esimle dort yol agzindayim :(

Persefon85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2007
62
0
86
Fransa
GUNAYDIN...
su anda cok karisik durumdayim. dort yolun basindaym ve ne yapacagima karar veremiyorum. neyin iyi neyin kotu oldugunu, dogru kararin ne oldguna dair hic bir fikrim yok. bencil davranip ailemi uzmek istemiyorum. size kisaca aciklim.
ben universite ilk siniftayken evlenme karari aldim. bir yil nisanli kaldik. nisan zamaninda benim istememle bir kere ayrildik. sonra yine baristik. sonra universiteyi yrida biraktim ve evlendim. esim kurt ve alevi. ailem beni uyarmasina ragmen ben evlenmek istedim. bir kizim oldu. kizim 9 aylikken ayrilma karari aldim. esimin ailesi beni istemiyor surekli knusuyordu esim beni tutmadigi gibi onlarin soyledigi laflar gucum gittigi icin bana kiziyordu. birde logusaligi cok kotu gecirdim. cocugum olucek diye korktum ve cok pimpirikli biri oluverdim. esim bu durularda bana assaliyici laflar soyluyordu. ayrildim ve ailemin yanina gittim kizimla. iki sene aradan sonra dul olmanin cok zor oldugunu en onemliside kizimin aile rtaminda babasinin yaninda buyusun diye dusunerek esimle deneme karari aldik. fakat sorun burda basladi. onu arkadastan ote goremiyorum. onun benim yanimda nefes almasina bile dayanamiyorum. ondan nefret etmiyorum cok iyi bir insan, bir aile babasinin yapmasi gereken herseyi yapiyor. mantikli dusundugum zaman olmam gerektigi gibi yasiyorum ama duygular isin icine girdigi zaman kayboluyorum. istedigim yerde degilim. bunlari ailemle paylastim. fakat bana cok tepki verdiler. hayatim boyunca yanlis kararlar aldigimi dusunerek benim icin en iyisinin onun yani odugu soylediler. bencede mantikli olarak bu boyle ama ya benim duygularim? esimle paylastim cunku asla ona yalan soylemedim. oda din konusunda kaygilari oldugunu soyledi cunku ben namazi kur'ani ogrendim ve dikkat ediyorum. allah yolunda ilerlemeye calisiyorum. oda alevi oldugu icin bunlari gereksiz buluyor ama saygi duyuyor sadece o evdeyken yapmamdan hoslanmiyor. cok derin dusundugumu sadece namaz kilmamin falan yeterli olacagini dusunuyor. onun icin gereksiz iste butun bunlar. cok iyi bir insan ve benim icin cok sey yapmis bir insanin hakkini yemek gunaha girmekte istemiyorum. tabi birde kizim var sevgisizligimi hissediyor, ona bunu yapmaya hakkim olmadigini da biliyorum.

merak ettigim mantigimi dinlemeliyim duygularimi mi? ileride onu sevme ihtimalim var mi? karar aalirken ailemin dusundukleri benim karar almamda etkili olmalimi? din ilerde bize sorun yaratir mi?
:2:
yardimlariniz icin ve anlayisiniz icin simdidn tesekur ederim...

canım bence ayrılmak için acele davranmışsın. doğumdan sonra her kadın depresyon yaşıyormuş. aile dışından gelen tüm negatif durumlarda aile birliğinizi tutmalı gelen laflara kulağınızı tıkamalısınız. eşin bu laflara katılmıyorsa bence önemsemen gerekmeyen laflar. eşinle yakınlaşman için kendine zaman tanı. psikolojik destek al ve asla yarı yolda pes etme.. bazen kötü olaylar ailenin güçlenmesini sağlar..

canım bence ayrılmak için acele davranmışsın. doğumdan sonra her kadın depresyon yaşıyormuş. aile dışından gelen tüm negatif durumlarda aile birliğinizi tutmalı gelen laflara kulağınızı tıkamalısınız. eşin bu laflara katılmıyorsa bence önemsemen gerekmeyen laflar. eşinle yakınlaşman için kendine zaman tanı. psikolojik destek al ve asla yarı yolda pes etme.. bazen kötü olaylar ailenin güçlenmesini sağlar..

tesekur ederim. aslinda dogru olan bu fakat icimde isteksizlik beni karamsarlastiriyor. istemeden ugrasirsam bir yerde patlaklik vericekmis gibi geliyor....

önce "ailesine karşı beni tutmadı" diyorsun sonrada " benim için çok şey yaptı" diyorsun
önce bu konuda bie karar versen :44::44:

önce "ailesine karşı beni tutmadı" diyorsun sonrada " benim için çok şey yaptı" diyorsun
önce bu konuda bie karar versen :44::44:

cok aciklayici olmamisim, kusura bakmayin. ilk ayrilmadan once oyleydi. simdi 4 aydir cok sey yapiyor ugrasiyor yani. o anlamda soyledim. celiski yok..

