• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Konuşamıyorum

Evet telefon , playstation... kendi dünyasında gibi sanki gittikçe o dünyaya çekiliyor gibi ben de kendi kendime netten dizi izliyorum kitap okuyorum

Nadiren beraber bir şey yapıyoruz
Canım eşini karşına alıp onu suçlamadan, seçebileceğin en samimi cümlelerle üzüntünü dile getir. Çözüm olarak da beraber plan yapmayı öner. Bak bakalım ne diyecek. Belki o da rahatsızdır durumdan. Senden beklemiştir ilk adımı.

Var yeni oldu, minik daha 3.5 aylık...

Onu çok seviyoruz ilgileniyoruz sonra o uyuyunca herkes kendi dünyasına gibi bir şey. Şöyle beraber muhabbet edelim bir şeyler yapalım yok

Yani var da az

Bana yetmiyor
Belki de bebege uyum surecindedir esiniz .Babalar hemen uyum saglayamiyor .Bir kac aya duzene girer diye düşünüyorum .Bebek bakiminda yardim isteyin ki daha kolay benimsesin bebegi .Benimsemekten kastim sevmesi kucaklamasi degil ,sorumluluk almasi .Boylece daha eglenceli zaman geçirebilirsiniz .

Araştırın ilgi alanlarıyla ilgili birşeyler bulun,film seçin ,araştırdığınız şeylerden bahsedin,şurada şu güzelmiş şöyleymiş böyleymiş.Kendi haline bırakmayın kendi haline bıraktıkça oyunsa oyuna ,telefon sa telefona kilitleniyorlar.Dikkatini çekmeyi deneyin bir şekilde :)Benim eşim de mesleğiyle ilgili çok konuşur sonra gazete vs kilitlenir kalır.
Bende başlarda günlerce ders çalışır gibi çalıştım sevdiği alanlarla ilgili dikkatini çekmek için :) Sessizlik olursa hemen aaa şu şöyleymiş bu bundan oluyormuş sence neden kısa cevabı olmayan konulardan giriyorum :) Atıyorum ortaya o anlatıyorda anlatıyor ;)

Madem farkındasınız, ee konuşun o zaman. 10 yıldır aynı evdeyiz hemen hemen eşimle. Bazen işten çok yorgun geliyor, ben de hem evden çalış, hem kızımla, evle ilgilen, şimdi bir de hamilelik, pestil gibiyim. Akşam eşim geldiğinde, yan yana koltukta iki mumya gidi oturduğumuz mecalsiz günlerimiz oluyor ama bu uzayınca çok rahatsız oluyorum. Eşim de rahatsız oluyordur herhalde, şimdi onun adına konuşmayayım. =P Bu yorgunlukların bizi uzaklaştırmaması için çaba gösteriyoruz. Napıyoruz? Basit şeyler... Mesela kızımı uyutuyoruz. Sonra bir çay kahve yapıp 15-20 dakika da olsa birbirimize odaklanıp ne konuşmak istersek konuşuyoruz, çok önemli meseleler olmasına gerek yok. Bazen birlikte dizi izleyip, onu da konuşabiliyoruz. Hafta sonları teknolojiyi geride bırakıp, ailecek mutlaka doğaya açılıyoruz, bazen kamp yapıyoruz. Evde birlikte yemek yapıyoruz. Ya da kızımla birlikte rahat edebileceğimiz kafelere gidiyoruz. Birlikte bilgisayar oyunu oynuyoruz, ortak bir şey yapınca konuşacak şey de oluyor. 10 senedir hayatımız full aksiyon değil elbette, bazen monotonluktan baydığımız zamanlar oluyor ve k.çımızı kıpırdatmaya enerjimiz olmuyor, o zaman da azıcık salıp, sonra yine toparlıyoruz. Uzun vadede salmamak önemli.

Belki de bebege uyum surecindedir esiniz .Babalar hemen uyum saglayamiyor .Bir kac aya duzene girer diye düşünüyorum .Bebek bakiminda yardim isteyin ki daha kolay benimsesin bebegi .Benimsemekten kastim sevmesi kucaklamasi degil ,sorumluluk almasi .Boylece daha eglenceli zaman geçirebilirsiniz .

