eşimle ayrı dünyalara sürükleniyoruz

malihulya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2017
269
154
18
34
Evlenirken yaşam tarzımız , maneviyat açısından benzerdi.ben aileden öyle geldiği için kapalıydım.o da cumadan cumaya kılardı.ancak birasını da içerdi.inanç şekilden ve kandil kutlamalarından öteye geçmiyordu.denize gidince açılırdım.çok garipsemezdi. Yarım mayo giyerdim.garip bir sıkışmışlık yaşıyordum.bahçede balkonda kısa kollu çıkabiliyordum mesela. Derken son bir yıldır farklı yönde netleşmeye başladık. O daha tutarlı bir dindar oldu.içkiyi komple bıraktı.beş vakit namaza başladı. Daha bol giyiniyor ki rüyamda görsem inanmazdım.uzun saçlı hippivari boşvermiş bir felsefeye sahipti.
Bense artık çatışma yaşamak istemiyorum. Tümüyle açılmak ve ona uygun bir yaşam tarzım olmasını istiyorum.
Buna şiddetle karşı çıkıyor. Namaz kılmamam dahi onu rahatsız ediyormuş ama böyle iken evlendiğimizden müdahale etmezmiş .Ancak başımı açarsam kesinlikle evliliğimizi sürdürmeyeceğini kendisi ile paralel düşünce yapısına sahip bir eş istemenin hakkı olduğunu söylüyor. Seni tanıdığımda başın kapalı idi .açılamazsın diyor. Ama o zaman açsam umursayacak biri değildi yalnız.
Denizi çok severdi.plan yaptım denemek için hayır kampa yada kültür turlarına katılırız dedi.halbuki denize bayılırdı.
Onu çok seviyorum. Ondan asla vazgeçemem. Zaman zaman problem yaşasak bile güzel yüzüne bakmaya doyamıyorum.ne yapacağımı bilemiyorum.

Aslinda onun yaptigini yapmaya calisiyorsunuz kendini bir anda dindar olup sizide degistirmeye calisiyor.Siz ise kapaliyken acilmayi dusunuyorsunuz.

Orta yolu bulmaya calisin ne o sizi namaz kil diye zorlasin nede siz esinizi zorla denize goturun gibi.

Başumı açmamı istemiyor. Deniz çok ta önemli değil. Olsa da olur olmasa dahi

bu konu kapanır söylüyorum
sanırım istemeden örttürüldünüz o yüzden ortada kaldınız
sevgiliniz de dindarlığa doğru gidince size baskıları fazlalaşmış
ya konuşup orta yolu bulacaksınız kimse kimseye karımayacak
ya da yolları ayırmak en iyisi

fikirlerinize, kararlarınıza ve yaşam tarzınıza saygı duymayan bir adamla ne kadar mutlu olabilirsiniz ki?
eğer sizi gerçekten seviyorsa, kararınıza saygı duyacaktır, aksi halde yolları ayırmakla hiçbir şey kaybetmezsiniz.

bu kadar zıtlık, sorun çıkarır her zaman.

derince mevzusu, eşinin unutamadığı sevgilisi belki, kitap dolu bir hayatı sana tercih eden bir eş.
şimdi de bu.

zor değil mi böyle bir evlilik? mutlu musunuz eşin ve sen?

Zaten düzgün bişekilde kapanmiyormussunki. Kısa kollu denizde açılma falan bence başını aç yani o kadarını bilmem ama bu şekilde daha gunahtr diye dusunuyorum . baş örtüsünün süs haline getirilmemesinden yanayım. Eşine bunlari söyle zaten uygun şekilde kapanmiyordum smdide tamamen açmak istiyorum de.

ikiniz de zıt yönlere doğru tevessül etmişsiniz. bunu oturup düzgünce konuşmalısınız. benim o kadar çok dini ve fikri ayrılık yaşamasına rağmen birbirlerinin bu düşüncelerine saygı göstermeleri sebebi ile güzel evlilik yaşayan arkadaşım var ki şaşarsınız. olay saygıda bitiyor. bir de bazen orta yollarda anlaşmayı bilmede.

Ondan asla vazgeçmem seviyorum diyorsunuz o zaman başınız kapalı dursun. Ama artık hayata bakış açılarımız farklı bu şekilde olmaz diyorsanız seçim sizin eşiniz de zaten seçim hakkını sunmuş size.

Tesettür birilerinin zorlamasıyla olacak bişey değil ki sen zaten tam anlamıyla tesettürlü değilmişsin boşa kendini zorlama. Tesettürün süs haline geldiği şu zamanlarda en azından açık mı kapalı mı olduğun net belli olur.

Son 1 yılda ne değiştide eşiniz bir anda dindar oldu,sohbetlere filanmı gitmeye başladı yoksa..
Açılmak istiyorsanızda açılın,kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle yaşayın..
Bunu yaparsanızda eşinizle aranızdaki sorunlar çoğalır.

Mistik bir tecrübe yaşadı. Sorunların artması ne kelime dünyayı dar eder. Hayır hayırdır onun için. Kolay kolay Hayır demez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…