir, birbilerini teprik edip eve giderler. cok tuhafdi anliyacaginiz. Dügünden bir gün sonra, hepimiz birlikte yine toparlariz herseyi, daha cabuk olur diye anlasmisdik. Pazar günü salona bi gidiyoruz, esim ablamlar gelmicek hepisi cok yorgunmus demesinmi. Sanki biz hic yorgun degilmisiz gibi. Anliyacaginiz ben kardeslerim ve iki arkadas ve akrablar yardim etti, öyle toparladik salonu. Birde orada kiz kardesime lafi cakti, siz zaten hep ictiniz oynadiniz simdide toplayin diye. Cok saskinim, kesinlikle birseyler oldu, ablasi doldurup onun gazina gelmis gibi görünüyor. Esimden ve görümcemden ve onun ailesinden cok sogudum, annesi babasi haric, onlar yasli birsey karismiyorlar. Cok cirkin seyler bunlar aile arasi. Simdiye kadar sabir ettim, ama belkide bu dügün gercekleri görmem icin oldu, allah öyle nasip etti diye düsünüyorum. Suanda zaten bosanmayi düsünüyorum. Ama kesinlikle onun ailesinden ve ondan gelen hic birseyi istemem. Ben onlara muhtac bir insan degilim cok sükür, kendi parami kendim kazanacak durumdayim.

Bu arada hepinizin kurban bayrami mübarek olsun.

Dugun salonu parasini kastettim ben
En az 30 bin dugun salonu cunku
O paraya tatil yapilirdi
30 40 yasindaki kisilere hala harclik verilmesi, verilse bile kabul edilmesi bana gore tuhaf
Evet hep cocuklariyiz ama bayram harcligi olayi max 20 yasinda biter benim bildigim

Düğün salonuna 30-40 verse de kaç katını takı ile geri almış . İstense kaç kez balayına gidecek para gelmiş .

Ailenin durumu iyiyse ve vermek istiyorsa gayet de verebilir , alınır . Doğum günlerimizde bize hediye verenin hediyesini kabul etmek gibi ..

Annem onlara gittiğimde nakiti varsa o an verir . İlk başlarda “çalışıyorum kazanıyorum ona muhtaç değilim ki niye bana para veriyor” diye düşünüp almıyordum . Bir bayram gidemedim ( farklı şehirdeydim . Annem “hesap nonu gönder , torunuma bayram ve doğumgünü için harçlık göndereyim” dedi . Hesap nomu göndermedim . “Ben herşeyini alıyorum gerek yok” diye . Lakin bu hediyeyi geri itmek iyi değil sonradan anladım . Bu dünyada herkes birşeylere sadece vesile . Allah bana o paranın gelmesini istemiş ve bunu annem vesilesiyle yapmayı tercih etmiş . Gelen Rabbimden diyip kabul etmek gerektiğini düşünüyorum artık .

Tabi herkesin düşüncesi kendine .

Vermeyene de niye vermedin denmez tabi .

Kocası altın bileklik isteyen üyenin konusunun devamı falan mı bu?

