Eşimle aynı taşıyıcı hastalık taşıyıp çocuk düşünmek

Benim abim ile yengem uzaktan akrabalarmış, yani taaa kaçıncı deden annem babam bile bilmiyor. Doktor en son demişti siz akraba olabilirsiniz diye. Ondan sonra araştırmışlar çok çok uzaktan akraba çıktılar. Sizinki birde yakın akraba yani. Tedaviden başka şansınız yok. Abimlerin İlk çocukları engelli doğdu 8 yaşında vefat etti. İkinci için tedavi oldular çok şükür o sağlıklı doğdu.

Eşimle yakın akrabayız ikimizde malesef aynı taşıyıcı hastalığı taşıyormuşuz hamile kalmak istiyorum fakat tedaviyle istemiyorum bu durumu yaşıyan bilgi verebilecek biri varmı
Neden tedaviyle istemiyorsunuz,bilmediğim için soruyorum,yanlış anlamayın.

Eşimle yakın akrabayız ikimizde malesef aynı taşıyıcı hastalığı taşıyormuşuz hamile kalmak istiyorum fakat tedaviyle istemiyorum bu durumu yaşıyan bilgi verebilecek biri varmı
Göz göre göre sağlık problemi olan çocuk yapıp sonra 'kader, mukadderat, Allah'tan gelmiş' mi demeyi düşünüyorsunuz?
Gen taraması inan ki çoğu hastalık ameliyatından ilaçlarindan daha ekonomik. Üstelik onca parayı ödediğinde sağlıgina kavusacaginin garantisi yok. Çektiği acılar da cabasi

Nedir taşıyıcısı olduğunuz hastalık?? Yani taşıyıcı olduğunu bilerek, hala böyle büyük bir riske girişmek, bir de tedaviyi reddetmek… ne diyeyim ki

Sadece dusuncede kalir umarim.

Bi şey olmaz Allaha emanet mi diyelim? Delirdiniz mi? Hem koca mı yoktu?
Kocamı yoktu derken üslubunuza dikkat edin herkesle saygılı konuşuyorum bi sıkıntım var ve paylaşıp bilgi alıyorum yargılandığınız her konudan birgün sizde sınanırısınız dikkat edin bence

Bu riski goze almaktaki motivasyonunuzu merak ettim. Yillar oncesine dayanan biyoloji derslerinden hatirladigim 2 tasiyicidan % 90 hasta cocuk dunyaya gelir. % 10 bile olsa bu risk, nasil aliyorsunuz?

Akraba evliliğine cehalet dedik mi köpürüyorsunuz.

Erkek mi yoktu kuzeninizle evlendiniz?

Tedavi olamıyorsunuz para yok çünkü.

Şimdi biri çıkar; "Fakirler anne olamaz mı?" diye bir mağduriyet yaratır, beklerim.

Doğurun tabii.

Sonra canlı yayinlarda ağlayın "yavruma nefes olun" diye.

Ortamlarda size "o senin cennet kapın", "Allah sevdiği kulunu sınarmış" şeklinde acınızdan zevk duymanızı sağlayacaklara fırsat verin.

Siz de "kader kısmet buymuş" diyerek kendinizi rahatlatın tabii.

Annem babam sırf ebeveyn olmak istedikleri için, hasta olacağımı bile bile beni dünyaya getirseler onlari asla affetmem.

Bencilce anne baba olma isteğinize zerre kadar saygım yok.

Pgtli tüp bebek yaptırdık hiçbir hastalığımız olmamasına rağmen. Zaten tüp bebek olacak genetik tanı yapılsın istedik. Birkaç gün önce detaylı ultrasonda bebeğimin kalbinde minicik bir delik görüldü. İçim içimi yiyor bebeğim bizim yüzümüzden acı çekerse doğduktan sonra ameliyat olması gerekirse diye. Ki doktor kapanacağını söylüyor çünkü çok küçükmüş.

Siz taşıyıcı olduğunuzu bile bile nasıl tedavisiz olsun istiyorum diyebiliyorsunuz benim aklım almıyor.

Benim bir tanıdığımın kalbinde 9 10 yaslarindayken oyle bir delik görüldü. O yaşta bile kapandı. Endişe etmeyin. İçinizi rahat tutun.

Benim bir tanıdığımın kalbinde 9 10 yaslarindayken oyle bir delik görüldü. O yaşta bile kapandı. Endişe etmeyin. İçinizi rahat tutun.
Doktorum da dahil herkes kapanacağını söylüyor, umarım kapanır. Ama işte o korku içime düştü bir kere kapandığını iyi olduğunu duyana kadar geçmeyecek iç sıkıntım. Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…