• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle artık yapamıyorum

Doğru diyosun abla, maaşın tamamına el koyulamıyor.
diyelim ki kredi var
o devam ederken başka bankadan kredi kartı, nakit avans vs. kullanıp borçlanmış olamaz mı?

önceki krediyi de taşır yapılandırır x ay taksit o ödenir, üstüne kredi kartı ve avans ödenir o zaman maaşın tamamı gitmiş olabilir

ben bu ürünlerin hiçbirini kullanmıyorum, tahmin yürüttüm.

6 aylık evliyim ve hamileyim eşim başta bu kadar borç olduğunu söylemedi evlendim öğrendim aldığı maaş hep borca gidiyor ek iş bul diyorum hep bahanesi var geçinemiyoruz kendim çalışamıyorum bebeğimden dolayı bütün altınlarımı sattım geçinmek için yetmedi yine ilgi yok sevgi yok para yok geçim yok napacam ben dayanmıyorum artık söylediğim zaman hep kötü ben oluyorum aileme de anlatamıyorum ama artık gerçekten dayanamıyorum
Hiçbir şey yok ama bebek var koşa koşa hamile kalıp altınları geçim için satacağına işe girmeyi deneseydin keşke ne kadar kolay ek iş bul demek siz daha normal bi iş yapamıyorsunuz insanlar eşek gibi uyanık olduğu her dk çalışsın ohhh ne güzel

Üzüldüm arkadaşlar cok acık konusuyor kırıcı olabilir yani sabredin borc var deyıp gitmek olmaz doğru degıl ıdarw edin bir müddet takıp edin telefonu bakın valla bebek nasıbıyle gelir siz hanımlar cok da kırıcı olmayın
Fakirlikten ölen çocuklar da nasibiyle geliyor ama bir şeyler ters gidip ölüyorlar herhalde.

daha kendi cocuklarina bez alacak bebeklerini destekleyecek paralari yok ama es ailesinin bu yasli haliyle 30una yaklasmis ogullarini desteklemelerini bekliyor.
cok ilginc kafalar.
madem durumu yok hemen düğünden sonra bozdurulacak küçük ayar altinlari elaleme gösteriş icin takacagina hic takmasaydi.
ya da madem hem dusuk ayar hem satılacak aralarinda anlasip sahte taksalardi. boyle olunca kime ne yarar sagladi, zarar etmekten baska (ben ailemden de esimden de birsey istemedim, ailem yine icinden geldi iki bilezik bana bir ceyrek esime takti este o da yok ama ne onemi var? sirf elalem görsün diye niye isteyeyim ki? konuşan da görgüsü bu kadardir konussun, umrumda degil. nikahtan sonra bilegimden cekilip alacak bir bilezik takilacagina elalem icin hic takilmasin daha iyi)
aslinda adamin geliri 45, borc 300.000
konu sahibi de bir işe girseydi asgari ucretle esi 15 o 5 odeselerdi hem kalanla bir sekilde gecinirlerdi hem de bir senenin sonunda borc morc kalmazdi. yaslari da daha 24, sanki ne acelesi vardi çoğunun:( yazik cidden
Ne düğün yapıldı ne de evlatlarına aile oldular babası 3 maaş alıyor hiçbiri de destek çıkmadı ailesi sonuçta borçları da yok

Ne düğün yapıldı ne de evlatlarına aile oldular babası 3 maaş alıyor hiçbiri de destek çıkmadı ailesi sonuçta borçları da yok
Sizde doğacak çocuğunuza destek olamayacak her türlü ihtiyacını eksik karşılaşacaksınız,demek ki neymiş ayıpladığını bile bile sen yapıyormuşsun.....

Gidin sosyal yardım falan almaya çalışın ne diyelim
Düzenli bir gelirleri olduğu ve o gelir kriterlerin üzerinde olduğu için yardım da alamaz ki 🤷‍♀️
konu sahibi de bir işe girseydi asgari ucretle esi 15 o 5 odeselerdi hem kalanla bir sekilde gecinirlerdi hem de bir senenin sonunda borc morc kalmazdi.
Bu kadar borç varsa işe girmeliydi, ki hala geç değil.
Allah muhafaza gebelik risklidir vs başka ama sağlıklı bir gebelikte doğurana kadar çalışılabilir, hamilelik bir hastalık hali değil çünkü.

