- Konu Sahibi yasmin1985
-
70 yaşında.geçen yıl mide ameliyatı oldu maşallah turp gibi.bakım olarak hiç bir şekilde kimseye muhtaç değil.evi nerdeyse çekip çeviren o.ben bu yaşta onun yaptığını yapamam
zaten her konuda yardımcı onun için asla bişey diyemmde.çocuğumuda olumsz düşnceleryle doldurmasın kafasını.40 yıl düşünserm aklıma gelmicek şeyler koskoca kadının kafasında nasıl yer alıyor anlamadım gittiEski toprak desenize... :) Çekilecek dert değil ama atsan atılmaz satsan satılmaz, tek başına bırakmayın derim, 3-4 yıl içinde çöker, yaşlanır iyice... O zaman da bastonla dalar ama çocuk yapın ve kv yardımcı olur hatta belki susar.
eşim öyle iyiki onun davranışları karşınsında o daha çok utanıyor mahçup oluyor.ya oda destek olmasydı bana düşünemiyorum bile.en iyisi ayrmk bencedeE tamam öyleyse
Bu işin sadece tek dramatik kısmı "BENİ YAPAYALNIZ MI BIRAKACAKSINIZ" bölümü,bunu da eşinizle bir karara vardıktan sonra hemfikir olduğunuz sürece aşarsınız...
Evet annelerimiz çok kıymetli ama biz de kıymetliyiz.
Önünüzde uzun bir ömür var,
kv problemsiz bir melek bile olsa evlenen çiftler kendi evlerinde,kendi kurdukları düzende kendi hayatlarını yaşamalılar...
eşim öyle iyiki onun davranışları karşınsında o daha çok utanıyor mahçup oluyor.ya oda destek olmasydı bana düşünemiyorum bile.en iyisi ayrmk bencede
altlı üstü oturmaya bile razıyım bu araEvet ipler kopma noktasına gelmeden en iyi çözüm yolu bu..
Çünkü ilişkileri çözemediğin noktaya geldiğinde tüm bağları koparmak tek çözüm olabiliyor,bu noktaya gelmeden mesafeyi ayarlamak en doğrusu...
Bu mesafe arka sokağına taşınmak bile olsa :)
altlı üstü oturmaya bile razıyım bu ara
En büyük avantajın eşinin seni tutması.Ama eşim üzülür diye kendini hasta etmenin anlamı yok.Anlaşamıyorsanız yakın bir yerden ev tutup ayrılmanız gerek.eşimle 7 yıl süren bir ilşkmden sonra evlendim.onunla oturup konuşacamıcağım anlaşamıcağımız tek bir nokta yokken niye araya bireleri girer ve mutsuz oluruz anlamış değilim. başlıktata bahsettiğim gibi benim sorunum k.valdem ve ben ne yapıcağımı bilemiyorum artık. hani kalkpta çok çok kötü bir insan diyeyemem ama öyle bir anda ö-öyle bişeylr diyorki anlam veremiyorum aynı evde yaşıyoruz.eşim tek çocuk kayın pederimi hiç göremedim vefat etmişti.eşim bana beraber yaşıcağımızı ilk söylediğinde hiç karşı gelmedim çünkü 7 yıl boyunca görüştüm k.valdemde yaşanılmıcak bir insan olduğuna inanmıyordum.lafı çok fazla uzatıpta sizleride yormak istemem.benim sorunum k.valdemin zamansz saçma sapan lafları mesela evini sattı bunu kimseye söylmiyelim dedi tamm dedik saygı duyduk insanlar bize sordklarında satılmadı dedik ama o arkamzdan hep sattım demiş biz bunu duynca neden böyle bişy söyledn madem söylücektin bizede deseydin dedik çünkü biz yalancı durumuna düştük. aman allahım öyle diyince biz evde kıyamet koptu allah ikinizde belasını versinde bilmem nede ay şoklara girdim ben nevarki bunda bu kadr kızacak ona bağrmadık etmedik.ilk kavgamız bu oldu kavga derken ben yine sesimi çıkarmadım eşim bana hep destek oldu.bana beddua edebilir ama sana edemez dedi, aynı şeyi k.valdemde anlattı.hadi dedim