• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle niye olmuyor

Merhaba canim actigin konuyu okudum yazdigin ilk satirlar cumleler tamamen beni anlatmakta. Ama ben bu ruyadan cabuk uyandim ve anladim kimseyi degistiremessin. Ben belki biraz aşırı ornegim tamamen bosvermislik piskolojisiyle evliligim ilerliyor. Esimle es degilde ev arkadasi gibiyiz, durumu kabullendim. Benimde 2 tane konum var burda actigim istersen okuyabilirsin. Baska hayatlardan ornek...

Esasen buradaki sorunun artık kaynağı sizsiniz. Bunu fark etmek gerekiyor sanırım bir süre sonra.

Mesela bizim durumda, sürekli eşimin gamsız, rahat tavırları sorundu. Tüm bu süreçte, onun davranışları beni değiştirmiş, ben farkında değilmişim. Ben de olduğum kişi olmaktan çıkmışım. Daha asabi, memnuniyetsiz biri haline gelmişim. Şimdi o telafi ediyor etmesine de, artık ben de eski ben değilim işte, adamı kovalayıp duruyorum. Şimdi bunun üzerine çalışıyorum. Değişen kendimi, yeniden yapılandırma gibi bir şey. Evin içine kadar değiştireceğim, ben de yeniden başlayayım diye.

Belki sizdeki durum da bu. Yani beklenti içinde olmak insanı yıpratan, yoran bir şey bilirim. Bu süreçte siz de değişip farklilastiniz muhtemelen. Belki karakterinizde olmayan yeni huylar, tepkiler ortaya çıktı tüm bu etkileşimde. Siz ne durumdasınız, evliliginizin ilk zamanlarındaki kadın gibi misiniz, kendiniz ne yönde değiştiniz bunları tahlil etmeye çalışın. İnanın önce iç huzur gerekiyor ki evin içine de o huzur aksın, pozitif yöne ilerleme kaydedilsin. Siz ruhen ne durumdasınız, beklediklerinizi yapsa da memnun olur muydunuz şimdi gerçekten, bi sorun kendinize. Bence buruk olurdunuz yine de.

Son düzenleme:
Sürekli değil tabii ki bi kere bile sarılmadan geçirdiğimiz günler oluyo. Evet duygusal ve takıntılıyım.

Soracağını biliyorum derdimi anlatsam da yine niye takıyosun diyip o çekecek kendini sonra nasıl çözüme ulastırcaz

neden talep ediyorum çünkü bi yere gideceksem ehliyetim yok ona ihtiyacım oluyo. Ya da para durumları vs. Onların dısında tutuyo beni
o zaman sordugu zaman anlatmayın birşey.. biraz böyle geri çekin bu tavrınıza devam edin o çabalasın sizin için..
o talep etsn o halde biraz evde oturun birşey olmaz.. biraz cabasına bakın belki silkelenir kendine gelir
sizde cok ayrıntıcısınız gibi geldi bana

Ayni bizi anlatmissin yaa.deniz kenarinda yasiyoruz hadi denize gidelm diyorm yok diyo ama cani isteyince gidip giriyo.koca yaz bitti bir kere ben istiyorum diye denize gitmedk.cay icelim diyom yok kahve diyom sevmem.onu yapaym yok bunu yapayim yok.sadece kendi yasiyo.sizin istedikleriniz hic anormal olmamasi gereken seyler degil.tek yanlış, yalnis kisiyle evli olman.ben esimi cok seviyorum ama benm ruh ikizim degil.cunku ortak paylasim alanikiz yok.uzun bi beraberligin ardnda evlendik ama evlilik aşkı öldürüyormus bana gore

Evlilik dpgru insani buldugun zaman cok guzel bisey bu sekilde anlamida tadida yok malesef.bnce yapacak tek sey ya bosanmak yada oldugu gibi kabul etmek çünkü kimse degismez

