• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Günlerdir Süren Tartışmamız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kavga çıkarmak için Felan uğraşmadım böyle bi şeyi hiç bi zaman yapmadım yapmam da. Tam da sanane denilecek bir şey o kadar paranın içinde ayırdığım 10 tl yi görüp laf etmesi normal benim sanane demem mi garip. Düşünmeden yorum yapmayın. Aynı şey sizin başınıza gelse ne yapardınız acaba 10 tl ye 2 ekmek bile alınmıyor bu ekonomide
Ama demek ki 10 tl nin lafını yapabileceğiniz bir maddi seviyeniz var. Öyleyse de cocuguma kendim bakacagim diye işten cikmayacaktiniz. Her kadin cocuguma kendim bakacagim dese calisan , üreten, kazanan , eşine çocuguna maddi fayda saglayan kadin kalmaz ülkede ve dünyada.
İnsan her şeyi bir arada istiyor ama hem karnim doysun hem pastam dursun olmuyor işte.
Paraniz yetmiyorsa çalişmak ve kendinizi geçindirmek zorundasiniz.

Konuya gelirsek berber yarim saat erkene almış bunda kavga edicek küfredicek hatta adama şiddet gostercek hicbisey yok, onun disinda adamin evdeyken yardimci olduğunu siz soyluyorsunuz zaten.

Yani adamin yerinde olsam bende kesinlikle bosanmayi dusunurdum. Esim hem calismayip hem benden herseye yetismemi beklese, ben herseyde yardimci oldugum halde en ufak pürüzde bana küfretse hatta şiddet gösterse, sadece düsünmekle kalmaz bir uyarir ikincide derhal boşanırdım da.. ya kendinize çeki düzen verin ya da boşanmaniz yakin bizden söylemesi.
Herkese de sinirli sinirli yorum yapmayin, insanlar burda sizin icin, disaridan bir goz olarak parmaklarini yoruyor size.

Dip not: kimisi bebek sevicem, giydiricem , cok tatli olacak, instagramda paylasicam diye bi heves yardır yardır cocuk yapip, sonra da gerceklerle yuzleşince bunalip nereye saricagini sasiriyor. O yuzden herkes kendini ve eşini , sınırlarını, tahammüllünü tanıyıp ebeveyn olma ya da olmama karari alsa bu kadar mutsuz çift olmaz toplumda.

10 liranın nasıl bir hükmü var da bunu para yerine koyup hesap kitap yapıyorsunuz? Her ikiniz için de söylüyorum bunu. Ne yaptı 90 lira verip 100 say mı dedi? Aşırı itici bir durum. Bir yandan da para yok demek ki 10 lira kıymete biniyor. Bu beni eşimden anormal derecede soğuturdu.
Ama sizin yaptıklarınız da çok korkunç, ne olursa olsun bu şekilde davranmamalıydınız.