Bebek konusunda çok iyi hakkını yiyemem seviyor da yardım da ediyor ama aramızda bir şeyler eksiliyor gibi gittikçe belki de geçici bir şeydir

Ben karı koca bir şeyler yapalım istiyorum sohbet edelim aktiviteler yapalım bunlar çok azaldı :(

Araştırın ilgi alanlarıyla ilgili birşeyler bulun,film seçin ,araştırdığınız şeylerden bahsedin,şurada şu güzelmiş şöyleymiş böyleymiş.Kendi haline bırakmayın kendi haline bıraktıkça oyunsa oyuna ,telefon sa telefona kilitleniyorlar.Dikkatini çekmeyi deneyin bir şekilde :)Benim eşim de mesleğiyle ilgili çok konuşur sonra gazete vs kilitlenir kalır.
Bende başlarda günlerce ders çalışır gibi çalıştım sevdiği alanlarla ilgili dikkatini çekmek için :) Sessizlik olursa hemen aaa şu şöyleymiş bu bundan oluyormuş sence neden kısa cevabı olmayan konulardan giriyorum :) Atıyorum ortaya o anlatıyorda anlatıyor :KK66:

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım çok teşekkürler

İşte böyle aynen bizim de

Çocukla ilgileniyorum sonra o kendi dünyasında ben kendi

Ama bana çok sıkıvı gelmeye başladı bu düzen
kalan zamanınızda kitap okuyun film izleyın kendınıze hobıler edının , ailenizle daha çok zaman geçirin yani eşinizi hayatın merkezine koymayın sıkılmazsınız böylelikle...

Eşim arkadaşlarıyla çokmsohbetlidir, bana gelince köşesinde oturur. 6 yılı geçti evleneli. Baştan beri bir kopukluk var aramızda, bir muhabbetsizlik. Hatta ben de böyle bir konu açmıştım. Güzel fikirler vardı. Ama ben organizatör ruhlu olmadığımdan ve içimde çok kırıldığımdan başaramadım. İnşallah sizde işe yarar

kalan zamanınızda kitap okuyun film izleyın kendınıze hobıler edının , ailenizle daha çok zaman geçirin yani eşinizi hayatın merkezine koymayın sıkılmazsınız böylelikle...

Yok inanın tam tersi ayrı zaman geçirmekten keyif alan bir insanım sürekli beraber olmayı ben de istemem bu yüzden ona evliliğin başından beri anlayış gösterdim zaman zaman o kendi arkadaşlarıyla dışarı çıktı zaman zaman ben kendi arkadaşlarımla dışarıya çıktım evin içinde de tek başına oyun oynamasına ya da film izlemesini falan hep saygı duydum ben de o anlarda kitap okudum tek başıma dizi izledim takıldım keyfimce öyle birbiribi sıkan bağımlı çiftlerden olmadık ama eskiden beraber de çok şey yapardık son zamanlarda bu ayrı takılmalarımız çok arttı artık neredeyse %80 herkes kendi takılıyor gibi o yüzden beraber bir şeyler yapmayı çok Özler hale geldim

çocuk var mı? ona odaklandıysanız sırf adam da kendi kabuğuna çekilmiştir. yoksa bir meşgale bulun birlikte yapacak. normal monotonlaşabilir. ama canlandırmak sizin elinizde

Eşim arkadaşlarıyla çokmsohbetlidir, bana gelince köşesinde oturur. 6 yılı geçti evleneli. Baştan beri bir kopukluk var aramızda, bir muhabbetsizlik. Hatta ben de böyle bir konu açmıştım. Güzel fikirler vardı. Ama ben organizatör ruhlu olmadığımdan ve içimde çok kırıldığımdan başaramadım. İnşallah sizde işe yarar

Bu sorunu çok fazla kişiden duyuyorum sizin adınıza da çok üzüldüm şu anda nasıl aranız çocuğunuz var mı

Yakın bir arkadaşım daha bizimle aynı dertten muzdaripti oda eşine oyun telefon ve benzeri yasaklar koyarak bu sorunu açtığını söylemişti ama ben böyle despot bir karakter olmadığından Bu tarz yasaklarla çözüm üretemiyorum ayrıca eşimi seviyorum ve onun benimle zorla değil isteyerek vakit geçirmesini istiyorum ayrıca onun tek başına vakit geçirme hakkını da elinden almak istemiyorum benim istediğim sadece biraz denge yarısını kendine yarısını bana ayırması zamanınjn mesela

