• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle niye olmuyor

Benim hayalimde; yanında hiç sıkılmadığın, sabahtan akşama özleyip hiç ayrı kalamadığın, birbirinizi mutlu etmek için çabaladığın, aileden arkadaştan öteye koyduğun, tartışma sonrası birkaç saatte eski hale dönebildiğin, sarılmadan duramadığın bir ilişki vardı. Eşimle hep bir şeyler eksik, olmuyor. Çok kendi halinde. İnatçı, dediğim dedik. Bir şey söylerim yok der neden derim tersler. Böyle biri yani. Saatlerce konusuyoruz ama birbirimizi anlamıyoruz. Bi anlatamadım ona herkesin farklı şeylerden mutlu olacağını. En son ya ayrılalım ya da bi şeyler düzelsin kaldıramıyorum artık dedim. Ki doktor da strese tahammülümün zayıf olduğunu ruhen ve bedenen(demir eksikliği) güçlenmem gerektiğini söyledi. Tamam gidelim mahkemeye boşanalım ondan sonra mutlu mu olacaksın dedi. Ne ayrılmak istiyoruz ne isteklerimizden taviz veriyoruz. Peki bundan sonra oldurabilir miyiz? Nasıl birbirimizi anlamaya başlar, bağlanır, huzur veririz? Ayrılacaksam da hiç keşkem olmasın istiyorum. Burada çok takılıyorum ama kendi evliliğimi yoluna koyamadım. Tavsiyelere ihtiyacım var.. bir müddet ayrı mı kalsak acaba?

isimler yansimadir, derler; sizinki de o hesap... nickiniz goz onune alindiginda beklentilerinizin sozluk karsiligi, utopya.

oncelikle sunu belirtmek isterim ki hangi sosyal yahut kulturel sinifta olursaniz olun, bu sorunlar yasanmakta. her evde, her ekonomide...

esim dunyanin en evini dusunen adamidir, ona ragmen bizim de evimizde hep icerisinde bulundugunuz ikilem.

yapi meselesi bu. siz, elinizde olanlarla mutlu olmayi ogrenmelisiniz cunku esinizi seviyorsunuz ve ayrilik sizi bugun yasadiginiz mutsuzluktan daha da mutsuz edecek bir sey.

Nişanlıyken de biliyodum tabii ki inat oldugunu ama bu kadar tahmin etmiyodum. Aynı evde iletişimsizlik yaşıyoruz. Eskiden küsünce gönlümü alırdı şimdi hiç yapmıyor. Alttan almay başladım bugun itibariyle. Sıkıldım evde
aradım dedim ki yanına geleyim de markete gidelim yok ben gelirken alırım baska zaman gel dedi. Tamam dedim ben de. Normalde üstelerdim niye diye. Ne kadar basit halbuki dimi? Ama hep hayır hayır cevabı alınca ben neciyim ki bu evde diye sorguluyo insan

Konussan olmuyo sussan olmuyo zaten

Bence çok üstüne gidiyorsunuz. Bazen böyle ufak şeylere bile sinir oluyor insan. Onu biraz serbest bırakın eğer güven probleminiz yoksa. Sinirliyken üstelemeyin, ama mesela bir çay yapıp onu önemsediğinizi belli edin. Konuşmak isteyince dinleyin, konuşmayı teklif ettiğinizde reddederse kızmayın, anlayışlı bir ifadeyle karşılayın. Bunlar bende çok işe yaradı açıkçası, deneyin derim.

İstediğiniz evliliği bence siz meydana getirin. Zamanla eşiniz de size uyabilir belki. Hemen pes etmeyin. Eminim eşinizin hoşunuza giden yönleride vardır. Onları görmeye çalışın. Mesela gece sarılarak mı uyumak istiyorsunuz siz grur yapmayın madem o inatçı siz sarılın. Evlilikte birbirini tamamlamakta gerekir. Sosyal medyadaki evliliklere inanmayın siz. Emin olun herkeste bir sorun problem olur. Anne kız bile kavga ediyor anlaşamadığı noktalar oluyor. Bence evliliğinizle ilgili ne hayal ediyorsanız siz yapın. Ve oluncada çok mutlu olduğunuzu eşinize gösterin. O da sizi seviyorsa bi süre sonra bundan keyif almaya başlar.

Ütopiküye nikinin hakkını veriyorsun :D ya isteklerin çok iyi çok güzel ama eşinin "senin hayal ettiğin" gibi bir insan olması için aynı şekilde senin de onun için aynısı olman gerekiyor.

