Esasen buradaki sorunun artık kaynağı sizsiniz. Bunu fark etmek gerekiyor sanırım bir süre sonra.
Mesela bizim durumda, sürekli eşimin gamsız, rahat tavırları sorundu. Tüm bu süreçte, onun davranışları beni değiştirmiş, ben farkında değilmişim. Ben de olduğum kişi olmaktan çıkmışım. Daha asabi, memnuniyetsiz biri haline gelmişim. Şimdi o telafi ediyor etmesine de, artık ben de eski ben değilim işte, adamı kovalayıp duruyorum. Şimdi bunun üzerine çalışıyorum. Değişen kendimi, yeniden yapılandırma gibi bir şey. Evin içine kadar değiştireceğim, ben de yeniden başlayayım diye.
Belki sizdeki durum da bu. Yani beklenti içinde olmak insanı yıpratan, yoran bir şey bilirim. Bu süreçte siz de değişip farklilastiniz muhtemelen. Belki karakterinizde olmayan yeni huylar, tepkiler ortaya çıktı tüm bu etkileşimde. Siz ne durumdasınız, evliliginizin ilk zamanlarındaki kadın gibi misiniz, kendiniz ne yönde değiştiniz bunları tahlil etmeye çalışın. İnanın önce iç huzur gerekiyor ki evin içine de o huzur aksın, pozitif yöne ilerleme kaydedilsin. Siz ruhen ne durumdasınız, beklediklerinizi yapsa da memnun olur muydunuz şimdi gerçekten, bi sorun kendinize. Bence buruk olurdunuz yine de.