eşimle ayrı dünyalara sürükleniyoruz

Ama en başta da sizin istediğiniz bu değil miydi
Siz kapalıydınız eşiniz hippi gibydi, ve çatışma yaşıyordunuz arada kalıyordunuz uyum sağlayamıyordunuz
şimdi siz en başta ne iseniz artık eşiniz de öyle
neden dert ettiniz..

eşinizin baskısı da ayrı bir can sıkıcı durum, hepimiz birey değilmiyiz kendi kararlarımız fikirlerimiz var
ne diyeyim şimdi

Oyuncak etmek söz konusu değil ki burada.

baya söz konusu. tesettür bahçe de açıl, plajda açıl gibi durumlara uygun değildir. ya kapalısındır ya açıksındır. ben kapalı birini mayoyla denizde görsem kapalıya bak! derim. ya da dışarda kapalı ama evi de misafirin yanında açık bahçede açık, saçının yarısı meydanda görünce çok kınıyorum yani. bu iş netlik ister.
ha bir de bugün kapanayım yarın açılayım durumu da bana tuhaf gelir. ben bugün buna inanıyordum yarın inandığıma pişman oldum ya da yanlışa inanıyormuşum durumu ortaya çıkarır.
ben eşinize hak verdim. yani bu durumda ya eşin dediğini uygulayacaksınız ya boşanacaksınız.

çünkü kadın da başta ki kadın değil. inandığı doğruya artık inanmıyor gibi görünüyor. tabi bu kendi yazısından anladığım.

Siz her konunuzda belirtiyorsunuz zaten aranızda hiç uyum yok. Tamamen ayrı dünyalardasınız. Bu konuda iki taraftan biri fedakarlık yapacak. Şahsen bu şekilde bir dayatmaya asla gelemezdim..

benim eşimin de eğilimi daha fazla namaz falan kılar, bazen oruç tutar, yani tam anlamıyla ibadetlerini yerine getirmese de hep ister ve mesela ileride hacca gideceğim der.

bende tam tersi, namaz kılmam, açıgım, mayomu biknimi giyerim arkadaş ortamında alkol alırım.

biz de kimse kimseye karışmıyor. o namazını kılınca ben Allah kabul etsin derim, oruç tuttugunda iftarını hazırlarım vs. ama o da beni ksııtlamaz, bir gün sordum ya ileride çok dindar olursan o zaman beni kısıtlar mısın diye, eşim olarak görevim seni uyarmak ve doğru yola sevk etmeye çalışmaktır ama istemediğin sürece bir şey yapamam dedi. biz de durumlar böyle, bence olması gereken de bu. eşinizin zorlayıcı tavrı hoş değil.

seviy
ora yolu bulun tek çare.

seviy
ora yolu bulun tek çare.

Zorla.olacak seyler degil inanin icten gelmesi insanin istemesi lazim.
Ben 5 yil once şort,mini etek,kipkirmizi ruj oje asiri dikkat cekici uc noktada acik bir insanken,
Siradan.bir gun isten ciktim eve giderken yolda dusunmeye birseyleri.icimde sorgulamaya basladim.
Eve adimimi atar atmaz odama girip tum giysilerimi cikardim dolabimdan o gun kapandim.
Acilmak istiyorsaniz ve suan kapaliysaniz bu cok uzucu
Uzucu olan zorla suan kapali olmaniz

Adam haklı.
Evlendiğinizde kapalıymışsınız.
Tabii denizde açılmak kısa kol giymek vs bunlar her ne kadar saçma da olsa adam yine de eşinin başıörtülü olsun istiyormuş besbelli.

Tamamen farklı dini düşünceleriniz yoksa, tesettür karşıtı değilseniz eşinizi dinleyin, açılmayın ve hakkını vererek kapanın.
Seviyormuşsunuz da, yazık olmasın.

Mesela deniz benim için de bir tutkudur, vazgeçemem. Uygun ortamlarda uygun kıyafetimle, tesettürden ödün vermeden giriyorum, siz de yapabilirsiniz, nesi zor şu devirde.

bu konuda tartışma çıkar birazdan ve akabinde konu kapanır ne de olsa dini mevzular... konuya yorumumu yapayım: çok uç noktalarda olmadıktan sonra eşin de sen de istediğiniz gibi yaşamalısınız, eşine karışmamalısın, eşin de sana karışmamalı etraflıca konuşup orta yolda buluşup karar alabilirsiniz. birbirinize saygı duymalısınız. arada bir başını örtmek tesettür değil zaten. şu andaki halinle de devam edebilirsin yani. ben bir sürü kişi biliyorum yerine göre açık yerine göre kapalı giyinen. (bu kesinlikle tesettür değil ) ve olabilir hiç garip gelmiyor bana.herkes istediği gibi takılsın, insanların çizdiği kalıplara karşıyım.

Be
Nasıl bu kadar zıt kutuplara gitti bu evlilik?
Ben hiçbir zaman dindar biri olmadım.aileden dolayı örtülüydüm.kanıksamıştım aslında. Ama gözüme batmaya başladı. O da çok giyimi kuşamıyla aykırı görünse de hiçbir zaman maneviyata çok uzak değildi.şimdi yatkın olduğumuz kutuplarda yerimizi aldık.daha doğrusu ben alamıyorum.

Başörtüsü için ayrılmaya değer mi bilmiyorum. Örtüyle mutlu değilim. Ondan ayrılsam ölürüm. Belki bağımlılık elini tutmadan kalp atışını dinlemeden uyuyamıyorum.halbuki bazp açılardan ideal olsa da hiçbir zaman kusursuz mükemmel ve çok düşkün bir eş değil.

Hem kapalıyı diyorsunuz hem denizde yarım mayo giyiyorum, balkona kısa kolluyla çkıyorum diyorsunuz bu kapanmak olmuyor ki sadece başı kapatmak size göre kapanmış olmak mı değil. Eee siz kapalıymışsınız eşinizde dine yönelmiş şimdi siz açılmak istiyorsunuz ben anlamadım yani tanıştığınızda evlendiğinizde kapalıymışsınız sonuçta şimdi açılma isteği neden. Kaldı ki bir insan kapalıysa tümüyle gereklerini yerine getirmeli bana göre hem tam kapalı olmalı hem de ibadetlerini yerine getirmeli çevremde de söylüyorum kapalısın ama namaz kılmıyorsun bana göre eksik geliyor bilemiyorum. Eşinize neden kızıyorsunuz o sizi kapalı olarak almış. Bende açığım ve kapanmaya girişmedim çünkü olursa tam olması gerekiyor. Ben açığım başım açık yani ama namazımı kılıyorum ancak kapalı olduğu halde kılmayanları anlamıyorum sadece başını kapatmak kuralını uygulamış oluyorsunuz o zaman.

Vallahi OH OLSUN diyecegim. Insan iliskilerini ne oldugu tam oturmamis yuzeysel tercihlerle sekillendirmeye calisirsaniz boyle olur iste.
Gel 21. yuzyil gel. Nerede kaldin. Millet yapay zekayla ugrassin, mars'a adam gondersin sen hala ac-kapa ile kafa yor evini barkini ac-kapaya gore dagit.

Bu nasıl bir hayat? Nasıl bir saçmalık. Ya başı açık bir kadınsındır ya başı kapalı. Ya içiyorsundur ya da içmiyorsundur. Dini kendi kurallarınıza göre yönetmeyi bırakın. Bu ne saçmalık. Cumaya gidiyor ama bira içiyor. Kışın başım kapalı ama yazın başım açık... Öff! Hiç üzülmüyorum vallahi. Kim ne derse desin böyle şey olmaz. Saçmalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…