Bak bugün mesela bizim iş yerinde çalışan temizlik personeli abla "eşimden Allah razı olsun hiç üzmez beni " vs vs anlatıyordu. Ama evliliğin içine girdiğinde sırf eşi işe gidecek diye 5.5 da kalkıp kahvaltı hazırlatan , kahvaltı sırasında da eşini yanında isteyen bir adam. Uyutmuyor kadını , kadın 2 saat sonra işe gidecek oysa. Yatsa 2 saat daha uykusunu alacak. Ama Yok adam kahvaltımı hazırlayacaksın diyor , bütün gün iş yerinde temizlik yemek yapıyor bir taraftan da akşam ne yapsam düşünüyor. Ekmeği dahi evde yapıyor kadın , kocası bilmem kimin yaptığı ekmek seninkinden daha güzel olmuş diyor.

Ayrıntılara girince kürekle ağzına vurulası bir adam , ama kadın "Allah razı olsun bir gün üzmedi beni" diyor. Bakma sen uzaktan güzel görünen evliliklere. Evet mutlaka güzeldir ama güzelliği kadınların bütün beklentilerini karşılayan adamlardan kaynaklı değil birbirlerine olan bakış açılarından kaynaklı.

Ben de ağzında kırmızı gülle gezen adam hayallerinden uyanıp gerçek dünyaya dönünce evliliğimde mutluluğu buldum. 3 sene eziyet etmişim kendime. Ne eşim değişti ne de ben. İkimiz de kabul ettik birbirimizi bütün herşeyimizle.

Sana daha önce de dedim , tabii bir süreç bu. Sonunda ipleri koparma noktasına geleceksin. Ya ipleri koparacaksın yada sımsıkı bağlanacaksın. Ben bağlandım , ipleri koparmadığım için çok mutluyum. Ama o noktaya gelmesem , bu bağ oluşmazdı bende. Tam birbirimizi kaybetme noktasında birbirimizi bulduk.

Teşekkür ederim böyle tavsiyelere ihtiyacım var tam olarak. Ama şöyle de bi soru geliyor aklıma kendimi bildiğim için. Hep mi ben yapacağım mesela tartıştık ya hep ben mi sarılacağım? Bizde ses yükselten taraf eşim. Bi de kırıldığım konuyu anlatacağım ya yine neye taktın, niye kavga etmek istiyosun niye tartısma cıkarıyosun diyo. Bunu nasıl aşacagız?
Aynı Benim kocam :))

Yukarıdaki kocam beni hiç üzmedi yazısı hoşuma gitti. Eşim şu an yanımda oturuyor ona döndüm dedim ki

Bir gün bile üzmedi beni kocacim
Dedim. Eşim anlamadı saskin saskin bakti ne? Dedi. Tekrar söyledim. Sağa sola baktı. Ben de güldüm. Senin için böyle söylememi ister misin diğer insanlara dedim. Evet dedi. Sonra sınırlı bir şekilde bakıp
O zaman öyle davran dedim.
tmm dedi.
:KK66: :KK66: :KK66:

''Benim hayalimde; yanında hiç sıkılmadığın, sabahtan akşama özleyip hiç ayrı kalamadığın, birbirinizi mutlu etmek için çabaladığın, aileden arkadaştan öteye koyduğun, tartışma sonrası birkaç saatte eski hale dönebildiğin, sarılmadan duramadığın bir ilişki vardı''
bunun olabılmesı için bırbırını çok seven iki kişinin olması lazım. siz sevgı evlılığı yapmamışsınız anlaşılan
Severek evlendik ama inadindan vazgeçecek kadar degil galiba

isimler yansimadir, derler; sizinki de o hesap... nickiniz goz onune alindiginda beklentilerinizin sozluk karsiligi, utopya.

oncelikle sunu belirtmek isterim ki hangi sosyal yahut kulturel sinifta olursaniz olun, bu sorunlar yasanmakta. her evde, her ekonomide...

esim dunyanin en evini dusunen adamidir, ona ragmen bizim de evimizde hep icerisinde bulundugunuz ikilem.

