Eşimle Çözemediğimiz Sorunumuz

ne bileyim kalbimi kırmışsa içimdeki öfkeden sevgime yer kalmıyor gibi ama o konuşunca hemen eski seven halime dönüyorum

Yanlış anlamayın sakın ama bahsettiğiniz kadar sevginizin önüne geçebilecek bi öfke bir özür ile geçmez. Eşinizin sizden her zaman gelip özür dilemesi sizin sadece gururunuzu okşuyor. Sizin kendinizi haklı gördüğünüz her konuda %100 haklı olamazsınız inanın eşiniz tarafından bakıldığında da haklı olduğu yanlar vardır. Gerçekten %100 haklıysanız da bi özürle geçmez o kırgınlık.

Yanlış anlamayın sakın ama bahsettiğiniz kadar sevginizin önüne geçebilecek bi öfke bir özür ile geçmez. Eşinizin sizden her zaman gelip özür dilemesi sizin sadece gururunuzu okşuyor. Sizin kendinizi haklı gördüğünüz her konuda %100 haklı olamazsınız inanın eşiniz tarafından bakıldığında da haklı olduğu yanlar vardır. Gerçekten %100 haklıysanız da bi özürle geçmez o kırgınlık.
[/QUOTE]
o konuşunca geçiyor kırgınlğım öfkem gercekten.fazlaca gurur yapıyorum doğru inşallah aşarım bu durumu

Bence eşiniz sizi sevmiyor bunun için bosanilir mi annem haksız olsa bile babam ilk adımı atar hemen gelir sarılır bende eşimle kustugum zaman ben haksızsam alttan alırım biraz gel konusalim derim konusuruz hallederiz o haksızsa yuz vermem basit şeyleri bahane ederek konusmaya calisir sonra gelir sarılır öper konuşuruz konu kapanır bunun içinde karısını boşamaya kalkanı ilk defa duydum boşanmak için bahane arıyor resmen

Ben de küsen insandan nefret ederim. Bir özür ile geçiyorsa siniri, demekki büyük bir olay yoktur. Küçük bir olaya da küsüyorsa, ben kimsenin cocuğunun nazını çekmek için dünyaya gelmedim. Beni de bir ana doğurdu derim.

Eşin doğuma 10 gün kala bunu diyorsa canına gerçekten tak etmiş. Doğumu bile bekleyememiş. Acilen kendini düzelt

Hayatta en sevmediğim şey küsme huyudur babam da var olmaz olsun bı hafta evde anneme duvar gibi davrandığını bilirim anneme bayramda bayramlaşmadigini bilirim bu kusluk yapanlar inatta olurlar erkekler de bundan nefret eder bende sevmiyorum esim öyle olsaydı dayanamazdm heralde o yüzden kendimde asla kus kalmam kırıldığımi belli eder yinede konuşur aynı yatağa girerim eşimde zaten hakliysam gelir gönlümü alır haksizsamda gider ben alırm gönlünü. Kusmeyin kusunce ne oluyorki bakın büyuk bı sorun haline gelmiş ne gerek varki yazik günah evliliğinize.

eşimle aramızda sorunlar çıkmaya başladı ve çözüm bulamıyoruz.

5 yıldır evliyiz bir kızımız var ve 2.ye hamileyim doğuma 10 gibi kısa bir zamanım kaldı

evliliğimizin ilk senesi hariç gayet iyiydi aramız.fakat şu son 1 ayda 4 defa tartışmamız oldu. çoğuda basit şeylerden.eşimin sorun yaptığı, çözümsüz kaldığımız nokta ise benim küsme huyum.

ben haklıysam tartışmalarda barışmak için asla eşim adım atmadan konuşmuyorum. kendimi haksız bulduğum noktalarda elbette özür diliyorum ama çoğunlukla eşimi haksız gördüğümden ondan bekliyorum ilk adımı. eşim haklı haksız aramaksızın benle konuş küs kalma diyor milletin karısı küs kalmıyor demek benim sende değerim yokki ben konuşana kadar konuşmuyosun,halbuki sende bir adım atsan ben seni geri çevirmem hep benden bekliyorsun diyor.şimdi buna o kadar takmiş durumda ki konu kaynanama ,kendi iş arkadaşlarına kadar gitmiş ve kendimi değiştirmezsem ayrılığı bile düşünüyor.

