• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle niye olmuyor

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Benim hayalimde; yanında hiç sıkılmadığın, sabahtan akşama özleyip hiç ayrı kalamadığın, birbirinizi mutlu etmek için çabaladığın, aileden arkadaştan öteye koyduğun, tartışma sonrası birkaç saatte eski hale dönebildiğin, sarılmadan duramadığın bir ilişki vardı. Eşimle hep bir şeyler eksik, olmuyor. Çok kendi halinde. İnatçı, dediğim dedik. Bir şey söylerim yok der neden derim tersler. Böyle biri yani. Saatlerce konusuyoruz ama birbirimizi anlamıyoruz. Bi anlatamadım ona herkesin farklı şeylerden mutlu olacağını. En son ya ayrılalım ya da bi şeyler düzelsin artık dedim. Tamam gidelim mahkemeye boşanalım ondan sonra mutlu mu olacaksın dedi. Ne ayrılmak istiyoruz ne isteklerimizden taviz veriyoruz. Peki bundan sonra oldurabilir miyiz? Nasıl birbirimizi anlamaya başlar, bağlanır, huzur veririz? Ayrılacaksam da hiç keşkem olmasın istiyorum. Burada çok takılıyorum ama kendi evliliğimi yoluna koyamadım. Tavsiyelere ihtiyacım var..

Sen evliliği çok yanlış kuruyorsun kafanda. Hiçbir evlilik senin hayal ettiğin gibi değil biraz çevrene bak anlarsın.
Fazla zorlama bence.
Yani bilmiyorum senin olgunlasman gerek diye dusundum. Biraz yasca buyuk kadınlara sor konus herkeste neler var gor belki sonrasında haline sukredesin bile gelir

Eşinizi, "değiştirmeye çalışmazsanız" mutlu olabilirsiniz ancak..kimse değişmiyor belki rahatsız olunan taraflar azıcık törpüleniyor..prense dönüşmesini beklemekten vazgeçin kimse sizin hayalinizdeki kişi olmak zorunda değil, olamazda,olmazda..zaten evlilik hayal ettiğini değil, umarken bulduğunu yaşama :)

Sen evliliği çok yanlış kuruyorsun kafanda. Hiçbir evlilik senin hayal ettiğin gibi değil biraz çevrene bak anlarsın.
Fazla zorlama bence.
Yani bilmiyorum senin olgunlasman gerek diye dusundum. Biraz yasca buyuk kadınlara sor konus herkeste neler var gor belki sonrasında haline sukredesin bile gelir
Çevremde güzel evlilikler var ama. Tabii dışarıdan gördüğüm kadarıyla ama beklentilerim zaten olması gerekenler gibi geliyo bana.. neden ki?

Eşinizi, "değiştirmeye çalışmazsanız" mutlu olabilirsiniz ancak..kimse değişmiyor belki rahatsız olunan taraflar azıcık törpüleniyor..prense dönüşmesini beklemekten vazgeçin kimse sizin hayalinizdeki kişi olmak zorunda değil, olamazda,olmazda..zaten evlilik hayal ettiğini değil, umarken bulduğunu yaşama :)
İşte bu değişmeyeceği gerçeğiyle yüzleşirken zorlanıp yıpratıyorum kendimi ama içimde değişeceğine dair de bi umut var

İstedigimiz bu gibi iliskiler genelde film veya kitaplarda yasaniyor. Ki tabi ki nadir de olsa istisnalar vardir. Aslinda birbirinize huzur vermek cok basit, tartismalari uzatmamak en onemlisi. Bir sorun yasadiniz diyelim, icinden 10a kadar sayip sakinles sonra sakince kirildigin noktalari anlat. Kusmek, trip atmak yada turlu taktikler sizi sadece huzursuz eder. Esinle kavga ettiginde bile yataginiza yattiginizda mutlaka saril kus olsaniz bile saril, bu guclu tutuyor. Bir gun mesela esinin sevdigi seyleri yap, en sevdigi yemegi yap veya arada kendisi isteyken tatli tatli mesajlar at. Sevebileceginiz kitaptan 2 tane al gel guleryuzle kitabi ver beraber okuyun mesela. Onceden de kitabin icine tatli guzel notlar yazarsin, okurken o notlarla karsilasir hos olur. Ne olursa olsun ufak tefek mevzular icin bagirma, unutma ki bagirdigin an hakliysan da haksiz durumundasin. Bence ihanet,siddet,yalan gibi durumlar soz konusu degilse bosanmayi aklinizdan gecirmeyin lutfen.

Çevremde güzel evlilikler var ama. Tabii dışarıdan gördüğüm kadarıyla ama beklentilerim zaten olması gerekenler gibi geliyo bana.. neden ki?

