Eşimle birbirimize azalan tahammülümüz

Pelincicekci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2020
473
669
53
Konu açıp açmamak arasında tereddütte kaldım ve farklı fikirlere gerçekten ihtiyacım olduğundan yardımınızı istiyorum hanımlar.eşimle 15 senelik evliyiz.En başından beri sık tartışan bir çiftiz fakat iyi de anlaşırız.tartışmalarımız günlerce sürmez birimiz adım atartı.Saygısız laflar etmez ileriye gitmezdik.Lakin son yıllarda hayatımızda köklü değişiklikler oldu.ortamımız yaşadığımız ülke işimiz herşeyimiz değişti.Maddi anlamda manevi anlamda kayıplar yaşadık.özellikle bu yıl eşimin iş ile ilgili çok ciddi sorunları var.Asıl meseleye gelirsek,inanılmaz anlayışsız birisi haline geldi.En ufak bir eleştirimde aşırı sinirleniyor dünyanın en kötü hakaretini işitmiş gibi davranıyor.mesela kalbimi kırıyor ağlıyorum gelip gönlümü almak yerine hep ağlıyorsun artık etkilenmiyorum diyor.işle ilgili tüm kaygılarını günlük ilişkilerine yansıtıyor gülmüyor,mutlu değil,alıngan ve kısacası bana karşı tahammülü sıfır.Ben de bunu yaşamaktan yoruldum.Bu negatif ortamdan yıldım.2 gün önce saçma bir sebepten tartışma çıktı o kadar doluydumki içimdekiler dilime döküldü,o da bana aynıyla karşılık verdi.hiç saygısızca tartışmamıştık ama bu kez çok kötü konuştuk birbirimize.beni sevmediğini söyledi ben de ben de seni sevmiyorum dedim. Beni anlayacak kapasite yok sende dedi,bende cevap olarak sende kapasite olsa bir yıldır bu işle ilgili bi gelişme gösterirdin dedim.yani maalesef sözler çok ağır oldu.boşanma lafları defol git demeler havada uçuştu.tartışmanın başında beni tehdit eder gibi parmağını salladı üstüme gelerek ,beni fitilleyen bu hareketi oldu.Erkeklerin bu güç gösterisine katlanamıyorum ,böyle biri değildi zaman içinde nasıl değişti aklım almıyor.2 gündür konuşmuyoruz yaptığım çayı bile döküp kendisine öyle yapıyor yemeğimi yemiyor.ikimzde haksızız fakat ben kin gütmüyorum konuşmaya çalıştım konuşma dedi.normal zamanda çok naif davranır ama tartışmalarımız çok şiddetlendi ve ben ciddi manada evliliği sorgulamaya başladım.üzerine gittikçe kendini geri çekiyor kendi haline bıraksam evde huzur yok.bana adım atmasını hiç beklemiyorum çok kindar.15 yıllık bir evlilik ve çocuklar söz konusu.Sizden yol yordam taktik istiyorum. nasıl iletişim kurabilirim.nasıl onarılır evlilikler?kendimi çekmelimiyim yoksa yanlış anlaşılmaları gidermek için konuşmayı teklif etmelimiyim?önerilerinizi bekliyorum

Onaramazsin..
Çünkü problem sen değilsin.
İsi ve parasal sorunlari ne zaman duzelirse Esin de o zaman düzelir bence.
İş stresini bilirim,çok agirlarini yaşadım.
Esin haklı degil ancak dert ettigi,sıkıntısını çektiği iş mevzusunu ; arkanda hazır beklettigin bir bıçak gibi durtunce ofkelenmis işte.
Yani o söylenmesen daha çabuk duzelirdi.
Şimdi sen de işi ile ilgili olumsuzlukları yüzüne çarpıp,başarısız olduğunu vurgulayinca koptu hepten.
Almaz yerinden vurmussun.
Adamın en hassas noktasına bilerek ve isteyerek basmissin tuzu.
Belki o an canını yakmak istedin ama kaldiramamis.

Son düzenleme:
Bosanmayi dusunmuyorsam sakin kalıyorum.
Tamamen siniri geçene kadar konuşmam. Yada sinirim geçene kadar çünkü ben hızlı yükselebiliyorum

Üstüne gitmeyin sessiz kalın karsilikli öfkeniz soğusun bu halde iletişime geçemezsiniz. Bir süre sonra konuşmayı yeniden denersiniz. Bundan sonra evliliğe devam edecekseniz bu kadar yüz-göz olmayın. Bu yasadiklarinizin tamiri zor boyle laflarin altindan kalkmak kolay degil. Ilişkiler lackalastiginda yeniden toparlamak çok zor oluyor.

En başından beri sık tartışan bir çiftiz fakat iyi de anlaşırız.tartışmalarımız günlerce sürmez birimiz adım atartı
Kindar mı değil mi anlamadım
Bu sıra eleştiride bulunmayın hassas davranın zor bir dönemden geçiyo belliki
Hayatında biri olmadığına eminseniz geri çekin kendinizi, üzerine gittikçe açıklama yaptıkca içinden çıkılmaz bir hale dönücektir.
Tabi ki çift terapisti çok çok iyi yönlendiricektir sizi maddi açıdan sorun olmayacaksa kesinlikle es geçmeyin derim.

Evlilik danışmanına gidin derim, eşinizi biraz yanlız bırakın en azından mantıklı düşünene kadar ...