ya ben napayım hanımlar eşimi seviyorum ama kalbimi kırmışsa ve haksızsa konuşup alttan alıp yılışamıyorum .benim yapım bu. özürdede değilim hatalıysa kabul etsin hemen barışırım.onun istediği hiç küs kalmıyıp direk sırnaşmam ona.

bir kaç ayrı kalmayı teklif etti yakın zamandada doğumum var nasıl olur bilmiyorum

Normalde eşinize hak verebilirdim ama doğuma on gün kalmış,sorumluluktan mı kaçıyordur nedir,saçmalamasın. Şu saatte ayrılık mı olur.

Sanki konuyu ben açmışım. 🙄🙄🙄
Seni çok iyi anlıyorum. Evlendigimizden beri ben ondan bir kere bile özür dilememişim. 😳😳 (hatalıysam kesinlikle özür dilerim. Bu konuyu acayip takmış durumda)
Karşılıklı konuşurken 8 de 2 kusurluysam o 8 de 7 kusurlu oluyor.
ağzına geleni söylüyor ama 10 dakika sonra canimli cicimli konuşuyor. Ben konuşmayınca da abartıyorsun, ben özür diliyorum sen neden dilemiyorsun diyor.

En son ben de ağzına geleni saydım, çok ağır konuştum. Sonra da ozur diledim. Sırf ne hissettiğimi anlasın diye. Sonra ne oldu? Konu boşanmaya geldi. Bu şekilde evlilik istemiyormuş beyefendi. Saygı sevgi kalmamış falan....... :bicak: :bicak: :bicak: :bicak:
Çok benciller yaaa. Insan hamile karısına ayrı yasayalım diye teklif eder mi? En güzeli sen de ağzına geleni söyle 5 dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi konuş.

annemin de küsme huyu var. en gıcık olduğum huyudur. o kadar suratsız itici ve ben hakliyim kiniyle geziyo ki gorseniz kusmeye tövbe edersiniz...

siz de kin yoksa bisey diyemicem ama annem de var ve cekilir bişey değil. kendinden soğutuyo anca

Küsen erkek ne kadar iticiyse, küsen kadında o derece itici ve çekilmez olur.Konuyu çok uzatmadan konuşup, kızacaksanız kızıp, söylenecekseniz söylenip, sonrasında küsmeyin.Herşeye küsen ve küsünce günlerce konuşmayan bir arkadaşım vardı.Sadece eşine değil, herkese karşı böyleydi. Onunla olan iletişiminde herkes diken üstünde olurdu hep.Onunla aynı evde yaşamak çok zordur herhalde, Allah eşine sabır versin diye düşünürdü herkes.Siz öyle olmayın. Kalbinize bu kadar gereksiz bir yük yüklemeyin.

Eşin nasil bir insan ki böyle duygulari daha doğuma 10 gün kala yaşatiyor sana.

Eşin seni kirmiş ise, elbette küseceksin. Ve evet ilk adimi o atmali. Hem seni kirsin, hem sen ona birşey olmamiş gibi sirnaş. Sirf beyefendi ilk özür dilemesin diye. Hani gururu var ya!

Peki senin gururun? O niye senin istediğini yapmiyor? Senin gönlünü almal niye bu kadar zor geliyor ona?

Iyi bir aile terapistine, bir psikologa gidin. Eşin biraz senin tarafini anlamayi sağlar.

Aynı durumda olduğunuzu düşünün eşinizden çok rahatsız olduğu bi konu var değiştir dikkat diyorsunuz ama o hiçbir şey yapmıyor o zaman bu başlık eşim beni sevmiyor mu sevse şöyle yapar evliyiz o kadar küslük olur mu yabancı mıyım sanki vs diye açardınız ... küfür vs olmadıkça çok saçma bi şey yapmış olursunuz kendimi değiştiremiyorum falan filan iki çocuklu bir kadın için hikaye... neler yazılıyor görmüyor musunuz , kendinizi toplayın büyük bi şey olmadıkça yapmayın ergen gibi davranmayın...

Eh ama konu sahibide eşinden değişim istiyor
Oda eşi ilk önce gönlünü alsin istiyor.