Merhaba arkadaslar, aynen biz yurt disinda kaliyoruz. Ben örf ve adetlerimizle büyüdüm, ailem hep sevgi saygi cercevesi icerisinde büyüttü beni ve kardeslerimi. Esimde maalesef öyle degil, isine gelince örf adet oluyor isine gelmeyince olmuyor. Hala bana, konu para degil diyor. Konu ona jest yapilmamis olmasiymis. Kiz kardesim ve erkek kardesimin ona hic birsey takmamasi, ona jest yapmamasi ona cok tokunmus. Ablasi profesyonel olarak dügün organizatörlügü yapiyor. Zamaninda siz bir yer bulun ben herseyi yapacam dedi, bizi gaza getirdi. Biz oda dügünde eglensin diye, yiyecegi baska biryerden ayarladik, cogu seyleri kendim organize ettim. Görümcem tek dekorasyonu yapti, cicekleri ve pastayi yapti, sagolsun. Salonda masalari kurmayi felan hepimiz yaptik, yani benim kardeslerimde yardim etti. Zaten dügün süresinde ablasi cok tuhafdi, cok geri plandaydi, bizimle pek ilgilenmedi. Ben, benim ailem ve arkadaslar hep oynadik, ictik eglendik. Esimin tarafi pek eglenceye katilmadi, arada sirada geldir. Ablasi ve cocuklari dügün bitmeden, erkenden kalktilar gittiler, sanki misafirmis gibi. Benim bildigim, erkegin ve kizin yakin ailesi sonuna kadar kalir, birbilerini teprik edip eve giderler. cok tuhafdi anliyacaginiz. Dügünden bir gün sonra, hepimiz birlikte yine toparlariz herseyi, daha cabuk olur diye anlasmisdik. Pazar günü salona bi gidiyoruz, esim ablamlar gelmicek hepisi cok yorgunmus demesinmi. Sanki biz hic yorgun degilmisiz gibi. Anliyacaginiz ben kardeslerim ve iki arkadas ve akrablar yardim etti, öyle toparladik salonu. Birde orada kiz kardesime lafi cakti, siz zaten hep ictiniz oynadiniz simdide toplayin diye. Cok saskinim, kesinlikle birseyler oldu, ablasi doldurup onun gazina gelmis gibi görünüyor. Esimden ve görümcemden ve onun ailesinden cok sogudum, annesi babasi haric, onlar yasli birsey karismiyorlar. Cok cirkin seyler bunlar aile arasi. Simdiye kadar sabir ettim, ama belkide bu dügün gercekleri görmem icin oldu, allah öyle nasip etti diye düsünüyorum. Suanda zaten bosanmayi düsünüyorum. Ama kesinlikle onun ailesinden ve ondan gelen hic birseyi istemem. Ben onlara muhtac bir insan degilim cok sükür, kendi parami kendim kazanacak durumdayim.

Bizim komşu vardı
Adamın erkek kardeşi evleniyordu.
Erkenden geldiler . Düğün bitme saatinden de önce .
Çok şaşırdım. Sonra kadınla konuşunca sordum . O da çocukların uyku saati geldi diye döndük dedi . Kadın türk ama hollanda da yetişmişti . Türkiyeye gelin geldi . Acaip disiplinliymiş demek ki . Uyku saati çok önemliymiş . Yani çocuklu kişi gelin ya da damadın en yakını olsa da erken ayrılma durumlarının olabileceğini o zaman öğrenmiştim .

Sizlik durum değil bence üzerinize alınmayın

Yani dört sene sonra düğün yapmak çok saçma. Komik. Ben gülerim öyle bir davetiye alsam. Asıl sorun koskoca dört sene sonra düğün yapmanız zaten
Ben derim 'uyaniklara bak, altın toplamak için ne yapıyorlar'
Ya bir de benim bildiğim düğün için değil nikah için verilir altınlar. Misal ailesi onca biLezik takmis, e bunlar evlenirken 'dugun yapmadılar' diye elleri boş mu bıraktılar gelini? Mesela ben nikahla evlensem ablam düğünüm olmadı diye altın takmayacak mi? Zamanında da taktilarsa sırf bu simarikca istek için bir de bunları mi taktilar? Çoook sacma

B
Takılar kadına , paralar erkeğe diye yargıtay kararı vardı . Bundan önce mi o ?
Bilmiyorum o hesabı bulup sorabilirsiniz ben pek anlamam. Ama kadının olması mantıklı, kütüğü değişen kadın, evlendi boşandı olunca toplum içinde problem yaşayabilen kadın, hele çocuk varsa iş hayatından hatta normal hayattan kopan kadın. Üç kuruş onun olmalı. Eskinin mehiri gibi bir şey işte. Erkekler de kendi haklarının peşine kendileri düşsün
Ne saçma karar ama. Damada takılan da niye gelinin olsun?