Merhabalar herkese direk konuya dalmak istiyorum cumartesi gününden beri eşimle küçük sebeblerden tartışıp büyütüp tabir caizse birbirimizi yiyoruz. Berbere randevu almış daha önceden söylemişti aldığını ben de tamam demiştim, fakat o gün geldiğinde benim ciddi derecede günlerdir süren bir göz ağrım vardı ve o gün çok arttı küçük bebeğim var ve bebeği olanlar bilir dinlenmek için fırsat kolluyoruz.ben bir de .ben gitmeyeceğini düşünürken bi Anda mutfağa gelip berber 5. 30 yerine 5 de gel diyor dedi, bunu duyar duymaz kan beynime sıçradı ben bu haldeyken nasıl berbere gitmeyi düşünürsün dedim ve tartışma oradan başladı ve büyüdü normalde asla küfür eden biri değilim ama son 2 tartışmada ağzımdan küfür çıkıyor küfür ettiğim için de haklıyken haksız duruma düşüyorum. Neyse tam konuşup anlaştık derken dün de gece maaşını almış hesap yapıyorduk sana da para vereyim dedi (ben işi bıraktım çocuğumu kendim büyütmek istediğim için) neyse benim cüzdanımı açtı köşeye 10 tl koymuştum böyle böyle biriktiririm dedim kendimce babalar gününe kadar istediğim hediyeyi alacaktım onu gördü sana vereceğim paranın üstüne eklersin onu dedi nasıl yani dedim aşırı şaşırdım sen de kalacak zaten onu da ekle dedim dedi, ben de 10 tl ondan ne istiyorsun dedim haa bir de onu da cüzdanının diğer yerine koy diyor sanane dedim ben oraya koyduysam var bir sebebi ne karışıyorsun dedim ayrı gayrımız var diyor bununla onun ne alakası var benim senden ayrı bi 10 tl olamayacak mı ben çalışmıyprum diye bunu yapamazsın diyorum ben kendi kendime bağırıyorum adam kalkıp gidiyor geleceksin buraya dedim ben peşinden gittim koluna vurdum umursamaz davranıp bir de sürekli saçmalama deyince dinle beni, anla ben çalışmıyorum zoruma gidiyor diyorum ben öyle düşünmedim dedi yürüdü gitti ben vurdum diye küfür ettim diye yine ben suçlu oldum şimdi sabah kalktı işe gitti küstük konuşmuyoruz akşam da geç gelecem ben artık düşünecem yazmış ben de istersen hiç gelme dedim. Küçücük bebeğim var nasıl olacak nereye gidecez hiç bilmiyorum 😔yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum
Tamamen haksızsınız. Berber konusu tam bir facia. Cüzdan konusunda da sanane denecek birşey yok. Eşiniz ayda 500 tl veriyormuş zaten ama 10 lirayı mesele yaoan sizsiniz. 10 lira eksik olsa ne olurdu yani?
Acilen kendinizi toparlayın, gönlünü alın. Yoksa kaybedersiniz eşinizi.

Çalışırken cebimizde sormadan paramız oluyor. bunlar sıkıntı olmuyor. Şimdi hem maddi özgürlük yok hem cocuktan dolayı herşeyin ona göre hareket edilmek zodunda. Uykun bile.
Bence güzel bir yemek yapıp, 2 güzel bir şey sür yüzünü gözünü toparla :) yemekte ona hediye almak istediğiniz için kenarda para biriktirmek istediğinizi belirtin. Güzel konusup yaraları sarın. Herkesin fevri davrandığı zaman olur. Söylediğinizden pişman olmayın. O da sizi seviyorsa zaten çok uzatmayacaktır. Sakin kalın 😊

Ben sizi haksız gördüm kusura bakmayın da küfür nedir , vurmak nedir Allah aşkına ?
Böyle mi büyüteceksiniz bebeğinizi ?
Gitsin adam berbere ne olacak kaç dakika sürecek ?

Eğer evde kalmak sizi bunaltıyorsa işe dönün , bu kadar stres size de iyi gelmez , bebeğe de , evliliğinize de ..

Ben sizi anladım. Çocuk doğduktan sonra o eve kapanma süreci çalışan kadınlar için tam bir tramva. Ben de herşeye alıniyordum ama bunun altında benim çalışmıyor oluşum vardı. Daha kompleksli ve tüm gün evde minicik bir bebekle kalmaktan depresif oluyorsunuz.
Şunu öneriyorum; bağıracagınız zaman durdurun kendinizi ve bunu yapmam doğru mu? Bu konu için huzurumu bozmaya değer mi? Hakliyken haksız duruma düşer miyim? Diye sorgulayın. Sonra sakince derdinizi anlatın eşinize ve şunu da iç sorulariniza ekleyin doğumdan önce olsaydı bu tepkiyi verir miydim?
Neyse ben de tüm sorumluluğu almaktan, eşit bir bireyken evde yemek yapıp çocuk bakan, kocasından harçlık alan birisine dönüşmenin etkisini uzun süre atamamıştım üzerimdem. Bir de ailemde kocadan harçlık almak hareket gibi büyütüldüm neyse dur, sakinleş ve evde bebeğini büyütüyor olmanın, kocanın ise sizi maddi olarak destekliyor olmasının tadını çıkar.
Ben 2 yaşındayken kızım döndüm çalışma hayatına şimdi 2. bir bebeğim olsa kesinlikle o günlerdeki gibi olmam.

