eşimle cocuğun bakımı konusunda anlaşamıyoruz.

2 yasi kres icin cok kucuk buluyorum. Gorumcenin sana yarattigi bi sorun da yokmus. Gonullu yatili bakici iste millet yatili bakiciya en az 1500 veriyo. Anne olmak fedakarlik cocugu daha 2 yasinda keyfeten krese atmak degil. Ya paraya kiyin bakici tutun ya luksunuzden taviz verip gorumceyi kabul edin.. Bu kadarini da yapamiyosaniz bi daha anne olmayi dusunmeyin bence ya

yorumunu yeni gordum..nasil bir yorumdur bu? oldu canim bundan sonra herkes sana sorup anne olmaya karar verir..yahu bazi kadinlar nasilda acimasiz olabiliyor dimi?? gucu gucu yetene..kadinin demekki kafasinda soru isareti varki konu acmis..hemen terslemek lazim anneyi suclamak lazim dimi...senden mi ogrenecek bu kisi fedakarligi??

tşkr ederim canım deneyimli annelerin yorumlarını almak iyi geldi. sizin durumunuzda zormuş bakalım ben 1 çocukta bu kadar zorlandım.. ikinciyi yapabilecek cesaretimde kalmadı sanki. sizede allah kolaylık versin

Ben ikinciyi de büyüttüm sayılır bu sene 1. sınıfa başlayacak. Tam gün okula vereceğim ablasının gittiği okul iki bina biri ortaokul (ablası 6. sınıfa geçti) diğeri ilkokul birlikte gidip gelecekler servisle. Onlar 5,30 gibi gelecek bende 6'da evde oluyorum zaten. Babaanne sağolsun yarım saat için kimseyi tutma zaten memnun kalmadın kızım buraya gelsinler diyor. Yazın da 2 ay filan babaanne-anneanne dönüşümlü bakıyor Allah razı olsun.

yorumunu yeni gordum..nasil bir yorumdur bu? oldu canim bundan sonra herkes sana sorup anne olmaya karar verir..yahu bazi kadinlar nasilda acimasiz olabiliyor dimi?? gucu gucu yetene..kadinin demekki kafasinda soru isareti varki konu acmis..hemen terslemek lazim anneyi suclamak lazim dimi...senden mi ogrenecek bu kisi fedakarligi??

Bazıları maalesef ki gerçekten çok acımasız.

inşalllah bu kreşten memnun kalırsın canım.. eevet çocuk doğduktan sonra sanki bi tek anne olabilirmişiz gibi bi algı oluşuyor bazı kesimlerde. biz kadınız herşeye yeteriz evimize işimize eglencemize neden kendımıze hayatı kısıtlayalım.
aynen oyle birde..cocuk sadece anneyle evde ya da ancak misafirlikte arkadaslariyla gorusuyordur..kres gercekten rahatlatiyor kanimca...her iki tarafida..

ben kızımı 6 ayllekn bakıcıya verdim 2 yıl
2.5 yaşında da kreşe çok da memnun kaldım
aileler 750 kmydi sürekli evde ne annemi ne de k.valideyi istemezdim
ne özel ne tüzel hayat kalmıyor ne bakmaya gelen için ne de ev sahipleri için
çok dua ettim Allahım sen beni muhtaç etme
hakkımızda en hayırlı bakıcıyı buldur diye

Ben ikinciyi de büyüttüm sayılır bu sene 1. sınıfa başlayacak. Tam gün okula vereceğim ablasının gittiği okul iki bina biri ortaokul (ablası 6. sınıfa geçti) diğeri ilkokul birlikte gidip gelecekler servisle. Onlar 5,30 gibi gelecek bende 6'da evde oluyorum zaten. Babaanne sağolsun yarım saat için kimseyi tutma zaten memnun kalmadın kızım buraya gelsinler diyor. Yazın da 2 ay filan babaanne-anneanne dönüşümlü bakıyor Allah razı olsun.
ay çok güzel ya maşşallah sen düzenini tam oturtuyorsun darısı bana artık ya bende bi büyüdüğünü görsem..

