Eşimle çocuk yüzünden birbirimize girdik

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.690
83
39
Pazar kahvaltımız zehir oldu. Benim 4 yaşında bi kızım var hiç bi şey yediremiyorum sofrada yemiyor sonra acıktım diyo yine hazırlıyorum yine yemiyo bu durum psikolojimi çok bozdu az önce kahvaltıda yine yemedi ben çok öfkelendim bağırdım ben bağırınca kızım ağlamaya başladı bu sefer eşim öfkelendi bağırdı çağırdı o bana ben ona baya epey tartıştık. neler neler söyledi benden bıkmış eve gelmek istemiyormuş neler. anneliği beceremiyormuşum falan. bende memnun değilsen kapı orda seni zorla tutmuyorum dedim. şimdi içerde oturuyo kahvaltıda yapmadı. kim suçlu sizce eğer ben suçlu isem eşimden özür dileyecem.

Terbiyesiz. Ne demek anneligi becerememek. Sen beceremiyorsun madem adam olsun da o becersin babaligi. Sinir oluyorum her seyi kadinin ustune yikip sonra tepeden tepeden konusan adamimsilara.
Ben de kiziniz gibi bir cocuktum hep ayni sahne yasanirdi.

Sürekli böyle öfke patlaması yaşıyorsanız eşiniz bıkmış olabilir.
İki kahve yapın yanına gidin sesimi öyle yükseltmemem gerekirdi falan deyin.
Kızınız için de bence önce doktora gidin iştah açıcı şuruplar verebilir benim küçüklüğümde böyleydi.
Mesela tabağını süsleyin ilgisini çeksin.
Omleti yuvarlak biçimde tabağa koyun salatalıkla göz domatesle burun peynirle ağız yapın ayy çok güzel oldu kızımın tabağı şimdi hepsini bitirecek o diye gaz verin bi deneyin bu şekilde.

Neler denedim canım olmuyo yemiyor. kaç şile bitirdi iştah açıcı şıruplardan ama yok

Yemeyen çocuğun anne üzerinde yarattığı psikolojiyi anlıyorum . Öfkenize yenilmenize de hak veriyorum valla ben.

İkiniz de haklı ve ikiniz de haksızsınız.
Dilerseniz özür dileyin ama bu konuyu da konuşun. Çocuktan dolayı tartışmayalım diye sözleşin.

Ve çocuğunuz konusunda da rahat olun, yemezse yemesin , acıkınca yesin.
Veya yemek saatinde yemediyse başka zaman da vermeyin , diğer öğünü bekleyin, kurallar koyun, uyacaktır sonunda.

Tek sekliyle sen suclusun yada esin suclu diyemrm ama esin sans agir konusmus orasi kesinde

Bak soyle soyleyeyim ben yakin cebfemdede anne cocuk arasindaki yemek mucadelelerinin ailede huzursuzluk cikardigini biliyorum

Bi arkadasimda benzer durumla karsilasmisti esi de defalarca kez temiyorsa zorlama acikirsa zaten yer diye isyan etmisti

Cunku resmen sofrada bi savas oluyo ve karsidaki insanda bunaliyo

Anne degilim sizin ruh halinizi bilemem ama erkegin bu noktadaki dusuncesine hak vermesemde bi nebze anliyorum

Reactions: KV_
Terbiyesiz. Ne demek anneligi becerememek. Sen beceremiyorsun madem adam olsun da o becersin babaligi. Sinir oluyorum her seyi kadinin ustune yikip sonra tepeden tepeden konusan adamimsilara.
Ben de kiziniz gibi bir cocuktum hep ayni sahne yasanirdi.
En çok eşimin bu lafı beni delirtti zaten o laftan sonra kavga dahada şiddetlendi

Eşin çocukla ilgileniyor mu? yedirmek için beraber çabalıyor musunuz? evetse eşinizin yanına giidp sakince konuşabilirsiniz.
Yok eşim bir şeye elini sürmez, çocukla ilgilenmez her iş bana kalıyor derseniz çok da iyi demişsiniz eşinize.

Ama çocugunuzdan bağırdığınız için özür dilemelisiniz bence..

ilk kısımda sen tartışmadaki laflarda eşin suçlu.

Katılıyorum

Çocuğa bağırdığınız için siz suçlusunuz. İstemediği halde zorla çocuğa yedirmek, istemediğiniz halde size tecavüz edilmesiyle eşdeğerdir diye bir yazı okumuştum. Yemek konusunda hiç zorlamam çocuklarımız.

Ama anneliğinizi sorgulayarak da eşiniz de hatalı davranmış.