Ablasi ve cocuklari dügün bitmeden, erkenden kalktilar gittiler, sanki misafirmis gibi. Benim bildigim, erkegin ve kizin yakin ailesi sonuna kadar kalir, birbilerini teprik edip eve giderler.
Ablası sonuçta evli barklı. Düğün sonuna kadar kalmak zorunda değil. Türkiye'de en azından şahit olduklarım böyleydi. Anne, baba ve bekar kardeşler kalıyor düğün sonuna kadar. Evliler ayrılınca kimse de ayıplamıyor.

Suanda zaten bosanmayi düsünüyorum. Ama kesinlikle onun ailesinden ve ondan gelen hic birseyi istemem. Ben onlara muhtac bir insan degilim cok sükür, kendi parami kendim kazanacak durumdayim.
Düğünde takılanları iade edeceksiniz o zaman. Bizde de gelenek böyle. Diğer türlü zaten takı için düğün yapıp kocayı boşadı derler.

B

Bilmiyorum o hesabı bulup sorabilirsiniz ben pek anlamam. Ama kadının olması mantıklı, kütüğü değişen kadın, evlendi boşandı olunca toplum içinde problem yaşayabilen kadın, hele çocuk varsa iş hayatından hatta normal hayattan kopan kadın. Üç kuruş onun olmalı. Eskinin mehiri gibi bir şey işte. Erkekler de kendi haklarının peşine kendileri düşsün
Hala bana saçma geliyor. Evlilik erkekleri de olumsuz etkiliyor. Bana göre o da sorumluluk gerektiriyor ve stresli bir şey erkek olmak. Devamlı maddiyat bekleyen biri var. Bir de kadın düğündeki tüm paraları alıp boşayacak. Çok saçma. O zaman erkekler dümdüz nikah yaparlar. Zaten düğün parasını erkek tarafı ödüyor.

ailenize masallah diyorum. genelde erkek tarafının bile 1 veya 2 bilezikle mevzuyu kapattığı dugunde size en yüksek gramlardan 6 bilezik yapmışlar. eşiniz oturup şükür diyeceğine az mı buldu bunlari? diyecek biseyim yok, yolunuz aydınlık olsun. imsallah düzelir
Anladığım kadarıyla damada bilezik (!) takmamışlar diye damat bozulmuş 🤣🤣 Bana altın yok mu diye ağlamış.

Hala bana saçma geliyor. Evlilik erkekleri de olumsuz etkiliyor. Bana göre o da sorumluluk gerektiriyor ve stresli bir şey erkek olmak. Devamlı maddiyat bekleyen biri var. Bir de kadın düğündeki tüm paraları alıp boşayacak. Çok saçma. O zaman erkekler dümdüz nikah yaparlar. Zaten düğün parasını erkek tarafı ödüyor.
İster öyle yapsınlar ister böyle yapsınlar kendileri bilir kanun koyucu bu şekilde karar vermiş. Gram umrunda da değil, siz niye bu kadar takıldınız? Ben konu sahibine düğünde takılanların kendisine ait olduğunu söylemek için yazdım.

Bu ne saçmalık ya. Bizde düğün takıları tamamen gelinin olur zaten. Hiçbir damadın da senin ailen şu kadar taktı diye sorun ettiğini ömrümde duymadım. Genelde kız ailesi geline bilezik usulen de damada ufak bir şey takar. Biz hepimiz ablama ikişer tane bilezik takmıştık toplam 8 tane. Annem ve babam damada birer tane tam biz de kardeşimle birer yarım takmıştık. Zaten o takılan altınlar da ablama verildi hala da tüm bilezikler ve altınlarının büyük bir kısmı durur.

Çoğu arkadaşımda şahit oluyorum kız tarafı 2-3 tane bilezik falan takıyor kimse de ne kadar az taktılar demiyor. Herkes durumuna göre hareket eder bu adam sorun çıkarmak için sorun çıkarmış.

