eşimle ilgili sorunum var:(((

medidxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
38
64
40
merhaba arkadaşlar 7 yıllık evlyim 3 yaşında cocuğum var çalışıyorum benim sorunum eşimle ilgili nerden başlasam bilemiyorum kızım inatçı ve ağlamayı çok seviyor her dediğini yaptırmak isityor ben ilgisini başka yere çekiyorum bazen dediğini yapıyorum bazende ağlamasına izin veriyorum fakat eşim hiç sabırlı değil cocuk ağladığı zaman oda bağırınıyor avazı çıktığı kadar kızım korkup daha cok ağlıyor ve bende eşimle tartışıyorum bu seferde ikimize birden bağırınıyor allahın belaları vb gibi normalde gerçekten iyi biridir ona göre cocuğu böyle yapan benim hep ben hatalıyım akrabaları ile birlikte olmayı çok sever günlerimiz olur gideriz akşam cocouğun uykusu gelir bizi eve bırakır kendisi tekrar gider bensizde cok rahat gidebiliyor.bu konuyu konuştuğumda ben böyleyim işine gelirse çekemiyorsan kapı orda diyor.kavga etmediğimiz zaanlarda gerçekten iyi biri ilgili dediğimi yapar ama bu davranışlardan dolayı cok mutsuzum ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım yardım edin

Srn kesinlikle çocuk konusunda doğru davranıyorsun.eşinin tavrı yanlış.üç yaşındakiocuk ağlar zırlar normal.size bağlamasın konuyu.eşinizle olmazsa bir pedagoga gitseniz ya da bir çocuk gelişimciyle görüşseniz

Eşim çocuğuma allahın belası deseydi,ona kapıyı ben gösterirdim...tamam kızının edinmiş olduğu davranış iyi değil ama ikiniz beraber bunu bir iki haftada belli kurallar çerçevesinde düzeltebilirsiniz.bence bir pedogogla görüşüp eşinle beraber bu konuya çözüm bul önce.

Her ikinizin de tutumu yanlış.
Çocuk inadına agladiginda istediğini bazen yapıp bazen görmezden geliyor olmanız çocuğun davranışıni pekiştirir.

Eğitim Bilimlerinde buna aralikli pekistirme denir.

Zamanı değişken olduğu için çocuk belki şimdi istediğimi elde ederim belki de şimdi diyerek ağlama davranışını göstermeye devam eder..

Yanlış davranışı yok etmek istiyorsanız kararlı bir şekilde görmezden gelmeye devam etmelisiniz her ikiniz de tabi..

merhaba arkadaşlar 7 yıllık evlyim 3 yaşında cocuğum var çalışıyorum benim sorunum eşimle ilgili nerden başlasam bilemiyorum kızım inatçı ve ağlamayı çok seviyor her dediğini yaptırmak isityor ben ilgisini başka yere çekiyorum bazen dediğini yapıyorum bazende ağlamasına izin veriyorum fakat eşim hiç sabırlı değil cocuk ağladığı zaman oda bağırınıyor avazı çıktığı kadar kızım korkup daha cok ağlıyor ve bende eşimle tartışıyorum bu seferde ikimize birden bağırınıyor allahın belaları vb gibi normalde gerçekten iyi biridir ona göre cocuğu böyle yapan benim hep ben hatalıyım akrabaları ile birlikte olmayı çok sever günlerimiz olur gideriz akşam cocouğun uykusu gelir bizi eve bırakır kendisi tekrar gider bensizde cok rahat gidebiliyor.bu konuyu konuştuğumda ben böyleyim işine gelirse çekemiyorsan kapı orda diyor.kavga etmediğimiz zaanlarda gerçekten iyi biri ilgili dediğimi yapar ama bu davranışlardan dolayı cok mutsuzum ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım yardım edin
Cocugunuzu yanlis yetistirdiyseniz bu sadece senin sucun degil ki kocanin da kabahati var. Ayrica cocuguma ve bana Allahin belalari diyen adama GERCEKTEN IYI BIRI demem alnini karislarim yani

Arkadaşım eşinle ilgili kararı en doğru sen verirsin fakat çocuğunla ilgili bir destek alman şart . Kişilik oluşumu çok küçük yaşlarda başlıyor , küçükken ben de kendimi yerden yere atarmışım , hatta bazen istemediğim yapılmadığında nefesimi dahi tutarmışım . Beni tedavi için doktora götürmüşler . Çocuğunla ilgili bu sorunu bu şekilde çözebilirsin , bu şekilde eşinle olan problemlerin de çözülür . Allah yardımcın olsun . Metanetini koru lütfen .

Önce eşini sonra çocuğunu bi psikologa göster. Çünkü eşin düzelmeden çocuğun düzelmez. Umarım her şey yoluna girer

Çocugu pek istemedi heralde zamanında .. ??

İyi olduğu anlar beddua etmediği anlar mı?

Neden cocuguna ce kendîne bela okutuyorsun anlamıyorum ama seni kınamakta istemiyorum demek ki böyle memnundun hayatından..

Dilersen sen bi dr a git sinirlerin yıpranıyor cünkü böyle olunca önce kendini iyi hisset iyi ol snr cocuga ve esine faydalı olursun ilk iş kocanı yollarsın mesela bi uzmana

X