Bana beni anlayacak kapasite yok sende diyince karşılık olarak böyle söyledim,acıtıcı kabul ediyorum ,yanlışımı biliyorum ama o kesinlikle kendinde hata görmüyor

İşte önceden çok tartışırdık ama birimiz adım atardı.Şimdilerde o zaten adım atmaz ben adım atsamda özürler dilesemde o günler öncesinin öfkesini üstünden atamıyor benimki geçiyor onunki geçmiyor.Kendi söyledikleri sanki hafifmiş gibi benim söylediklerime takılıyor unutmuyor.Önceden kin tutmuyordu ama artık tanıyamıyorum bana karşı çok katı.Zaten yazdığım gibi saygısızca tartışmaya başladık

Muhtemelen ikinizinde kişisel farklı sorunlarınız ve bunu birbirinizde tatmin etmeye çalışıyorsunuz. Bireysel veya çift farketmez mutlaka destek alın veya bir süre birbirinize uzak kalın özleyin bence

Aman iyi olalım özür dileyeyim kapansın dedikce
Haklıymışım ben ya, ben hep haklıyım psikolojisi oluyor.Size yapsa sizde o psikolojiye girebilirsiniz bu hepimiz için geçerli.
Soğuk duş etkisi olarak, yaptıklarınızı yapmamaya başlayın.
Ben canımı sıkınca ne kahvaltı hazırlıyorum ne çay koyuyorum.Canı isterse ne yapayım
Ramazanda bir gün alttan aldım niyetli diye iki üç
Ben tutmuyorum bu arada baktım devam edicek gir yemeğini kendin hazırla hiç bişey yapmıyorum sana dedim yapmadım bir hafta çünkü kölesi değilim insan gibi muamele =insan gibi muamele
Yoksayma hönkürme=yoksayma hönkürme
İkimizde insanız kimsenin annesi de değilim.Kendi bilir.
Sonra özür dilerim başka şeylere gerginim kırdım seni falan diyo düzenimize dönüyorum
O da kaba tabirle eşeğini kaybedip yeniden bulmuş oluyo.Bende eşeğimi kaybedip yeniden bulmuş oluyorum.
Ama eleştiri hassas konumuz biliyorum.Eleştiri yapıcağımda en nazik şekilde anlatıyorum.Çünkü damarı orası bile bile basmama gerek yok.

Üzerinize yürüdüyse özür dileyip adım atmayın bana kalırsa. Ne demiş olursanız olun şiddet göstermemli bir erkek. Tamam ağır bir laf etmişsiniz kabul. Ancak, hiç birşeyin karşılığı şiddet olamaz.

Çayı dökmeler yemeği yememeler falan. Bunlar eşinizdeki sorunların göstergesi zaten. Oluruna bırakın uzak yaşayın birazda hayatınıza bakın.

üstüne gitmeyin tripte atmayın. normal davranın bi süre. bakalım ne yapacak.

umarım geçici bir süreçtir. iş sorunu ne zaman düzelecek herşey düzelince yine böyle aksi davranırsa o zaman sorun büyük olur diye düşünüyorum.

Aynı durumu ben de yaşadım canim.erkek arkadaşım hayatımda tanıdığım.en aklıbaşında insandı. Son tartışmada bana "gerizekalı " dedi.anımda heryerden engeledim.amacım gerçekten bitirmekti. Bir şekilde ulaşıp günlerce dil döktü.yüzyüzeyken de çok iyiydi. Şimd bence sen de biraz süründürmeyi hak ediyorsun ama diyorsun ki ben de ona söyledim.o zaman konuşmaya çalışabilirsin.kısaca iki taraf da hatalıysa konuşmaya çalış, o çok daha fazla hatalıysa gelmesini bekle.

O kadar güzel yapıyorsunız ki.. Yağlarım eridi şu an inanın. Bizimde geçen bir sürtüşmemiz oldu. Yatağımız biraz eskimişti ama daha idare ederdi. Gitmiş baza ve benim gezerken çok beğendiğim bir yatak vardı onu almış gelmiş eve ama kıyafetini istemediğim yere koymuş. Defalarca kez söylediğim halde. Sokakta, işte giyilmiş kıyafeti görmek istemiyorum orada burada. Aslında buna onunda tahammülü yok ama üşeniyor ve hep yapıyor ben hallediyorum diye. (Ben düzeni çok seviyorum, o da sever ama bazen bunlara uymayabiliyor) Bende aldım kıyafetini çöp poşetine koydum, annen değilim ben senin dedim. Zaten 2 çocuk sürekli kıyafet katlamaktan yoruldum. Neymiş yatak alıp gelmiş böyle mi davranmalıymışım? Yatak aldın diye de kölen olacak halim yok dedim Sonra haklı gibi takıldı bir iki gün. Ben üstüne varsaydım. Özür dilemem gerekecekti.

Önceden trip atardım hemen özür dilemezdim çocuklardan sonra evde gerginlik olmasın konu kapansın diye ben daha çok özür dileyen taraf oldum o da aynen dediğiniz gibi ben haklıyım moduna geçti.objektif bakıyorum evet ben onu kıracak laflar söyledim ama o da benden farklı değildi canımı yakacak sözler söyledi hemde bağıra çağıra.eminim şu an kendinde hiç hata görmediğine.bu kez üstüne düşmeyeceğim ama inanın huyunu çok iyi biliyorum,normale döndüğümüz zaman kendinde kusur bulmayacak ben hatalıydım o affetti olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…