Bence de eşin çok yüzsüz ve terbiyesiz.Ailen fazlasıyla herşeyi yapmış.Alttan alma ,ailene laf söyletme.Ailenin kıymetini bil.Altınlarını da kasaya koy.Aç gözlü adam onları da bozdurtabilir bir bahaneyle.Sizi manipüle etmeye çalışıyor.Maalesef eşinin karakteri bozuk.

Kimi Arkadaslar burada taki icin dügün yapmisslar yorumunu yapmislar, arkadaslar cok cirkin yorumlar bunlar. Ben ailemden ve arkadaslarimdan taki almak icin niye özellikle dügün yapip masrafa gireyim. Zaten bu dügünü ailelerimiz ve arkadaslarimizda özellikle istedi. Konu ne, 4 sene sonra dügün yaptigimiz nede takilan takilar. Konu sadece esimin taki yüzünden gösterdigi tepki. Sizlerinde esleri böyle yaptimi diye bilmek istedim, yada benmi bu durumu abarttim diye bilmek istedim. Hala esim israrla parayla alakasi olmadigini, özelikle kardeslerimden jest bekledigini ve o yüzdende kirildigini savunuyor. Hani bu davranisi normalmi diye ögrenmek istedim. Bu arada esimde Türk, yabanci degil. Bazilari neden bayram harcligi aliyorsunuz yazmis. Ben bayram harcligi yazmadim, dogum günü hediyesi olarak aileler para veriyor, kendimiz secip birsey alalim diye. Ama cogunuzun yazdigi gibi, bende bu davranisi hic yerinde bulmuyorum. Bütün takilanlar sonucta bizim icin takildi. Bugün yine söyledim, davranislari sanki beni aileme karsi kiskirtmak gibi duruyor. Öyle birsey yok dedi, özür diledi. Ama bende birseyler koptu sanki, sogudum baya. O nezaman ailesiyle kavga etse, ben yatisdirmaya calisiyorum, aralarini bulmaya calisiyorum. O tutmus lafi olmicak konu yüzünden benimle kavga ediyor. Ben ailemi hayatta ezdirmem, cünkü ailemi taniyorum ve niyetlerini biliyorum. Haksiz yere böyle yargilamasina hayatta izin vermiyecegim. Yarin piskologta randevu aldim, ona danisip kararim ona göre verecegim.

