eşimle ilk büyük kavgamız.çok üzgünüm :(

mutsuzperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
966
341
73
Herkese merhaba,

Bugün eşimle ilk büyük kavgamızı ettik ,moralim çok bozuk size konuyu özetlemek istiyorum lütfen fikirlerinizi eksik etmeyin

Eşim bi restoran açıyo,biraz biizm biriken paramız birazda babsının yardımıyla kendinden iki yaş büyük bekar abisi var işi var ama memnun değilim falan demişş bende eşime bu restoranı acarken kimseyle ortak olmasını istemediğimi söylemiştim.Az olsun ama ikimizin olsun diye aileyle iş yapılmasını sevmiyorum cunku ister istemez bi yerde sorun cıkıyo.O da benim yanımda çalısıcak maaşla dedi e tabi bu imkansız kardesi para kazanırken dogal olarak ortaklık veya hisse istiycek bunu ona söylediğimde o zmn ortak yaparım dedi.Ailede baglı ve köklü oldugu için ne iş yapılsa birlkte yapılıyo.Bende biraz tepkimi belli ettim oda kimi işe alıp almıycagımı sana sormıycam dedi şok oldum.

10 dk özür diler diye bekledim baktım tık yok,çantamı aldım hava almaya cıkıcam ben dedim cunku aglamaklı oldum,cok agırıma gitti sonra otur oturdugun yerde dedi.Bu sefer benim sinir kat sayım arttı benle bu şekilde konusamazsın diye bagrıp cagırmaya basladım.baya tartıştık sus bagırma yoksa fena olur tarzı klask erkek hareketleri yapmaya basladı bende naaparsın ki dedim sinirden elini duvara vurdu.Ben susmadım kendimi sakınlestiremedim aşırı büyük bi bagrıs cagrıs sırasında ben 10 senelik sevgilimi bile inat için bıraktım damarıma basma inatlaşma dedi.Bende benim kaybetcek bişeyim yok sende bana ters gitme yoksa yuzumu göremezsin bidaha dedim ,çarptım kapıyı cıktım halama gittim oturdum biraz şimdi eve geldim uyuyo.Aşırı sinirlerim bozuk dedikleri çok üzdü beni bende aşırı bagırdım ileri gittim ama eski sevgilisini bile dile getrmesi beni çıldırttı çok üzgünüm =(

ortagım yok..işyeri sahibi olarak bende asla ve aslaa kım olursa olsun ortak almamasını tavsıye ederımmmm bu konuda şimdiden tavrını koymalısın bence ve geri adım atma derim gercekten ortaklıgın sonu yokkkk ve başınızın agrıması da cabası.tek olun kafanız rahat olsun durduk yere huzurunuzu kacırmayın ordan gelen paranında tadı olmaz..hayırlısı olsun sizin için..

yani zamanla eşinizin durumu topladığında onlara hisse payını ödeyip onlardan ayrılabilir. belli ki şu anda durumu pek iyi değil, eşinizin ailesi de ona yardım ediyor borç veriyor gibi düşünün. zamanı geldiğinde onların masrafını onlara geri öder ve ortaklık bitirilebilir. aile şirketleri, işyerleri genelde sıkıntılı olur. kimin borusu ötecek derdi olur. eşinize otoriter davranmasını söyleyin, umarım dominant birisidir. ayrıca aile bağları güçlü olan ailelerde çok güzel sonuçlanabilir de bu ortaklık. hayırlısı için dua edin.

Hay allah ya kot olmuş.. Benim eşim de kardeşiyle iş kurmaya calışıyor ben de çok tedirginim, ben de konsuuorm sureklı suna dıkkat et buna dıkkat et dıye dinliyır ama anlıyor mu bilemem.. Ama sen de biraz buyuttun herhalde olayı ki o kadar tepkş verdi. Yok anlayamıorlar bu tip bir durmun onlar kadar bizim hayatlarımızı da direk etkileyecegini... Hayırlısı olsun ben artık karışmıyorm işine sen de yle yap bence. Sorumluluklarını yerine getiriyormu, evini geçindiriorm ona bak. Yoksa kafayı yersin çarka girme ama çomak da sokma cunku hıcbırsey degişmiyor habire kocanla kavga eder durursun.. Yarın öbürgün onlar birirlerine girdiğinde de ben sana soylemiştim o zaman ben inadımdan 10senelik sevilimi terketmiş adamım demiştin dersin !!

