Eşimle kavga ettik

Ay oturun kayınvalidenizin evinde ne derlerse yapın o zaman ne diyim onu yapamam bunu yapamam gerçekten içim şişti. Her şeye bir bahane bulmuşsunuz o zaman kabullenin artık bu durumu hiç değilse zihinsel olarak sorun yaşamazsınız
Kusura bakmayın neden bu kadar sert yapıdasınız anlamıyorum

Gelirsin gelirsin diyorlar saygı duymuyorlar
Ya onlar der. Siz işiniz var yukarı çıkın ve inmeyin yani ne var bunda soran olursa söylemiştim işim oldugunu ama diyeceksin uygun bi dille. Anlamadım . İşkence mi uyguluyorlar yani. Hayır demek bu kadr zor olmamalı. O zaman şikayet etmeyin. Her şeye evet derseniz daha çok sıkıntı yaşarsınız

Ya onlar der. Siz işiniz var yukarı çıkın ve inmeyin yani ne var bunda soran olursa söylemiştim işim oldugunu ama diyeceksin uygun bi dille. Anlamadım . İşkence mi uyguluyorlar yani. Hayır demek bu kadr zor olmamalı. O zaman şikayet etmeyin. Her şeye evet derseniz daha çok sıkıntı yaşarsınız
Evet artık demicem zaten gözüm açıldı saygısızlık yapmadıktan sonra

Evet artık demicem zaten gözüm açıldı saygısızlık yapmadıktan sonra
Aynen öyle saygısızlık yapmadığınız sürece sıkıntı yok . Bir de eşinize size sormadan karar verilmemesi gerektiğini söyleyin konusun. Duruma göre bakın yani bi olay karar size nasıl etki edecek ona göre karar verin işine geliyor ise ok gelmiyor ise hayır diyeceksiniz. Mesela ben eşim ve eşimn eniştesi İzmir den dönüyorduk enişte ya gelin bize kv de kalın ( kv evde yok) kalın yukarıda sabah kahvaltı yaparız dedi. Eşim ne diyorsun hayatım dedi 2 dk da kafamda eve gece gidicz yemek hazırla sabah yorgun kahvaltı hazırla hmm düşündüm 😅 tamam olur dedim . Gitik yolda pizza söyledim eve geldi yedik, sabah görumce kahvaltıya çağırdı kalkmam hazırlan fln hazır kahvaltıya kondum 2 bardak topladım kalktık eve geldik ohh miss direk uzandım yattım . Kendine göre ayarla her şeyi . İşine geldi mi uy gelmedi ise uyma

Aynen öyle saygısızlık yapmadığınız sürece sıkıntı yok . Bir de eşinize size sormadan karar verilmemesi gerektiğini söyleyin konusun. Duruma göre bakın yani bi olay karar size nasıl etki edecek ona göre karar verin işine geliyor ise ok gelmiyor ise hayır diyeceksiniz. Mesela ben eşim ve eşimn eniştesi İzmir den dönüyorduk enişte ya gelin bize kv de kalın ( kv evde yok) kalın yukarıda sabah kahvaltı yaparız dedi. Eşim ne diyorsun hayatım dedi 2 dk da kafamda eve gece gidicz yemek hazırla sabah yorgun kahvaltı hazırla hmm düşündüm 😅 tamam olur dedim . Gitik yolda pizza söyledim eve geldi yedik, sabah görumce kahvaltıya çağırdı kalkmam hazırlan fln hazır kahvaltıya kondum 2 bardak topladım kalktık eve geldik ohh miss direk uzandım yattım . Kendine göre ayarla her şeyi . İşine geldi mi uy
Aynen öyle saygısızlık yapmadığınız sürece sıkıntı yok . Bir de eşinize size sormadan karar verilmemesi gerektiğini söyleyin konusun. Duruma göre bakın yani bi olay karar size nasıl etki edecek ona göre karar verin işine geliyor ise ok gelmiyor ise hayır diyeceksiniz. Mesela ben eşim ve eşimn eniştesi İzmir den dönüyorduk enişte ya gelin bize kv de kalın ( kv evde yok) kalın yukarıda sabah kahvaltı yaparız dedi. Eşim ne diyorsun hayatım dedi 2 dk da kafamda eve gece gidicz yemek hazırla sabah yorgun kahvaltı hazırla hmm düşündüm 😅 tamam olur dedim . Gitik yolda pizza söyledim eve geldi yedik, sabah görumce kahvaltıya çağırdı kalkmam hazırlan fln hazır kahvaltıya kondum 2 bardak topladım kalktık eve geldik ohh miss direk uzandım yattım . Kendine göre ayarla her şeyi . İşine geldi mi uy gelmedi ise uyma
Eşimin sorması gerekiyor zaten bende dün sormadığı için o sinirle keşke evlenmeseydin dedim

