• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aramdaki çocuk meselesi

Ben evli degilim ama bekar oldugu halde deli gibi anne olmak isteyen arkadaslarım var. Nedense ben cocuk fikrine cok sogukum. Cocugu düsününce evlenesim bile gelmiyor. Sen istemiyorsan diyelim hadi esin olacak kisi bekleyecek senin de istemeni peki ya hiic istemezsen? Suan evli de olsam, yine aynı seyleri yazardım buraya. Bana o sorumluluk cok agır geliyor. İnsallah bir gün degisir fikirlerim.

Sizin ne kadar çocuk istememe hakkınız varsa, eşinizin de o kadar isteme hakkı var.
Ama sizin hazır olmanız çok önemli, sadece karşı taraf istiyor diye de çocuk yapılmaz.
Duygularınız değişebilir de, değişmeyebilir de, bunu yaşamadan bilemezsiniz.
Orta bir yol bulunmalı, eşinizi anladığınızı ve kendi duygularınızı, hazır olmadığınızı açıkça anlatmalısınız.

çocuk sahibi olmak büyük bir sorumluluk.insanın bunu gerçekten istemesi buna hazır olması gerek
şu da var ki benimde etrafımda çocuk sevmeyen insanlar vardı hepsinin fikri anne olduktan sonra değişti:1:
seninde fikrin değişir mi bilmiyorum ama kadınların yaştan dolayı çok fazla da bekleme lüksleri yok.bunu da aklında bulundur canım:31:

merhaba.biz eşimle 3,5 yıldır evliyiz.zaten evliliğimizin 2,5 yılı hep maddi sorunlarla geçti.şükür şimdi iyiyiz diyebilirim..ama eşim artık dede olacağım neredeyse diyerekten (32 yaşında) çocuk istiyor..bense hiç istemiyorum.nedeninin bilmiyorum ama çocuk fikri bana sıcak gelmiyor..şimdi de sırf eşim istiyor diye çocuk doğurmak durumundayım..bizden sonra evlenenlerin bile çocuğu var bi<im yok diyerek bzende duygu sömürüsü yapıyor..
acaba doğunca iyikide doğüurmuşum mu derim..şimdide yumurtlama takibi falan yapmam lazım...vsvs...ama hiç içimden gelmiyor.

Hiçbirşeyi takip etmek zorunda değilsiniz.

Yani eninde sonunda bir çocuk istiyorsanız beklemenin anlamı yok.

Yapacağınız tek şey korunmayı bırakıp, aynen devam etmek.

Eşim 33 yaşındaydı, ben 25 yaşındaydım. Evleneli 2,5 sene oluyordu. Eşim artık bir bebegimiz olsun istiyordu ama ben 30 yasıma kadar cocuk düşünmüyordum. Çocuk düşkünlüğüm hiç olmadı. Kimsenin bebegini yolda cevirip sevmedim. Yakınımda hiç bebekli insan olmadı. Çok büyük bir sorumluluk oldugunu düşünüyordum. Eşimin çok iyi bir baba olacagına emindim. Eşim de artık yasının geldiğini, benim de cok genç olmadıgımı, evliliğimizin de oturdugunu söylüyordu. Çok stres olmuştum ama istemeye istemeye calışmlara basladık. Yumurtlama dönemlerimde kacıyordum, birleşmeden sonra hemen yıkıyordum falan.İlk aylarda regl oldugumda büyük bir rahatlama yaşıyordum, sonraki aylarda hem rahatlarken hem de neden olmadı acaba diyordum bir yandan da ama bu arada hala kaçıyorum riskli günlerde mümkün oldugunca. Annem beni 16 senelik tedaviden sonra dogurmus, acaba bende de mi bir sorun olabilir mi diye aklımdan geçiyordu. Velhasıl 6 ay kacabildim. 6. ayın sonunda reglim gecikti ve test yaptım, hamileydim. Çok acayip bir duyguydu, hem şaşkınlık hem rahatlama. İnsan içinde bir bebegin oldugunu bilince bir baska oluyor. Sonrası büyük bir sevinç oldu. Bebeğim dogdugunda sanki kırk yıllık anne gibi her şeyi biliyordum, hiç acemilik çekmedim. Bakabilir miyim gibi bir hissim hiç olmadı. Annesi olduguma göre en iyi bakan ben olurum diye düşündüm hep, öyle de oldu. Şimdi iyi ki beklememişim diyorum. Hayatım anlam kazandı. Çocuk sevgisi hiç bir şeye benzemiyor. Şimdi çok daha mutluyuz.
Ve diyorum ki ben 30 yasıma da gelsem 40 yasıma da gelsem hiç bir zaman tam olarak hazır hissedemezmişim kendimi. Böyle büyük bir sorumluluga evet ben her seye hazırım demek kolay bir karar değil. İçinizde biraz ılımlı bir his varsa, bir gün çocuk sahibi olacagım diyorsanız, benim gibi bir tipseniz beklemeyin yapın derim.

