Eşimle her sey cok guzel fakat...

Koskoca kadın size kendi parasıyla kendi evine yaptığı harcamanın hesabını mı verecek? Çok şikayetçiyseniz girin işe, kazanın, alın. Evlenmeyi bilen geçinmeyi de bilir, kimse size bakmak zorunda değil.
Kendi hatanızın derdini kendiniz çekmenizden daha doğal bir şey yok. Kayınvalideye ne sizin evinizdeki eşyadan...
Ayrıca 19 yaş gayet de mantıklı düşünebilen bir yaş, siz düşünemediyseniz sizin sorununuz. İşsiz, parasız, öğrenci haliyle kayınvalide evine kaçınca şıkır şıkır yeni eşya, yeni ev sahibi olunamayacağını düşünebilmek için 40 yaşında olmak gerekmiyor ki. 19 değil, 9 yaşındaki çocuk bile tahmin edebilir bunu.
Çıkış yolunuz karı-koca çalışmak. Kendinizi başkasıyla kıyaslamayın ve kimseden size bakmasını beklemeyin.

Evet okula devam ediyorum ogretmen olucam insallah. Konu esya da degil aslnda bir zor oluyor ne biliyim hani cocugun seker ister paran yoktur alamazsn cocuga da yok basl diycen oyle birsey iste yuz yuze bakiyosun evlerne gelip gidiyosu. Diyorum bu cocugun annesi bu hic mi oglunu dusunmez ne yiyiyor ne iiyor diye belkide bn annemlerde boyle gordum aile yapisi uyusmadigi ucin zor oluyor kactgmzda q9 yasndaydim smdi 22 ama surekli onume geliyor bu mevzular artk sanki herseyi gogusleyecek guum kalmamis gibi geliyor
Bence eşini seviyorsan sabret , bak sende okuyormuşsun hayatınız güzelleşecek inşallah

zorundamıyım derken zorunda oldugunu hesap ederek kacmıs olman lazım aksi düşünülemez kaynanan size birsey almak zorunda değil neden kıskanıyorsun onu anlamısta değilim adam iyimiş neden herseye maddi bakıyorsun maddı bakacaktın magdem neden evlendın gökten esya dusmuyor kı eşinin yanında yıne meslek sahıbı olup beraber istediğiniz seylerı alabılırdınız ama bakıyorum ki eşini sevmıyorsun yada sevsende lüksiyet sende agır basıyor bu esine haksızlık ustune baskı yapıyorsun ayrıl bence de.

Merhabalar hepinize bu hesabi yeni actm sabah oldu uyuyamadm icimi buraya dokiyim dedi
Biz esmle kacarak evlendik ikimizde ogrenciydik sonra esim ise basladi kayinvalidemle oturrken ayri eve ciktik ondan bundan buldugumuz esyalarla oturuyoruz evde ve kaynvalidem normalmis gibi birde misafir getirmeye calisiyor evime itabiyorum butun yeni evlilerin evleri simir sikir benim boyle hani yine zoruma gitmez calisir alrz elbet ama herseyin iyisini guzelini k.v.dem aliyor bize estayi paramiz yok diye almadi ama kadin kendi evinin mutfagni banyosunu sifirdan yaptrdi ara ara esimle bu mevzulardan kavga ediyoruz cok uzuluyorum kacarak evlendim diye butun yuku ben tasimak zorundamiyim smdiki aklm olsa kacmazdm herkesi. Dugun fotografi varken bnm dugunum hic istedigim gibi olmadi yanlis ustune yanls yaptm esimi sevdigimden yaptm bana akil verin bosansam yeni bir hayata baslasam diyorum bazen cnku varlikli bir kizdim bunlarin hic birine katlanmak bana gore degildi ben hep toz pembe gormusum sanrm her seyi esim yanimda olsun yeter diyordum bir de
Kaçmayan da birçok insan eşyalarını kendisi alıyor. Beklenti içinde olmak insanı iyice mutsuz ediyor galiba. Benmde düğün fotom yok evim kurulmadı henüz yerimiz sabit olmadğndan. Ama kurulcağı zaman bile eşim der iki tarfta bişy yapmasın biz kendmz yapalım diye. Üstelik o tek çalışıyor. Demek istedğm sizde yavaşça kendnz yapablrsnz. Anne bile olsa herkes kendi evine yapcak tabi.