Eşimin sorması gerekiyor zaten bende dün sormadığı için o sinirle keşke evlenmeseydin dedim
Sinirle olmaz. Bende çok hatalar yapıyorum öyle ama olmuyor inada biniyor. Eşinizi alın karşınıza ben diliyle konusun. Bi yerde okumuştum: Hayatım ailene bağlı olman çok güzel ama son zamanlarda aşırıya gittiğini görüyorum ve kendmi değersiz hissetmeye dışlanmış gibi hissediyorum çok üzülüyorum. Hayatım brn seninle doya doya vakit geçirmek istiyorum planlarım oluyo ama içimde kalıyor hepsi vs gibi konuşsan ses tonunu yumuşatarak mesela. Bizim ilk şartlarımızdan biri idi ısrar olmayacak , sormadan karar verilmeyecek başlarda bi kaç defa oldu şimdi biz uzak olduğumuz için ben çat çat söyledim yalan yok . İlk zamanlar o ses çıkmalı sonradan sıkıntı oluyo..

Kusura bakmayın neden bu kadar sert yapıdasınız anlamıyorum

Ablacım siz bende sabır bırakmadınız, yıldım gerçekten, niyetim sert çıkmak değil. Her şeye yapamam, söyleyemem, diyemem yazıyorsunuz. E o zaman yapabileceğiniz bir şey yok biz gelip sizin yerinize konuşamayacağımıza göre. Daha kendinizi ifade edemiyorsunuz karşı tarafa yaşınız da çok küçük nasıl bir cesaret evlendiniz anlamadım ki

Ablacım siz bende sabır bırakmadınız, yıldım gerçekten, niyetim sert çıkmak değil. Her şeye yapamam, söyleyemem, diyemem yazıyorsunuz. E o zaman yapabileceğiniz bir şey yok biz gelip sizin yerinize konuşamayacağımıza göre. Daha kendinizi ifade edemiyorsunuz karşı tarafa yaşınız da çok küçük nasıl bir cesaret evlendiniz anlamadım ki
😢

Sinirle olmaz. Bende çok hatalar yapıyorum öyle ama olmuyor inada biniyor. Eşinizi alın karşınıza ben diliyle konusun. Bi yerde okumuştum: Hayatım ailene bağlı olman çok güzel ama son zamanlarda aşırıya gittiğini görüyorum ve kendmi değersiz hissetmeye dışlanmış gibi hissediyorum çok üzülüyorum. Hayatım brn seninle doya doya vakit geçirmek istiyorum planlarım oluyo ama içimde kalıyor hepsi vs gibi konuşsan ses tonunu yumuşatarak mesela. Bizim ilk şartlarımızdan biri idi ısrar olmayacak , sormadan karar verilmeyecek başlarda bi kaç defa oldu şimdi biz uzak olduğumuz için ben çat çat söyledim yalan yok . İlk zamanlar o ses çıkmalı sonradan sıkıntı oluyo..
Israr etmez zorlamaz ama yinede bu durum beni çok yıpratıyor

Israr etmez zorlamaz ama yinede bu durum beni çok yıpratıyor
Bakın şimdiden o ayarı yapmanız lazım ileri de bebek oldufu zaman çok çekersiniz . Madem bu kadr kv ısrarından sıkılıyorsunuz o zaman kv söyleyin o zaman bi usulle

Planlı değilmiş, o an öyle söylemiş. Bence abartmışsınız. Ne güzel hazır yemek . Senin yaptığını da ertesi gün yersiniz nolacak.😁 Keşke bana da yemek yapan olsa. Ailelerimizden uzaktayız. Ama kayinvalideme gidince yemekleri o yapar. Çünkü onun yemeğini daha çok severiz:dondurma:

Planlı değilmiş, o an öyle söylemiş. Bence abartmışsınız. Ne güzel hazır yemek . Senin yaptığını da ertesi gün yersiniz nolacak.😁 Keşke bana da yemek yapan olsa. Ailelerimizden uzaktayız. Ama kayinvalideme gidince yemekleri o yapar. Çünkü onun yemeğini daha çok severiz:dondurma:
Ama canım bana sormadıki yemeğe inelim mi demesi gerekmiyor muydu zaten tüm haftasonu birlikteydik üstelik isten geldim uzanmak istiyorum yemeğimde vardı ayrıca ben fikir almadan dalmasına kızdım her zaman gördüğümüz insanlar zaten gerek yoktu kaldım arkasında mal gibi iş yorgunu