ev içnde olur böyle şeyler insan sinirle söyler dedim untmya çelıştım.eşimle evde kavga ettiğimzde hemn surat asmaya başlıyordu yine lanetler yağdırmalar falan filan sürekli bir hakimiyet kurmak peşinde ve ben bu evden giderim ayaklarında.daha sonra bana hükmeteye başladı yok onu giymiceksin yok onula görüşmüceksin sen dedm bana karışamazsın bu geri çekildi eşim yine beni destkledi benden başka sana kimse karışamaz diye.o saaten sonra o konuyla ilgili ağzını açmadı.ameliyat oldu 2 buçuk ay yattı önüne yemek gtrdiğimde önüme frlattı yemekleri yine bütün sinirim tepeme çıktı eşim dedi git annnende kal gelme bir süre kafanı dinle dedi.gittim annemde kaldım geldiğimde benden özür dildi k.valdem.ben anlamıyorm kızlar rahatlık mı batıyor bu kadına bu tarz şeyler çok yaşattı bana yaşatıyorda normalde baksanız beni çok sever sayar sigortamı öder ev işlerini yapar herşeyde yardmcı ama keşke onları yapmasada böyle davranmasa.birde bir dedikodu allahım herkes kötü bi o iyi.görüştüğü akrabaları kimsesi yok.herkesi dilyle kırmış hani kaşıkla verir kepçeyle alır msali.bu anlatklarım 4 yıl içersinde arar ara olan şeyler ben mi çok büyütüyorm bielemiyorum ama ben onun yanında çocuk dğrmak büyütmek istemiyorum çünkü iyi niytli biri değil kalbi ötü bir arlar ki ben bebek içn aşılama yollarına bile gitmişken şimdi istemiyorum.eşime ayrı eve çıkalım desem beni kırmz biliyorum ama çok üzülür ou üzmekte istemiyorum ne yapıcağımı bilemiyorum ben tek bildiğim onun varlığının beni huzursuz etmesi.insanlar benim eveime sadece beni göremeye geliyorlar.herkes çeenesinden bıktı usandı.kızlar çok uzun oldu ö.dilerim ama ben ne yapmalayım fikir istiyorum
evet canım benim bir dönem panik hastası bile oldum ama sırf k.valdem yüznden değil.en ufak sıkntıda annda ortaya çıkıyor hemen.herşeyin hayrlısını diliyorum rabbimden.En büyük avantajın eşinin seni tutması.Ama eşim üzülür diye kendini hasta etmenin anlamı yok.Anlaşamıyorsanız yakın bir yerden ev tutup ayrılmanız gerek.
ben 29 eşim 33 yaşında.k.valdem 70. bu konuyu konuştk konuşmadık değil o ben ne istesem razı oda bıkteşim üzülür diyip ayrı eve cıkma teklifini sunmadıgınız sürece. siz yıpranıcaksınız. siz üzüleceksiniz.
ve en önemlisi. cocuk denen şeyden daha cok uzak kalıcaksınız.
bu arada yaşlarınız kaç?
eşimden yana çok şükür çok şanslıyım.aramzdaki dengeyi hep kurmuştur.o yüzden kıyamıyormya hiç üzülmesine onon açısndan çok zor çünkü.oturup bunları k.valdemle konuşsam ben ne yapıyormki der insan yaptıklarının yada kendisinin hiç mi farkında olmaz ama olmuyor yada işine öyle geliyor bilemiyorumEşiniz konusunda çok şanslısınız. Genelde annelerinin tarafında olurlar çünkü genelde gördüğümüz odur. Evet bi arkadaşın da dediği gibi ev üstüne ev olmaz bir tek sana değil kv. ne de yazık bence o da kendi hayatını kurmalı. Ne kadar o sizi kısıtlamış olsa da siz de onun yaşamına dahil olduğunuz için onu kısıtlıyorsunuz, bu da ona her şeye karışma ve sinirini çıkarma hakkını veriyor. Vereceğiniz en doğru karar ayrı bir eve çıkmak olacaktır.
canım inan istemem bırakmak.aynı70 yaşındaki kadını gerçekten yalnız mı bırakmayı düşünüyorsunuz?
