- 2 Ekim 2020
- 78
- 25
- 8
- 34
- Konu Sahibi Sinemissssss1111
-
Konuştum bir kez daha yapmıştı aynı şeyi uzun uzun konuştum yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım haklısın dedi, ama yine yaptı.birde annesi günde beş kez ariyo rapor aliyo benim naptigim yada naptigimiz hakkında, evi temizliyormuyum yemek yapiyormuyum böyle enteresan şeylerİnadı bırakın. Alın karşınıza eşinizi konuşun. Aile meselelerimiz aile arasında kalmalı kimseye anlatmanı istemiyorum diyin. Eğer haksızsanız özür dilemeyi bilin.
Bu arada bdv konusu yanlış yere açmışsınızMune
Konuştum bir kez daha yapmıştı aynı şeyi uzun uzun konuştum yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım haklısın dedi, ama yine yaptı.birde annesi günde beş kez ariyo rapor aliyo benim naptigim yada naptigimiz hakkında, evi temizliyormuyum yemek yapiyormuyum böyle enteresan şeylerİnadı bırakın. Alın karşınıza eşinizi konuşun. Aile meselelerimiz aile arasında kalmalı kimseye anlatmanı istemiyorum diyin. Eğer haksızsanız özür dilemeyi bilin.
Bu arada bdv konusu yanlış yere açmışsınızMune
Aynen öyle iyi birşey olur paylaşırız ama bunları anlatmak gereksiz ve yorucu. Ama bunu eşime anlatamıyorum malesef.bende hiç sevmem böyle şeyleri. Annesi manevi olarakta hiç yanında değil hiçbir özel durumunda piyasada yoklar yanındaki tek kişi benim tüm özel anlarında yani hiçmi düşünemiyo bilmiyorum.eşinizin annesinin nazlı kuzusu olmadığını farketmesi lazım. sizin özeliniz kalmaz bu şekilde ve bu ciddi bir haksızlık.
artık siz bir ailesiniz, kendi kararlarını ve yaşamınız var. herşeyi halka açık yaşamamalısınız.
halk tanımına iki kişinin ailesini sokuyorum ben.
elbette paylaşılacak şeyler olur ama gidip dedikodu gibi kavga anlatmak falan çok çocukça şeyler.
bilgilendirme için teşekkür ederiz, konu bdvye taşınmıştır.
Ben annesinden uzaklaşsin niye istiyeyim siz konuyu yanlış anlamissiniz,kimse annesinden filan uzaklaşmasin kendim için istemediğim hiçbir şeyi birbaşkasi için istemem atıyorum annemin sürekli ariyip eşin şunu yaptimi bunu yaptimi onu aldimi bunu aldimi demesi ne kadar rahatsız ediciyse, asla yapmaz bu arada en fazla eşin nasıl iyimi der, bunun gibi onun annesinin sürekli bu tarz konuşması da rahatsız edici. Empati yaparım herzaman.5 arıyor diye sinirleniyorsun. Sonra başka mevzularda gerginlik oluyor kavgaya kadar gidiyor.
Öncelikle kabullenmen gereken durum şu,
Evlendiniz diye bir anda annesinden uzaklaşmaz.
Annesi hiç uzaklaşmaz.
5 kere de arasa 15 kere de arasa kafana takmamalısın.
Yemek yapıyor mu temizlik yapıyor mu diye soruyormuş. Sorsun. Ne olur sorsa?
Eşin seni şikayet etmiyorsa, yapmıyor etmiyor gibi, bu konuşmalar mesele değil.
Zamanla konuşmalar kendiliğinden azalır.
Sen bu şekilde müdahale edersen azalacağı varsa da azalmaz.
Evliliğine zarar veriyorsun.
Kavganızı anlatması çok yanlış. Orda haklısın.
Ben annesinden uzaklaşsin niye istiyeyim siz konuyu yanlış anlamissiniz,kimse annesinden filan uzaklaşmasin kendim için istemediğim hiçbir şeyi birbaşkasi için istemem atıyorum annemin sürekli ariyip eşin şunu yaptimi bunu yaptimi onu aldimi bunu aldimi demesi ne kadar rahatsız ediciyse, asla yapmaz bu arada en fazla eşin nasıl iyimi der, bunun gibi onun annesinin sürekli bu tarz konuşması da rahatsız edici. Empati yaparım5 arıyor diye sinirleniyorsun. Sonra başka mevzularda gerginlik oluyor kavgaya kadar gidiyor.
Öncelikle kabullenmen gereken durum şu,
Evlendiniz diye bir anda annesinden uzaklaşmaz.
Annesi hiç uzaklaşmaz.
5 kere de arasa 15 kere de arasa kafana takmamalısın.