Dısardan değil içine girip bak diyorum ben de...O zaman olması gerekiyor dediklerinin bir bütün olarak gerceklesmesinin cogu evlilikte bir utopya oldugunu anlarsın...Hiç goremiosan anne babana bak

Umudunuz var çünkü hala böyle yani hayallerinizin yakınından bile geçmeyen bir evlilik yapmış olduğunuzu kabullenemiyorsunuz..halbuki siz eşinizi hayallerinizdeki adam olduğu için değil, o olduğu için seçtiniz..bu yüzden hayallerimdeki gibi değilmiş evlilik bu muymuş diye düşünmek ve şikayet etmek sizi birbirinizden uzaklaştırır..bunu kafanızdan atın hayallerinizi unutun ve eşinizi olduğu gibi kabul etmekle başlayarak evliliğinizin tadını çıkarın..sevgiler.

İstedigimiz bu gibi iliskiler genelde film veya kitaplarda yasaniyor. Ki tabi ki nadir de olsa istisnalar vardir. Aslinda birbirinize huzur vermek cok basit, tartismalari uzatmamak en onemlisi. Bir sorun yasadiniz diyelim, icinden 10a kadar sayip sakinles sonra sakince kirildigin noktalari anlat. Kusmek, trip atmak yada turlu taktikler sizi sadece huzursuz eder. Esinle kavga ettiginde bile yataginiza yattiginizda mutlaka saril kus olsaniz bile saril, bu guclu tutuyor. Bir gun mesela esinin sevdigi seyleri yap, en sevdigi yemegi yap veya arada kendisi isteyken tatli tatli mesajlar at. Sevebileceginiz kitaptan 2 tane al gel guleryuzle kitabi ver beraber okuyun mesela. Onceden de kitabin icine tatli guzel notlar yazarsin, okurken o notlarla karsilasir hos olur. Ne olursa olsun ufak tefek mevzular icin bagirma, unutma ki bagirdigin an hakliysan da haksiz durumundasin. Bence ihanet,siddet,yalan gibi durumlar soz konusu degilse bosanmayi aklinizdan gecirmeyin lutfen.
Teşekkür ederim böyle tavsiyelere ihtiyacım var tam olarak. Ama şöyle de bi soru geliyor aklıma kendimi bildiğim için. Hep mi ben yapacağım mesela tartıştık ya hep ben mi sarılacağım? Bizde ses yükselten taraf eşim. Bi de kırıldığım konuyu anlatacağım ya yine neye taktın, niye kavga etmek istiyosun niye tartısma cıkarıyosun diyo. Bunu nasıl aşacagız?

Dısardan değil içine girip bak diyorum ben de...O zaman olması gerekiyor dediklerinin bir bütün olarak gerceklesmesinin cogu evlilikte bir utopya oldugunu anlarsın...Hiç goremiosan anne babana bak
Umudunuz var çünkü hala böyle yani hayallerinizin yakınından bile geçmeyen bir evlilik yapmış olduğunuzu kabullenemiyorsunuz..halbuki siz eşinizi hayallerinizdeki adam olduğu için değil, o olduğu için seçtiniz..bu yüzden hayallerimdeki gibi değilmiş evlilik bu muymuş diye düşünmek ve şikayet etmek sizi birbirinizden uzaklaştırır..bunu kafanızdan atın hayallerinizi unutun ve eşinizi olduğu gibi kabul etmekle başlayarak evliliğinizin tadını çıkarın..sevgiler.

Yakın zamanda işe başlama durumum var o zamandan çok umutluyum beni üzen kendi beklentilerim cünkü. Hep ben talep ediyorum olumsuz yanıt alan yine ben oluyorum

Evlenmeden bilmiyo muydun bu adamı ? Bi anda haydi şansıma ne çıkarsa diyip mi evlendin ? .
İnsanlar değişmez , onları oldukları gibi kabul etmek, sevmek önemli, orta yol bulabilmek önemli.

Bir ipi iki kişi tutar ikisi de kendisine çekerse olmaz ki.

Evlenmeden bilmiyo muydun bu adamı ? Bi anda haydi şansıma ne çıkarsa diyip mi evlendin ? .
İnsanlar değişmez , onları oldukları gibi kabul etmek, sevmek önemli, orta yol bulabilmek önemli.