Merhabalar herkese direk konuya dalmak istiyorum cumartesi gününden beri eşimle küçük sebeblerden tartışıp büyütüp tabir caizse birbirimizi yiyoruz. Berbere randevu almış daha önceden söylemişti aldığını ben de tamam demiştim, fakat o gün geldiğinde benim ciddi derecede günlerdir süren bir göz ağrım vardı ve o gün çok arttı küçük bebeğim var ve bebeği olanlar bilir dinlenmek için fırsat kolluyoruz.ben bir de .ben gitmeyeceğini düşünürken bi Anda mutfağa gelip berber 5. 30 yerine 5 de gel diyor dedi, bunu duyar duymaz kan beynime sıçradı ben bu haldeyken nasıl berbere gitmeyi düşünürsün dedim ve tartışma oradan başladı ve büyüdü normalde asla küfür eden biri değilim ama son 2 tartışmada ağzımdan küfür çıkıyor küfür ettiğim için de haklıyken haksız duruma düşüyorum. Neyse tam konuşup anlaştık derken dün de gece maaşını almış hesap yapıyorduk sana da para vereyim dedi (ben işi bıraktım çocuğumu kendim büyütmek istediğim için) neyse benim cüzdanımı açtı köşeye 10 tl koymuştum böyle böyle biriktiririm dedim kendimce babalar gününe kadar istediğim hediyeyi alacaktım onu gördü sana vereceğim paranın üstüne eklersin onu dedi nasıl yani dedim aşırı şaşırdım sen de kalacak zaten onu da ekle dedim dedi, ben de 10 tl ondan ne istiyorsun dedim haa bir de onu da cüzdanının diğer yerine koy diyor sanane dedim ben oraya koyduysam var bir sebebi ne karışıyorsun dedim ayrı gayrımız var diyor bununla onun ne alakası var benim senden ayrı bi 10 tl olamayacak mı ben çalışmıyprum diye bunu yapamazsın diyorum ben kendi kendime bağırıyorum adam kalkıp gidiyor geleceksin buraya dedim ben peşinden gittim koluna vurdum umursamaz davranıp bir de sürekli saçmalama deyince dinle beni, anla ben çalışmıyorum zoruma gidiyor diyorum ben öyle düşünmedim dedi yürüdü gitti ben vurdum diye küfür ettim diye yine ben suçlu oldum şimdi sabah kalktı işe gitti küstük konuşmuyoruz akşam da geç gelecem ben artık düşünecem yazmış ben de istersen hiç gelme dedim. Küçücük bebeğim var nasıl olacak nereye gidecez hiç bilmiyorum 😔yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum
Çok küçük sorunları büyütüp büyütüp resmen ayrılığı düşünmeye getirmişsiniz. Sizin öncelikle sakinleşmeye ve kendinizi rahatlatmaya ihtiyacınız var. Muhtemelen uykusuzluk ve evde kalmak sizde sinir yapmış.

Küfür ve vurma olayı doğru değil ki bunu eşiniz yapmış olsaydı burda baya linç ederdik. Berber meselesi hadi belki ertelenebilirdi sağlık durumu söz konusu sonuçta ama bunu onun düşünmesini beklemeyin çünkü düşünemiyor birçoğu açık açık gitme sana ihtiyacım var deseniz belki hiç yıpranmazdınız.

Para mevzusu da çok komik. İster 10 tl olsun İster 100 tl ben kafamda o parayla plan yaptıysam bir şekilde üstünü tamamlayıp alırdım yine. Gerekirse sonra yine isterdim yetmedi diye ki sizin meblağ çok düşük kavga etmeye değmez.

Keşke bir de istersen hiç gelme demeseydiniz ateşe körükle gitmişsiniz. Eğer çocuğunuza bakacak biri varsa işe dönün kafanız dağılır. Hem de kendi paranızla istediğinizi alıp satarsınız. Ya sinirlerinizi kontrol etmelisiniz ya da yardım almalısınız.