yapi meselesi bu. siz, elinizde olanlarla mutlu olmayi ogrenmelisiniz cunku esinizi seviyorsunuz ve ayrilik sizi bugun yasadiginiz mutsuzluktan daha da mutsuz edecek bir sey.
Esim de dusunur evini cok sorumluluk sahibidir ama beni hep disinda tutuyor bi seylerin. Her seyi kendi yapmak istiyo. Ben atla deve istemiyorum ki utopik olsun :110:
Bence çok üstüne gidiyorsunuz. Bazen böyle ufak şeylere bile sinir oluyor insan. Onu biraz serbest bırakın eğer güven probleminiz yoksa. Sinirliyken üstelemeyin, ama mesela bir çay yapıp onu önemsediğinizi belli edin. Konuşmak isteyince dinleyin, konuşmayı teklif ettiğinizde reddederse kızmayın, anlayışlı bir ifadeyle karşılayın. Bunlar bende çok işe yaradı açıkçası, deneyin derim.
Burayi okuyup biraz paranoyaklasmam dışında guven problemim yok. 1 ay böyle hoşgörülü olacagim bakalim.
İstediğiniz evliliği bence siz meydana getirin. Zamanla eşiniz de size uyabilir belki. Hemen pes etmeyin. Eminim eşinizin hoşunuza giden yönleride vardır. Onları görmeye çalışın. Mesela gece sarılarak mı uyumak istiyorsunuz siz grur yapmayın madem o inatçı siz sarılın. Evlilikte birbirini tamamlamakta gerekir. Sosyal medyadaki evliliklere inanmayın siz. Emin olun herkeste bir sorun problem olur. Anne kız bile kavga ediyor anlaşamadığı noktalar oluyor. Bence evliliğinizle ilgili ne hayal ediyorsanız siz yapın. Ve oluncada çok mutlu olduğunuzu eşinize gösterin. O da sizi seviyorsa bi süre sonra bundan keyif almaya başlar.
Hosuma giden cok yönü de var evet bakalim deneyecegim dediğiniz sekilde
Ütopiküye nikinin hakkını veriyorsun :KK70: ya isteklerin çok iyi çok güzel ama eşinin "senin hayal ettiğin" gibi bir insan olması için aynı şekilde senin de onun için aynısı olman gerekiyor.

Bak bugün mesela bizim iş yerinde çalışan temizlik personeli abla "eşimden Allah razı olsun hiç üzmez beni " vs vs anlatıyordu. Ama evliliğin içine girdiğinde sırf eşi işe gidecek diye 5.5 da kalkıp kahvaltı hazırlatan , kahvaltı sırasında da eşini yanında isteyen bir adam. Uyutmuyor kadını , kadın 2 saat sonra işe gidecek oysa. Yatsa 2 saat daha uykusunu alacak. Ama Yok adam kahvaltımı hazırlayacaksın diyor , bütün gün iş yerinde temizlik yemek yapıyor bir taraftan da akşam ne yapsam düşünüyor. Ekmeği dahi evde yapıyor kadın , kocası bilmem kimin yaptığı ekmek seninkinden daha güzel olmuş diyor.

Ayrıntılara girince kürekle ağzına vurulası bir adam , ama kadın "Allah razı olsun bir gün üzmedi beni" diyor. Bakma sen uzaktan güzel görünen evliliklere. Evet mutlaka güzeldir ama güzelliği kadınların bütün beklentilerini karşılayan adamlardan kaynaklı değil birbirlerine olan bakış açılarından kaynaklı.

Ben de ağzında kırmızı gülle gezen adam hayallerinden uyanıp gerçek dünyaya dönünce evliliğimde mutluluğu buldum. 3 sene eziyet etmişim kendime. Ne eşim değişti ne de ben. İkimiz de kabul ettik birbirimizi bütün herşeyimizle.

Sana daha önce de dedim , tabii bir süreç bu. Sonunda ipleri koparma noktasına geleceksin. Ya ipleri koparacaksın yada sımsıkı bağlanacaksın. Ben bağlandım , ipleri koparmadığım için çok mutluyum. Ama o noktaya gelmesem , bu bağ oluşmazdı bende. Tam birbirimizi kaybetme noktasında birbirimizi bulduk.
3 yil cokmus be:olamaz: bakis açın cok mantikli evet dort dortluk adam çok nadirdir biz gibi cok düşünenler de elindekiyle yetinmez. Ama bilmiyorum ya ben güçlü bi bağlılık ve iletisim istiyorum sadece. Terslenmekten sıkıldım. Sabrimin bittigini hissediyorum o noktaya gelince belli olacak her sey. Ayri kaldiniz mi siz hic?

Ya adamla evlenene kadar bir suru zamanin gecti. Adami oyle tanidin oyle sevdin ne diye degistirmeye calisyosun ki. Oda oyle her insan bir olmaz. Ayak uydurmaya calis. Senin neyinden rahatsizsa sende ona gore davran. Malesef ki dunyada kadinlar daha fazla fedakar oluyo. Artik evlenmissin yok bana cevap vermiyo diye bosanmayi dusenceksen ooooo. Sen torpule kendini. Esin neden mutlu oluyosa onu yap.

İşte bu değişmeyeceği gerçeğiyle yüzleşirken zorlanıp yıpratıyorum kendimi ama içimde değişeceğine dair de bi umut var

Kimse kimse için değişmez. Size değer veriyorsa dişini sıkabildiği kadar rol yapar. Ya kabullenin ya da yolunuza bakın derim.

Back
X