Böyle evlilik yok diyen arkadaşlar, böyle evlilikler var. Tartışma her evlilikte olur, kendi doğup büyüdüğün ailenle bile tartışıyorsun yeri geliyor. Onun dışında birbirini özleyen, sarılıp öpüşerek uyuyan çift çok.. Ben de eşimle öyleyim, kaldı ki başka problemler var ama evliliğimize hiç etki etmiyor (Evliliği 1. dereceden etkileyecek bazı sorunlar) İş sevgide bitiyor. Sevgi varsa problemler göze batmıyor.

canım hayallere bakma unut gercek cok farklı inatcılık ego savası girince araya işler bozuluyor.

alttan almak lazm sen alttan aldıgın zaman oda yumusar bir süre sonra o iyi oldugun dönrmdede daha sakin dersini anlatabilirsin .

bende seninle aynı gibiyim bende zır bir karakterim oda carpısıyoruz bende böyle olunca düzeliyor tabi herzaman tahammul zor olsada.

Böyle evlilik yok diye yorum yapan arkadaşlar, ve üzerine bunu normal karşılayanlar.. Neden olmasın? Birbirinizi sevmeden ya da aşık olmadan, sırf iyi biri diye veya iyi bir işi var diye içinizin almadığınız biriyle evlenirseniz elbette öyle olur.

Başta hayalin gibiydik suan ise anlattığın gibi... benim yaptıklarımi yapmayın diye kendimi örnek veriyorum. Siz başından beri boylesinizdir dusuncesiyle çözüm amaçlı yaptiklarimdan bahsedeyim :O inat ettikçe ben hakaret ettim ,o sustukca ben konuştum , okonustukca sustum
Ve hiç bi işe yaramadi.

biraz nostaljik mi takılsanız, mesela birbirinize ilk aşık olduğunuzdaki kokuyu kullanmak gayet vurucu olabilir, beraber izlediğiniz film üzerine yorum yapmak, beraber spora başlamak bi konuda rekabete girmek eğlencesine

Bahsettiğimiz gibi evlilikler var çok fazla olmasa da, sen hiç memnun değilsin zaten bu evlilikten neden sürdürmede ısrar ediyorsun

Eşim sürekli bağırmaz. Anca tartışmalarda. Genelde de ben niye böyle yapıyosun dersem tartışmaya başlarız sesi yükselir. Sürekli bağıran bi adam özgüven bırakmaz kı insanda.

Evet bu da kendim her şeyi yaptıgımdan emin olduktan sonra yapacağım şey. Kabul edeceğini sanmıyorum ama

Tek istediğim yönetmek isteme huyundan vazgeçsin. Benim farklı şeylerden mutlu olacağımı anlasın. Ve mutlu etmek için çabalasın. Sadece bu. O kadar ufak şeylerden tartışıyoruz ki ama çok birikti 3 gün mükemmel 10 gün küs soğuğuz. Ona göre ben her şeyi yönetmek istiyorum. Bunu da niye diyo hadi şuraya gidelim hadi film izleyelim dediğim için. Hep sonra sonra der istediğim şeye
o zaman anlaşın mesela bi haftasonu progrmını o yapsın diğerini sen olmaz mı sunsanız bu öneriyi

Nişanlıyken nasıldı eşiniz? Anlayışlı mıydı? Sonradan mı değişti?

Eğer potansiyel var ise bence bir süre alttan alın, ve onu önemsediğinizi belli ederek onun sevdiği şeyleri onun için yaptığınızı hissettirin. Çatışmayın, didişmeyin, eğer yapısında varsa zaten o da adım atıp sizin sevdiğiniz şeyleri yapmaya başlar.

