• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Baş Edemiyorum :)

eski konunuzu da okudumda o adam sizden uzaklassa sevgisi bitse hatta boşasa yeridir.bu kadar egoist kaprisli hatırsız bir insan olmaz

sizi ancak böyle bir eş idare edebilir aferin adama

iki konunuzu da okudum çileden çıkarmışsınız eşinizi

ne kadar yorgun bıkkın sıkkın bi insansınız

Dusunsene kardesim evime gelmek icin beni arayacak "abla aksam musaitseniz size gelicem" dicek.
Bende dicem ki "ben bilmem esim bilir ona sor bi".

Aha dayiya sor gibi oldu :)
Eşimle yada ben müsaitsek hiçte sormam kardeşimde gelemeyecekse istediği vakit gelsin

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar;

Daha önce yine bir konu açmıştım. O konuyla alakalı problemi aştık, şuan hiçbir sorunumuz yok.

Şimdiki konum ise eşimle başa çıkamamam :) Eşim hoşlanmadığı herhangi bir şey yaptığımda aynısını yaparak bana karşılık veriyor. Ya da ben öyle düşünüyorum.

1.Örnek: Bir kaç kere kayın validemin isteklerini reddettim. Çünkü yapmayı istemediğim şeylerdi, ben sevmem diyerek teklifini geri çevirdim. Kayın validemin isteklerini mümkün olduğunca kibar bir dille, gerekçelerini anlatarak geri çeviriyorum. Kırıcı olduğumu sanmıyorum onu da belirteyim.

2.Örnek: Eşim benden onay almadan, evimize çay içmeye gelmek isteyen kardeşlerinin isteğine olur demiş. Olaylar ani gelişmiş, eşimin kardeşi arayarak müsaitseniz size çay içmeye geleceğiz demiş, o da buyurun gelin demiş. Telefonu kapattıktan sonra eşim beni aradı, kardeşlerim çaya gelecek dedi, bende o gün çok yorgun olduğumu, bir sonraki gün gelselerdi daha iyi olurdu keşke bana sorsaydın dedim.
Bunları söylerken ritmim biraz düştü tabi ki, eşim moralimin bozulduğunu anladı, istersen tekrar arayım iptal edeyim dedi. Bende gerek yok artık söz vermişsin dedim.

O gün gerçekten aşırı yorgundum. Evde biraz dağınıktı alel acele evi topladım o yorgunlukla. Eşimin yaptığı emrivaki ve yorgunluğunda vermiş olduğu durumla yüzüm biraz düşük bir şekilde misafirleri ağırladım. 4 kişi geldiler yaklaşık 2 saat oturdular.

Eşim tabi ki moralimin bozuk olduğunu anladı. Misafirler gittikten sonra biraz tartıştık. Ben emrivakilerden hoşlanmadığımı, önce bana sorması gerektiği söyledim. O da senin veya benim kardeşlerimizden herhangi birinin evimize gelirken birbirimizden izin alınmasına gerek yok bence, hep beraber aileyiz, böyle durumlarda karşılıklı izine gerek yok dedi.

Senin kardeşlerin bize çok geliyor, hiçbirinde bana sorulmuyor, bana sadece geleceklerini söylüyorsun ki normal olanda bu dedi. Ben de benim kardeşlerimin bekar olduğunu, evin dağınıklığını sorun etmeyeceklerini ve onlara hizmet etmediğini ama senin kardeşlerin gelince ben o yorgunlukla hizmet ettiğimi söyledim. Eşimde benim ailem evin dağınık veya pis olmasını sorun etmez, arkandan konuşacak kadar karaktersiz değiller, gerekirse çay servisini ben yaparım vs... gibi şeyler söyledi.
Eşimin yaptığı emrivakiden çok rahatsız olduğum için eşimle birkaç gün konuşmadım. Gerçekten çok kırıldım yaptığı düşüncesizliğe. Birkaç gün sonra normale dönebildik.

Örnekleri anlatıp, ön bilgi verdikten sonra eşimle başa çıkamadığım kısıma geleyim :)

Eşim normalde annemin,babamın, kardeşlerimin isteklerini geri çevirmez. Elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır. 1.Örnekteki olaylardan sonra eşim, ailemden gelen ricaları geri çevirmeye başladı.
Ben annenin bazı isteklerini geri çevirdiğim için sen de aynısını yaparak bana misilleme yapıyorsun deyince kesinlikle kabul etmiyor.

Savunması şu: Ben arada sen olduğun, senin hatırın olduğu için yapmayı hiç sevmediğim şeyleri yapıyorum. Madem benim hatırım için sen yapmayı istemediğin şeyleri yapmıyorsun, madem evliliğimizde ailemizin isteklerine birbirimiz için katlanmayacağız, ben de bundan sonra yapmayı istemediğim şeyleri kesinlikle yapmayacağım.

İkinci olay ise şu: kardeşim bize 2 hafta kalmak için geldi. Eşime kardeşim bize gelecek 2 hafta bizde dedim. Telefonda morali bozuldu, keşke bana bir haber verseydin dedi, neyse vs... diyerek telefonu kapattı.
Eve gelince morali bozuktu. Hem bana haber vermedin diye kızıyorsun hem de kendin haber vermeden misafir kabul ediyorsun dedi. Ben de misafirlere sen hizmet etmiyorsun, seni rahatsız edecek bir durum yok dedim. O da evde rahat hareket edemiyorum en azından istediğim gibi şort vs... giyemiyorum, yanlarında oturmak durumunda kalıyorum beni gayette etkiliyor dedi.

Eşim sürekli bana misilleme yapıyor, bunları da çok güzel kılıfına uydurarak misilleme yaptığını kesinlikle kabul etmiyor :)

Ben mi yanlış düşünüyorum bu konuda bilmiyorum, sizce yaptığı doğru mu? ben mi abartıyorum?

Sizin eşleriniz de böyle davranıyor mu?
Valla bence burda konu açması gereken kişi eşin sen değilsin ki haksızlık yapan taraf sensin kocan haklı misilleme yapmış olsa da haklı eve gelip kalacak misafir hemde 2 hafta sormuyosun hemde çaya gelecek kardeşleri için tavır yapıyorsun bı hem cinsin olarak şunu söylemeliyim hem suçlusun hem güçlü ... Şahsi fikrim kusura bakma..

Esin hakli..
Yerden goge kadar..
Yorgun olabilirsin evet fakat senin ailen,, benim ailem kavrami yanlis.
Ayrim yapma.

Herkesten tek tek alıntı yapamayacağım maalesef.

Eski konumda söylenenleri dikkate aldım ve arayı düzelttim onu belirteyim öncelikle.

Buraya her yaşadığım olayı konu olarak açmıyorum, sadece bakış açımın farklı veya yanlış olabileceğini düşündüğüm konularda fikir almak için konu açıyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık evliliğimde sadece buraya yazdığım olayları yaşamadım yani. Yeri geliyor haksız olduğumda özür diliyorum, yeri geliyor haklı olduğum konularda eşim gönlümü alıyor. Evliliğimde de sürekli sorunlar var diye düşünmeyin. Söylediğim gibi işin içinden çıkamadığım durumlarda fikir alıyorum .

Herkese iyi veya kötü yorumları için tekrar teşekkür ederim. Konudan alacağımı aldım, konu kilitlenirse sevinirim.

Back
X