Son düzenleme:
Merhaba,

Değiştiremeyeceğinizi az çok tahmin ettiğiniz bir şey için neden eşinizin bu kadar fazla üzerine gittiğinizi anlayamadım... İstediğiniz mantıksız mı? Hayır, elbette değil.. Ama pek çok insan aile söz konusu olduğunda bazı şeyleri tam anlamıyla değerlendiremez.. Dışarıdan verilen fikirler de bir yere kadar yardımcı olabilir belki ama bu eş'ten gelen bir fikir ise genellikle ters teper. Bazı ön yargılar vardır çünkü..

Ancak uzun süreli evliliklerde "Güven" oturduğu zaman karşılıklı fikir teatisinde bulunulabilir.. Aksi takdirde evlilikler çok taze ise (0-5 yıl arası) fikirlerinizi belirtseniz de ardında mutlaka bir "niyet" aranır. Keşke sakin olsaydınız. Fikrinizi belirttikten sonra eşiniz fikri sabit bir yanıt verdiyse tavır alarak direkt çözüme varamayacağınız gibi tartışarak varabileceğiniz en yakın çözümü de "asla" yaparsınız. Üstelik tartışma, size karşı olan ön yargısını "Ailemi istemiyor", "Aile ilişkilerime karışıyor" vb. gibi bir çok düşünceyle bileyecektir. Dolayısı ile konuları artık net değerlendiremeyecek ve aile söz konusu olduğunda, siz artık haklı olsanız bile sizin tarafınızdan hiç göremeyecektir olayları.

Bu gibi durumlarda sakinlik ve olgunluk çok önemli. Evet, haklısınız.. aile ile iş yapılmaz çünkü aile ilişkilerini zedeleme ihtimali vardır. Ancak bu fikir size açıldığında ya da sizin bir şekilde haberiniz olduğunda eşinize fikrinizi sakince söylemeniz yeterlidir. O zaten istediğini yapacak. Sizin hangi üslupla söylediğiniz bunu değiştirmeyecek.. O halde neden sinirlerinizi de yıpratıp kurduğunuz aile ilişkisini kökten zedeliyorsunuz?

"Abinle ortak olursan seni boşayabilirim" mesajı çarptı gözüme.. Belki bunu yapmak istemediniz, kırıldığınız aslında kız arkadaşını söylemesiydi.. Ama tartışmanın ana fikri ve çıkış noktası belli.. Tırmandığı yer ve ona alınan tavır kalmayacak akılda... Akılda kalan, tartışmanın çıkış noktası ve herkesin bunu nereye vardırdığı olacak.. Eşiniz hatalı evet.. Ama siz de hatalısınız. Biri olgun olsaydı, kısa vadede belki bir çözüm olmazdı.. Ama uzun vadede evliliğinizin iplerini biraz daha elinize alırdınız. Kadının biraz olgun üslupta olması gerekiyor evliliklerde...

Yine de siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,

Babam bile olsa ortak iş yapmıcaksın.
Benim babam dayımla ortak iş yapmaya kalktı ve dayım yarıda bırakıp kaçtı tüm yük babamın üzerine kaldı. Para bulamadık faturalar ödenemedi. Şirket ortak olduğu için dayımın da imzası gerekiyodu. Babam tüm parayı ben vericem gel imzayı at dediği halde gelmedi. İşçilerin emeklerinin karşılığını verelim kimse bizim yüzümüzden mağdur olmasın dedil. kredi çektik babam memur maaşıyla ödeyemediği için iflas ettik. İcralık olduk. Ve dayım ortalarda hiç bişey yok gibi dolandı. Hala daha borcu ödeyebilmiş değiliz. Neredeyse 10 sene olacak.

Sakın ortak olmalarına izin vermeyin. Biraz sakin ama net konuşun eşinize. Sen karışamazsın ne demek. Bu erkekler kendilerini bi halt sanıyolar

Ben eşlerin birbirlerini tehdit etmesini hoş bulmuyorum.

Onun eski sevgiliden dem vurması, senin yüzümü göremezsin demesi hiç hoş değil. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Kendi adıma aşkından ölsem bile biri beni kendiyle tehdit etse "kapı orada" derim.