Merhaba arkadaslar, suan ne yapacagimi bilmez durumdayim. Umarim yorumlariniz dogru yolu bulmami saglar. Esimle ben 2019 nikahlandik, dügünümüzü 2020 yapacakti, bütün hazirliklar tamamdi ama maalesef Corona araya girince iptal oldu. Aradaki zaman icerisinde esime kücük bir dügün yapalim icimde kalmasin dedim durdum oda hep red etti. Nihayet bu sene dirdirndan kurtulayim yapalim dedi ama ben hic birseye karismam dedi. Ben elleri kollari sivadim, dügünümüzü sonunda yaptik. Hafta sonu dügünümüz oldu, cokta güzel oldu ama ertesi gün esim bütün gün tuhafdi, bazi kisilerden bekledigim muameleyi gördüm dedi. Cok hayal kirikligina ugradigini söyledi ama böyle sinirli bir sekilde, zaten bütün gün sinir küpü gibi catti durdu. Benim ailemin, yani Annemin ve Babamin ona taktiklarini cok az buldugunu, onun degerini düsürdüklerini söyledi. Kiz kardesim ve erkek kardesimin hic birsey takmadigini, cok terbiyesizce buldugunu. Annem birde durmadan Oglum oglum dermis ona, degeri bumuymus. Bütün ailem gözünden düsümüs onlari silmis, zaten bekledigi sekilde olmus, ailemden zaten baska bisey beklememis. Bir ara "cut" yapmayi düsünmüs. Cut ingilizce anlami, kesmek. Tamam ozaman bosanalim dedim. Iyice kizisti ortalik, birbirimize bagirdik cagirdik, cok kötü oldu. Hayal kirikligina ugraya bilirsin dedim, ama Ailem gözünden düsürdügünü, sildigini söylemesi bunca sene sonra olmamaliydi. Böyle durumda anlayisli davranmam mümkün degil. Bana dedigi, anlayisla karsilamamisim, ailemi desteklemisim. Biz 4 yillik evliyiz, bana taki yüzünden söyledigi laflara bakin. Birde Ailem onu cok seviyor, dogum günlerinde kendi ailesinden fazla para veriyorlar, kendi erkek kardesimden ayit etmiyorlar. Bu arada paraya ihtiyac durumu felanda yok, iyi para kazaniyor. Taki olarak Annem ve Babam bana 6 burma (tanesi 25g) taktilar, kiz kardesim 8 tane ceyrek ve bir tane tam altin seklinde kolye takti, erkek kardesim tugrali bir bileklik takti. Annem ve Babam esime 600 Euro taktilar. Onun Annesi ve Babasi dügün icin bana 4 tane bilezik (tanesi 18g) taktilar. Söz/Nisanda 4 tane bilezik takmislardi, ben iyi niyetimden, Nisanimiz evde oldugu icin, onlarida ozaman dügünde taksinlar dedim ve Nisanda taktiklari bilezikleride verdim dügünde takmalari icin. Yani bana Dügün ve Nisan icin 8 bilezik takmis oldular. 2020´de dügün planlari yaparken, esimin dügün yapacak parasi yoktu. Dövüs kavga dügünümüzü nikahtan 6 ay sonrasina almistik, biraz para biriktire bilmesi icin. Zamaninda Annesi ve Babasi hic maddi destekte bulunmadi. Gelinligi bile bile esim ödedi, kavga dövüsle sonra parasini aldi, sadec bindalliyi almislardi. Simdi dügünde ne hikmetse esime 5.000 Euro taktilar. Madem paralari vardi niye zamaninda yardim etmediler. Ben ozamanlari hic birsey demedim, dügünümüzü esimle ortaklasa ödiyecektik ama Kinayi annemler yapacakti, kina yeri felan tutmuslardi. Birde bizim orda erkege altin takilmaz, para yada saat verilir. Nisanda zaten saat takmislardi. Onada ucuz birtane saat taktilar diye elestirdi. Ailem bizi bir aile olarak gördügü icin, daha cok altin taktilar, yatirim amacli düsündükleri icin, onu kücük düsürmek icin degil. Arkadaslar ciddi ciddi bosanmayi düsünüyorum.Evliligimizden bu yana zaten hep bir aile konusu vardi, yeni evliyken yok annenlerle cok konusuyorsun, yok kiz kardesinle cok konuyorsun. Ama kendisi hergün Babasini arardi. Her neyse, sizce söyledikleri normalmi? Benmi cok abartiyorum? Ama bunca seneden sonra, böyle seyler duymak cok agrima gitti. Senin ailen benim ailem konusundan okadar biktim ki, anlatamam size. En basiti, annemin ve babmin 44. evlilik yildönümü tesadüf bizim dügün günümüze denk geldi. Onlara sürpriz olsun diye onlarada kücük bir pasta ve cicek yaptirdim. Yok ben onun annesine niye cicek almamisim. Cok gereksiz degilmi sizce? Sanki ben normal durumda Annemlere kendi dügünümde cicek alacagim. Böyle maddi konular hakkinda konusmayi hic sevmem, bizim aile icinde hic olmazdi. Birimizin parasi hepimizindi, esimde tam tersi, isine gelince bizim oluyoru isine gelmeyince benim oluyor. Ne olur bana bir tavsiye verin... Simdiden tesekkür ediyorum sizlere.
Düğünde geline ya da damada takılmış olması fark etmez ki. Ne alaka. Düğünde takılan takılan takıların tamamı gelinindir zaten. Boş yapmış

Back
X