Yok inanın tam tersi ayrı zaman geçirmekten keyif alan bir insanım sürekli beraber olmayı ben de istemem bu yüzden ona evliliğin başından beri anlayış gösterdim zaman zaman o kendi arkadaşlarıyla dışarı çıktı zaman zaman ben kendi arkadaşlarımla dışarıya çıktım evin içinde de tek başına oyun oynamasına ya da film izlemesini falan hep saygı duydum ben de o anlarda kitap okudum tek başıma dizi izledim takıldım keyfimce öyle birbiribi sıkan bağımlı çiftlerden olmadık ama eskiden beraber de çok şey yapardık son zamanlarda bu ayrı takılmalarımız çok arttı artık neredeyse %80 herkes kendi takılıyor gibi o yüzden beraber bir şeyler yapmayı çok Özler hale geldim
O zaman ufak bır tatıl ayarlayın tatıle cıkın ;)

bu sanirim birazda senin karakterine bagli. ben esimle herseyi konustugumdan , bi kitab okurken cenem durur.

onun ilgisini ceksin veya cekmesin. is yerinde neler oldu. haberler, politika, cocugunuz varsa günü doldurcak bir sürü muhabbet olur... tatil plani, yada tatilde yasadiklariniz...

bazende biraz sessizlik güzel sanki

Merhaba

5 yıllık evliyim. Eşimle artık çok az konuştuğumuzu farkettim. Beraber bir şeyler yapmamız iyice azaldı ama artık muhabbet de etmediğimizi farkediyorum. Bu durum beni üzüyor ve sıkıyor. Severek anlaşarak evlendik ama neden bu hale geldik?

Benim gibi olan var mı? Bu durumu yenmek için tavsiye verecek olan var mı?

Teşekkürler
Eşim beni sever ama sohbet muhabbet bizde de yok ben konuşsam ya uykusu geliyor ya tel oynuyor bı çözüm bulamadim

Bu sorunu çok fazla kişiden duyuyorum sizin adınıza da çok üzüldüm şu anda nasıl aranız çocuğunuz var mı

Yakın bir arkadaşım daha bizimle aynı dertten muzdaripti oda eşine oyun telefon ve benzeri yasaklar koyarak bu sorunu açtığını söylemişti ama ben böyle despot bir karakter olmadığından Bu tarz yasaklarla çözüm üretemiyorum ayrıca eşimi seviyorum ve onun benimle zorla değil isteyerek vakit geçirmesini istiyorum ayrıca onun tek başına vakit geçirme hakkını da elinden almak istemiyorum benim istediğim sadece biraz denge yarısını kendine yarısını bana ayırması zamanınjn mesela
Evet bir çocuğumuz var. Böyle yasak masak getirmek bana çok saçma geliyor. İnsanın içinden gelmeli eşine zaman ayırmak, sohbet edip cıvıldamak. Benim zorumla yapacaksa hiç yapmasın daha iyi.

çocuk var mı? ona odaklandıysanız sırf adam da kendi kabuğuna çekilmiştir. yoksa bir meşgale bulun birlikte yapacak. normal monotonlaşabilir. ama canlandırmak sizin elinizde
O zaman ufak bır tatıl ayarlayın tatıle cıkın :KK66:

Bu akşam için film önerisi sundum çocuk uyuduktan sonra , ok dedi... aktivite saatleri önerisini uygulamaya çalışacağım ilk başta , ufak bi tatilden daha yeni geldik çünkü:)

Evet bir çocuğumuz var. Böyle yasak masak getirmek bana çok saçma geliyor. İnsanın içinden gelmeli eşine zaman ayırmak, sohbet edip cıvıldamak. Benim zorumla yapacaksa hiç yapmasın daha iyi.

Ben de aynı kanıdayım... yasak bende getirmem ama bir süre teklif götüren tarF olacağım buradaki bir öneri aktivite saatleri oluşturmaktı onu uygulamaya başladım. Akşam çocuk uyuduktan sonra film izleyelim dedim tamam dedi bakalım..

Yarın da başka bir şey bulacağım.

Eşim beni sever ama sohbet muhabbet bizde de yok ben konuşsam ya uykusu geliyor ya tel oynuyor bı çözüm bulamadim

Evet bi yerden sonra da ipler iyice kopuyor çoğunlukla ayrı takılmaya başlanıyor ev arkadaşı gibi...

Ben de sıkıldım bu durumdan biraz çaba göstereceğim; aktivite saatleri önerisini dikkate aldım burdan bi arkadaşın, bi süre habire plan yapıp teklif götüreceğim sizde mi deneseniz?

Bu akşam için film teklifi götürdüm ok dedi :)

Back
X