İlk kavgada, son kavgada bile söylenemeyecek şeyler söylenmiş.

Herkese merhaba,

Bugün eşimle ilk büyük kavgamızı ettik ,moralim çok bozuk size konuyu özetlemek istiyorum lütfen fikirlerinizi eksik etmeyin

Eşim bi restoran açıyo,biraz biizm biriken paramız birazda babsının yardımıyla kendinden iki yaş büyük bekar abisi var işi var ama memnun değilim falan demişş bende eşime bu restoranı acarken kimseyle ortak olmasını istemediğimi söylemiştim.Az olsun ama ikimizin olsun diye aileyle iş yapılmasını sevmiyorum cunku ister istemez bi yerde sorun cıkıyo.O da benim yanımda çalısıcak maaşla dedi e tabi bu imkansız kardesi para kazanırken dogal olarak ortaklık veya hisse istiycek bunu ona söylediğimde o zmn ortak yaparım dedi.Ailede baglı ve köklü oldugu için ne iş yapılsa birlkte yapılıyo.Bende biraz tepkimi belli ettim oda kimi işe alıp almıycagımı sana sormıycam dedi şok oldum.

10 dk özür diler diye bekledim baktım tık yok,çantamı aldım hava almaya cıkıcam ben dedim cunku aglamaklı oldum,cok agırıma gitti sonra otur oturdugun yerde dedi.Bu sefer benim sinir kat sayım arttı benle bu şekilde konusamazsın diye bagrıp cagırmaya basladım.baya tartıştık sus bagırma yoksa fena olur tarzı klask erkek hareketleri yapmaya basladı bende naaparsın ki dedim sinirden elini duvara vurdu.Ben susmadım kendimi sakınlestiremedim aşırı büyük bi bagrıs cagrıs sırasında ben 10 senelik sevgilimi bile inat için bıraktım damarıma basma inatlaşma dedi.Bende benim kaybetcek bişeyim yok sende bana ters gitme yoksa yuzumu göremezsin bidaha dedim ,çarptım kapıyı cıktım halama gittim oturdum biraz şimdi eve geldim uyuyo.Aşırı sinirlerim bozuk dedikleri çok üzdü beni bende aşırı bagırdım ileri gittim ama eski sevgilisini bile dile getrmesi beni çıldırttı çok üzgünüm =(

umarım o kızla ayrıldıktan hemen sonra seninle evlenmemiştir 10 sene çok uzun ve sevgi bitti ayrıldık demiyo, inat çok güçlü bi duygu, sende evden gitmemeliydin bence başka odada otursaydın

Eşinizin kardeşini sevmiyor musunuz? Ne kardeşler var el birliği ile bir araya gelip sülalelerini zengin edebiliyorlar. Eşiniz kardeşi ile geçinecek birisi değil mi ya da tam tersi kardeşinin mi problemi var? Yoksa siz kesinlikle ortak istemediğiniz için mi bu kadar tepki verdiniz? Bu sorulara cevap verirseniz daha makul yazabiliriz.

Eşiniz sonuçta kendisine bir iş kuruyor ve olması gereken ona destek olmak, zaten bu süreç zor ve yıpratıcıdır. Her şey bir yana da insan eşine 10 yıllık sevgilimi bıraktım der mi??? Ben çok şaşırdım, erkekler kazak moda geçebiliyorlar bu moda geçtiğinde ne derseniz diyin sizi duymaz, tek yapmanız gereken o an susmak ve sakinleştiğinde tekrar konuyu açmak olmalıydı. Çabuk gaza gelmişsiniz, gaza getirmişsiniz..