Evet doğru söylüyorsunuz aslında ben haklıyım ama yapmak istemiyorum vurmayı da küfretmeyi de ama beni dinlemiyor basıp gidiyor
vurmak küfretmek nedir haksızsınız
basıp neden gidiyor kavga büyümesin diye
özür dileyin ve güzel güzel konuşun
etkiye tepki.. o size vursa ne olacak Allah korusun

Ben kavga çıkarmak için Felan uğraşmadım böyle bi şeyi hiç bi zaman yapmadım yapmam da. Tam da sanane denilecek bir şey o kadar paranın içinde ayırdığım 10 tl yi görüp laf etmesi normal benim sanane demem mi garip. Düşünmeden yorum yapmayın. Aynı şey sizin başınıza gelse ne yapardınız acaba 10 tl ye 2 ekmek bile alınmıyor bu ekonomide

Eleştiri kaldıramıyorsanız neden konu açtınız ki? Gayet kavga etmek için uğraşmışsınız. Sinirinizi boşaltıp rahatlamışsınızdır diyeceğim ama yazdığınız yoruma bakılırsa o da olmamış. Konu açmışsınız yorum yazıyoruz. İşinize gelmiyor tabi gerçekleri duymak. İki ekmek bile alınmayan parayı mı biriktiriyorsunuz? Bu kadar önemsiz gördüğünüz bir miktar için kavga ettiniz yani? Küçümsediğimden değil ama çeliştiniz şu an. Başıma gelse evet üstüne ekleyeceğim der geçerdim üstüne asla münakaşaya girmeye gerek görmem. Kendinizi haklı görüyorsunuz ama küfür ve şiddet olmasa bile haklı değilsiniz.

Son düzenleme:
Küçük bebeğiniz olduğu için sinirleriniz baya yıpranmış ve fevri davranmışsınız.
Berber konusunda ben kötüyüm gitmesen olmaz mı diye rica etmeniz daha makul olurdu.
Para konusunda eşinizin ne demek istediğini anlamadım ama uzatmaya gerek duymazdım ben olsam tamam der kapatırdım konuyu.

Biraz sakinleşmeniz ve tepkilerinizi kontrol etmeniz gerek.

Şiddetin cinsiyeti yoktur. Ne olmuş olursa olsun kimseye şiddet uygulayamazsınız. Eşiniz düşünmek istemekte sonuna kadar haklı bence. Hatta onun yerinde olsam bir an bile düşünmezdim boşanmak için.

10 TL küçük bir rakam konusulunca ama siz onu bir kenarda biriktirecek ve esinizde onu vereceğinin üzerine sayacak kadar düşünüyorsa demekki bütçeniz tek maaş gecimide kaldırmıyor yada zorluyor diye düşünürüm. Bizlerde kendi cocukalrimizi kendimiz büyütmek isterdik ama koşullar el vermedi .mecbur yasal süreç bittiği zaman başladık.sizde baslasaniz iyi olur gibi geldi bana keşke birakmasaydiniz hem istediğinizi hem bebeğinizin ihtiyacını alır esinizede maddi anlamda destek olur psikolojinizedeniyi gelirdi bu kadar birikmezdiniz .insanın üzerindeki pijamayi atip giyinmesi saç taraması makyaj yapması ve işyerinde insanın önüne bir çay kahve gelmesi iki arkadaş sohbeti bile beni çok aciyordu halada açar

Küfür etmek vurmak bir insana yakışmayan şeyler sizi hatalı gördüm ben ben istiyorum ki söylemeden anlasın demişsiniz ama erkeklerin %90 o kadar ince düşünceli değil bence konulardanda anlaşıldığı gibi guzel bir sofra kurun esinizede fotoğrafını atın oturup sakince konuşun kayinvalideniz anneniz var ise destek istemekten çekinmeyin

Sadece vurdugunuz ve kufrettiginiz icin mi suclu oldugunuzu dusunuyorsunuz. Zaten suclusunuz iyice uste cikmaya calisiyosunuz. Ayrica siz tartisip buyutuyosunuz esiniz degil

Aranızda geçen 10 TL bahsini buraya yansıtmak ne derece doğru bilemedim. Yani okurken insan " ne kadar basit şeyler bunlar " diyor.
Berbere yarım saat erken gitse ne oluyor ki ?5:30 da gitseydi sıkıntı olmayacak mıydı ?
Ufak tefek şeylerden kavga çıkarıp huzur kaçırıyorsunuz neye yarıyorsa...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X