Yemek yapıyor mu temizlik yapıyor mu diye soruyormuş. Sorsun. Ne olur sorsa?
Eşin seni şikayet etmiyorsa, yapmıyor etmiyor gibi, bu konuşmalar mesele değil.
Zamanla konuşmalar kendiliğinden azalır.
Sen bu şekilde müdahale edersen azalacağı varsa da azalmaz.
Evliliğine zarar veriyorsun.
Kavganızı anlatması çok yanlış. Orda haklısın.
Allah yardımcın olsun.
Agzı gevsek ve evden naklen yayın yapan eş. Bilemiyorum.
Teşekkür ederimevimde yaşananları,özelimi annesine veya bir başkasına anlatan eşten ben çok soğurdum herhalde bilmiyorum
haksız olduğunuz şeyleri kabul edin,tatlı dille ''evet haklısın burada burada hatalıyım,özür dilerim dikkat edeceğim'' diyin sonrasında da ''ancak sen de her ne yaşarsak yaşayalım evimizde olanı annene veya bir başkasına anlatma,çünkü hiç doğru değil,ben buna çok kızdığım için kavga çıkarıyorum,lütfen bir daha söyleme olur mu? '' diyin nazikçe.
eğer böyle bir üsluba da çemkirirse yapacak bir şey yok... kavgaya devam... :/
Aynısını eşim yapardı tartışırdık annesigile giderdi annesi kardeşleri babası divan kurulurdu. Sonrasında benim Ailem aranır ben şikayet edilirdim. Yıllarca sürdü yıllarca. Ben ise ne onun ailesine ne kendi aileme tek sır vermedim. Anası babası hastalandı öldü filan derken eşim yola geldi. Bu seferde benim kimseden korkum kalmadı çünkü duygusuzlaştım kırılın küsün mantığına girdim. Bu durumu düzeltmen lazım. Evet alttan almak lazım ama evine kimseyi karıştırma o ev mahreminiz çok üzülürsün nasıl bilmem ama çöz bunu çok yıpratıcıMerhaba eşimle aram çok kötüonun ailesi yüzünden genel olarak, annesi herşeye hakim olmak istiyor bir aile olamiyoruz resmen,hal böyleyken eşim kavgamizi annesine anlattı ve ciddi şekilde tartıştık sizce bu normalmi, ben anneme aileme evliliğim hakkında birşey yansitmam bu benim özelim çok dariliyorum ona. Tabiki sevdiğim için bir süre sonra pişman oluyorum ama laf ağızdan çıkmış oluyor birkere bu durumda da konuşamıyorum oda konuşmuyo hiç küsüyoruz ve soğuk savaş başliyo evde resmen çok sıkıldım artık. İkimizdede aşırı gurur var dayanamacak dereceye kadar ikimizde alttan almıyoruz bu konuyu nasıl halledebilirim çok üzülüyorum
Aynen valla bu gibi adamlar anca bundan anlar ariycan adamın yanında babani..baba diycen senin evinde ki bolluk huzur burda yok esim istediklerimi almıyor ben villa da oturmak istiyorum ama beni apartman dairesinde oturtuyo de ben her akşam dışarıdan yemek istiyorum ama hiç yapmıyor felan diye saydiracan bak bakalım nasıl oluyormuş..Sen de onun yaninda anneni ara basla esin hakkinda dert yanmaya.
Anlasin nasil oluyormus. Ben olsam boyle yapardim. Aynisini yasamadan seni anlamaz cunku.
Evet bahsetmediğim şeyler var aslında telefonda kavga ettiğimizi söyledi tam üstüne aradı açtı ve kavga ettiğimizi söyledi anneside boşan ondaaaannn diye bağırdı. Yani aslında kötü niyetli bir insan ama ben yinede iyiye yormaya unutmaya ve cahilliği ne vermeye çalışıyorum. Tek laf etmedim yinede büyüğüm diye malesef ailem böyle yetiştirmiş büyük olunca birşey diyemiyorum.eşimle halletmeye çalışıyorum ama gerçekten çok zorAynısını eşim yapardı tartışırdık annesigile giderdi annesi kardeşleri babası divan kurulurdu. Sonrasında benim Ailem aranır ben şikayet edilirdim. Yıllarca sürdü yıllarca. Ben ise ne onun ailesine ne kendi aileme tek sır vermedim. Anası babası hastalandı öldü filan derken eşim yola geldi. Bu seferde benim kimseden korkum kalmadı çünkü duygusuzlaştım kırılın küsün mantığına girdim. Bu durumu düzeltmen lazım. Evet alttan almak lazım ama evine kimseyi karıştırma o ev mahreminiz çok üzülürsün nasıl bilmem ama çöz bunu çok yıpratıcı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?