Fakirlikten ölen çocuklar da nasibiyle geliyor ama bir şeyler ters gidip ölüyorlar herhalde.
Yani tam diyelim cok ıyıydı rsı borcu yoktu her sey güzeldi 1 yıl sonra gebelık oldu dogum oldu neyse gectı 3 4 ay kotu yola dustu bır gecede ıflas ettı o zaman da dogu4dugunu geri yerine mi koy diyeceğiz plan olmus ne yapsın bu kadar kırıcı olmak guzel degıl kadın teselli istiyor

Ona sorduğum zaman bu kadar yüksek borç var demedi ayrıca bankayla nasıl konuşmuşsa haciz icra olmadan banka hepsini alıyor icra olmadan banka bunu hepsini kesemezmiş
Seni kekliyor işte yok öyle bir şey banka senin hesabındaki tüm parayı haciz gelse de alamaz bloke koyar

Yani tam diyelim cok ıyıydı rsı borcu yoktu her sey güzeldi 1 yıl sonra gebelık oldu dogum oldu neyse gectı 3 4 ay kotu yola dustu bır gecede ıflas ettı o zaman da dogu4dugunu geri yerine mi koy diyeceğiz plan olmus ne yapsın bu kadar kırıcı olmak guzel degıl kadın teselli istiyor
maaşlı çalışan insan neden 1 gecede iflas etsin?
kötü yola düştü nedir? adam konsomatrisliğe filan düşerse parası bol olur zaten merak etmeyin.

yani diyin ki hastalık olur, kaza olur, felaket olur durup dururken borç çıkar,
hepsini geçtim aniden işsiz kalabilir özel sektörde birisi

böyle şeyleri anlıycam da bu verdiğiniz örnekler nasıl örnek böyle yahu?

Konunuzun başından beri amacım sizi yargılamak değil belli ki gençliğin verdiği tecrübesizlik var, siz siz olun hayatınızla alakalı bir karar alırken bir adım atarken sadece kendinize güvenin, kayınpederin 100 yerden maaşı, kayınvalidenin burma bilezikleri, evleri arabaları tarlaları bağları da olsa, evlenip evi geçindirmek 2 kişilik bir eylemdir, siz ve eşiniz.
Kaşıyacak tırnağınız var mı ? Aile Karun kadar zengin de olsa hikaye, sapıyla verir kepçeyle geri isterler çünkü.

Valla benim çocukluğum fakirlikte geçti annem babam bilinçsiz bu tür cahil söylemlerle çocuk yapmış durmuş. O yüzden koca koca insanların bu devirde hala ‘çocuk rızkıyla gelir söylemleri’ beni irite ediyor. Evet sağlıksız proteinsiz elin eskisiyle büyüe de psikolojisi ne olacak.

İnsanlar iflas edebilir bir günde işsiz kalabilir ama kendilerinin yiyeceğini temin etmek için altın bozduran insanlar da bir zahmet çocuk işini biraz ötelesin.

Konu sahibi, bebeğini fotosentezle doyuracak sanırım. Mama kaç para. Bez kaç para. Bunun biberonu var, ekstra gideri var. Beşik, bebek arabası, kıyafetler, doktor masrafı... kim ödeyecek ve nasıl? Daha karnını zor doyuruyor ama iyi ki yapmışım diyor. +1 fakir evimize hoşgeldin bebek. Biz çekiyoruz sen de çek.

peki sen kendi dogurdugun cocuga destek olmak icin ne yapiyorsun?
onlar doğurmuş, büyütmüş, okutmus, askere gomdermis bitmis gitmis artik görevleri. bu saatten sonra artik cocuguna bakamaz kimse. 3 maas aliyorlarsa calistiklarindan alıyorlardır. siz de çalışın evinize 2 maas girsin
ya da madem aile destek olmak zorunda sizin aileniz aile degil mi? onlar niye destek olmuyor?
baktiginiz pencere cook yanlis bir pencere.

Valla benim çocukluğum fakirlikte geçti annem babam bilinçsiz bu tür cahil söylemlerle çocuk yapmış durmuş. O yüzden koca koca insanların bu devirde hala ‘çocuk rızkıyla gelir söylemleri’ beni irite ediyor. Evet sağlıksız proteinsiz elin eskisiyle büyüe de psikolojisi ne olacak.

İnsanlar iflas edebilir bir günde işsiz kalabilir ama kendilerinin yiyeceğini temin etmek için altın bozduran insanlar da bir zahmet çocuk işini biraz ötelesin.
Siz konusun ben kırıcı olmak istemiyorum umarım bir gün bu sözünüz de size bir seyler hatırlatmaz

Kadın hamile. Hamile bir kadını işe kim alır ki
Market garsonluk vs kısa vadeli işler kurumsal bir şirkete girmeyecek ki işe

Hatta bildiğim kadarıyla hizmet-yemek sektöründe küçük yerler bir yıl doldurmadan işten çıkarıyor elemanları tazminat vermemek için

O yüzden alırlar neden almasınlar ki

maaşlı çalışan insan neden 1 gecede iflas etsin?
kötü yola düştü nedir? adam konsomatrisliğe filan düşerse parası bol olur zaten merak etmeyin.

yani diyin ki hastalık olur, kaza olur, felaket olur durup dururken borç çıkar,
hepsini geçtim aniden işsiz kalabilir özel sektörde birisi

böyle şeyleri anlıycam da bu verdiğiniz örnekler nasıl örnek böyle yahu?
Tek akıllı sizsiniz canım teselli olun diyorum bu konuşmalar kadını rahatsız edebilir etkilenebilir vebal sonuçta

Back
X