Eşimle Çözemediğimiz Sorunumuz

Ben de nefret ederim küsen insanlardan. Ben birine küsersem çıkar hayatımdan, öyle basit bir şey değildir küsmek bama göre. "Benim canım istemiyorsa seninle iletişim kurmam, canım istiyorsa kurarım" diyemez kimse bana. Bir kırgınlık varsa ortada karşılıklı hata olabilir. Herkes kendince haklı zaten. O yüzden konuşalım, kavga edelim gerekirse, ama konulalım.
İletişimi kesecek kadar büyük sorun varsa o, o minvalde değerlendirilir. Ama kalbim kırıldı diyip küsene sinir olurum. O kadar Kötüysem daha da konuşma derim.

Eşinizin durumdan ne kadar rahatsız olduğunu anlayabildiniz mi? Doğuma bu kadar az kalmışken bir süre ayrı kalmayı teklif etmesi de bu yüzden. Evde o soğuk rüzgarlar arayı açar daha da zor olur. Uzatmayın. Basit bi meseleyse değmez, diğer türlü oturup orta yolu bulmaya çalışın. Dengeyi bozmayın yok yere, seviyorum diyorsunuz. Biraz törpüleyin kendinizi bu konuda.ikiniz de hafiflersiniz.

Eşler ayrı ailede büyümüş aynı evde yaşamaya çalışan insanlardır. sizin yüzde yüz haklı olduğunuzu hissettiğiniz yerde eşinizde kendini yüzde yüz haklı hissedebilir. Çok uç nokta konu olmadıkça buyuk tartışma olmadıkça bi iki çekişme icin kusulmesini doğru bulmuyorum . Eşim de vardı o huy . Bir tartışma mi oldu hiç yüzü düzelmez küserdi. Ben beklerdim gelsin haklisin askim özür dilerim desin öyle sirnasalim o onu yapmaz ya hepten kuserdi yada hakli olduguma eminse gelir sadece sırnaşırdı. Baktim huyu boyle degismiyor onu da beklemez oldum ben uzatmam konuşur oldum .Ben beklemiyorum özür falan o da küsmüyor öyle yolu bulduk 😊 hem sorun varsa ortada maksatta çözüm ise iletişim en güzeli ister yumusakca ister mesafelice ama küsmek konuyu farklı boyuta taşır soğutur.

O koca yakında bırakır sizi bence. küçük çocukmusunuz aynı evin içinde küsmek nedir. Evlilik iletişim işidir. Kocaman insanlarsınız kocanızla bir sorununuz olduğunda bir yetişkin olarak karşısına geçip açık açık derdini anlatır, ondanda neden böyle yaptığını dinleyip çözüme ulaşırsınız. Siz kocanızın küs kalamama huyunu fırsata çevirmişsiniz, adamda bunun farkına varmış. Yani insan bir özürle eski haline dönüyorsa o küsme sebebi çokta matah birşey değil demek ki. Aynı huy eşinizde olsa ne yapacaktınız. Siz farkında değilsiniz ama eşinizdeki sevgiyi böyle böyle tüketir arkasından çok ağlarsınız. Ayrıca insanın her kavgada küsmesi gururdan değil kibirindendir. Siz kendinizi eşinizden üstün görüp onu kendinizle cezalandırmaya kalkıyorsunuz. Ama bu bir evlilik için çok tehlikelidir haberiniz olsun. İlerde sizin küsmeniz onun hiç umrunda olmayacağı günlerde gelir ki son yazdıklarınıza bakılırsa böyle devam ederseniz o günler çok uzak değil. Bakın buralarda ne kocalar okuyorsunuz. Okuduğum kadarı ile kocanız kötü biri değil, kocanızda eminim kavgadan sonra size sırnaşmanızı değil yetişkin gibi siniriniz geçince konuşarak iletişim kurmanızı istiyor, siz orayı bile yanlış anlıyorsunuz bence. Evlilikte başarının sırrını eskiler yatağa küs girmemek olarak söylerler bunu unutmayın. Bu benim huyum diyip geçmek yerine gerekirse psikolojik yardım alarak aşın. Bakın erkekler evliliklerinde huzur bulamazlarsa çok kolay huzuru dışarsa ararlar. Kavgada etseniz eşinizle iletişimi koparmayın. Eşinize kul köle olun demiyorum. Kırıldığınız noktada tabiki ısrar edin ama iletişimsizlik ve küslük bir evliliğin en büyük düşmanıdır unutmayın.

haksız bulduğum noktalarda elbette özür diliyorum ama çoğunlukla eşimi haksız gördüğümden ondan bekliyorum ilk adımı.
Bu noktada eşinizi haklı buldum. Çünkü siz kendiniz göre haklısınızdir ama eşiniz de kendini haklı görebilir ki bu çok normal. Zaten insan hep kendinden yana,kendimizi haklı buluruz doğal olarak. Işte siz inatla ondan adım beklerseniz olmaz. Bu kibirli bir tavır ayrıca. Eşinizle konuşup anlaşmak varken ayağınıza bekliyorsunuz. Empati yapın biraz o zaman anlarsınız. Haksız bile olsanız sorun çözmek yapıcı olmak her zaman en güzelidir. Aynı evin içinde kaç yıllık evli çiftlerin bu şekilde triplere girmesi eşinizi yıldırmış olabilir.

Eşini çok hakli buldum. Eşler evde küs kalmamali, en fazla sinirler yatisana kadar ayri odalarda bikac saat gecirilir ama oyle günlerce küs olmaz, cidden bu karsi tarafi cok yipratirici ve yorucu birsey.
Bazen ben hakli oldugum halde adim atmisimdir, bazen de eşim adim atmistir. İnada bindirmemek lazim. Ayni evde çekilmiyor küslük.

kızlar. eşimle düzelttik durumu. söz verdim bu konuda elimden geleni yapacağıma. bu ciddi bir uyarı oldu benim için.hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

Back
X