Ben de 23 yaşındaydım hamile kaldığımda, eşim 33.
Hiç ama hiç istemiyordu, benim zorumla oldu.
Şimdi dünyalar bir yana, kızı bir yana.
Evet elbette isteyerek anne olunmalı ama hiçbir annenin o bebek rahme düştüğü andan itibaren ondan nefret edebileceğini, istemeyeceğini zannetmiyorum.
Bence öyle yumurtlama tarihi falan hesaplamayın, bir süre kendinizi bu fikre alıştırmaya, bebek olursa hayatınız nasıl olurdu hayal etmeye çalışın.
Sıcak gelmeye başladığı anda da korunmayı bırakırsınız, artık ne zaman olursa, hesap kitap daha çok canınızı sıkar, yorar.

slm canım bende 3 senelik evliyim evliğimiz sürecince 2.5 yıl hiç çocuk düşünmedim sürekli korunduk dediğin gibi yok borç var yok hazır değilim derken yıllar geçti şimdide çocuk istiyoruz. Tabi benden çok eşim istiyor fakat şimdide Allah vermiyor her ayı büyük sabırsızlıkla bekliyorum ilk deneğimlerimizde bende bu kadar istekli değildim ama şimdi denemelre başladıktan sonra içimdeki istrek öyle bir büyüdüki her günüm Allah'ıma duva etmekle geçiyor Allahım ne olursun bu ay olsun diyorum. Ama olmuyor. Etrafımdakşi hamilere bakınca onların o karınlarındaki bebeğin her üzüntüye her sevince tepki vermesi seni dinlemesi senle sevinmesi yemke yedikleri zaman bile o karnındaki sevinçten bir oraya bir buraya gitmeleri çok güzel hamile kalmadan o duyguları yaşamadan bile insan bukadar hissedebiliyorsa hamile kalındığında düşünemiyorum... Canından bir can oluyor...Bence daha fala beklemenin bir anlamıyok... Canıma can vermek için ben çok bile beklemişim diyorum şimdi sende benim gibi pişman olmadan.. İyi düşünderim...kendi canını dünya getirdiğinde atan her kalp atışının onla attığını görüceksin...SEVGİYİ VE MUTLULUKLA YAŞAMINI DİLERİM...:49::70:

Genç anne baba olmak cok guzel bence tabi abartmmak sartıyla eşim 24 ben 22 yasındayım :) Benimkide 1 sene sonra istiyor ben uzatabildiğim kadar uzatmak ıstıyorum en azından ben 24 o 26 olsun tam olsun :61:
Benimde kaynanam hemen cocuk ıstıyo ben bakarım dıyo sankı ona baktıran varda :36::36::36: en guzel yöntem işte :34:

Aaa ne güzel o yaşta kadının bunu istemesi;

Elini çabuk tutsun ; e tabii teknoloji de bayağı ilerledi.

ben şu anda 29 yaşındayım..açıkcası memur olup atanmak istiuorum
gezmek istiyorum biraz daha hayatımı yaşamak istiyorum çünkü dediğim gibi zaten 2,5 yıl maddi sorunlarla geçti.tam düze çıktık ,hayatımı yaşayacağım derken bu çıktı..sanırım ben rahatıma pek düşkünüm
birde kayınvalidem kısırmısınız gibi laflar ediyormuş eşime...:(
kısır olsak ne yapacak bilmiyorum...boşatacak mı ne anlamadım...
eşiminde çok baskısı var...karar ver istiyormusun istemiyormusun yoksa boşanalım falan diyo...

nesrin eşinde çok ağır konuşmuş ama
çocuk istememek boşanma sebebi mi Allah Allah

belki de hamile kalmışsındır bile
haberini bekliyorum

Back
X