Siz başlatmışsınız.

aynı benım kocam dı

şimdi hiç krışmıyor baktıkı kendide beceremiyor en ıyısı susmak dedi herhalde
aksamma yemeği hazırla ama kızını sakın yanına alma babasının yanına oturt bırak kkendi yedirsin
kesin yedirememiyecek heee diyelim ki yedirdi kızın tabağını hazırla ve her aksam babasının yanına oturt emın ol 3 günde pes edecek çünkü böyle bir sabrlrı yok
yediremeyince kendiside sesini yuksetmeye başlayacak

heee ne oldu sende babalığı beceremıyorsan benım işime karışmyacaksın yemegını zıkkımlanıp kalkacaksın masadan diyeceksin ,

tecrübeyle sabittir kızım 9 yasında suan

Eşimde çocuklarla oyunlar oynar eğlendirir onları ama genel bakımları ile ilgilenmez

Bal +ari sütü +propolis karışımıni deneyebilirsiniz tabi organik olanlardan kendiniz ölçüyü tutturamazsiniz hazır alin
Bende alacam Benim.oglumda ayni artik yemek yapmak , sofraya oturmak eziyet geliyor

Bal +ari sütü +propolis karışımıni deneyebilirsiniz tabi organik olanlardan kendiniz ölçüyü tutturamazsiniz hazır alin
Bende alacam Benim.oglumda ayni artik yemek yapmak , sofraya oturmak eziyet geliyor
Hazırı eczanelerde mi aktarlarda mı satılıyor

Yemeyen çocuk çok zor. Bir süre sonra anne de yorgunluk bitkinlim olusuyor. Yemek saati gelmesin istiyordum ben bir ara. Sizin çocuğunuz açlığı tokluk gibi ihtiyaçlarını rahatça ifade edecek yaşta bence ve kesinlikle ona güvenin. Tabi başta kural koymak şartıyla.İki kez sofra haxirlamayin bence. Yemeğin bir saati olur herkes ona riayet etmeli.4 yaşında bir çocuk bunu anlayacak yaşta .konuşun kuralları yazin asın birlikte kahvaltı hazırlayın hatta. Aa bunu çocuğum yaptı diye daha bir zevkle yiyin onure edin teşvik edin. Yine yemek istemezse Kahvaltı saati yapmak istemeyebilirsin tamam ama bir sonraki ogune kadar aç kalabilecek misin diye sakince konuşun. Annelik yüreği dayanmaz biliyorum.ama bir sonraki övüne kadar ona birşey vermemeniz işinize yarayacak eminim.
Çocuk yüzünden eşle sorun yaşamak çok zor. Eşiniz sizden mümkün olduğunca yukunüzü almaya çalışıyorsa bence sakince oturup konuşun. Arada sırada babası yedirsin. Siz hiç karışmayın. Ben öyle yapıyorum. Bir sonraki ogune benim sabrim yenileniyor

Keciboynuzu özü birer tatlı kasigi sabah aksam aç karna verirseniz belki etki eder. Ama genel huyu öyleyse takla atsanizda yemez. Zorlamayın. Aç bırakmaz kendini emin ol. Ama saati düzeni sofrayı bilmeli artık.

Süper dadiyi izlediniz mi bilmiyorum ama onun yemekler ilgili bakış acisi hoşuma gidiyor. Çocuğu heveslendirin kendi yapsın o koysun sofraya o kaldırsın. Takdir edin alkislayin. Sunumlari cocujlastirin. Bir omlet yapın kaşı gözü olan. Ne bileyim yapın birşeyler. Yazik çocuğunuza bagirmaym çoğu anne bağırır ister istemez ama engel olmaya çalışın. Geçen gün bir kitapta okuduğum beni çok sarstı. Çocuğa bagirmak kendindeki eksiği yetersizlik hissini kapatmaya çalışmaktır .. yapmayalım..biz her gün aynı mi yiyoruz. Belki canı gerçekten istemiyor. Belki hasta olacak keyfi yok. Niye kendini yipratiyoraun. ac olmadığına emin misin diye sor yemeğin saati olduğunu hatırlat. Sen bilirsin çocuğum sana güveniyorum de ve keyifle sen ye ay çok güzel olmuş bu da falan de. Belki gelir oturuur. Stres olma. Bende bunları yaşıyorum... allahım kendini ifade ettiği yaş gelsin diye dua ediyorum. Çocuğum aç değilim dese tamam dicem ahdim var ısrar etmicem. Yoruldum çünkü .

Cocugunuza bagirmayin,size bagirilsa hosunuza gider mi ,
Zorlamayin,yemiyorsa yemez birakin,
Sonradan isterse yemek saatini beklemesini soyleyin,
Cocuklar kullanmayi ,eglenmeyi sever ,
Sonucta gunlerce ac kalmaz emin olur ,acliktan olunmuyor,
Denenmis ,pedegog yontemidir ,ise yariyor,
Esiniz ,sizin patlamanizdan bunalmis ama kendide iyi baba degil,sakin bir aninizda konusun,
Anne -baba okullari var onlara gidin,egitici kitaplar okuyun,
Kimse dogurdum diye anne olmuyor ,ogrenilen birsey bu ,sizde ogrenin ,

Ayrıca söylemeden gecemicem de anneliği gelsin beyler başardım bakalım. Eminim iki saatte pes eder topu birden... laflarına aldırma.. genel olarak eşinden memnunsan sakince konuş. Ben gerginken sen sakin ol alttan al böyle paslasalim de. Oo büyüdüler mi dahada zor şeylerle karşılaşacağız kim bilir. Ama eleştirel konuşma boşver. Erkekler anlamıyor. Öfke anında kimisi ağır sözler söylüyor pişman oluyorsa ne ala..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…