Evet kendime çeki düzen vericem artık
Yani bencede . Hem durumu kendine çevirebilirsin .işine geldiği gibi davran. Ya benm yengem de aynısını yapardı düşünün annem değil ben değilim (görumce ) evde bizimle yaşayan hala vardı . Halam sürekli kızım gelin birlikte yiyelim kahvaltı yapalım vs vs derdi . Eğer yengem o gün dışarıda ise gelirdi off çok yoruldum diye eğer evde ise abimi bekliyor ise halam çağırdığında hala size afiyet olsun biz burada yapacağız derdi halam eee gelin işte birlikte yer çıkarsın yine yok hala sağol yarın bakarız hem evde işim var halletmem lazım derdi halamdan çok ısrar gelince hala tamam başka zaman işim var dedim ya derdi 😅😅 halam bozulurdu ama susardı yani hak etti sen ne diye evli çifte ısrar ediyorsun işleri vardır derdim bende evde 😅😅😅

Yani bencede . Hem durumu kendine çevirebilirsin .işine geldiği gibi davran. Ya benm yengem de aynısını yapardı düşünün annem değil ben değilim (görumce ) evde bizimle yaşayan hala vardı . Halam sürekli kızım gelin birlikte yiyelim kahvaltı yapalım vs vs derdi . Eğer yengem o gün dışarıda ise gelirdi off çok yoruldum diye eğer evde ise abimi bekliyor ise halam çağırdığında hala size afiyet olsun biz burada yapacağız derdi halam eee gelin işte birlikte yer çıkarsın yine yok hala sağol yarın bakarız hem evde işim var halletmem lazım derdi halamdan çok ısrar gelince hala tamam başka zaman işim var dedim ya derdi 😅😅 halam bozulurdu ama susardı yani hak etti sen ne diye evli çifte ısrar ediyorsun işleri vardır derdim bende evde 😅😅😅
Yengeniz gibi yapıcam 😂😂

Evet tamda böyle yemeklerim çöpe gidiyor benim anlamıyorlar işlerine geliyor yemek yer yemez kalkmak isteyince de laf yapıyorlar eşime nasıl anlatıcam ki
Eşini karşına al eve gidince. Tatlı tatlı konuş."Hayatım, seni anlıyorum, annenin yemeklerini özlüyorsun, onlarla da yemek yemek istiyorsun ama ben her gün senin için yemek yapıyorum ve hep israf oluyor çöpe gidiyor ve benim yemeklerimi beğenmediğini düşünüyorum, üzülüyorum, biz evliyiz ama evli gibi değiliz, sana hiç annenlere inmeyelim orda yemeyelim demiyorum ama gideceğimiz zamana birlikte karar verelim, ben başbaşa vakit geçirmek evimde dinlenmek istiyorum, ama hep annenlerde oldukça evimde rahatça dinlenemiyor sadece otel gibi uyumak için evimi kullanmış oluyorum rahatsız oluyorum. Defalarca aynı şeyleri konuşmaktan yoruldum. Lütfen beni anla. İşten her gelişimizde kapılarını çalmak zorunda değilsin veya her seferinde annenlere benimle birlikte gitmek zorunda değilsin. Beni sorduklarında işleri çok yoğun, çok yorgun dinlenmek istiyor diyebilirsin, ayıp olmaz. " gibisinden bir konuşma yap ama tatlı bir dille.

Benim yengemde iki gelini ile birlikte aynı binada oturuyordu, biri yan dairesinde biri alt katındaydı. Büyük gelin de küçük gelin de baştan mesafesini tavrını koydu. Yanlış anlama tartışma vs kavga anlamında değil. Yengemle araları çok iyiydi ama her gün orada yemek yiyip orada kahvaltı yapmazlardı yani. Biz kendi evimizde yemek yemek istiyoruz derler kendi evlerinde yerlerdi. Mutlaka yengeme de uğrarlardı ama bir gün gelirse bir gün gelmezdi veya 1 saat uğrar evine geri giderdi. O yüzden pek sorun yaşamadılar. Misafir gelse bile her misafir gelişinde misafir geldi diye gelmezlerdi.

Back
X