Sırf kızım babasız kalmasın diye kızınıza da kendinize de hayatı zehir edeceksiniz. Yaşınızı bilmiyorum ama tüm ömür sevmediğiniz bir adamla geçer mi? Nasıl yapacaksınız sevgisiz? Bugün insanlar 2 3 çocukla 40 yaşlarında boşanıp yeni bir hayata başlıyor. Bence yapmayın bunu hem kendinize hem kızınıza. Bende böyle bir ailede büyümüş biri olarak söyleyeyim. Sandığınız g,b, aile ortamında büyümek eğer o ortam sevgiden saygıdan oluşmuyorsa çok daha kötü oluyor. Annemi de babamı da çok severim ancak keşke ayrılsalarmış. Çünkü annemin benim için bir evliliği sürdürdüğünü bilmek ve mutlu olmadığını bilmek beni çok üzüyor ve üzerime çok sorumluluk yüklüyor. Bu büyük bir karar. O bakımdan ben daha evli biri bilr olmayarak size ayrılın ayrılmayın diyemem . ama böyle bir ailede büyüyen biri olarak bu şekilde büyüyecek çocuğunuzun ilerde daha çok üzüleceğini size söyleyebilirim.

canim yasim 27 ve durumuna uzuldum. kendini uzme cunku annen ozamanlar dogru gorunmus oyle yapmis. ben psikoloji ile ilgilenirim, ve senin dedigini okudugum icin dusunduruyor beni. kizimin duygulari beni icin cok onemlidir ve ben ona bu sorumlulugu yuklemek istemiyorum. bence uzulmen yerine annene minnattarlik duygun daha agir bastirmaya calis. bu annenin karariydi. bosanan ailenin cocuklarida daha farkli dusunuyor bizim icin anlasmaliydilar diye. bende bosanan bir ailenin cocugumyum ve yillarca kavgadan sonra. bazn bende dusunuyrum acaba ailem birlikte saglikli olmus olsaydi ben bu secimlerle asla karsi karsiya gelmezdim diye. kararlar dogru veya yanlis olarak bakilmamali diye dusunuyorum arkasinda durmayla alakasi var. ben bu evliligi devam ettiriceksem bunu asla kizim bilmemeli yani bu ayrimda kalip kizim icin devam ettigimi. yani ben oyle dusunuyorum.

Canım bende de tam tersi ben aleviyim, eşim sünni.
hem de en koyusundan. kayınvalidem abdessiz kimsenin elinden yemez, içki satılan yerden alışveriz yapmaz vs. vs. vs. evlerine gittiğinde sürekli dini sohbetler vs.vs.

kendi annemlerde cemden çıkmaz.

şimde sen bunları bilerek evlendin.eşinde bilerek evlendi madem böyle fikir ayrılıkları vardı. neden bebek yapmak için biraz beklemedin.

ben iki tarafada aynı derecede yakın duruyorum. camiye gidenle camiye, ceme gidenle ceme giderim. ama bunu yaparken kimseleri kırmam üzmem. kayınvalidem gelince içkisiz yerden alışveriş yaparım. vs. vs.

yani iki tarafıda idare edecek sensin. erkeğin umrunda olmaz böyle şeyler.

BİRDE EN KIZDIĞIM ŞEY, çünkü başıma geldi ailem alevi-sunni ayrımı yaptığı için insan ayırmam, lütfen sende ayırma ve bunu kimsenin yapmasına izin verme, ne kendi annenin ne de eşinin ailesinin.

benim bir kızım bir oğlum var. o çoçuklara gelince isteyen tutsun ceme götürsün. isteyen tutsun camiye götürsün.
oğlum ve kızım inanın benden çok dua biliyor. abdes alıyor vs. vs. ama ben hiç bir zaman zorlamadım. kendini nereye yakın istiyorsa onu yapsın. isterse ikiside olabilir. çünkü ben eşimle iki ayrı kültürden geldim. çoçuklarımda harmanlanabilir.

hiç öyle takıntılarım olmadı. ama ben aleviyim bunu her zamanda söylerim. hem ramazanı hemde muharrem orucunu tutarım. iki tarafın usul ve adetlerini de bilirim.

sen baştan kendini şüna inandırmışsın o hem kürt hem alevi. e ozaman başkasına da söyleyecek çok söz veriyorsun.

Canım bende de tam tersi ben aleviyim, eşim sünni.
hem de en koyusundan. kayınvalidem abdessiz kimsenin elinden yemez, içki satılan yerden alışveriz yapmaz vs. vs. vs. evlerine gittiğinde sürekli dini sohbetler vs.vs.

kendi annemlerde cemden çıkmaz.