Neden kötü anne olasın? Sağlam bir kreş bulunursa, şikayet eden anneanneden daha iyidir bence. Kreşte enerjisini atar, diğer çocuklarla daha oyun oynayacak yaşta değil ama küçük alıştırmalar yaparlar, özbakım açısından daha bağımsız olur..... Artıları evde oturmaktan daha çok kesinlikle.

hanımlar yapmayın allahaşkına... neden kadına doğurduysan bakacaksın, işi bırak yada çalışma diyorsunuz? bu nasıl mantık dışı bir tavsiyedir böyle bir devirde. isyana geldim yaaa. kadın tek başına mı yaptı çocuğu? neden kadın işten çıkıyor? bence eşine de ki benim istediğim gibi olmayacaksa işten çık kendin bak. neden kadın işten çıkıyormuş?

anneniz 6 ay daha dişini sıkamaz mı?
zaten 6 ay sonra vereceğim kreşe bu süreçte annem ve görümcem bakmaya devam edecek.. hani bazı arkadaşlar diyor ya fedakarlık yapmıyosun diye yapmasam şimdiden ne yapar neder oğlumu kreşe verirdim ama ben biraz daha dayanıyım hem oğlum az daha büyüsün hem maddi olarak rahatlıyım diyorum

ben kızımı 6 ayllekn bakıcıya verdim 2 yıl
2.5 yaşında da kreşe çok da memnun kaldım
aileler 750 kmydi sürekli evde ne annemi ne de k.valideyi istemezdim
ne özel ne tüzel hayat kalmıyor ne bakmaya gelen için ne de ev sahipleri için
çok dua ettim Allahım sen beni muhtaç etme
hakkımızda en hayırlı bakıcıyı buldur diye
böyle hemen düzen oturtanlara çok seviniyorum hemde özeniyorum allahım sen banada nasip et

zaten 6 ay sonra vereceğim kreşe bu süreçte annem ve görümcem bakmaya devam edecek.. hani bazı arkadaşlar diyor ya fedakarlık yapmıyosun diye yapmasam şimdiden ne yapar neder oğlumu kreşe verirdim ama ben biraz daha dayanıyım hem oğlum az daha büyüsün hem maddi olarak rahatlıyım diyorum
anne olmak fedakarlık demek değildir zaten bi bunu anlamadılar ki! anne olmak birey olmanı gölgede bırakacağın bir şey değildir. bu kafada kadınlardan da erkeklerden de öyle bir bıktım ki taşasım var şuan

Neden kötü anne olasın? Sağlam bir kreş bulunursa, şikayet eden anneanneden daha iyidir bence. Kreşte enerjisini atar, diğer çocuklarla daha oyun oynayacak yaşta değil ama küçük alıştırmalar yaparlar, özbakım açısından daha bağımsız olur..... Artıları evde oturmaktan daha çok kesinlikle.

çok teşkkürler içimi rahatlattınız

hanımlar yapmayın allahaşkına... neden kadına doğurduysan bakacaksın, işi bırak yada çalışma diyorsunuz? bu nasıl mantık dışı bir tavsiyedir böyle bir devirde. isyana geldim yaaa. kadın tek başına mı yaptı çocuğu? neden kadın işten çıkıyor? bence eşine de ki benim istediğim gibi olmayacaksa işten çık kendin bak. neden kadın işten çıkıyormuş?
süper bi bakış açısı eşim eğer çok kızdırırsa beni ona diyecem sen işini bırak ozaman

anne olmak fedakarlık demek değildir zaten bi bunu anlamadılar ki! anne olmak birey olmanı gölgede bırakacağın bir şey değildir. bu kafada kadınlardan da erkeklerden de öyle bir bıktım ki taşasım var şuan

evet anne olunca cocuğa endeksli yaşamamız bekleniyoır tabiki çocuğumu çok seviyorum o benim herşeyim ama bende ayrı bi bireyim kendi rahatım kendi isteklerim ve iç huzurum olmalı ben mutlu olmazsam çocuğumu nasıl mutlu ederim

canim duzen hemen oturmuyor tabiiki..alisma sureci vs vs onlara girmeden direkt yazdigimiz icin oyle geliyor..ama atalarin dedigi gibi su akip yolunu buluyor :-) merak etme hersey cok guzel olacak :-)
ah ahh ben ilk ehliyet aldığımda trafikteyken çok korkardım araba sürmeye.. yolda her sıkıştığımda amannn su akar yolunu bulur su akar yolunu bulur diyip teselli ederdim kendimi :D

Back
X