- Konu Sahibi Turkuazevim
bu konuda oldukça bilgi sahibisiniz anlaşılan bir de bu hastalık bende ilk evlendiğimde yoktu 1 buçuk seneyi biraz geçince başladı stresli bir olay yaşamıştım hemen onun üzerine çıktı çok geniş açık yaralar oluştu ilk rahatsızlık bu şekilde nüks ediyormuş sonra 2 3 atak daha oldu gittikçe küçüldüler . Şimdi ani stres altında kalırsam minik sivilce gibi bazen çıkıyor.
Eşim başka br hastnede başka doktora göründü uroloji sanırım test yapıldı virüs çıktı doktorla kendisi görüştü ben girmedim bir dahada bu şekilde kaldı. Ben gittiğim doktordan memnun kalmadım iki doktor değiştirdim onlarda yalnızca zovirax krem ve valtrex ilaç veriyor başka bir tedavi söylemedi. Eşime herhangi bir ilaç beya tedavi uygulanmadı
Evet zaten tedavisi bu. Ben böyle konularda çok hassasım, 3 ayda bir doktor kontrolüne giderim. Çok fazla araştırma yaptım. Doktoruma da tüm soruları soruyorum olası risklerle ilgili. Başına bu tarz rahatsızlıklar gelen de çok arkadaşım var maalesef. Söylediğinzi gibi semptomları stres ve bağışıklık sisteminin düşmesi tetikler. Herhangi bir ilerleme riski yok ama ara ara çıkabilir. Dediğim gibi dudaktaki uçuktan bir farkı yok zaten ingilizcede dudaktaki uçuğun adı da herpes, bu latince adı uçuğun.
Bağışıklık sistemini kuvvetli tutup, stresten uzak durmaktan başka çare yok. Çok geçmiş olsun ama dediğim gibi HPV'nin daha önemli ve tehlikeli türleri, semptom göstermeyen ve rahim ağzı kansrine yol açanı, bu da düzenli smear ile takip edilmeli. Ben en az 6 ayda bir smear testi yaptırıyorum. Aile sağlık merkezleri bile yapıyor artık.
Doktorun da bilgi veren soruları cevaplayan biri olması önemli, farklı doktorlar deneyip iletişime açık olanı seçebilirsiniz.