şimde sen bunları bilerek evlendin.eşinde bilerek evlendi madem böyle fikir ayrılıkları vardı. neden bebek yapmak için biraz beklemedin.

ben iki tarafada aynı derecede yakın duruyorum. camiye gidenle camiye, ceme gidenle ceme giderim. ama bunu yaparken kimseleri kırmam üzmem. kayınvalidem gelince içkisiz yerden alışveriş yaparım. vs. vs.

yani iki tarafıda idare edecek sensin. erkeğin umrunda olmaz böyle şeyler.

BİRDE EN KIZDIĞIM ŞEY, çünkü başıma geldi ailem alevi-sunni ayrımı yaptığı için insan ayırmam, lütfen sende ayırma ve bunu kimsenin yapmasına izin verme, ne kendi annenin ne de eşinin ailesinin.

benim bir kızım bir oğlum var. o çoçuklara gelince isteyen tutsun ceme götürsün. isteyen tutsun camiye götürsün.
oğlum ve kızım inanın benden çok dua biliyor. abdes alıyor vs. vs. ama ben hiç bir zaman zorlamadım. kendini nereye yakın istiyorsa onu yapsın. isterse ikiside olabilir. çünkü ben eşimle iki ayrı kültürden geldim. çoçuklarımda harmanlanabilir.

hiç öyle takıntılarım olmadı. ama ben aleviyim bunu her zamanda söylerim. hem ramazanı hemde muharrem orucunu tutarım. iki tarafın usul ve adetlerini de bilirim.

sen baştan kendini şüna inandırmışsın o hem kürt hem alevi. e ozaman başkasına da söyleyecek çok söz veriyorsun.

tam ben yazıcaktım baştan hem kürt hem alevi diye yazmış konu sahibi, sanki bi hastalık bi marazmış gibi, çok yazık

alışmak bazen sevgide öne geçiyor.şuanda sana karşı iyiyse sende sevmeye çalış.acele etme.içini,kafanı kurcalama fazla.büyütme içinde.zor bir durumdasın ama iyilik ve fedakarlıklarınız birbirinize yansıyacak ve mutlu olacaksın bence zaman içinde..ayrılmak bu durumdan daha kolay olmayacak emin ol..biraz çevrene bakman yeterli olur bence.Allah yardımcın olsun.zor mesele.

alevilik bi din değil mezheptir...
önce müslüman olduklarını ama ibadet şekillerinin farklı olduğunu kabul et öyle bak eşine....
alevi-sünni muhabbetinden sorun çıkmaz sanırım...
sevmediğin bi adamla mutsuz olduğun için çocuğunda etkilenir..
yazık etme hem kendine hem çocuğuna

evt cok ayri kulturlerin insanlariyiz ama bu bizim icin hic bir zaman sorun olmadi. birbirimize bu konuda hic saygisizligimiz olmadi allaha sukurler olsun. bazi arklar ben bellirttim diye ayrim yapiyorum sanmis olabilir ama ben onu dusunerek yazmadim. bunun icin esimden ayrilma karari alicak degilim cunku birbiriize kisitlayici yada saygisizlik gibi bir sorunuuz yok. o tarafa cekilmesi konunun beni uzdu, ben oyle bir izlenim yarattimsa ozur dilerim. benim sorunum onun alevi ve kurt olmasindan kaynaklanmiyor..

alışmak bazen sevgide öne geçiyor.şuanda sana karşı iyiyse sende sevmeye çalış.acele etme.içini,kafanı kurcalama fazla.büyütme içinde.zor bir durumdasın ama iyilik ve fedakarlıklarınız birbirinize yansıyacak ve mutlu olacaksın bence zaman içinde..ayrılmak bu durumdan daha kolay olmayacak emin ol..biraz çevrene bakman yeterli olur bence.Allah yardımcın olsun.zor mesele.

beni anladigin icin tesekkur ederim. onemli olan bu, istemek ve zamanla iyi olucagina inanmak sanirim. acele etmiyorum allaha sukurler olsun sabirli bir yapip var.

sen kaç kez bırakma kararı olmışsın ve sonuçta tekrar bir aradasınız
sevginin ötesi daha farklı sıkıntılar var aranızda
çocuk için bir yere kadar katlanılır
ayrıca sevgin ve aşkın yok ise ne yaparsan yap bir yerden sonra kopar bu ilişki
çok iyi tartman lazım sadece kızını değil kendinide düşün lütfen
bir zaman sonra severmiyim acaba demişsin sanmıyorum:50:

kafanın içi fikirlerle dolu.hep bi yanın ama ben diyecek ama dinlemeonu derim.mutluluga saygıya odaklan..bu huzuru bulamayanları düşün,şükret ve ve en önemlisi gülümse..göreceksin ilaç gibi gelecek :):)

Back
X