Bir ipi iki kişi tutar ikisi de kendisine çekerse olmaz ki.
Dediğim dedik olduğunu biliyodum tabii ki ama orta yolu bulurduk bi şekilde biz. Valla bulamıyoruz orta yolu bi de hep ben diyorum hadi suraya gidelim sunu yapalım diye. Yani talepkar olan benim. Eşim diyince tamam diyorum hemen dünden razıyım ben. Şu yemeği yapar mısın der tamam derim suraya gidelim olur meyve soy da yiyelim tamam. Onun talepleri bunlardan ibaret :))adam beklentisiz.

Teşekkür ederim böyle tavsiyelere ihtiyacım var tam olarak. Ama şöyle de bi soru geliyor aklıma kendimi bildiğim için. Hep mi ben yapacağım mesela tartıştık ya hep ben mi sarılacağım? Bizde ses yükselten taraf eşim. Bi de kırıldığım konuyu anlatacağım ya yine neye taktın, niye kavga etmek istiyosun niye tartısma cıkarıyosun diyo. Bunu nasıl aşacagız?

Sen esine sarildiginda, optugunde yada tatli tatli bir seyler soylediginde odun gibi mi duruyor? "yine neye taktin niye tartisma cikariyorsun" demesi ufak seyleri bile abartip ustelediginden olabilir. Bu duruma da artik alistigi icin "nasil olsa her seye kizip tartisiyor susuyor, salla" gibi dusunuyordur belki de. Bence bir sure onu sasirt, sinirlenme tut kendini, bir seye kirildiysan bile bir sureligine icine at tabi ona karsi soguk olmadan, bir sasirsin.. esime ne oldu birden desin, boyle dusunurse de zaten mutlaka artik o cabalar, seninle konusmaya calisir. Evde bir huzur ortami yarat, olumsuz seyler olsa da sen bir ucundan tut. Sevdigi yemekleri yap, guzel bir film ac, guzel guzel giyin mis gibi kok, guzel seylerden bahset, o mesela arabalardan konusmayi seviyor diyelim sende fikirlerini belirt. Disari ciktiniz diyelim dilek feneri alin ucurun mesela, ufacik bir sey bu ama sonucta degisiklik.. Belki de esin bunlari bekliyor. Bunlari da yaptigin halde esinde bir hareket yoksa adamin karakteri budur, yapacak hicbir sey yok demektir.

Konularına bazen denk geliyorum, hiçbirine yorum yapmadım sanırım.. her konunu okudum mu bilmiyorum ama çoğunda seni suçlu buluyorum.. evlilikten beklentin çok fazla.. bahsettiğin türde evlilik hepimizin hayali, evet böyle evliliği olanlar var ama çok az.. ve sizinki de o azınlıkta değil belli ki.. ya yetinmeyi bil, ya da alttan alan taraf sen ol, daha mı romantik bi evlilik istiyorsun, zemini sen hazırla o zaman.. bence beklentilerini azaltmazsan evliliğini çok yıpratacaksın.. kaldı ki boşanmayı gündeme getirmişsin bile.. ne gerek vardı ki.. eşin doğru söylemiş boşanınca daha mı mutlu olacaksın, ya da boşandın başkasını buldun evlendin diyelim, o evlilik karşılayacak mı beklentilerini..

Sen esine sarildiginda, optugunde yada tatli tatli bir seyler soylediginde odun gibi mi duruyor? "yine neye taktin niye tartisma cikariyorsun" demesi ufak seyleri bile abartip ustelediginden olabilir. Bu duruma da artik alistigi icin "nasil olsa her seye kizip tartisiyor susuyor, salla" gibi dusunuyordur belki de. Bence bir sure onu sasirt, sinirlenme tut kendini, bir seye kirildiysan bile bir sureligine icine at tabi ona karsi soguk olmadan, bir sasirsin.. esime ne oldu birden desin, boyle dusunurse de zaten mutlaka artik o cabalar, seninle konusmaya calisir. Evde bir huzur ortami yarat, olumsuz seyler olsa da sen bir ucundan tut. Sevdigi yemekleri yap, guzel bir film ac, guzel guzel giyin mis gibi kok, guzel seylerden bahset, o mesela arabalardan konusmayi seviyor diyelim sende fikirlerini belirt. Disari ciktiniz diyelim dilek feneri alin ucurub mesela, ufacik bir sey bu ama sonucta degisiklik.. Belki de esin bunlari bekliyor. Bunlari da yaptigin halde esinde bir hareket yoksa adamin karakteri budur, yapacak hicbir sey yok demektir.
Odun gibi duruyor sarıldıgımda valla. Bunu görünce de sarılasım gelmiyo bi daha. Su an dediğin şekilde ellemiyorum ona hiç kendi halimde şikayetsizim. Neymiş bakalım beklediği deneyeceğim..