Ama hiç potansiyel yoksa bence ikiniz de ve mutlu olamazsınız birbirinizle..
Nişanlıyken de biliyodum tabii ki inat oldugunu ama bu kadar tahmin etmiyodum. Aynı evde iletişimsizlik yaşıyoruz. Eskiden küsünce gönlümü alırdı şimdi hiç yapmıyor. Alttan almay başladım bugun itibariyle. Sıkıldım evde
aradım dedim ki yanına geleyim de markete gidelim yok ben gelirken alırım baska zaman gel dedi. Tamam dedim ben de. Normalde üstelerdim niye diye. Ne kadar basit halbuki dimi? Ama hep hayır hayır cevabı alınca ben neciyim ki bu evde diye sorguluyo insan
Aramız soğuk, buz gibiye yakın..
Ve düzeltmek için onun da bir çabası yok benim de öyle..
Ama eskiden öyle değildi mesela nişanlı iken, herhangi bir sorun olduğunda o sorun çözülene kadar konuşurdu bananolayı izah ederdi vs.
Şimdi artık evliyiz, ve beni devamlı görüyor ya gerek yok diyor sanırım olayı çözmeye o hep yanımda diyor..
Öncelerde bu duruma çok kızıyor, sessiz kalıp kalıp kendimi dolduruyor ve bir tartışma çıkarıyordum..
Artık sessizliğe gömüldüm, şikayet ettiğim bir olay yok, kabul mü ettim, yoksa içimde hiçbir inancım mı kalmadı bilemiyorum..
Bu da çok kötü bir şey aslında..
Sessiz sessiz uzaklaşmak..
Konussan olmuyo sussan olmuyo zaten

biribirinizi tanımadan mı evlendiniz acaba? bence tam birbirinize göre değilsiniz gibi geldi. siz daha neşeli eşiniz daha ağırbaşlı ve soğuk gibi duruyor burdan.

Esasen buradaki sorunun artık kaynağı sizsiniz. Bunu fark etmek gerekiyor sanırım bir süre sonra.

Mesela bizim durumda, sürekli eşimin gamsız, rahat tavırları sorundu. Tüm bu süreçte, onun davranışları beni değiştirmiş, ben farkında değilmişim. Ben de olduğum kişi olmaktan çıkmışım. Daha asabi, memnuniyetsiz biri haline gelmişim. Şimdi o telafi ediyor etmesine de, artık ben de eski ben değilim işte, adamı kovalayıp duruyorum. Şimdi bunun üzerine çalışıyorum. Değişen kendimi, yeniden yapılandırma gibi bir şey. Evin içine kadar değiştireceğim, ben de yeniden başlayayım diye.

Belki sizdeki durum da bu. Yani beklenti içinde olmak insanı yıpratan, yoran bir şey bilirim. Bu süreçte siz de değişip farklilastiniz muhtemelen. Belki karakterinizde olmayan yeni huylar, tepkiler ortaya çıktı tüm bu etkileşimde. Siz ne durumdasınız, evliliginizin ilk zamanlarındaki kadın gibi misiniz, kendiniz ne yönde değiştiniz bunları tahlil etmeye çalışın. İnanın önce iç huzur gerekiyor ki evin içine de o huzur aksın, pozitif yöne ilerleme kaydedilsin. Siz ruhen ne durumdasınız, beklediklerinizi yapsa da memnun olur muydunuz şimdi gerçekten, bi sorun kendinize. Bence buruk olurdunuz yine de.
Buruk olurdum çünkü benim zorumla yaptıgını düşünürdüm. İnsan kocasından sarılıp öpmesini talep eder mi? Kocası da onun karsılıgında vıcık vıcık sevmiyorum derse artık yapsa da bi anlamı olmaz ki. Karakterimde ilgi beklemek hiç yoktu resmen dileniyorum şimdi. İşe başlama durumum var onu beklemek istiyorum ben de o zaman beklentilerim düşecek sanki. Böyle tüm gün evdeyken saracağım tek kişi eşim. İş olunca enerjimi başkalarına harcarım evde huzur olur. O zaman da şöyle düşünüyorum adam değişmiycek ki sadece benim hiç karşılanmayan beklentilerim artık olmayacak. İleride yine çalışmayacak olursam hepsi yine önüme gelcek.
o zaman sordugu zaman anlatmayın birşey.. biraz böyle geri çekin bu tavrınıza devam edin o çabalasın sizin için..
o talep etsn o halde biraz evde oturun birşey olmaz.. biraz cabasına bakın belki silkelenir kendine gelir
sizde cok ayrıntıcısınız gibi geldi bana
Evet öyleyim ama hanlar saraylar istemiyorum ki eşimden ben. Tamam öyle deneyeceğim artık
Başta hayalin gibiydik suan ise anlattığın gibi... benim yaptıklarımi yapmayın diye kendimi örnek veriyorum. Siz başından beri boylesinizdir dusuncesiyle çözüm amaçlı yaptiklarimdan bahsedeyim :O inat ettikçe ben hakaret ettim ,o sustukca ben konuştum , okonustukca sustum
Ve hiç bi işe yaramadi.
Basta ne yapıyodunuz da şimdi yapmıyosunuz? Ya da tam tersi başta yapmayıp şimdi yaptıgınız ne var?
biraz nostaljik mi takılsanız, mesela birbirinize ilk aşık olduğunuzdaki kokuyu kullanmak gayet vurucu olabilir, beraber izlediğiniz film üzerine yorum yapmak, beraber spora başlamak bi konuda rekabete girmek eğlencesine
Biz zaten çok yeniyiz ki. Ama cabuk tükettik birbirimizi. Ben bi sürü öneri sunarım ona ama o hep sonra sonra der

