• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle artık yapamıyorum

çocuk gerçekten masraflı oluyor keşke bu kadar erken yapmasaydınız

Borça çare bulunur peki sevgisizliğe
Borca çare bulunmayabilir.
Boşanmaların en büyük sebeplerinden biri paradır, daha doğru parasızlıktır.
Sevgisizlik falan boş edebiyat şu durumda. Madem tavsiye istemişsiniz, o zaman ilk tavsiyemi veriyorum. Şu duygusallığı acilen bırakın. Madem anne olmaya karar verdiniz, artık biraz daha rasyonel bakacaksınız olaylara. Çünkü çocuklar sadece sevgiyle büyümez. Yedirmeli, giydirmeli ve rahat ettirmelisiniz. E bunlar da sadece sevgiyle olmaz.
Lütfen artık gözlerinizi açın, zaten yapmanız gerekenleri göreceksiniz.

Ne kadar borcunuz var ve altınlarınız ne kadar tutmuştu? Bebege nasıl bir bütce ayırmayı düşünüyorsunuz?

O kadar şey arasında buna mı takıldınız iyiki olmuş
Adam düğün yapmadığınız hâlde nereye borçlanmış???altınlarıda yemiş,iki çıplak bir hamamda yetmemiş hemen çocuk yapılmış.İyi ki dediğiniz o masum doğunca ne olacak? Maması,bezi,üstü, başı, aşısı ,doktoru, ilacı derken kime el açacaksınız????
Adamın ne borcu biter ne sizin durum düzelir çünkü en başta elinizi masaya vurmamış,gelecek için düzeni oturtmamış,masum bir canı bu sıkıntıya ortak etmişsiniz.....

Düğünde mi tanıştınız?
Hayır
Adam düğün yapmadığınız hâlde nereye borçlanmış???altınlarıda yemiş,iki çıplak bir hamamda yetmemiş hemen çocuk yapılmış.İyi ki dediğiniz o masum doğunca ne olacak? Maması,bezi,üstü, başı, aşısı ,doktoru, ilacı derken kime el açacaksınız????
Adamın ne borcu biter ne sizin durum düzelir çünkü en başta elinizi masaya vurmamış,gelecek için düzeni oturtmamış,masum bir canı bu sıkıntıya ortak etmişsiniz.....
ek iş bulsa herşey hallolur borcu kapatır

Hayır

Millet tek işi bulamıyor, ek iş bulup borç kapatacak. Süpermen mi bu adam? Bak 300000 lira öyle çok büyük bir para değil ama hemen çocuk işine girişmeseydiniz beraber çalışıp kapatırdınız.

6 aylık evliyim ve hamileyim eşim başta bu kadar borç olduğunu söylemedi evlendim öğrendim aldığı maaş hep borca gidiyor ek iş bul diyorum hep bahanesi var geçinemiyoruz kendim çalışamıyorum bebeğimden dolayı bütün altınlarımı sattım geçinmek için yetmedi yine ilgi yok sevgi yok para yok geçim yok napacam ben dayanmıyorum artık söylediğim zaman hep kötü ben oluyorum aileme de anlatamıyorum ama artık gerçekten dayanamıyorum
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah🙏

6 aylık evlisiniz ama eşinizi ne kadar zamandır tanıyorsunuz? Sevgililik nişanlılık döneminiz ne kadar sürdü?
Banka borcu diyorsunuz ama kesin emin misiniz? Kumar oynuyor olabilir mi?

Yazdıklarınıza göre tek sıkıntı borç değil ilgisizlik ve sevgisizlik, siz bu adamı hiç tanımadan mı evlendiniz?

Hayır

Eee yapmıyor adam,ona göre hava hoş.Siz yok deyin,ağlayın sızlayın adamın umrunda değil.Yarın ayrılsanız çocuğa, size kuruş koklatmaz.Tercih ettiğiniz,evladınıza baba diye seçtiğiniz adam bu,insanlar sert yazıyor ama gerçek bu .Adamı her kötü huyları ile siz tercih etmiş , çilesini çekmeyi kabul etmiş olabilirsiniz ama evladınız ne sizi ne babasını seçti,masum bir canı heves ettim diye dünyaya getirmek büyük bencillik.

Millet tek işi bulamıyor, ek iş bulup borç kapatacak. Süpermen mi bu adam? Bak 300000 lira öyle çok büyük bir para değil ama hemen çocuk işine girişmeseydiniz beraber çalışıp kapatırdınız.
Ayda 43 alıyor zaten onu banka alıyor ek iş bulup sadece geçim diyorum

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah🙏

6 aylık evlisiniz ama eşinizi ne kadar zamandır tanıyorsunuz? Sevgililik nişanlılık döneminiz ne kadar sürdü?
Banka borcu diyorsunuz ama kesin emin misiniz? Kumar oynuyor olabilir mi?