Eşimin ailesinin 5 kuruş faydasını görmedik sağ olsunlar. Her şeyi borç harç ikimiz hallettik. yeri geldi eşya alana kadar battaniye ustunde bir uastikla yattık annemin verdiği. Ama her şeyi aldığımız eşyaların tam olduğu zamanla yerde yattığım zaman arkasında zerre fark yok.bunlar alınabilir yapılabilir şeyler YADA tam tersi bir bakarsınız var bir bakarsınız yok.

Önemli olan can yoldasinizin iyi olması. Hiç pişman olmadım.varliktada yokluktan sevgim artıp azalması

Biraz yaşınız küçük.uzulmeyin hepsi geçer gider.seviyorsaniz karşınızdaki iyiyse pismanda olmayın her şey yenilenir yapılır.ama kırılan gönüller edilen kötü sözler unutulmaz

Aynen cok dogru. Benim kv de birsuru para doktu salonuna. Kadinin torunu colugu cocugu geliyor evine. Yok koltuga dokunma yok yastigi kivirma. Benim cocugum mayin tarlasi gibi dolasacaksa varsin olmasin o esyalar.
Evet çocuklar kısıtlanıyor yazık.Oysa ki aslında her şey onlar için değil mi ?
Benim oturma odam çok karanlık geldi salona geçtim misafir için almadım eşyaları dedim ben kullanayım önce aynı şekilde çatal kaşık takımımı da günlük kullanıyorum ben kullanmadıktan sonra kırk yılın başında gelecek misafire saklamanın ne anlamı var ki.
Eşya alınır hiç önemli değil.Koltuklarımda çok yastık var Allah nasip ederse çocuğum olacak o yastıklar yerlerde sürünecek onlarla oynayacak biliyorum ama olsun hiçbir eşya önemli değil.

Zaten 1-0 yenik baslamissn evliligine.. Allahin emri peygamberin kavloyle evlenenler bile ayni seyleri yasayabiliyolar sen kacarak evlendiysen daha normal bence! Hak ediyosun demiyorum ama elin usagi neler yapmaz adama

Herşey eşya değil bence bu kadar takılmamak lazım bizim esyamiz var ama hep borçla aldık şuan 11 bin lira borcumuz var ev kira yani herkes güllük gülistan ev sahibi olmuyor malesef ne güzel okuluna devam ediyorsun okulunu bitirdi evini değiştirebilir dosersin istediğin gibi kimseye muhtaç değilsin olmamalısın da

Esin
Merhabalar hepinize bu hesabi yeni actm sabah oldu uyuyamadm icimi buraya dokiyim dedi
Biz esmle kacarak evlendik ikimizde ogrenciydik sonra esim ise basladi kayinvalidemle oturrken ayri eve ciktik ondan bundan buldugumuz esyalarla oturuyoruz evde ve kaynvalidem normalmis gibi birde misafir getirmeye calisiyor evime itabiyorum butun yeni evlilerin evleri simir sikir benim boyle hani yine zoruma gitmez calisir alrz elbet ama herseyin iyisini guzelini k.v.dem aliyor bize estayi paramiz yok diye almadi ama kadin kendi evinin mutfagni banyosunu sifirdan yaptrdi ara ara esimle bu mevzulardan kavga ediyoruz cok uzuluyorum kacarak evlendim diye butun yuku ben tasimak zorundamiyim smdiki aklm olsa kacmazdm herkesi. Dugun fotografi varken bnm dugunum hic istedigim gibi olmadi yanlis ustune yanls yaptm esimi sevdigimden yaptm bana akil verin bosansam yeni bir hayata baslasam diyorum bazen cnku varlikli bir kizdim bunlarin hic birine katlanmak bana gore degildi ben hep toz pembe gormusum sanrm her seyi esim yanimda olsun yeter diyordum bir de
Esinde sana alır nedir yani bu boşanma sebebi mı olmalı seni seviyorsa sana saygı duyuyorsa neden bu boşanma fikri sende çalış bebeğin yoksa ne bilim ya bira saçma sonuçta sana saygısı varsa seni kimseye ezdirmiyor kimseye muhtaç etmiyorsa neden yuvanı yikacaksin

Beklentiniz bu kadar fazlaysa kaçmasaydınız o zaman. 19 yaşta çok cahilce düşünülecek bir yaş değil. Üniversite kazanıp okuyacak kadar zekaya sahip iseniz bunları da düşünebilirdiniz.
KV nizin de belki hayalleri vardı oğluyla ilgili. Kadın oğlunu okutmuş. iş güç sahibi olsun kendi ayakları üzerinde durabilsin diye kim bilir ne fedakarlıklar yaptı.
Kafanıza göre davranmışsınız şimdide kadının evine yaptığı harcama sizi rahatsız ediyor. Parasını sizden mi aldı yoksa beraber mi kazandınız?
Ayrıca ailemin durumu iyi demişsin onlar yardım etsin size.

