Eşimle farklı siyasi görüş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende eşimle farklı siyasi görüşteyim hatta ikimizde görüşümüzde katı ve netiz ama asla konuşmayız evin içinde.
Bazen arkadaş ortamında tatlı tatlı atışırız :)
Bizim mezheplerimiz bile farklı eşimle.
af buyurunda türkiyede mi yaşıyorsunuz

Ben de uzun zamandır yemiyordum bir kır pidesi alayım dedim. Tanesi 15 TL olmuştu birkaç ay önce, belki de yine zam gelmiştir. Kır pidesi yahu, öyle lüks bir şey değil; gariban kesimin sabah favorisidir.
15 tl bana ucuz geldi. Normalde ne kadardi ki? Sürekli zam zam zam olunca pahalı ucuz algımızı da kaybettik.

Hayir değişmedi çünkü ;
bu deprem on atom bombası gücünde. Evet Japonya'da 7.9 oluyor ama o okyanusta oluyor, etkilemiyor. Japonlar bile demiş böyle büyük deprem bizde olmadı.hem de bir değil iki. Bu yani asrın felaketi.
Hem de 11 şehri etkiledi, diğer her deprem az yeri etkilerdi. Oooonnn biiirr sehiiirr devlet hangisine yetişsin???
İlk anlar gidilemedi çünkü yollar yıkıldı öyle bir depremdi (yolu yapan kimse artık. Malum,yol yaptılar) , sonra zaten herkese ulaşıldı. Herkes cadirinda, tüm imkanlar seferber. Hemen ev yapımına başlandı, herkese on bin lira gönderildi. Devlet de ne yapsın, aassriinn felaaakeetii , küçük bir kıyamet yani. Nasıl yetişsinler?

Benim evde de var da , bunları diyor genel olarak. İşin komik kısmı depremden 24 saat sonra ben deprem bölgesindeydim ve yolu buyuk bir otobüs ile gittik. Ve gittiğim yerde ikinci gün bile içme suyu yoktu. Bunu birinci ağızdan duymasına rağmen 'yollar bozuk tır nasıl gelsin' dedi. 'ben otobüsle gittim,yollar bozuk ama başka yoldan bir şekilde geldik. Ben geldiysem nasıl kamyon gelemiyor' dedim, 'geldi zaten her yere, aasssriiinnn felleaaakkettii, on atom bombası gücünde. Biraz anla bunu' dedi 😂😂
Tartismiyorum gerçi 2018 yılından beri, evde siyaset konuşmama kararı aldık. Çünkü insan gibi konuşma yetisinden uzak insanlariz, sesler yükseliyor :)
Japon biliminsanları bile şoka girmiş. Böyle bir enkaz bizde olsaydı biz de altından kalkamazdık demiş. Eee Japon biliminsanları şoka girer tabii ki. Böyle bir enkazın nasıl mümkün olduğunun şokuna girerler ama en fazla. Böyle bir enkazın altından dünyada kalkabilecek devlet olmayabilir çok haklılar. Ama o devletler eğer 3.sınıf dünya ülkesi falan değillerse zaten böyle bir enkaza izin vermezler.

Depreme hazır olacaklardı enkaza değil zaten. Bunu algılayamıyor oluşları beni çıldırtıyor. Demiyorlar ki neden Japonya’da bir tane bile bina yıkılmıyor da bizde on binlercesi yıkılıyor.

Eklentiler

• 2013990A-A6B7-46C4-A19F-E0102B52E7B4.webp
    2013990A-A6B7-46C4-A19F-E0102B52E7B4.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 94
Bende eşimle farklı siyasi görüşteyim hatta ikimizde görüşümüzde katı ve netiz ama asla konuşmayız evin içinde.
Bazen arkadaş ortamında tatlı tatlı atışırız :)
Bizim mezheplerimiz bile farklı eşimle.
Mezhep bambaşka bir konu bence. Mezhep bir hayat görüşü değildir. Siyasi görüş ise insanın hayata bakış açısını yansıtır. Benim de erkek arkadaşımla mezhebim bir değil ama bu bir tercih değil ki elimizde olmayan sebeplerden ötürü öyle doğmuşuz. Normal bir birey zaten bunu umursamaz bile, genelde çok baskıcı ve muhafazakarsa bir taraf ve de karşısındakini de kendi inançlarını uygulamaya zorluyorsa sorun çıkar. Bu da normal olmayan bir birey davranışıdır zaten.

Ancak siyasi görüş, karakter, davranış biçimleri bence bizi biz yapan esas şeylerdir. Tercihlerimizdir çünkü ve biz hayatta tercihlerimizle varız. Buradaki ayrım genelde kırılmaya sebep olabilir. Sizde olmamış ne mutlu.

Bundan 5 sene önce benim de kalbimde böyle şeyler vardı. Şimdiyse sanki eski sevgilim gibi geliyor, sadece kalbimi kırdığını hatırlıyorum 😂😂
Dinlesen onu anlayacaksın da dinlemek istemiyorsun. Adam diyor ki bana veri göndermeyen chp idi. Niye ben suçlanıyorum. Siyaset meydani topiğinde videolar linkledim. Chp üyeleri de onayliyorlar. Şu anki tablo bile inceyi hakli çıkarıyor. Saf dışı birakildi, ülke iyice felakete sürüklendi, kendi adaylığını dayattı.

Neden?
2011 den beri birlikteyiz.
2016 dan itibarende evliyiz illa ki karı - koca tartışmalarimiz olmuştur ama bir gün bile hatırlamam siyaset ya da mezhep tartışması yaptığımızı.
Ülkemizde bu çok zor farkındasınızdır heleki mezhepte farklıysa
Umarım en uçlarda bile hep böyle kalmayı başarabilirsiniz

Mezhep bambaşka bir konu bence. Mezhep bir hayat görüşü değildir. Siyasi görüş ise insanın hayata bakış açısını yansıtır. Benim de erkek arkadaşımla mezhebim bir değil ama bu bir tercih değil ki elimizde olmayan sebeplerden ötürü öyle doğmuşuz. Normal bir birey zaten bunu umursamaz bile, genelde çok baskıcı ve muhafazakarsa bir taraf ve de karşısındakini de kendi inançlarını uygulamaya zorluyorsa sorun çıkar. Bu da normal olmayan bir birey davranışıdır zaten.

Ancak siyasi görüş, karakter, davranış biçimleri bence bizi biz yapan esas şeylerdir. Tercihlerimizdir çünkü ve biz hayatta tercihlerimizle varız. Buradaki ayrım genelde kırılmaya sebep olabilir. Sizde olmamış ne mutlu.

Hala çevremizde yeni tanıştığımız insanlar nereli olduğumuzu sorunca nasıl evlendiğimize hayret edebiliyor :) yani pek normalleşmis sayılmaz bu durum (bizim dışımızda)

Siyasi konuda ise tabi ki görüşlerimizi nedenlerimizi mantık çerçevesinde dile getiriyoruz ama bunun sonucunda bir tartışma oluşmuyor ki bence olmaması da gerekir. Demokrasi böyle bir şey aslında.
Hatta bazen bir birimizi anlayamadığımız durumlarda oluyor ya da hak verdiğimiz fakat kimse kimseyi değiştirme çabasına girmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X