Yazdıklarınıza göre tek sıkıntı borç değil ilgisizlik ve sevgisizlik, siz bu adamı hiç tanımadan mı evlendiniz?
2 yıl sevgiliydık o öyle kumar oynamaz ailesi ona destek çıkmadı oda herşeyi tek yaptı borçlandı

Ayda 43 alıyor zaten onu banka alıyor ek iş bulup sadece geçim diyorum
Ablacım ne yaptı bu adam da maaşının hepsine el koydu banka? Altınları bozdurdu diyorsun, eee daha neyin borcu bu? Kumar falan omadığından emin misin sen?

Ablacım ne yaptı bu adam da maaşının hepsine el koydu banka? Altınları bozdurdu diyorsun, eee daha neyin borcu bu? Kumar falan omadığından emin misin sen?
Eminim bana anlattıkları bu başta bankayla nasıl görüştü anlamadım banka hepsini kesiyor

2 yıl sevgiliydık o öyle kumar oynamaz ailesi ona destek çıkmadı oda herşeyi tek yaptı borçlandı
Ama sizden borcu sakladı, ek iş yapsın diyorsunuz lakin alacağı belki asgari ücret kadar olur onunla da hem mutfak hem faturalar, hem gebelik takibiniz hem bebek hazırlığı yapılamaz, kaç haftalık hamilesiniz ? Altınlarınızı satarak hata etmişsiniz bebek doğunca lazım olurdu, doğuma kadar sizde çalışabilirsiniz bence.

Hayır

ek is bulmak icin bahanesi var diyorsun. Borc var diyorsun. Ve 3 ay sonra cocuk dogacak. Onun masraflarini neyle karsilamayi planliyor esin, bunu ona sordun mu? Ve alacagin cevaba gore de ne yapman gerektigini acik acik yazmama gerek yok sanirim.

Bu arada ne bu acele hemen cocuk vs olayina girsem ne farkeder, olmus olan. Allah bu dogacak masumun yardimcisi olsun

6 aylık evlilikte tek sorun borç degil diyen sizken, hamile olan yine sizsiniz. Sonra niye acele çocuk yaptın diyenler boş konuşuyor oluyor.
Ayrıca hamileyken ekstra bir sağlık sorunu yoksa 38. Haftaya kadar çalışılıyor. Bilginiz olsun.
Bu arada kartlardan ya da krediden icra geldiyse de maaşa, maaşın tamamına gelmesi yasal olarak mümkün degil. Eşiniz Ayrıca neyin yalanını söylüyor onu da yakında yakalarsınız.
Kendinizi çaresizliğe sürükleyip sonra ben ne yapacağım diye aglaşıyorsunuz. Siz secimlerinizin bedelini yaşıyorsunuz ona üzülmem de olan bu hikayede yine çocuğa olacak.

Eminim bana anlattıkları bu başta bankayla nasıl görüştü anlamadım banka hepsini kesiyor
Emin olmuyorsunuz bu durumda, eşinizin anlattıklarına göre emin olduğunuzu sanıyorsunuz. 40x6=240 bin lira yapar, bankacı arkadaşlar varsa yazarsa iyi olur, banka borcu yapılandırması olsa maaşın tamamını mı alıyorlar? Sanmıyorum ama 🙄

Bu 300 bin lira faiziyle birlikte mi yoksa ana para 300 +faiz mi?

Emin olmuyorsunuz bu durumda, eşinizin anlattıklarına göre emin olduğunuzu sanıyorsunuz. 40x6=240 bin lira yapar, bankacı arkadaşlar varsa yazarsa iyi olur, banka borcu yapılandırması olsa maaşın tamamını mı alıyorlar? Sanmıyorum ama 🙄

Bu 300 bin lira faiziyle birlikte mi yoksa ana para 300 +faiz mi?
Yapılandırma var önceden de vardı yine hepsini kesiyorlar gitti konuştu orda ona demişler yapılandırma var otomatik kesiyor

Ben üzülmüyorum hiç ya. Borç var sevgi yok ilgi yok ama çocuk var. Siz kendi zevkinizi düşüneceksiniz diye 100-200 liralara bir prezervatif almak ya da sağlık ocaklarına gibi ücretsiz korunma hizmetinden yararlanmak zor geliyorsa kusura bakmayın bilinçsizsiniz. O bebek borç harç içinde büyürse dünyaya getiren sorumludur.
Eşinin de borcu başka sebepten bence maaşın hepsine el koyamazlar.

Back
X