Siz okulunuzu bitirdikten sonra eşinizi de beğenmezsiniz diye düşünüyorum, görünen köy bu çünkü.
Kendi ailenizden niye bir beklenti içinde değilsiniz peki, kaçtığınız için mi? E peki kayınvalidenize sordunuz mu kaçarken, sormadınız, eee bu beklenti, bu kıskançlık niye o halde? Kendi aileniz varlıklıymış, aile ilişkileri de çok sıkıymış madem size onlar el uzatsın, niye yalnız bırakıyorlar şimdi? Ayrıca yaşınız bunları düşünemeyecek kadar da küçük değilmiş, ne yaşa ne de kimseye mana bulmayın, kimse sizin hatalarınızın bedelini ödemek zorunda değil.

Kacanin hic bir seyi olmaz derler ya dogruymus. Kacinca kiymetiniz dusuyor cunku. Bu nasilsa bizim gozuyle bakiyorlar.

Evet okula devam ediyorum ogretmen olucam insallah. Konu esya da degil aslnda bir zor oluyor ne biliyim hani cocugun seker ister paran yoktur alamazsn cocuga da yok basl diycen oyle birsey iste yuz yuze bakiyosun evlerne gelip gidiyosu. Diyorum bu cocugun annesi bu hic mi oglunu dusunmez ne yiyiyor ne iiyor diye belkide bn annemlerde boyle gordum aile yapisi uyusmadigi ucin zor oluyor kactgmzda q9 yasndaydim smdi 22 ama surekli onume geliyor bu mevzular artk sanki herseyi gogusleyecek guum kalmamis gibi geliyor
Ailenin durumu iyiymiş. Senin ailen alsın eşyayı. Kv nin yaptırdığı mutfaktan sana ne.

varlikli bir ailenin biricik kiziyken esime asik oldum fakat kultur farkliliklarindan dolayi babam asla istemedi ve ben esime kactim. Kendi parami kazandim bir elim yagda bir elim baldaydi. Sirf cv icin calistim para icin degil. Esimin ailesi orta karar bi aileydi yinede ellerinden geleni yaptilar evimizi aldilar. Ailemde beni affetti dugunume geldi. Cok sukur suan mutlu bi evliligim ve bekledigim bi bebegim var. Bazen bende kacmaktan pismanlik duyuyorum cunku kacmasam cok daha iyi
Sartlarda olurdu dugunum vs. Yani ufak ayrintilarimiz :) ama bunlar dunyevi seyler mutluysak esyamiz olmasada olur allah eslerimizi basimizdan eksik etmesin.

Dua et de kayınvalidenin yanına oturmadın.En azından kendinize ait bir eviniz var. Kaçarak evlendiğin için de bu yaşadığın şeylere ya göğüs gereceksin ya da yol yakınken ailene geri döneceksin. Böyle gereksiz bir mevzudan dolayı eşinle kavga ediyorsan zaten huzurunuz daha fazla sürmez. İşiniz gücünüz Hayatınız düzene girdiğinde istediğin gibi eşyanı alırsın hayatına bakarsın. Bu konumda bunları büyütmem pek mantıklı gelmedi

Dua et de kayınvalidenin yanına oturmadın.En azından kendinize ait bir eviniz var. Kaçarak evlendiğin için de bu yaşadığın şeylere ya göğüs gereceksin ya da yol yakınken ailene geri döneceksin. Böyle gereksiz bir mevzudan dolayı eşinle kavga ediyorsan zaten huzurunuz daha fazla sürmez. İşiniz gücünüz Hayatınız düzene girdiğinde istediğin gibi eşyanı alırsın hayatına bakarsın. Bu konumda bunları büyütmem pek mantıklı gelmedi

Back
X