eşimle 7 yıl süren bir ilşkmden sonra evlendim.onunla oturup konuşacamıcağım anlaşamıcağımız tek bir nokta yokken niye araya bireleri girer ve mutsuz oluruz anlamış değilim. başlıktata bahsettiğim gibi benim sorunum k.valdem ve ben ne yapıcağımı bilemiyorum artık. hani kalkpta çok çok kötü bir insan diyeyemem ama öyle bir anda ö-öyle bişeylr diyorki anlam veremiyorum aynı evde yaşıyoruz.eşim tek çocuk kayın pederimi hiç göremedim vefat etmişti.eşim bana beraber yaşıcağımızı ilk söylediğinde hiç karşı gelmedim çünkü 7 yıl boyunca görüştüm k.valdemde yaşanılmıcak bir insan olduğuna inanmıyordum.lafı çok fazla uzatıpta sizleride yormak istemem.benim sorunum k.valdemin zamansz saçma sapan lafları mesela evini sattı bunu kimseye söylmiyelim dedi tamm dedik saygı duyduk insanlar bize sordklarında satılmadı dedik ama o arkamzdan hep sattım demiş biz bunu duynca neden böyle bişy söyledn madem söylücektin bizede deseydin dedik çünkü biz yalancı durumuna düştük. aman allahım öyle diyince biz evde kıyamet koptu allah ikinizde belasını versinde bilmem nede ay şoklara girdim ben nevarki bunda bu kadr kızacak ona bağrmadık etmedik.ilk kavgamız bu oldu kavga derken ben yine sesimi çıkarmadım eşim bana hep destek oldu.bana beddua edebilir ama sana edemez dedi, aynı şeyi k.valdemde anlattı.hadi dedim ev içnde olur böyle şeyler insan sinirle söyler dedim untmya çelıştım.eşimle evde kavga ettiğimzde hemn surat asmaya başlıyordu yine lanetler yağdırmalar falan filan sürekli bir hakimiyet kurmak peşinde ve ben bu evden giderim ayaklarında.daha sonra bana hükmeteye başladı yok onu giymiceksin yok onula görüşmüceksin sen dedm bana karışamazsın bu geri çekildi eşim yine beni destkledi benden başka sana kimse karışamaz diye.o saaten sonra o konuyla ilgili ağzını açmadı.ameliyat oldu 2 buçuk ay yattı önüne yemek gtrdiğimde önüme frlattı yemekleri yine bütün sinirim tepeme çıktı eşim dedi git annnende kal gelme bir süre kafanı dinle dedi.gittim annemde kaldım geldiğimde benden özür dildi k.valdem.ben anlamıyorm kızlar rahatlık mı batıyor bu kadına bu tarz şeyler çok yaşattı bana yaşatıyorda normalde baksanız beni çok sever sayar sigortamı öder ev işlerini yapar herşeyde yardmcı ama keşke onları yapmasada böyle davranmasa.birde bir dedikodu allahım herkes kötü bi o iyi.görüştüğü akrabaları kimsesi yok.herkesi dilyle kırmış hani kaşıkla verir kepçeyle alır msali.bu anlatklarım 4 yıl içersinde arar ara olan şeyler ben mi çok büyütüyorm bielemiyorum ama ben onun yanında çocuk dğrmak büyütmek istemiyorum çünkü iyi niytli biri değil kalbi ötü bir arlar ki ben bebek içn aşılama yollarına bile gitmişken şimdi istemiyorum.eşime ayrı eve çıkalım desem beni kırmz biliyorum ama çok üzülür ou üzmekte istemiyorum ne yapıcağımı bilemiyorum ben tek bildiğim onun varlığının beni huzursuz etmesi.insanlar benim eveime sadece beni göremeye geliyorlar.herkes çeenesinden bıktı usandı.kızlar çok uzun oldu ö.dilerim ama ben ne yapmalayım fikir istiyorum
söyledkleri karşında oturupta susamam o kadar uzun boylu değil.bende kendimi savunurum eşimde beni savunur.ben susup oturrsam daha çok binecek tepeme çünkü o tip bir yapıda insan.ev düzeni hakkındada zaten bir sıkntımız olmadı bizim hiç bir zaman o tip şeylerde hep uyumlu olduk ufak tek şeyler yaşandı ama büğyütück bişey değil.benim tak sıkıntım bazen patfasız anlamsız konuşmalrı kırıcı oluyor ve aynı evin içinde yaşyorsan mecbur söylüceksin bişeyler olaya ister istemez dahil oluyorsun.ben ona kalkıpta ev konusnda hesap sormadım benim aileme bile satılmadı dedirtip arkamdan sattı diyorsan o bende nedenini ararım kimse kusura bakmasınArkadaşım sorun şu ki senin olaylara dahil olman olma !
Satmış söylemeyin demiş sen on a hesap sormayacaktın eşin sorucaktı
Onu giyme demiş sen bana karışamazsın demecektin kocam beğenio dicektin eşine sölicektin o annesine hesap sorucaktı
Gidemezsin demiş susup gidecektin kocana sölicektin o annesine ben izin veriyorum ben biliorum istediği yere gider dicekti
Bende kıyafet konusunda çok sıkıntı yaşadım onu giyme bunu giyme diodu kp hemde daha sevgiliyken cevap verdikçe herşeyde söylemeye başladı eşimle konuştum benim babam Bikere bile karışmadı ben böyleyim baban karışamaz konuş dedim şimdi mini etekle gidiyorum ağzını açıp bişey diemiyor gelini olduğum halde
Ayrıca ev konusunda kaç ordan kocanıda alıp orda oda üzülüyor bari kendi evinizde olun orda üzülsün her kadının kendi evi kendi eşyası düzeni hakkı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?