10 yıllık sevgilimi bile inat yüzünden bıraktım ne demek ya. Bile ne demek onu bile bıraktım sen kimsin ki mi demek istiyor anlamadım eşinizin tepkisi bence çok saygısızca olmuş. Sizin tepkiniz ağır olmuş olabilir ama eski sevgili ile kıyaslamak ne demekben burda takıldım çok terbiyesizce olmuş eşe söylenecek söz değil bu arkadaşım. Patavatsız eşin biraz sanırım.
Ortaklığa girdiği zaman seninde hayatını etkileyecek tabiiki sende müdahale edeceksin. Artık o yuva sen ve eşinin yuvası babasının kardeşinin değil. Ortaklık konusunda biraz dahatatlı dil ile yaklaşmaya çalışmanı tavsiye ederim eşin ayıp etmiş olsada budefalık ilk kavganız olduğu için uzatmamanı tavsiye ederim. Ama eski sevgili vs işlerini tartışmaya karıştırdığı için kırıldığınızı da uygun bir dille tatlı bir dille anlatırsınız. Ortalık durumunun hayatınızı nasıl etkileyeceğini örnekler vererek empati kurmasını sağlayarak anlamasını sağlamanızı önerebilirim. İnşallah korktuğunuz gibi olmaz hem işiniz hem evliliğiniz. Allah yardımcınız olsun dirlik düzen versin ailelerimize.

herşeyi geçtim 10 senelik sevgili muhabbetine takıldım yani ben onu bile bıraktım sen kendini ne sanıyosun demek istemiş. bence bu çok ağır bişey insanın kocasnın bunu demesi üzüldüm :50:

10 yıllık sevgilisini inat yüzünden bırakmış ve bunu eşine bi tartışma anında kullanıyor.. yani onu bile bıraktıysam , inatlaşma benle seni de bırakırım diye göz korkutuyo aklınca.. ayrıca inat yüzünden ilişki bitirebiliyosa , demekki canım sorun sende değil , inat olan kocanmış...

Herkese merhaba,

çok sevgi, ilişki dışında bakarak şunu diyeceğim, senin de hissen olsun o zaman. ortak gelirden yani eve girenden pay alma kendi hakkın olsun madem ortak bir birikim söz konusu. hisseler konuşacak, aile de dahil yarın bir gün iş iyi giderse senin de bir söz hakkın olsun. böyle bir anlaşma önerebilirsin. işle ilişkileri karıştırmamak lazım. kadın için ekonomik özgürlük çok önemli bir şey. sen de birikmişlerini bu işe koyuyorsan senin de hissen olabilir. onun dışında kavgada tek suçlu eşin değil ikiniz de birbirinizi kaşımışsınız. o sana fena olur diyor sen ona göremezsin beni diyorsun, ilk kavgada alttan alan yok halana gidiyorsun falan bunlar karşılıklı hep.

Son düzenleme:
çok sevgi, ilişki dışında bakarak şunu diyeceğim, senin de hissen olsun o zaman. ortak gelirden yani eve girenden pay alma kendi hakkın olsun madem ortak bir birikim söz konusu. hisseler konuşacak, aile de dahil yarın bir gün iş iyi giderse senin de bir söz hakkın olsun. böyle bir anlaşma önerebilirsin. işle ilişkileri karıştırmamak lazım. kadın için ekonomik özgürlük çok önemli bir şey. sen de birikmişlerini bu işe koyuyorsan senin de hissen olabilir. onun dışında kavgada tek suçlu eşin değil ikiniz de birbirinizi kaşımışsınız. o sana fena olur diyor sen ona göremezsin beni diyorsun, ilk kavgada alttan alan yok halana gidiyorsun falan bunlar karşılıklı hep.

Evet bu çok iyi bi fikir ancak kendimi böyle iyi hissedebilirim,ben verdıgım altınların derdınde degılım inan ki birlik olmanın eşimle bi aile bi butun olalım dedıkce o mutlaka ailesini herseye karıstırıyo.Az da olsa cokta olsa ben yetinirim kimsenin malında parasında gözüm yok ama ortak olunmasını onaylamıyorum,yarın obur gun abisi evlenıcek karısıyla herseyımız aynı olsun ıstemıyorum ,kendıme bişey alsam bnde isterim der benım ilerisi için cocuklarım içn kendim için yatırım planlarım var demiycekler mi onlar alırsa bizde alırız die yaptgım herseyın hesabını vermek zorunda kalıcam sülalesine.

Madem ben ikimizin sanarak herseyımı sattım gelecek için ayrıdgım butun sermayemi verdim ve o beni dinlemeden önüne gelene pay vericekse bende kendi hakkımı istiycem,hiç olmazsa gelecek için söz hakkım olmalı orda,yoksa bütün sülale oraya ortak olucak yakında :(

Back
X