Eşimle kavgalarım ondan soğumama sebep oluyor

Uniqueangel

Bi kahve alayım sade olsun...
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014
665
738
88
37
Merhaba hemen konuya giriyorum. 3.5 yıllık ewli 2.5 yaşında erkek çocuğum var. Kısaca eşimin karakterini yazayım. Çok çabuk sinirlenen sinirlenince en güzel ortamın bile mahvolmasına üzülmeyen kırıcı aşırı bencil sadece iş ve para hırsı olan her konu hakkında mutlaka bilgisi olan kendi konuşmalarını dinleten ama beni asla ciddiye alıpta dinlemeyen bi insan. Bense kolay sinirlenmeyen ama sinirlenince kolay yumuşamayan neşeli para olaylarına uzak eğlenmeyi bilen mutfakta hazırlıklara bayılan çok duygusal bi insanım. Bu yüzden ewlendiğimizden beri aynı dili konuşamadık. Sürekli kavgalarımız oldu. Aslında yazılacak çok şey var ama ben biraz önceki olaya geleyim hemen. Biz yemek yedik oğlum geç yediği için bizimle yemedi bende ona bizden sonra bişeyler hazırladım yediriyordum. Bu arada işten gelir gelmez nette işiyle ilgili araştırmalar yapar hemen ama üzerini değiştirği gibi tel elinde. Ne çocukla zaman geçirir ne benimle. Neyse bana dediki bu çocuk neden kendisi yemiyor. Kaç yaşına geldi hala sen yediriyosun şunun yemek yeyişine bak sen alıştırıyosun falan. Oğlum çatal bardak kullanabilen bi çocuk zaten. Sadece kaşıkla çorba içerken döküyor. Oyüzden ben yediriyorum. Ve yeme alışkanlığı değişik herşeyi yemiyor. Mutlaka her öğününde çorba var. Bana senin yüzünden böyle diye bi sürü laf etti. Bende sende babalığını yapta ilgilen gelince anında nete gireceğine oğlunla zaman geçir işin ailenin önüne geçti dedim. Bana kapat çeneni gerizekalı sus diye bağırdı. Bende bağırdım bana karaktersiz falan dedi. Bu kavgalar ve kavga esnasındaki laflar ondan soğumama neden oluyor. Cinsel hayatımızı bile etkiledi. Hiç arzulamıyorum ve kırkyılda bir zevk alıyorum afedersiniz. Sanki 30 yıllık ewli gibiyim. Benim için sadece koca ve baba okadar. Aşık olduğum adam bile diyemem. Körkütük seviyorum bile diyemem. Boşan diye fikir almak istemiyorum. Çok güzel zamanlarımızda oluyor tabiki. Ama bu olanlar o zamanları bile unutturuyor bana. Uzun oldu farkındayım yazmam lazımdı. Artık her kavgada kötü kelimeler oluyor. Bana hayvan salak gerizekalı öküz buna benzer şeylerle hakaret ediyor. Tabi bende bu esnada aynı şekilde karşılık veriyorum yani seviyesizlik diz boyu. Nasıl düzeltebilir napabilirim bana fikir verin lütfen

Peki aile terapistine gitmeyi deneseniz.eşinizle bunu hiç konuştunuz mu?
Aslında ben çok istiyorum. Defalarcada söyledim. Hataları düzeltirsek güzel bir aile olabiliriz inanıyorum. Ama kendisi önce kabul edip sonra işlerinin yoğunluğundan bahsetti

Kadınlar genelde eşlerinin kusurlarına aşk için katlanırlar. Veya çok iyi bir baba derler, gönlümü almasını biliyor derler. Sizde bunların hiçbiri yok. Sizi kıran, aşağılayan, aşk hissetmediğiniz, sevişmekten zevk almadığınız bir adamla evlisiniz. Üstelik eşiniz konuşmakla kusurunu kabul edip değişecek birine de benzemiyor. Nasıl bir tavsiye duymak istiyorsunuz?