Beklentilerin yüksek veya gercek olmayan şeyler değiller. Böyle evliligin olamayacagini dusunenlere uzuldum, artik herne yasadilarsa.
Cevredekilerin mutsuz olması, beni baglamaz. Herkes öyle diyip normallestirip, katlanamam sevgisizliğe. Daha iyisini mi bulurdum? Bilmem ama beni mutlu etmeyen adamla devam etmektense kendim daha mutlu olurdum herhalde diye düşünüyorum.
Ancak duygusal sebeblerden evlilik bitirmek şımarıklık gorulur bizim toplumda ve boyle yetistik. :) O yuzden boyle bir durumda bosanma kararini alamamaniz doğal.

Konularına bazen denk geliyorum, hiçbirine yorum yapmadım sanırım.. her konunu okudum mu bilmiyorum ama çoğunda seni suçlu buluyorum.. evlilikten beklentin çok fazla.. bahsettiğin türde evlilik hepimizin hayali, evet böyle evliliği olanlar var ama çok az.. ve sizinki de o azınlıkta değil belli ki.. ya yetinmeyi bil, ya da alttan alan taraf sen ol, daha mı romantik bi evlilik istiyorsun, zemini sen hazırla o zaman.. bence beklentilerini azaltmazsan evliliğini çok yıpratacaksın.. kaldı ki boşanmayı gündeme getirmişsin bile.. ne gerek vardı ki.. eşin doğru söylemiş boşanınca daha mı mutlu olacaksın, ya da boşandın başkasını buldun evlendin diyelim, o evlilik karşılayacak mı beklentilerini..
Ben de hatırlamıyorum yorum yaptıgınızı. Son konumda eşimin hesaplarını göstermemesi konuluydu. O kadar inat etti ki bu konuda en son ne kadar ufak şeye inat ediyo diye gündeme getirdim boşanmayı.

Beklentilerin yüksek veya gercek olmayan şeyler değiller. Böyle evliligin olamayacagini dusunenlere uzuldum, artik herne yasadilarsa.
Cevredekilerin mutsuz olması, beni baglamaz. Herkes öyle diyip normallestirip, katlanamam sevgisizliğe. Daha iyisini mi bulurdum? Bilmem ama beni mutlu etmeyen adamla devam etmektense kendim daha mutlu olurdum herhalde diye düşünüyorum.
Ancak duygusal sebeblerden evlilik bitirmek şımarıklık gorulur bizim toplumda ve boyle yetistik. :) O yuzden boyle bir durumda bosanma kararini alamamaniz doğal.
Ben boşanmaya sıcak bakmıyodum da böyle konusup konusup bi yere varamadığımızı anladığımda getirdim gündeme. Her gün hüsrana ugramaktansa biraz üzülürüm daha iyi diye düşünüyorum hep..

Dediğim dedik olduğunu biliyodum tabii ki ama orta yolu bulurduk bi şekilde biz. Valla bulamıyoruz orta yolu bi de hep ben diyorum hadi suraya gidelim sunu yapalım diye. Yani talepkar olan benim. Eşim diyince tamam diyorum hemen dünden razıyım ben. Şu yemeği yapar mısın der tamam derim suraya gidelim olur meyve soy da yiyelim tamam. Onun talepleri bunlardan ibaret :))adam beklentisiz.
Ben sizde çok yakın tanıdığımı gördüm. 25 sene evvel babasının razı olmayışına rağmen evlenmiş, aynı sizin yaptıklarınızı yapmış. Her şeye "evet" demekten başka bişey yapmamış. Kadını şehir şehir sürüklemiş iş tutturmak için, meyvesinden taleplerine kadar hayır dememiş. En sonunda kadın aldığı ihanet ile 25 yıllık evliliğini bir temiz bitirdi. Oturup konuştuk neden diye sordum. " Neden olmasın gülüm, her dediğine evet dedim, onun isteklerine asla hayır demeyi bilmedim, zor bir kadın olmadım, herşeyi ayağına götürdüm, kıymetim bilinmedi çantada keklik sayıldm, sonunda da boynuzu yedim" dedi. İstekleriniz hiç de abartılı değil, insan eşine sarılır, sarılmasını bekler. İnsan eşi ile çocuk olur, arkadaş olur, gerekirse vıcık vıcık olur kimseyi ilgilendirmez. Karşı taraf sizin verdiğiniz değer kadar değer vermiyorsa tabiki saçma sapan görünen beklentiler içine giriliyor. Kendinizi biraz geri çekin

Konularınıza arada denk geliyorum, yanlış anlamayın lütfen sadece meraktan soruyorum neden bu kadar erken yasta evlilik kararı aldınız?

Back
X