Eş kişisi, konu sahibin hiç birşey olmamiş gibi davranmasini istiyor. Istediği gibi kirsin konu sahibini ve o birşey demesin.

Konu sahibide bu konudan bikti. Eşi bir adim atsa, konu sahibide atar fakat atmiyor. Üstüne doğumuna 10 gün kala ayrilmak ile tehdit ediyor adam. Adam niye değişmiyor?

Küslük ve trip atmak gerçekten bıktırıp soğutuyor insanı.Bir de kavgalarda haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz da neye göre/kime göre haklısınız?Çocuk musunuz? Kendinizi törpüleyeceksiniz benim huyum bu deyip kenara çekilmekle olmaz, adam haklı böyle ömür geçmez.İnsanlar konuşa konuşa anlaşır.Huyunuzsa huyunuzu bırakacaksınız.

Anlıyorum sizi içinizden gelmiyor, kuserek kırıldım, canım acıyor diyorsunuz ama bunlar çocukların problemle başa çıkma yöntemi. Siz artık yetiskinsiniz, eşiniz de sizden yetişkinlere özgü beceriler bekliyor.
Haksızlığa ugradiginiz konuları uygun zamanda uygun bir dille aktarabilmeniz gerekir aksi halde haklı da olsanız karşınızdakini sinirlendirmekten öteye gitmez. O sizin neye kizdiginizi anlamamis bile olabilir.
Kusmeye maruz kalmak, konusulmamak, yok sayılmak çok yıpratıcı hele ki ,'sen ne yaptığını bilirsin ' kafasindaysaniz ve hiç açıklama yapmıyorsanız daha da fena.
Çift terapisi alın.

Uzun bir yorum yazmistim ama okurken kendime daha cok nefret ettiyim icin sildim.
Doguma 10 gun kala eşinizin o sekilde konusmasi cok kotu olmus. Hamile birine, hele doguma az kalmis birine oyle seyler soylenilir mi hic?
Eşinize cok kizdim.
Yaninizda olup size destek olmak yerine size soylediklerine bak.
Bir sey dusunmeyin, bebisinize odaklanin sadece.
İnsALLAH her sey gonlunuzce olur.
Calisin az küsün ve evliliyinizi kurtarmaya calisin.
Ben de cok kusen ve trip atan biri olarak kendimi torpulemeye calisiyorum son zamanlar.
Eşimin benden daha cok cekmesini istemiyorum, uzuluyorum

Küsmemek sırnaşmak mi demek sizce ? Mesela konuşmayı ve her şeyi abartmamayi deneseniz? Hoşunuza gitmeyen şeyi direk söyleyin. Bu kadar gerginlik stres bebeği de etkiler.

Annem hep trip hep naz hep küsme ve inanın etrafında ki herkes ki buna kocası ve evladı dahil mecburiyetten duruyoruz. Yahu seviyoruz anamız canımız ama bu küsme huyu illallah dedirtti. Lütfen değişin.

ben maksimum 1 saat küsebiliyorum. hiç huyum değil.

küs kalmamaktan kasıt illa sırnaşmak değil ki. karşılıklı konuşabilmek. yani tartışmadan sonra gidip çay içer misin deseniz o bile adım atmaktır.

bir de neden çoğunlukla eşiniz haksız ? onun da kendince çoğunlukla haklı olduğunu düşünmesi mümkün değil mi ?

ben haklıysam tartışmalarda barışmak için asla eşim adım atmadan konuşmuyorum. kendimi haksız bulduğum noktalarda elbette özür diliyorum ama çoğunlukla eşimi haksız gördüğümden ondan bekliyorum ilk adımı.
Ben de çok kırıldıysam, küsmüyorum ama mesafe koyuyorum, konuşmamazlık etmiyorum ama asgari düzeyde konuşuyorum, tepkisiz bir biçimde.
Ama çocuğun için senin biraz alttan alman gerek arkadaşım, sizin tartışmalarınızın suçlusu o bebek değil ve çok büyük bir sorununuz yok gördüğüm kadarıyla.
Hepsini geçtim, bir ilişkiye kısa süre de olsa ayrılık girdi mi kolay kolay toparlanamıyor.Bir insanın yokluğuna alışınca, varlığının bir önemi kalmıyor.

Back
X