Bilmiyorum belkide dedğin gibidir. Herzamanki gibi beni ciddiye almıyodur bu konudada
Biraz daha ısrarcı olman gerekli ama eşinin bu ısrarla nasil tepki verir onu bilemiyorum.. Sonuçta problemi kendiniz konuşarak asamiyorsaniz ve çözülecek bir sey diye inaniyorsaniz, yardım almanız lazım...Ama ne yalan söyleyim burdan bakınca çözülecek gibi değil. Yazdiklarinizdan çıkardığım kadarıyla ortak noktası olmayan bir ciftsiniz..

Kadınlar genelde eşlerinin kusurlarına aşk için katlanırlar. Veya çok iyi bir baba derler, gönlümü almasını biliyor derler. Sizde bunların hiçbiri yok. Sizi kıran, aşağılayan, aşk hissetmediğiniz, sevişmekten zevk almadığınız bir adamla evlisiniz. Üstelik eşiniz konuşmakla kusurunu kabul edip değişecek birine de benzemiyor. Nasıl bir tavsiye duymak istiyorsunuz?
Bilemiyorum kafam çok karışık. İyi zamanlarımızda çok iyiyiz ama şu anında sinirlenmesi olayı bitiriyor. Hemen tersler yanında çalışanlarla karıştırma beni diye defalarca söyledim ama aynı aynı

Biraz daha ısrarcı olman gerekli ama eşinin bu ısrarla nasil tepki verir onu bilemiyorum.. Sonuçta problemi kendiniz konuşarak asamiyorsaniz ve çözülecek bir sey diye inaniyorsaniz, yardım almanız lazım...Ama ne yalan söyleyim burdan bakınca çözülecek gibi değil. Yazdiklarinizdan çıkardığım kadarıyla ortak noktası olmayan bir ciftsiniz..
Ewet çok fazla ortak noktamız yok. Üzülüp sevindiğimiz şeyler bile farklı aynı şeylere güldüğümüz çok az şey var o aşırı para hırsı olan biri bende sevdiklerin yanındaysa sağlıkta varsa gerisi boş felsefesindeyim. Bu adamı bi şekilde yola getirmem lazım yoksa bigün bende boşanıyorum diye konu acıcam sanırım

Bilemiyorum kafam çok karışık. İyi zamanlarımızda çok iyiyiz ama şu anında sinirlenmesi olayı bitiriyor. Hemen tersler yanında çalışanlarla karıştırma beni diye defalarca söyledim ama aynı aynı
Evlilik terapistine gitmeye veya öfke kontrolü için tedavi olmaya yanaşır mı acaba? Başka çare göremiyorum. İyi zamanlarınızda, kötü zamanlarınıza tahammül edebilecek kadar mutlu musunuz?

Evlilik terapistine gitmeye veya öfke kontrolü için tedavi olmaya yanaşır mı acaba? Başka çare göremiyorum. İyi zamanlarınızda, kötü zamanlarınıza tahammül edebilecek kadar mutlu musunuz?
Ewet mutluyum. Bizim çözüm yolu dediğiniz gibi ya terapist yada öfke kontrolü

Ewet çok fazla ortak noktamız yok. Üzülüp sevindiğimiz şeyler bile farklı aynı şeylere güldüğümüz çok az şey var o aşırı para hırsı olan biri bende sevdiklerin yanındaysa sağlıkta varsa gerisi boş felsefesindeyim. Bu adamı bi şekilde yola getirmem lazım yoksa bigün bende boşanıyorum diye konu acıcam sanırım
inşallah düzelir diyeyim başka ne diyebilirim ki... Burda kimse zaten bosan bitsin gitsin demez kimseye , ne denli zor olduğunu hepimiz biliyoruz.. Hele ki çocuk varsa.. Rabbim yardımcınız olsun umarım ikna edersiniz esinizi...

Back
X