Sana her konunda bunu yazıyorum yine yazacağım.
Senin çalışman şart.
Peki ileride çalışmayı bırakmak zorunda kalırsam her şey yine önüme gelmez mi?
Bahsettiğimiz gibi evlilikler var çok fazla olmasa da, sen hiç memnun değilsin zaten bu evlilikten neden sürdürmede ısrar ediyorsun
Biraz umut var çünkü içimde kestirip atmak istemiyorum
o zaman anlaşın mesela bi haftasonu progrmını o yapsın diğerini sen olmaz mı sunsanız bu öneriyi
para yok der
biribirinizi tanımadan mı evlendiniz acaba? bence tam birbirinize göre değilsiniz gibi geldi. siz daha neşeli eşiniz daha ağırbaşlı ve soğuk gibi duruyor burdan.
Ben sakinim eşim hareketli aslında. Ama tamamen mantıkla hareket ediyo hiç duygusal değil. Evet çok tanışamadan evlendik.

Buruk olurdum çünkü benim zorumla yaptıgını düşünürdüm. İnsan kocasından sarılıp öpmesini talep eder mi? Kocası da onun karsılıgında vıcık vıcık sevmiyorum derse artık yapsa da bi anlamı olmaz ki. Karakterimde ilgi beklemek hiç yoktu resmen dileniyorum şimdi. İşe başlama durumum var onu beklemek istiyorum ben de o zaman beklentilerim düşecek sanki. Böyle tüm gün evdeyken saracağım tek kişi eşim. İş olunca enerjimi başkalarına harcarım evde huzur olur. O zaman da şöyle düşünüyorum adam değişmiycek ki sadece benim hiç karşılanmayan beklentilerim artık olmayacak. İleride yine çalışmayacak olursam hepsi yine önüme gelcek.

Değişim değişimi getiriyor, çünkü aranızdaki etkileşim de değişmiş oluyor. O da değişecek, siz kendinizi duygusal olarak güçlü, tutarlı hale getirdiğiniz an; buraya yazıyorum. Gangsta demişti dersiniz.

Değişim değişimi getiriyor, çünkü aranızdaki etkileşim de değişmiş oluyor. Siz daha dengeli hale gelip, beklentiyi azalttıkça, kendi havanız huzur dolunca, eşiniz size yönelecektir, çekilecektir size doğru bence. O da değişecek, siz kendinizi duygusal olarak da donanımlı, tutarlı hale getirdiğiniz an; buraya yazıyorum. Gangsta demişti dersiniz.

Ayy hadi inşallah:KK54:

''Benim hayalimde; yanında hiç sıkılmadığın, sabahtan akşama özleyip hiç ayrı kalamadığın, birbirinizi mutlu etmek için çabaladığın, aileden arkadaştan öteye koyduğun, tartışma sonrası birkaç saatte eski hale dönebildiğin, sarılmadan duramadığın bir ilişki vardı''
bunun olabılmesı için bırbırını çok seven iki kişinin olması lazım. siz sevgı evlılığı yapmamışsınız anlaşılan

Back
X